- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
- Egy 2,4 milliárd dolláros Alphawave-üzlettel erősített a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
OTee
aktív tag
No szóval még1 Bocsi!
Megnéztem, SB0220 típusú a kártya.
Van sereial száma is, nem tudom számít-e vmit?
Esetleg ha valaki tudja, hogy ezen karihoz milyen driver való, plz help.
Az mennyire ''normális, h a jobb és bal oldalt felcseréli?
Mi a +oldás?
Használjam az alaplapit?
Azzal nem volt semmi bajom, csak szerettem volna 1 normális karit hallgatni.
THX -
OTee
aktív tag
Mea culpa!
Nem olvastam elég figyelmesen.
Egyébként mostanra bizonytalanná váltam a típust illetően, csak a gépet szétkapni lusta az ember
A Dell driver egyébként nem műxik, ''nincs ilyen kártya az ön gépében...''
Ezesetben lehet, hogy 0220
A cd-n az alábbi adatok olvashatóak:
cd pn:2201ml0000112/cd assembly pn:3201ml0000112
Előre is köszönve a segítséget -
OTee
aktív tag
Köszi a linket, most töltöm a drivert.
Egyébként a Creativ oldaláról már szedtem le Dell drivert, de azzal is ua volt, mint a cd-n lévővel.
Majd beszámolok az eredményekről.
Egyébként létezik 0220 is?
Thx all -
Raymond
titán
SB0200 = Dell OEM SB Live! 5.1-es kartya:
Bővebben: link -
OTee
aktív tag
Hi!
Nekem vszeg SB0200?van (v. 0220)
Feltettem a KX drivert, ez felismeri, viszont pl. a Ventrilo nem akar menni.
Nem lát directsound eszközt.
Így marad a korábbi változat: gagyizás a lemezről, külön driver, mixer, stb...
Minőségben sztem nem jobb mint az IC7 alaplapija, legalábbis nekem úgy tűnik.
Küzdök vele tovább -
Criton
veterán
Megvan : SB0100 om van ;)
-
OTee
aktív tag
Hi!
Nekem nem tud vki segíteni?
(#9)
Alkarcsont is írt hasonlóról, másnak nincs ilyen gondja?
Plz help ha van 5let
Thx -
Raymond
titán
válasz
Alkarcsont #35 üzenetére
Az elso Live! 5.1-es - mondhatni a ''klasszikus''
-
Criton
veterán
válasz
Alkarcsont #35 üzenetére
Hol tom megnézni, hogy milyen Live -om van ?
-
Criton
veterán
válasz
Alkarcsont #32 üzenetére
A bejelntkezést és az Mp3 kat már így is jobbnak tapasztaltam Live alatt ;) Gameket meg Movikat majd 5.1 alatt biztos jobban észre veszem majd.
-
Alkarcsont
senior tag
Hát egy szetereóval nyilvánvalóan nem tudod kihasználni az 5.1-et, de nekem az AC97-es alaplapi zajkeltő után érezhető volt a változás mikor a SB Live-ot vettem! Már a winfos is tisztábban jelentkezett be jobban szólnak az MP3-ak stb. És egy alaplapi szütty csak a processzort terheli! szóval azt a néhány zsetont ne ezen spórold meg szerintem!
-
Raymond
titán
válasz
Alkarcsont #27 üzenetére
Ja, a Bulk verzio olyan 4k korul kell hogy legyen. Az uj SB Live! 24bit Bulk pedig 6k korul.
[Szerkesztve] -
Criton
veterán
Igazad van, SoundMAx le. Creative be
A kérdésem még, azt most így még nemtom megmondani, mert az új hangfalom ( INSPIRE T5900 ) jövő hétvégén lesz csak meg, és jelen pillanatban sima stereo hangfalom van. Gameben, Movieban, Musicban szted élvezhető lesz, vagyis kitudom majd használni stb.... ?
-
Viktor77
titán
válasz
Alkarcsont #15 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy írtál.
Pár hónapja én 6-ért vettem normál Audigy 1-et. Ez is nagyon jó! -
Alkarcsont
senior tag
Van egy eredet Creative-os telepítőm arrol felraktam a full-t, de nincs és azért akarom beapcsolni, mert nincs
Kaptam havertól egy írott installCD-t azt mondta az frissebb, de ha arról akarok telepíteni akkor azt válaszolja, hogy nincs SB Live! kártyám! Majd holnap kiszedem a gépből a kareszt azt megnézem a modellszámot...
-
Raymond
titán
válasz
Alkarcsont #14 üzenetére
A [4800] a resource amit a hardver a windows-tol kapott. Az hogy melyik kartyad van a NYAK-on tudod megnezni. Az elulso oldalon (ahol a chip van) van egy Model Nr. onnan latod hogy CTxxxx vagy SBxxxx.
Az EAX-os bejelentkezes az elso amit az emberek ki szoktak kapcsolniNem minden kartya telepito CD-jen volt rajta.
A kulonbozo SBxxxx modellek altalaban csak apro hardver kulonbsegeket takarnak, funkcionalitas megegyezik az osszes kartyanal. -
Raymond
titán
-
Criton
veterán
OK, mert most készülök egy 5.1 hangfelrendszerre berúházni ( CREATIVE INSPIRE T5900 ) , azt a Soundmaxról ( www.soundmax.com) és a Live -ról is megoszlanak a vélemények, és igazán senkitől sem kapok rendes választ, hogy jobb -e hogy a Live-ot használom.
Még valami olyan infot olvastam, hogy az alaplapi hangkártyáknak nagyobb a processzor terhelésük mint egy nem integráltnak . Én nem vagyok olyan nagy Guru szval nemtom. Én pl azt vettem észre Live -on, hogy tisztább a hang, egyes gamek nem akadoznak stb....
Szval szted érdemes volt betenni a Live- ot ? Valamint még miben jobb ? Érdekelnek infok . Ja és a lényeg, erre a hangfalra jó lesz -e a Live ? CREATIVE INSPIRE T5900
Előre is thx az infokat.
[Szerkesztve] -
Alkarcsont
senior tag
SB0060 az elso, SB0100 a masodik, SB022x <= ezek mik és hol tudom megnézni, hogy az enyém milyen (kiírja ezt valami) Ha elindítom az AudioHQ-t akkor azt írja, hogy: SoundBlaster Live! [4800] a 4800 az mit takarhat?
Egyébként nekem nincs olyan EAX-os bejelentjkezés windows induláskor és nem is tudom bekopcsolni sehol... -
Criton
veterán
Hi !
Na végre megtaláltam ezt a fórumot ;)
A kérdésem az lenne, van nekem egy SoundBlaster Live 5.1 es hangkártyám, meg van egy alaplapi is ( Asus P4c800 , SoundMax -el ) a kérdésem végülis az, melyiket érdemesebb használni ? SoundBlaster vagy SoundMax ? -
Raymond
titán
1) SB Live! (Value) - CTxxxx modellek - 4 csatornas kimenet (Front, Rear), egyes modelleken volt egy sarga SPDIF kimenet is amivel a kartyat osze lehetett kotni egy kulso dekoderrel hogy 5.1 hangzas legyen DVD filmeknel is (vagy AC3-as AVI-knal)
2) SB Live! 5.1 - SB0060 az elso, SB0100 a masodik, SB022x a harmadik generacio. Szolgaltatasokban ugyanazt tudja mind - harom analog kimenet ugy, hogy az elozo generacio SPDIF kimenete most a harmadik analogkent is szolgal Center/Subwoofer jel kiadasara. A legszembetunobb kulonbseg az AUD_EXT belso csatlakozo hianya ami nelkul nem lehet Live! Drive (IR) Frontpanel-t rakotni. Ez az esetek abszolut tobbsegeben lenyegtelen.
Mindket szeriaban vannak Platinum modellek (az elolappal) is - ez most itt szinten lenyegtelen. -
OTee
aktív tag
Hi all!
Nékem SB Live 5.1 Digital kártyám van.
A gond az, hogy nem tudom normálisan feltelepíteni!
A saját gyári lemezét, vmint bármilyen másik a Creativ-tól letöltött driver azt írja ki, hogy nem talál ilyen karit a gépben?!
Ezután csak azt tudom csinálni, hogy külön a drivert, mixert... stb gyalogmódszerrel felteszem, de ez nem tetszik.
Így a kártya műxik, d esztem nem 100%
Van-e vkinek ötlete?
Ugyanezt csinálta az előző (ASUS P4P800) alaplapomban is.
Thx előre is -
ALI_G
veterán
gyorsan kéne valakinek a tapasztalata, mert holnapig válaszolnom kell a gyereknek, hogy kell vagy sem.
-
ALI_G
veterán
Hi! Valaki megtudja mondani hogy egy SB0100 live mennyire régi, mit tud, mennyit ér, miben különbözik az újaktól? thx
Ali -
craic
aktív tag
Van egy SBlive value kártyám. Ez egyáltalán tudja kezelni az 5.1-et? A creative honlap tanusága szerint igen, ennek ellenére nekem a honlapról letöltött legújabb driverrel csak 4hangszórósra lehet állítani, a mélynyomó se szól. Amugy a live5.1hez is ugyanezt a drivert lehet letölteni. (Az lenne a különbség, hogy ott felismeri a szoftver h live 5.1 van a gépben és lehet 5hangszórót választani?) Nem igazán értem. Van még a Settingsnél center és sub volume, de ezek inaktivak. Kösz
-
schorby
csendes tag
megszereztem a legújabb drivert
és felraktam
ezzel megoldódott. -
schorby
csendes tag
sound blaster live 5.1 wdm
tipusú hangkártyám van.
soundfontot,bankot keresek.
Honnan töltsem le? -
veryking
csendes tag
sb live 5.1-es hangkártyám van és a rendszer indításakor elmegy az egyik hangfaL.
CSAK ÚGY TUDOM VISSZAHOZNI, HOGY A MIXERBEN VÁLTOGATOM:
5.1 speakers
2 speakers
oda-vissza, s egyszercsak jó lesz.
mit csináljak hogy ez ne legyen?
segítsetek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 2025 - Íme a 24. héten megjelenő játékok listája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Milyen alaplapot vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Lenovo G710 laptop (17,3HD+/intel/8gb/128ssd/Magyar)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged