- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lest4t
aktív tag
herrz: és az a ddr2 es ram amit akiross árul az jó ddr2 jobb mint a síma ? milyen a teljesitménye egy sima 400 assal szemben ?
az ecc az mi a ramoknál? -
csibor
addikt
Na akkor mégegyszer mik a külömbségek a sis,via,uli,ati,között?Én csak összel akarok venni de lehetőleg agp+pci csatoloval és minél olcsóban.Ezért érdekele a külömbségek.
-
HERR Z
veterán
a vinyód fog menni
ramot pedig vagy tőle:
Bővebben: link /15/giga és samsung tccc ami elég jól viszi az időzítéseket /ez van corsairen is szvsz
Bővebben: link
Nem ddr2-es topicját nem találom de szvsz itt is megkérdezheted mi hogy
Hopp megvan:
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
a neo4 f sima nf4 chipre épül és ezáltal nem támogatja a SATA2-t amit a nf4 ultrás neo4 platinum tud.
ezenfelül a platinum ad még:
+4 SATA egy külön chippel vezérelve
+firewire vezérlő
+egy lan/tehát duallan van rajta/
A Sata2 hogy legyen neo4f-en az kb 10 perc...ugyanígy lehet rajta 16-4 -es SLI/Crossfire is
Tuning ügyileg ua. tudja mint a platinum, bár wetlake aszonta hogy a diamnd annak ellenére jobb nálluk hogy majdnem ue. a nyákja van...mind1
35k-ból akiross 2 giga hynix d43best buy..és 460-480-at visznek 3-4-4-8-ba
corsair vs kingmax...kingmaxx..500-at viszi 2.5-3-3-5-1Tvel...amire szvsz a corsairnem képes...monjuk tudni kellene milyen chipes...de tippre tccc-s, az meg 500-at se fut
az előttem lévőle reagálva: a Neo4 F UGYANAZZAL A BIOSSAL RENDELKEZIK....tehát alaptalan dolgokat ne állítsunk
Ugyanez igaz a kingmax HC500-ra...Hynix D5 chip ha nem hamisítvány a példány akkor minden A64 proci/lap szereti...
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
A különbség: neo4 f nem nforce4 ultra, hanem csak nforce4 chipsetes. Ennek következtében NEM támogatja a SATA 2-t. Meg firewire sincs rajta. Meg kevésbé dédelgetett gyereke az MSI-nek, szal a support valszeg nem annyira jó, pl új bios-ok, meg hasonló.
A másik: kingmax memóriát venni amd-hez bár elvileg tökjó, gyakorlatilag van, hogy nem szeretik egymást. Ha 500-ast veszel hozzá neked is állítgatnod kell
1, a processzor alapórajelét, hogy ha 500-on akarod járatni
2, a memória órajelét, ha 400-on
Meg mondom, erre a kingmax-ra sokan panaszkodtak haveri körből athlon64-es rendszernél...
Szóval sztem mindenképpen corsair rulzz. -
Lest4t
aktív tag
lenne még két kérdésem : az msi neo4 f miben rosszabb a platinumnál mivel 10 e rel olcsóbb ?
másik meg hogy mem téren full elvagyok havazva nem tom mi a jobb mivel jólenne a memet kihozni 35 e ből. szted melyik a jobb választás : corsair xms 512 400 cl2 vagy kingmax 512 500 as ?
bocsi a kérdezősködést csak te ahogy látom járatos vagy a témákban -
HERR Z
veterán
mert a nép nem szereti azt a boltot, máshol meg nem forgalmazzák....
...és mert a népet elbutítja az RTL-K és a többi szenny adó és mert a népben márkák iránti hűség alakul ki...lásd német autók vs japán autók stb.....
de mondom, azért tápos topicban is kérdezz rájuk/mind3-ra/ ők azért csak okosabbak... -
HERR Z
veterán
-
Comm
senior tag
Énis láttam/hallottam modról és nem nehéz megcsinálni.ECS nekem nem tuningra kell, és van belőle Nforce4-es lap S754-el szerelve
-
HERR Z
veterán
ez azért vicces mert ha megnézed a tápos topicokat ott azt fogod látni hogy
IMBP=Sirtec=Chieftech=Delta
Én vettem Bnőmnek egy 360-as és betonstabil feszei voltal./és 5k volt/...igaz szerintem csak a fekete 12-est éri meg venni, az a totál átcimkézett a többi lehet h gagyibb/plexis és a kék/...meg azokokn van monitor kimenet is ami azért elég régóta nincs már cf tápokon
De ez is csak szvsz a mien tápot vegyek topicban kellene ezt a kérdést feltenni -
HERR Z
veterán
1 giga ram a beugró szerintem ma....és szerintem többet nyersz +1 gigával mint nagyobb órajellel
Amúgy meg, ha S754 3400+ -t veszel akkor ott nem is kell mégcsak 500-as ram se mert már egy 12*235-240 is olyan eredmény amit a ram is visz és a procctól se rosszés 2*1024mb egyértelműen
X800XL....a karik között nincs különbség...csak a hozzáadott cuccok között...én tuti a legolcsóbbat venném, mert a szoftverek nem kellenének.. -
HERR Z
veterán
igényeket is kellene ismerni s939 ügyben
ha nem kell sli akkor vagy abit an8 ultrát vagy msi neo4 plat-ot vennék...mind2 olcsóbb 35-nél
ha kell sli........................................................akkor csak asus van ennyiért vagy giga k8n sli ami...
S939 vs 754 ügyben az is dönt Te mikor akarsz legközelebb fejleszteni alaplapot procit ramot...ha ez 1 év akkor 939 ha 2+ akkor 754 mert addigra 939-es cuccok se lesznek csak M2...de...erre ott az Asrock csodakorcs lap amit linkeltem ULis topicban is -
Lest4t
aktív tag
én is hasonló gonban vagyok : mivel két eset van vagy 3400+ os 754 es vagy 939 es 3200+ os monjuk venice nem tom melyik a jobb szerintetek?
meg 939 eshez melyik a legjobb lap 35 e körül? -
Balinov
titán
Köszi az infókat!
-
Balinov
titán
ha valaki talál egy boltot,ahol s754 + PCI-E kombós lapokat lehet venni,szóljon.
Köszi,
Balinov -
ftc
nagyúr
Továábá
Ezekröl tudok.... -
ftc
nagyúr
Van
A TUL-nak ha jol láttam,de senki másnak eddig
Jah és link:
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
Hi!
Nem tudjátok, ATi chipsettel szerelt, 754-es PCI-E lap van? -
aXXon
őstag
up
-
csibor
addikt
válasz
bolondember #48 üzenetére
Miért?Nekem P4 2.4A-van erősen gondolkodtam 3.06/533/HT-és procira csréljem.És elgondolkoztam a proci 30 k környékén kapható,35-40 K körül S754-et kapok alaplap+proci és minden régi kacttal kompatibilis lenne.Bő 2 évre elég lenne nekem meg az átlag juzernak.Utánna ugy is uj foglalatok lesznek.
-
Comm
senior tag
válasz
bolondember #40 üzenetére
És szerinted akinek csak egy 2.4-es P4 van X800 mellett az kihajtja?Én szép lassan építkezem felfelé nem pedig egyszerre cserélek mindent.Akinek nem teszik ez van
-
HERR Z
veterán
S754-ben a best buy a 2800+ 18-20k-ért itt a ph-n és a 3400+ 34k bruttóért..
ezek ellen a s939 semmit se tud tenni
Asus K8N4-E teszt:
MSI K8N NEO3 teszt:
Igaz cseh, de a számok képek rendben vannak
Bővebben: link -
HERR Z
veterán
válasz
Laserdance #30 üzenetére
...
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
bolondember #40 üzenetére
Szerintem is...erősen kétséges,hogy kihajtaná-e...sztem oda már x2 kaliberü cucc kéne.
-
Balinov
titán
Ebből a szemszögből nézve természetesen van neked is igazságod. Mindazonáltal az a tétel,hogy 3000+-tól felfele azonos modellszámozásu s754 és s939 között tényleg pár (3-4eFt) eltérés van. Csak míg mondjuk S754-hez 16-17k-ért kapsz pl. egy Gigabyte nf3-as lapot 3 év garral boltba addig ez s939-re nemigazán vonatkozik. Ph! használtpiarcát leszámítva nemsok helyen lehet látni 20-22k alatt s939-es lapot,PCI-E S939-et meg méginkább nem.Így,ha összeadod a procik 3-4eFt-os és a lapok szintén 4-5eFt-os árkülönbözetét akkor az már tétel.
az meg már 7-9eFt difi,azért meg kapsz Gianninál egy 512/400-as Elpida ramot pluszba,és azért azt el kell ismerni,plusz fél giga ram jobban meglátszik a rendszer globális teljesítményében,mint a Dual chanel adta párszázalékos teljesítménytöbblet.Aki, mint pl. fórumtársunk , már 1 éve gyúrja az s754-et az azér vett,mert akkor az volt az elérhető socket,manapság viszont aki s754-re vált,az főként a kiválló ár/érték/teljesítményaránya miatt veszi meg és ezen réteg többségének (ide sorolom magam) sajnos számít az a pár ezer Ft...
Tovább,vagy nem tovább húzza kérdéshez: x86-64 utasításkészeltet megkapó új magos, s754-es sempronok megjelenésével is megmutatta az AMD,hogy nem szabad temetni az s754-et, s939-at is hamarosan lefogja egy új socket váltani,de ott meg a dualcore támogatás a lehetséges fejlesztési irány.
Szumma-szummárum: kinek a pap,kinek a papné...
De hogy ne csak offoljak: valaki találkozott már s754+pci-e lap tesztel?
Üdv
Balinov
UI: 3000+es s754-es azért leveri a 3000+-os S939-et....10x200 vs 9x200.. -
-
Comm
senior tag
válasz
Laserdance #30 üzenetére
Figyelj csak Laserdance.
Azért valamit konyítok az egészhez.Ha
1:nincs pénzem S939
2:én megelékszem ezzel is
Akkor minek váltsak, és minek kell lehordani az S754-et.Ha van pénzed vegyél S940 és örülj neki, de ne bántsd a másikat, mert neki csak arra futja. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Laserdance #30 üzenetére
teljesen igazad van.
peersze...
Teljesen igaz...
Az, h már lassan egy éve gyűröm az S754es procim, az megint más tészta... A topikba írók javarésze már rendelkezik procival, de a francos Intel miatt PCI-Es deszkára vágyik -többek között én is...
(mondjuk én SLI-re várok, mert megígérték, dehát, tartok tőle, abból sem lesz semmi...) -
L@co
aktív tag
válasz
Laserdance #30 üzenetére
Igazad van Laserdance!!
De ha olcsó és jó gépet akarunk venni, akkor vegyünk S754 Sempront (lassan megkapják a 64 bites utasításkészletet) egy jó nForce3 250GB-s alaplappal!! És azt jól meg lehet huzigálni!! -
Vukocska
tag
válasz
Laserdance #30 üzenetére
Teljesen mind1 hogy 754 vagy 939
754be menek majd a Mobil procik (Turion)
939be a Ket magos procik, csak mire megfizetheto aron lehet majd kapni akkor mar itt az uj foglalat.
A PH-s proci tesztben pedig az azonos szamozasu 754es procik gyorsabbak mint a 939es tarsaik
Bővebben: link -
Laserdance
csendes tag
Semmi értelme 754-es lapot venni! Má eleve halott ötlet.
Má a 939 is olcsó, meg a 754-es alaplapok már nagyon a végüket járják!
Jövöre meg a 939-is kimegy a forgalomból (itt meglátod http://www.prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=13081)
Vegyetek 939-et, mert a 754-re nem fognak már fejleszteni.
Elég ennyi indok? -
Comm
senior tag
Új Soltek lapok -
Comm
senior tag
Nos Gigabyte K8NE lap jött össze 18k-ért zsír új.
-
-
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
és szerinted a p4 jobb lesz ugyanennyi rammal?
Lemerem fogadni winXP van fent ami extraként 200-at lazán lefog....ecsém ennél olcóbb soha nem lesz a ram...mind1 felőlem azt veszel amit akarsz de sírni fox hogy HT-vel és ennyi rammal a P4 is fos lesz csak kibasztál vagy 10-15k-t a semmiért... -
Comm
senior tag
Tisztában vagyok vele, hogy kevés a ram.Nos én a gépet nem játékra használom, hanem filmek konvertálgatására, zenehalgatás, netezés.Nos néha nagyon belassul a gép, ha egyszerre csinálok dolgokat.Szerintem ezen az A64 sem segít
.Olvasgatás közben láttam, hogy P4-nél a HT ezt próbálja kiküszöbölni.
-
Comm
senior tag
Most akarok váltani.Remélem sikerül.
-
L@co
aktív tag
Hello!!
Én is nyitottam már egy ilyen topicot!!
Szerintem jó befektetés ez a S754, mert nem erősebbek az ugyanolyan jelzésű S939-es procik!!
De ha tuningra kerül a sor, akkor a 90nm miatt nagyon jól húzhatók és a 3000+-os 90nm procinak általában az alaplap ill. a RAM-ok szabnak gátat a tuningban!!! 1800Mhz-es proci megy 2500Mhz-en!!
Szóval ha eredeti A64-et akar vki akkor a S939-es procik jobban húzhatók és nem sokkal drágábbak (a S939-es alaplapok sem)!!
De lassan jönnek a 64 bitet ismerő 90nm-es S754-es Sempronok!!!!!!!!!
Amiket jól lehet húzni, 64bitesek és olcsóak!!! Egyedül a nagy gyorsítótárról kell lemondani!!
Ami meg az AGP-PCI Express-t illeti szerintem nem kell egyelőre váltani most még játékokhoz elég egy sima 6600 256Mb-os AGP videokártya (azt is jó meg lehet húzni)(v. 6600GT 128MB) De még ha nem lenne elég lehet venni a 6800-as sorozat tagjait is
-
nofene
aktív tag
Sziasztok!
Na akkor mostmár itt au ideje, hogy a topik címében foglaltakról beszéljünk. Összeszedtem egy pár alaplapot, hogy lássuk miről is van szó tehát:
Abit NV8: Bővebben: link
ASRock K8Upgrade-PCIE: Bővebben: link
ASUS K8N4-E Deluxe: Bővebben: link
MSI K8N-Neo3: Bővebben: link
DFI NF4X Infinity: Bővebben: link
ECS NFORCE4-A754 (1.0): Bővebben: link
Nos ezek lennének a lapok, amelyek 754-es plaformon PCI-Express-t nyújtanak (még lehet, hogy vannak de én csak ezeket a gyártókat néztem) , mint látható leginkább az nVidia nForce 4-es chipsetére épülnek kivétel csak az Asrock SiS-es megoldása.
Szóval a véleményetekre volnék kíváncsi, esetleg tesztekre, és tapasztalatokra a lapokkal kapcsolatban. Télleg halott volna a 754-es plaform?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
aXXon
őstag
biztos talalnal ilyen hibrid megoldast 939ben is... gyere mar MSNre pliz, vagy mar nem akarsz bizniszelni??
-
nofene
aktív tag
Sziasztok! Gondoltam felhozom a topikot mert mostmár aktuálissá vált a dolog, és bizony még mindig ilyen lapban gondolkodom.
Szóval erről a lapról kéne vélemény:
Bővebben: link Ha megnézitek ez a lap fogad AGP-t is tehát most tudnék lapot+procit cserélni. Később pedig át tudnék térni PCI-E vga-ra lap+procicsere nélkül. Aztán pedig újabb platform váltás de akkor már nem kell a vga-val vacakolni.
Nos, hogy mégis miért mindez? Arra nincs pénzem, hogy vegyek egy 939-es lapot+procit+pci-e vga-t, de arra lesz, hogy lapot+procit cseréljek. Tudom a 754 halott platform de azért lehet még abban gondolkozni (húzott Turion). Nameg mostmár át akarok térni A64-re haladjunk a korral
.
Jah igen ha van még hasonló lap csak nem tudok róla, szóljatok
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
-
HERR Z
veterán
van már pár ilyen topic de....
S754-es PC-E lapra szerintem úgy márciusig várnod kell míg a S939-esek már most elérhetőek...A proci télleg olcsóbb bele de az alaplap pl majd ugyanannyi....ramot meg nem kell 2-t venned, majd veszel bele bővítésként s akkor már duálba fog menni...nameg jó hogy nem akarsz AGP-s lapot mondván hogy leáldozott de ez a S754-re még jobban igaz mint az AGP-re....
Szal ajánlom figyelmedbe a Giga K8NF-9-es lapját egy 3000+-os S939-es procival....ramot meg majd veszel bele ha akarsz később -
nofene
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában én is elgondolkodtom upgrade-n, és végül az Athlon64 mellett döntöttem az most mindegy miért, viszont amire kíváncsi lennék: az új géphez új videókártya is dukál, de mostmár nem szívesen költenék AGP-re, meg szvsz előbb utóbb minden gyártó átáll PCI-Expressre úgyhogy mindenképp ilyen lapot szeretnék.
Namost az addig oké, hogy Athlon64 _de_ én leginkább a 754 tűs mellett szavaznék, mivel egyrészt a dual-channel nem dobogtatja meg a szívem, és nem is látok olyan óriási teljesítmény-növekedést, nameg a másik: én úgy láttam, hogy mostmár olcsóbban és könnyebben beszerezhető 754-es proci. Mégiscsak többet fordul elő használt piacon mint 939-es és ez nagyon sokat számít mivel anyagiakkal nem állok valami jól és jobb lenne olcsón egy 754-es proci.
VGA-nak pedig egy NVidia 6600-at gondoltam (valami jó kis passzív hűtésest).Esetleg X700 ha az ár/teljesítmény mutatója jobb lesz.
A szituáció ismeretében a kérdés: megéri-e várni egy kicsit és egyáltalán megéri-e a 754 + PCI-Express párosítás? Hogy jönnék ki a legolcsóbban (PCI-Expressben)? Egyáltalán vajon lesz megfelelő választék Socket 754 és PCI-E párosításban, (Ha minden igaz készül egy ilyen Nforce4-es lap: Bővebben: link, de VIA chipsettel lesz-e valami hasonló?). Szóval ez a kérdés.
Halott 5let a 754 és PCI-E együtt vagy pedig egy olcsó, megfelelő teljesítményű, jó cucc rakható össze belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest