Hirdetés
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Webes drivert fejleszt a Razer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sajnos kb. pont ugyanez a kód (illetve a saját kiegészítéseddel ugyanez), amit írtál (és ami sztanozs tanácsára ki lett egészítve DISTINCT-tel), ez fut le eszméletlen lassan.
Bemásolom, hogy ne kelljen visszakeresni, és kiegészítem a DISTINCT-tel:
select distinct p.*from product pjoin product_category pc1on pc1.product_id = p.idjoin category c1on c1.id = pc1.category_idwhere c1.name in ('sárga', 'piros', 'kék')order by p.date desc;Ha benne van együtt a DISTINCT és az ORDER BY is, akkor ~20 mp, ha csak az egyik, akkor 0,05 mp a futási idő.
Plusz a DISTINCT nem is működik (úgy, ahogy elvárnánk), mert ha a product_category táblában egy id-hoz több category_id is van (és van, mert ezért lett ez a tábla létrehozva), akkor annyiszor listázza a product-ból az id-t. (Pedig pont ezért lenne használva, hogy egy id-t csak egyszer listázzon.)
A profiling opciót bekapcsolva ezt látom, ami "fura":
- Copying To Tmp Table On Disk: 18.9 s
- Sorting Result: 1 s
Tehát csak ez a 2 lépés 19.9 másodpercbe kerül, ha van DISTINCT és ORDER BY is.Ha csak az ORDER BY van, akkor:
- nincs Copying To Tmp Table On Disk lépés
- Sorting Result: 6 µsHa csak a DISTINCT van, akkor:
- Copying To Tmp Table: 2.8 ms
- nincs Sorting Result lépésAhogy utána olvastam, azt írják, hogy a DISTINCT és az ORDER BY is sorba rendez, és nem szeretik egymást. Azt is írják, hogy ha az egyiket használom, akkor a másikat valószínűleg nem kell. De hát ez itt nem igaz, mert a DISTINCT azért kell, hogy 1 id csak egyszer jelenjen meg (ami amúgy most sajnos nem igaz, ahogy feljebb írtam is), az ORDER BY meg azért, mert időrendi sorrendben van szükségem a találatokra.
Nagyon nem tudom, merre tovább. Követtem a tanácsaitokat, megcsináltam és átírtam mindent, ahogy javasoltátok, (amit köszönök ez úton is), de sajnos valami még nem kerek, és magamtól nem találok megoldást rá.
Higgyétek el, ég az arcom, hogy ennyiszer kell írnom, és segítségért kuncsorognom - nem jókedvemből teszem. Felajánlottam, hogy fizetek is a szaktanácsadásért és a segítségért, csak végre haladhassak, mert már 1 hónapja egy helyben veszteglek - de sehonnan nem kapok segítséget, sehol egy szakember.
-
Taci
addikt
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, segítséget, a részletes példákat! Lesz mit átnéznem, értelmeznem és kipróbálnom.
Eljöttem pihenni/nyaralni 3 hétre, szóval lassabban tudok csak reagálni, és egyelőre "vasam" sincs még ezeket a tippeket kipróbálni sem, de szerzek valamit, és ha nem bánjátok, utána kérdezek még.
Nem webshop-motort fejlesztek, azt csak a Te példád miatt vittem tovább (product). RSS feed-ekből szedem ki az adatokat (cím, rövid tartalom, kép, link, illetve kategória), majd ezek az adatok mennek adatbázisba. Itt kerül képbe a kategória, mert van, hogy 1-1 feed elemhez több kategória is tartozik (előre definiáltak), és a jelenlegi megoldásomat ("category1,category2,category3" stb.) kell átírnom az általatok javasoltra, külön táblákba kiszervezve.
Illetve majd később szeretném a (valódi) lájkolást és kommentelést implementálni, lehet, azt is akkor legalább elő kellene majd készítenem
Köszönöm a sok segítséget, és az időt, amit erre fordítottál! És persze mindenki másnak is a tanácsokat, segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- GL.iNet OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 2x8GB ddr4 2666mhz KF426C16BBK2
- OHH ! Dell Latitude 9430 Üzleti Profi Prémium Ultrabook 14" -80% i7-1265U 32/1TB IRIS Xe FHD+
- Canon EOS 200D +kit objektív és táska ( 6100 expo )
- Chieftec Eco Series 600W táp eladó!
- Szinte Új Razer Kraken 2019 Fekete/Fehér/Zöld Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest