Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balinov

titán

válasz raszputyin #194 üzenetére

Na,tuning vs. CNQ hétvégi meccséről tudósítanák: alap 9x200-ról, feltoltam 9x255-re,ht3x, ram 166-ra visszaosztva ddr409-en jár, 2,5-3-3-8 CR1-ben.
    Szorzót visszaveszi 5x-re,feszt is,bár az a gyanúm,hogy Giga lapok def. vcore esetén több kraftot adnak a cpu-nak,mint azt a default vcore igényelné itt is bebizonyosodni látszódik.
    Ventit szépen szabályozza a smart fan funkció.Cpu 9x255-ön idle 39-41C (sztem sok!) prime95 alatt 55C max,amit észrevettem (kb 30-45perc alatt).
    2db ramslot vs 3db...érdekes dolgot vettem észre,ha csak a dimm1-be raktam a 256MB@ddr409 ramot,akkor valamiért,nemtudom miért,de érezhetően gyorsabb volt a bootup,és maga a win is,mint 2 modulall. Próbáltam a tcc4-et ,infi bt-5-öt is szólóban,de mindkettőnél ezt tapasztaltam.

A lap tápcsatlakozója 24tű + 4tűs elrendezésü,viszont a tápomnak csak 20+4tűs csatija van.Állítólag a 20->24tű tápcsati átalakítók csak user nyugtatásra valók,gyakorlati hasznuk nincsenek.

Bios: eléggé részletesen állítható, remélemy oly gyakran jönnek ki tényleges javulást/javítást hozó biosok,mint a K8NS-hez,amihez is 18 db bios rev volt.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák