-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #34042 üzenetére
Bizony, jövő héten ilyenkor már van első rész a 4. évadból. Nagyon várom.
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #34115 üzenetére
Valóban nem haladtunk előre sokat, de ez az előző évadokban is így volt, hogy mire történne valami, addig másik 3 dolog történik és a(z évad) végére jutunk csak el valahová, ahol ismét történik valami.
Sztem jó volt ez a rész is, bár 2x megnéztem közben a telefonomat. Lehet maradok a daránál, úgy izgalmasabb. -
Louro
őstag
válasz jonnyjoker01 #34115 üzenetére
Ez a legtöbb sorozatra igaz. Van egy évadnyitó, ami mézesmadzag, hogy a 2. rész után azt mond, hogy jól kezdődött, biztos csak egy laposabb rész következett. A 3. és 4. rész után is kitartasz. Aztán már nem a vetítés napján fogod nézni, csak csúsztatva. Aztán az utolsó részre dobnak egy cliffhanger-t ,hogy legyen miről beszélni és elfeled az évad filler részeit.
Sok kedvenc sorozat van, de nagyon kevés az, ahol nagyon kevés a filler rész. Manapság nem nagyon tudnék mondani ilyet. Sajnos a mostani nagy kedvencben is - The Expanse - van olyan rész, amit ha kihagynak se lett volna hiányérzetünk.
A cél a nézettség. Nem lehet mindig körömrágós részt csinálni, néha a könnyebbik végéről fogják meg, hogy meglegyen határidőre a rész.
Amúgy a legjobb példa a TWD. Hihetetlen, hogy valaki még izgatottan várja a következő részeket. Első pár évadban volt még töltet és most bedobták Negant, de valószínűleg vagy ebben vagy a következő évadban legyűrik és mennek tovább egy újabb városba, ahol majd belebotlanak valami főgonoszba. Régen vártam, de most már a 7. évadban is több részes lemaradásom van.
Mess with the best / Die like the rest
-
xenom0rph
őstag
-
gerii
addikt
válasz jonnyjoker01 #34130 üzenetére
Most miért mondod, Cpt. Vane is asszonta hogy a cargoszállítás a legfontosabb
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #34156 üzenetére
Nagyon fog tetszeni neked. Lehet csak én vagyok túl kritikus.
-
félisten
válasz jonnyjoker01 #34295 üzenetére
Classic? Ugyan. Ha lelövik, egy elkaszált, átlagos sorozat lesz. Rip.
-
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #34295 üzenetére
Szégyen és gyalázat a mai társadalomra nézve.
(#34296) FoxiestFox: aha, aztán még "ennyi" se lesz mert eddig is úgy kellett imádkozni valami űrhajós sorozatért. Mi marad ezen kívül? A Star Trek Discovery amiről még szinte semmit se láttunk? Már évekkel ezelőtt beszéltük más fórumokon, hogy klasszikus scifi-re nincs tömegigény, nagyon úgy látszik, hogy ez továbbra is így marad.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
parkr
őstag
válasz jonnyjoker01 #35581 üzenetére
...meg rosszabb is
-
Janaboy
Topikgazda
válasz jonnyjoker01 #35636 üzenetére
Nekem szemely szerint kicsit elegem van, h mostmar minden filmnek van vmi aktualis mondanivaloja vagy poltikia vagy társadalom kritika.
Teljesen kiveszett beloluk a szorakoztatas, az izgalom a wow erzes.
Es az a legrosszabb h szepen behuztak ezeket a regi sorik uj evadjaiba.Janaboy
-
Janaboy
Topikgazda
-
Ragnar95
félisten
válasz jonnyjoker01 #35743 üzenetére
Bár én mindig 3résszel le vagyok maradva, annyira nem fogott meg az évad, de sajna igen, ez ilyen rövid lett, sőt, a következő 2 évad is csak 8-8 részes lesz a tervek szerint. 10. évadnál ráadásul abba tervezik hagyni a sorozatot. Mondjuk annyira nem kár érte, sajna az utóbbi pár évad már messze nem hozta a régiek szintjét.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bobalazs
nagyúr
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #35870 üzenetére
HBO-n meg hétfő este 8 itthon.
-
S e t h
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #36033 üzenetére
Mivel nincs tökölés, nem lesz több évad.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
mayday00
őstag
válasz jonnyjoker01 #36419 üzenetére
Elég idegesítő az biztos.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Apollyon
Korrektor
válasz jonnyjoker01 #36564 üzenetére
Eddig két részt néztem meg, és valóban, nagyon ott van, eléggé kimaxolták a sztorit ... és ez az utolsó évad, úgyhogy nem is húzzák feleslegesen tovább
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bAtt001
addikt
válasz jonnyjoker01 #36589 üzenetére
Végig szenvedtem az első részt hétvégén, minőségileg tényleg nem rossz, de nekem elég is volt, ez a bohócosdi már kezd sok lenni. Majd jövőre talán lesz más téma is.
-
Cheesus
senior tag
válasz jonnyjoker01 #36588 üzenetére
Az a vicc, hogy nekem a stablista elötti utolsó jelenetnél a zene beugrott, hogy hallottam már, viszont nem kapcsoltam össze Evil Morty-val a dolgot, és már csak a fényképekből derült ki, hogy mi a szitu. Néztem YT-on egy videót, amiben azt fejtegetik, hogy Rick miért viselkedik úgy, ahogy (most nem tudom sajnos megkeresni, de ha gondolod ha hazaértem átküldöm), és ott olyan mélységben boncolgatják a dolgokat, hogy én ilyeneket nem feltétlenül látok bele.
Az egyik ilyen pont Evil Morty-val kapcsolatos [ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/csehla
-
Cheesus
senior tag
-
Cheesus
senior tag
válasz jonnyjoker01 #36641 üzenetére
Nem is folytatják már a Strain-t?
Hosszú kihagyás után tegnap kezdtem el a 3. évadot, ezek szerint akkor kapok egy "kerek" történetet mire a végére érek a 4. évadnak?https://www.twitch.tv/csehla
-
petipetya
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #36771 üzenetére
Megvolt a 2. rész is, nincsenek rá szavak, egyszerűen remek sorozat. Bajban is vagyok, mert eddig az év sorozata a Twin Peaks 2017 volt nálam (a régi évadokat éppen darálom), így a Discovery az év sci-fi sorozata lesz, hogy ketten üljenek az első helyen.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #36771 üzenetére
sci-fi
Ha anno tetszett a Babylon 5, akkor a bátran ajánlom a Star Trek Deep Space Nine-t. Egy cipősdoboznyi helyen számtalan idegen faj egymás hegyén-hátán, melyből csak baj lehet.
Ha kedvelted a Battlestar Galactica-t, akkor a Star Trek: Voyager-t ajánlom. Egyikben sincs megállás, dinamikus sorozatok és folyton történik valami.
Mindezek mellett mind a 4 említett sorozat mélyenszántó gondolatokat tartalmaz.
"nincs rá lezsóidő"
-
Ventur@
senior tag
válasz jonnyjoker01 #36854 üzenetére
Pont ezen agyaltam a sorozat végén, hogy mi van,
ha Isten most megjutalmazta, amiért a feleségét nem szabadított rá Lucifer a világra és nem is küldte vissza a mennybe. Mi van, ha most egy jó angyal lett belőle? Megjutalmazta Isten, hogy: fasza voltál fiam, nesze egy angyali szárny és többet nem lesz ördögi pofikád . ...és itt jön a képbe a Bűnös, aki mi van, ha egy pokoli teremtmény és vissza akarja csábítani Lucifert a sötét oldalra, mivel ugye most a pokolnak továbbra sincs ura. Ma agyalós kedvemben vagyok. Lehet a közel 48 óra alvatlanság hatása .
De jó rész volt, hiányzott már Lucifer és bandája. Meg hát Lucifer szokásos hülyeségei .
Eddig szinkronosan néztem, de a 2. évad utolsó 4 részét felirattal....de lehet nem tudnám már szinkronosan nézni . Annyira egyedi hangja van Tom Ellis-nek, hogy ezt szinkronban nem tudják visszaadni.
Ui: Ki vette észre a vége felé a reklám táblán, hogy ki volt rajta? Segítek, szuperhős, "ájm szorri" és cukormáz, cuki pofija van...és a legbénább szuperhős, akit csak valaha láttam sorozatban. Nos, ki lehet az vajon ?
Nem, nem Flash az . [ Szerkesztve ]
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #36917 üzenetére
6.7-en áll a Z, az szerintem annyira azért nem rossz.
De igazából én azt látom, hogy 6-os IMDB alatt, nem igazán élvezhetőek a sorik, a valóban jók meg 8 felett kapnak.
Filmeknél talán ez a határérték eltolódik 1-gyel lefelé, de ez sem szentírás.
9 felett meg szinte sosem kapnak, kivéve pár évadzáró/nyitó, vagy crossoverek.Egyébként, mióta páran itt említették, tervbe vettem, hogy belenézzek, de jópár, ennél szebb reményű sorival is, el vagyok maradva, úgyhogy eléggé a lista végén kullog.
-
customer114
őstag
válasz jonnyjoker01 #37008 üzenetére
?Orbán -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz jonnyjoker01 #37017 üzenetére
Benne volt a részben
pár pillanat erejéig egy kép, amin rajta van Trump, Orbán meg Theresa May. Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz jonnyjoker01 #37098 üzenetére
Nekem az malac marad. A kozmikus mutans medveallatka kicsit hosszu.
Live-Die-Respawn
-
OPiiPO
veterán
ahogy oriic megjegyezte, a kozmikus mutáns gigantikus aranyos galaktikus mértékben utazni képes téren ( és időn? ) át medveállatka nekem túl hosszú
egyébként az itthoni házi tengerimalacomat is szimplán malacnak szólítom már 3 éve, és egyszer nem kérte ki magának[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
rétisün
veterán
"egy az univerzumban bárhová utazni képes lényt "
A Doktor?
bár neki kell hozzá egy Tardis
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Zizmand
aktív tag
válasz jonnyjoker01 #37110 üzenetére
Basszus annyi sorozat indult el hirtelen, nekem meg pont most nincs időm nézni szinte semennyit.
-
S e t h
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #37110 üzenetére
A francba, a végén sajnálni fogom, hogy kaszáltam.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
parkr
őstag
válasz jonnyjoker01 #37124 üzenetére
programmingtól függ, biztos van egy időpont amíg el kell nyújtaniuk az évadot
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Jim-X
őstag
válasz jonnyjoker01 #37208 üzenetére
Stranger Things 2 dara utan nekem is ez lesz a kovetkezo
A játék az nem játék!
-
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #37208 üzenetére
mindhunter
érdekes, nemrég írt Jhonny06 róla és neki nem tetszett
ahogy látom ez is akkor nagyon megosztó sorozat lesz
-
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #37220 üzenetére
hát... elég durván felpontoztad de abban egyetértek hogy több dolgot is megmagyaráztak végre.
-
mark!
őstag
-
Zizmand
aktív tag
válasz jonnyjoker01 #37220 üzenetére
Már a 3. részről beszéltek, mikor én még próbálom behozni magam a 2. résszel.
-
Jim-X
őstag
válasz jonnyjoker01 #37226 üzenetére
En szemely szerint kedveltem a sorozatot. Az 1-2 evadot letoltam, aztam a 3. a boszorkanyos baromsag valahogy nem fogott meg es ott abba is hagytam...
De most, hogy igy eszembe juttattatok lehet adok neki majd meg egy eselyt. Amugy a tobbi (s03- ) rendben van?
A játék az nem játék!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz jonnyjoker01 #37299 üzenetére
3 hsz-el feletted írta:
"Akkor elnézést elírtam."
Live-Die-Respawn
-
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #37302 üzenetére
nekem dec18at mutat de kitudja
ep name: crocodile
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz jonnyjoker01 #37299 üzenetére
N betűs virágbolt = Netflix.
-
Apollyon
Korrektor
válasz jonnyjoker01 #37341 üzenetére
Szerintem meg elég gáz, hogy bemondásra leírnak egy ilyen nagy színészt. Eleve az ilyenekkel egyáltalán nem kellene törődni, de mivel vannak emberek, akiknek az a legnagyobb nyomoruk, hogy másoknak milyen a magánélete, ezért most többszázezer, esetleg pármillió ember elesik a megszokott szórakozási lehetőségétől. Szép munka.
Amúgy meg ha már így szőrszálhasogatunk, ez a Rapp gyerek is eléggé melegnek néz ki, ja mert hogy egyébként az is. Biztos nagyon szörnyű lehetett neki ez a 14 évesen történt esemény, valamikor 32 évvel ezelőtt. De persze itt volt már az ideje előjönni a kis történetével, hogy tönkretegyünk valakit, feltéve hogy igaz... Ennek most akkor mi értelme is volt?
A Netflix meg elmehet melegebb éghajlatra, hogy ilyen kicsinyes, pitiáner baromságokkal foglalkozik a sok, milliárd dolláros üzletei mellett.
Amúgy meg nem tudom hogy vannak az amerikai törvények, de Magyarországon, ha beleegyezik a partner, akkor 14 éves kortól nem pedó...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #37341 üzenetére
Ez a #metoo-s kampány már eléggé túl van tolva..... pl. KS esetében is, egy mennyi? 30 éve történt esemény miatt van? ami azért lássuk be nem tegnap volt.
Nyilván más fénybe helyezi a témát ha sorozatos zaklató/erőszakoló lenne pl, de ameddig csak ez az 1 ősrégi eset van - ami felől azért megvannak a kétségeim - addig ez az egész egy nagy bs.
Arra viszont tökéletes volt, hogy egy jó sorozatot elbasszanak vele, párhuzamosan egy elismert, sikeres színésszel (Won 2 Oscars. Another 53 wins & 85 nominations) és menjen a PR war. Most mindeki olyan álszent angyal, de le merném fogadni, hogy mindenkinél lehetne találni valamit az elmúlt 30 év alatt amiért meg lehetne hurcolni akár kicsit akár nagyon. -
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #37349 üzenetére
Eddigis tudtuk, hogy van zaklatás, erőszakolás, stb nem újdonság... meg "szereposztó dívány", azt se ma találták ki. Viszont most ez a kampány, (sokszor csak bemondásra) remek alkalom emberek tönkretételére, pl KS.... van egy ellenséged? mondd be, hogy 30éve megfogta a segged, bumm!
félreértés ne essék, nem akarom elbagatelizálni az egészet, mert maga a jelenség undorító szerintem is, de azért ne 20-30éves sérelmekkel "jöjjünk elő" most amiknek a többségét nem is lehet bizonyítani már..... -.-
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #37365 üzenetére
Ez volt az első mr robot rész 3 évad során amit nem tekertem végig.
Ahogy halad a story remélem ez lesz a befejező évad és nem húzzák tovább -
mark!
őstag
-
madgie
titán
válasz jonnyjoker01 #37427 üzenetére
Tegnap kezdtük el mi is, három rész le is ment egyben Lenne egy csomó melóm ma is (munkaidő után ), van egy olyan érzésem, hogy eltolom az éjszakába, inkább sorizunk
-
madgie
titán
válasz jonnyjoker01 #37424 üzenetére
Érdekes volt, Avatarosan nyitott az a bolygó/létforma. Mondjuk Saru futása irtó béna volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Külpolitika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali játékos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest