Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b0bcat

addikt

Furcsa dolgot tapasztaltam az imént, ez ügyben szeretnék véleményeket kérni. :R

A gép: B450-es alaplap (Gigabyte), Ryzen 3100, 16 GB RAM, RX460-as VGA, 400 W Chieftec táp.

A fura jelenség a következő: amikor elindítom a Performance Test nevű progit, és megjelenik az a képernyő, ahol egy 3D-s alaplap forog körbe, amin mutatja az alkatrészeket, akkor egy furcsa, sípoló hangot hallok a gépből, az alaplap felől. (Mintha egy kondi sípolna baromi hangosan.)

Sajnos nem sikerült pontosan lokalizálnom a hang forrását, így nem egyértelmű, hogy a VGA vagy az alaplap sípol-e. Nem ventilátor, és szerintem nem is a táp az. (Alul van a táp a gépben.) És nincs speaker a gépben/házban.

Ráadásul a sípolás frekvenciája és hangereje is folyamatosan változik, ahogyan változik a kép (hiszen forog a grafika). Amint bárhova elkattintok (és a kép nem látszik már vagy megáll), a sípolás azonnal megszűnik.

A teszt futása alatt egyszer sem jött elő a probléma. (És a teszt is olyan eredményt hozott, amit vártam.) Csak ezen a kezdő képernyőn csinálja. :(((

Mi a franc lehet ez?! :YKöszönettel várom az ötleteket! :U

Új hozzászólás Aktív témák