Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz
Baryka007 #31 üzenetére
Biztos hogy a csatlakozó is melegszik, egy valódi 12 pines kábelre cserélve szinte biztosan csökkenne nyák/csatlakozó/kábel melegedés is. Az is minimum bosszantó, hogy elspórolják, de kifejezetten botrányos, hogy direkt megtévesztőre gyártják a kábel kinézetét, hogy a paraszt azt higgye, hogy jót vett/kapott.
-
haxiboy
veterán
válasz
Baryka007 #27 üzenetére
Igazából az nem gond, mert a normál pci-e csatin is a 2db plusz pin csak sense.
De ezek szerint spórol rendesen az nvidia, még a legelején rengeteg FE kártya járt nálam és ott még kivétel nélkül mindegyikhez a 2x8 pines kábelt adták. Most megnéztem a képeimet, még a 3060 ti-akhoz is.
-
Baryka007
addikt
Nem érted félre, helyes a gondolatmenet is.
Csak nem felel meg semmilyen szabványnak ez a madzag így ...
Az ATX 8 pinből 6db ból megy tovább legrosszabb esetben 165w fogyasztással ... Miközben az ATX 8 pin, normális esetben ahol minden pinje terhelve van, úgy 150w ra van hitelesítve.
A nyákon meg ha igazad van, és a VRM előtt közösíti a csatlakozó minden pinjét a gyártó, akkor OK.
De akkor miért van a nyákon a 12vhpwr minden pinjéről elvezetve a vrm irányába a kraft ?Miért nem csak 6 pin megy tovább, amilyennek a madzagot is gyártották ?
A nyák is melegszik...
De ez csak akkor igaz, ha közösíti mind a 12 pin-t mielőtt a VRM be csatlakozna a nyákon a huzal... -
kcsa
veterán
válasz
Baryka007 #24 üzenetére
Biztos igazad van, csak segíts mert nem értem
"...kimértem a VGA nyákját... és mind a 12 pin VRM hez van kötve ...
Tehát gyári madzaggal, a VGA vrm-jének egyik felét 120% on járattam, a másik felét pedig 0% on..."De ha mindegyik vezeték egy közös bemenetre van kötve, akkor mindegyik VRM egyforma terhelést kap, nem? Vagy mit értek félre?
-
Baryka007
addikt
Ezt a mondatot így ahogy van, el tudom képzelni valahol az nVidia főhadiszállásán ...
Jensen amúgy is, régóta viccelődik .... A 4090 et behozta valamelyik bemutatóra... És azt mondta, hogy szerintünk ez a GPU annyira nem is igazi GPU ... És akkor rámutatott valami nagy szekrényre ... És annyit mondott, hogy szerintünk ez a GPU ...
Rögtön megértettem, hogy miért megyünk szépen lassan az 1000w os GPU-k felé ...
Ott fent már a józanság határait régen átlépték ... -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #26 üzenetére
Az majd le is maradt, hogy a 8 pinből csak 6db madzag megy tovább a 12vhpwr felé ...
És innen nézve eléggé ijesztő a dolog merthogy !
75w ot tud a PCI-e csatin keresztül a VGA felvenni..
Gyárilag 220w a TDP je az RTX 3070 nek (bár +9% al kitolható ~240w ig)
És gyakorlatilag egy olyan 8 pines ATX csati (ami 150w ra van hitelesítve) kell, hogy kipótolja 75w-> ról 240w ig a fogyasztást a 3070 FE kártyán...
És akkor súlyosbítsuk a problémát picit azzal, hogy az nVidia 12vhpwr átalakítója csak 6 tyúkbelet használ a 8 pines ATX ből ...
Hmm, folytassam? -
Baryka007
addikt
RTX 3070 gyári madzag...
Saját kép ... Értem én, hogy 220w a TDP ... De külön érdekesség egyébként, hogy multival kimértem a VGA nyákját... és mind a 12 pin VRM hez van kötve ...
Tehát gyári madzaggal, a VGA vrm-jének egyik felét 120% on járattam, a másik felét pedig 0% on...
Mi ez... szándékos elévülés ?!
A probléma egyébként ott kezdődött, hogy elkezdtek 325w feletti megoldásokban gondolkodni ! -
Predatorr
őstag
Nyugi! Marty, ahová mi megyünk, ott nincs szükség kábelekre!
(Csak megfelelő ventilátorokra.)mad823: Még a hot spot hőmérőt is kivették, az sem fért bele!
-
mad823
őstag
Továbbra is azt gondolom, hogy inkább GPU oldalon kéne vezetékenként mérni az átfolyó áram erősségét, és adott delta felett jelezni/lekapcsolni. Hiszen a gond mindig a szűk keresztmetszetként szolgáló rossz csatlakozásnál kezdődik.
És ez azt hiszem, beleférhetne egy 500+ wattos GPU árába... -
jöhetnek az aktív hűtött kábelek
-
Predatorr
őstag
válasz
Trailblazer #14 üzenetére
A mérnöki lelemény soha nem éri utol az emberi hülyeséget.
Majd jönnek az ilyen tápok mellett leégett VGA-k, ha kell a kattintás...
-
Trailblazer
veterán
Lehet már ilyet kapni idehaza? Egy 750-es modellre beneveznék.
-
mpierre
veterán
60-100 Celsius körül - rugalmasságot elősegítő anyagtartalomtól függően - kedődik a PVC és általában a műanyagok polimerláncainak a bomlása. Ez sugárzó hő hatására fokozottan előfordul, gyorsabban végbe megy. A hőre lágyuló műanyagok esetén...
A egyes PVC-k 200-250-ig bírja, de a kitéti idő mindig kérdés... -
plömplöm
őstag
"Az ASRock éppen a fentiek miatt tervezte hővédelemmel a Phantom Gaming tápszériát"
és a taichit is:
Native 12V-2x6 Connector Dual Color Design with TempGuard -
A PVC anyagösszetételtől függően valahol 100 celsius felett kezd el olvadni, a polietilén szintén akörül. Kérdés, hogy a tápegység vezetékeit milyen szigetelőanyagból készítik, szerintem az általam leírt két polimer valamelyikével. A műanyag típusa mellett még a társító anyagok is érdekesek lennének, arra vonatkozóan viszont lehet, hogy lehetne kis kutatással adatot találni, hogy a különböző tápegységekre vonatkozó szabványok előírnak-e valamilyen adott típusú anyagot, vagy sem?
-
mpierre
veterán
Apró kérdés: 105 Celsius fok? Mennyinél is olvadnak a plasztik anyagok? Vagy valamilyen más anyagot, speciális anyagot használnak? Így ez olyan semmilyen információ.
-
nihill
őstag
Megalkotnak egy problémát, majd eladnak rá egy megoldást
-
E.Kaufmann
veterán
-
kcsa
veterán
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
*insert "why not both?" meme*
-
haxiboy
veterán
Kíváncsi vagyok hogy a 2$-os thermisztort, és a hozzá való 2$-os elektronikát mekkora felárral fogják adni. De az elképzelés díjazandó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat egyedi megoldást fejlesztett ki a leolvadó tápkábelek problémája ellen.
- Apple TV+
- Graphics: Nothing Phone (3a) - bemutató és kisteszt
- SSD kibeszélő
- Netfone
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Commodore 64
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest