- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Meghozta az RTXMG és RTXNTC fejlesztőkörnyezetét az NVIDIA
- Dell notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CPU léghűtés kibeszélő
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
igaz. ezt lehagytam.
Sztereo jel eddig is kiment.. Dem ost már az 5.1 is.
hiába van erősítő, ha még nem találtam hozzá hangfalat
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
Ezt a hozzászólásomat olvastad? Ebből minden kiderül.
Miért jó a DTS encoder?
Nézzük az én példámat:
3D game, 5.1 térhangzással. Ezt csak egy módon lehet megszólaltatni: Analóg kimeneten!
De nekem van egy H/K AVR 255 erősítőm....Mi lenne ha odáig nem analóg, hanem digitálisan/optikán menne a hang..
Na ehhez kell az encoder funckió.
És ugye a digtális összeköttetés jobb mint az analóg.
Remélem érthető
[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
ImI87
őstag
No para, nem úgy értettem....... Csak megjegyeztem, hogy szegény emre33-at nyúzza mindenki (köztük én is
) ezzel a DD/DTS témával, pedig már leírta nem is egyszer............
Szóval annyi a megoldás, hogy felrkasz Vista-t, megveszed a Creative progit, (~5 Euro), feltlepíted, és már mehet is a dolog. Nálam is simán működik. Ha olyan erősítőd/hangfalad van, amiben van decoder, akkor a simán kiküldött (S/PDIF passthrough) digitális jelet a hangcucc dekódolja. Ezzel a progival meg az eredetileg nem DD/DTS hangot tudod átalakíttatni, és digitális kimeneten keresztül kiküldeni.
#6260: mindenből progiból friss kell (driver, console launcher, stb....), és a friss DD+ DTS pack, azzal simán mennie kell. A beállításoknál kiválasztod, hogy mit szeretnél, engedélyezed a digi kimenetet, és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Biriboyka
senior tag
És az leadja a DTS-t? Aztán hogyan tudja aztat?
Gondolom a többi Line Out-ot i rákötötted az erősítő bemenetére.
Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
Pyzoo
aktív tag
-
emre33
addikt
DTS encoder vista sp1 alatt (legujab driver-el) ingyenes
ha felraktad, és az Creative Audio Control Panel -ben továbbra se látod az encoder panelt, akkor rakd fel a Ez a sima DD winxp és vista alá, ezért kell fietni csak lehet ez is kell hozzá. mivel megvettem így ezt nem probáltam. Így pasz.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Játéknál meg csak stereo.Gondolom mert térhangzás nincs.
A probléma az, hogy az S/PDIF-et kétcsatornás hangátvitelre találták ki, és ahhoz, hogy többet juttass át rajta, kódolni kell, Dolby Digital vagy DTS kódolással. A DVD filmek hangsávjait a stúdióban Dolby vagy DTS kódolják, és így rakják fel a lemezre, a játékok hangjait viszont menet közben a hangkártya processzora pozicionálja be a hangtérbe.
Ha a hangkártya DSP-je nem elég nagy teljesítményű, vagy pl. nem vették meg a Dolby-tól a szükséges licenszeket (Creative), akkor nem fog Dolby bitstreamet produkálni a játék hangteréről. Ettől még lehet térhatású a hang az analóg kimeneteken.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
Szívesen. Megoldani csak úgy lehet, hogyha az analóg kimenetekre (is) kötöd rá az erősítőt. Másik lehetőség, hogy olyan hangkártyát kell vásárolni, amelyik támogatja a DDL (Dolby Digital Live) funkciót, pl. Xtreme Gamer + Creative DDL pack (4,72 dollár) vagy egy Asus Xonar.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
A játék manualjában mit írnak erről a DD logóról? A másik kérdés, hogy a hangfalrendszered a digitális kimenetre vannak rákötve, vagy az analóg kimenetekre? Bizonyára a digitális kimenetet használod, és mivel a játék nem dolby enkódolva produkál többcsatornás hangot, ez a kártya pedig nem képes real-time dolby enkódolásra (DDL), ezért nincs többcsatornás hangod.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest