Aktív témák
-
Turbóscsiga
újonc
Sziasztok olyan kérdésem lenne, kaptam egy J6 legend készüléket, menüből kilépve autómatikusan indul a felvétel meg a kép készités hogy tudom kikapcsolni mert zavar.Pár napja használom még most ismerkedek a beállításokkal.
-
bokajboy
újonc
Sziasztok!
Van egy SJ6 Legend akciókamerám, frissítettem rajta a V1.5.1 firmwarere, azóta nem működik az érintő képernyője és a kamera képe is használhatatlan, .
Próbáltam már a V1.4.9 firmwaret is, azzal is ugyanaz a helyzet.
A firmwareket az sjcam.com oldalról töltöttem le.
Van ötletetek mit lehet tenni vele?
Válaszokat Köszönöm! -
marilllyo
veterán
Srácok!
- Sjcam Sj6 Legend
vagy
- Xiaomi Mi 4K MiJiaTi melyiket választanátok!?
-
Hartauer
újonc
Sziasztok!!
Segitseget szeretnek kerni!most vettem magamnak egy sjcam sj6 Legendet!szeretnek egy gyprstalpalot kapni mivel teljesen uj vagyok ebben a temaban!szeretnek Magyar nyelvet a kamerara!es olyan gondom vam hogy probalgattam 1080/60fps-en szobaba a kamerat viszont szemcses a kep esetleg vmi beallitast tudtok ajanlani??nem ragaszkodom nagyon a fullos kepekhez/videokhoz csak elfogadhato legyem!koszonom a valaszokat! -
xxxx.x
tag
V1.5.0 remeg a kép, akadozik, megáll pár pillanatra/kimaradnak részek
V1.4.9 a kép sokkal stabilabb, folyamatos a videó
ER-6n, kormányra szerelve. A beállítások ugyanazok.
-
1.5 hun van? Neten nincs de nekem az van a kamerán. Miért vonták vissza?
-
xxxx.x
tag
Átnevezted a letöltött .bin fájlt SJCAM001.bin -re?
A kártya gyökerébe raktad?Esetleg próbáld ki ezt:
"Amennyiben a frissítés nem történik, meg szükségünk lehet az első frissítés alkalmával a LD9666.bin fájlra, amit a firmware letöltési oldalán találunk.
Ezt a fájlt is másoljuk a SJCAM001.bin mellé a kártyára."Az 1.5 nekem megvan, ha gondolod elküldhetem. Sokan panaszkodtak stabilitási problémákra ezért lehet visszavonták.
-
Ibituba
aktív tag
basszus. a zip-ből kell kimásolni a bin file-t, mert a sima bin csak 32kb...
-
Ibituba
aktív tag
Üdv! olyan gondom van hogy sj6 legendre nem hajlandó az 1.4.9 frissítést feltenni. 1.5öt nem is látok az oldalon. mindent úgy csinálok ahogy fentebb le van írva. Ötlet a hiba megoldására? 1.4.6 van most rajta
-
zodo
nagyúr
Igen az meg van mert az alap csomag része.
"Audio back door" néven szerepel más típusok tartozékai közt.
Konkrétan csak annyi hogy a hátlap alján vagy két szélén van egy hosszanti ~1 mm rés.
Igaz így már nem vízálló a vízálló tok de "biztonságosabb" érzést kölcsönöz mint a nyitott keret. -
zodo
nagyúr
Olyan vízálló tok hátsó fedél nincs ami nyitott mint pl. kis tesó 4000-es típusnak?
-
zodo
nagyúr
Hazahoztam az kütyüt amit ED-ban vettem és ~1 éves 2017.04.11 kiadott v1.4.5 Firmware volt rajta.
Kicsomagolás után rögtön felkerült az egy hónapja kiadott legfrissebb v1.5.0
Leszedtem a Zone app-ot is de az aksi le merült miközben próbáltam társítani a telefonhoz.Első fogásra a korábbi SJ4000 -hez képest minőségi váltásnak gondolom a cserét.
Kisebb méret, jobb anyag használat, érintő kijelző plusz extra a wifi és applikáció használatának lehetősége.Holnap reggel aksi töltés és ismerkedés.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Tervezem az SJ6 legend beszerzését.
Látom van márciusi Firmware 1.5 is de ti melyikkel frissítéssel használjátok?Itthoni beszerzés lesz, talán a korábbi v1.4.8 -al érkezhet míg az új frissítés csak a Zone app -ot érinti.
"Adds the functionality to update the camera firmware via the SJCAM Zone app."v1.4.9 ahogy látom legfőképp a wifi használatot erősítette.
Ti használjátok a Zone app-ot, vélemények?
-
Büszke
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan SJCAM kamera ami tud GPS adatokat is rögzíteni?
Az SJ8 az már beépített és marha drága.
De a korábbi verziók tudnak külső GPS egységről adatot rögzíteni?
Köszi -
xxxx.x
tag
válasz
Kolondrum #24 üzenetére
Most vettem észre, hogy 1.5.0 verzió is kijött Gondolom nálad is ez van fent.
A hal ikon a halszem effektus csökkentés állapotát jelzi. Úgy látom engedi a CAR MOD esetén is, korábban nem lehetett bekapcsolni.Amint lesz időm foglalkozok egy kicsit vele.
A kamerát sisakra nem szeretném rakni mivel macerás lenne felszerelni. Jó időben melóba is motorral járok és amolyan videó tanú funkciót szánok neki.
-
Próbáltam keresni olyat ami vállalható, butítva kapsz mintát nekem hogyan van fent. [link]
Semmi Gyro.Lencse nem koszos, nagyon vigyázok a cuccaimra, még soha nem ért hozzá semmi.
baboss-tól eltérően nekem kicsit magam elé néz a kamera, letekint kissé. Most nincs fent nem tudok képet csinálni.
Tudjátok mi ez a sok új cucc a menüben? Pl a hal ikon, gimbalos valami meg ezer más dolog. Gyrot nem használok csak ha nem bukón van, sokat fogyaszt. Amúgy érdekes vele a felvétel, olyan mintám nincs.
-
baboss
őstag
-
xxxx.x
tag
Nappal elég jó felvételt csinál, éjjel gyengébb a minőség.
Az autók rendszáma leolvasható éjjel is, a táblák látszódnak, a lámpáknak (fényszóró, közvilágítás) elég nagy az "udvara".Sajnos videót feltölteni nem tudok, miivel itt a világ végén elég lassú a feltöltés. (1GB kb 24 óra alatt megy fel)
-
BB9000
senior tag
-
xxxx.x
tag
Nyárra szeretnék felkészülni. Jó lenne addigra kitapasztalni, hogy rögzítsen amikor kell.
Első tapasztalat:
Kétszer 50 percet gond nélkül rögzít egy feltöltéssel. Gondoltam kint hagyom a kocsiban éjjelre - hiba volt.
Mikor indultam bekapcsoltam, majd pár perc és kikapcsolt. A következő lámpánál bekapcsoltam és ekkor átváltott CAR MODE-ról VIDEO MODE-ra. Haladnom kellett tovább, de egyszer csak újra kikapcsol. Negyed órával később torlódás egy baleset miatt, így volt időm újra foglalkozni vele. Bekapcsolom visszarakom CAR MODE-ra, s a rögzítés folyamatos hazáig. Gondolom a hideg nem tett jót neki, mikor bemelegedett a kocsi elmúlt minden nyűgje a kamerának. -
xxxx.x
tag
Firmware frissítés kártyaolvasó nélkül
Sokaknak gondot okozhat az SJCAM firmware frissítési folyamata, mivel nincs kártyaolvasó a gépében.
A firmware frissítés kizárólag az SD kártya gyökerébe másolt fájllal lehetséges.
Megoldaható a probléma az alábbi módon:1. Töltsük le a legfrissebb firmware-t a gyártó oldaláról - SJ6 Series Firmware Update
A SJ6CAM.bin fájra lesz szükségünk, amit a letöltés után át kell nevezni SJCAM001.bin -re
2. Formázzuk le a kamerában lévő kártyát a kamerával (célszerű a korábbi videokat, fotókat lementeni)
3. Csatlakoztassuk a kamerát a PC-hez a kapott USB kábellal, majd válasszuk a "Mass Storage" lehetőséget.
4. Másoljuk a korábban letöltött, átnevezett SJCAM001.bin fájlunkat a kártya gyökerébe.
5. Biztonságosan válasszuk le a kamerát a PC-ről.
6. Távolítsuk el a kábelt a kamerából.
7. Kapcsoljuk be a kamerát és a frissítési folyamat autómatikusan elindul. A led folyamatosan villog a frissítés alatt. Várjuk meg türelmesen a folyamat végét.8. A frissítés befelyezése után formázzuk le a kamerában lévő kártyát a kamerával, különben a frissítés minden bekapcsolás után megtörténik.
9. Örüljünk, reménykedjünk, hogy a korábbi hibákat kijavították a mérnökök.
Amennyiben a frissítés nem történik, meg szükségünk lehet az első frissítés alkalmával a LD9666.bin fájlra, amit a firmware letöltési oldalán találunk.
Ezt a fájlt is másoljuk a SJCAM001.bin mellé a kártyára. -
xxxx.x
tag
Nekem kb. 1.5 hete van meg, jelenleg ismerkedek vele. Elsősorban "videotanu" funkciót szánok neki. Egy baleset esetén meg tudjam védeni magam.
Sajnos sok a barom az utakon, lámpátol lámpáig versenyezni akarnak, kihajtanak elém...stb.Ez a SOOCOO PS2 Giroszkóp felkeltette az érdeklődésemet. Lehet beszerzek én is egyet.
A motorra a töltős tok útban van Kínából.A memória kártya típusát elárulod? Jelenleg 8GB-os CL10-es Kingmax kártyával tesztelem, erre 52 perc videó fér el. 64GB-os kártyát tervezek venni, de bizonytalan vagyok, hogy melyiket válasszam.
-
baboss
őstag
Köszi a linket, az elég furcsa, hogy kamerát lehet venni itthon is, de keret csak külföldön van hozzá.
Nekem 2017.06.10. óta van meg. Motoron szoktam használni, ha a sisakon van a kamera, és a SOOCOO PS2 Giroszkóp, akkor egy Xiaomi 20,000mAh Power Bank-ról kapja a naftát, ami a motoros kabát belső zsebében van. Ha a kamera és a Giroszkóp a motorra van felszerelve akkor USB töltőn a motor aksijáról kapja a naftát. Reggel elindulok túrára, este amikor hazaérek meg is telt a 64Gb os kari. Amikor meg van időm összevágom a felvett anyagot. -
xxxx.x
tag
Eddig még nem volt sok lehetőségem tesztelni. Jelenleg kocsiban szélvédő mögül rögzít. Egyszer volt csak napos idő, de ekkor szembe sütött a nap és a koszos/karcos szélvédő sokat ront a képminőségen.
A szezon kezdetére viszont szeretném megtalálni az optimális beállításokat.Keretet Görögországban kapsz hozzá
-
baboss
őstag
A videókon azt vettem észre, hogy árnyékos és napos rész váltakozásánál a színek elégé megváltoznak. Konkrétan egy árnyékos résznél az égbolt kivilágosodik, az ég nem kék hanem vakító fehér paca lesz, amint átmegy napos részre akkor jó. Próbáltam már játszani a beállításokkal, de nem hozott sikert. Az expozícióval tudok max javítani rajta. Ha lejjebb viszem akkor megszűnik ez a fényerő hullámzás, de viszont a sötét részek egész feketék, egybefolyik minden részlet.
Videó.
Kamera beállítások, nekem ez lett a jó.
Napos időben.
Felbontás 1080P 60fps
Körkörös felvétel 10 perc
Fov Narow
WDR Be
Gyro sensor Alacsony
Bitrate Magas
Élesség Éles
Fehér egyensúly Autó
Színek Normál
Expozíció -5/3 Felhős borult időben -1/3
Metering Spot
Distortion correction BeA Horvát nyaralás alatt valahol elhagytam a kamera keretet, nem találok sehol, valaki tudna dobni egy linket, hogy hol tudom megvenni, vagy megrendelni ?
SJCAM SJ6 Legend -
xxxx.x
tag
Mini USB lábkiosztása:
A készülék a ritkább 10 pines Mini USB-t használja.
A kép a kamerán lévő USB aljzat lábkiosztását mutatja.
1. +5V
2. DATA-
3. DATA+
4. Analog Video
5. Common Ground
6. PWM
7. ?
8. ?
9. Mikrofon
10. MikrofonKülső mikrofon barkácsolásához a PWM (5.) és a Common Ground (6.) lábakat össze kell kötni a működéshez.
Ilyenkor a belső mikrofon letiltásra kerül.
A mikrofonnal együtt kialakítható a töltés is az 1-es és 5-ős láb felhasználásával. -
xxxx.x
tag
SJ6 SERIES
Mivel nem találtam ennek a típusnak fórumtémát, gondoltam nyitok egyet.
Specifikáció
Chipset: Novatek NTK96660
Képérzékelő: Panasonic MN34120PA / 16 MP
Effektív pixelszám: 16,36 MP (4660x3512)
Optika: 166° A+ osztályú halszem optika, szoftverből állítható látószög
F2.5 fényerő, nagy apertúraFókusz: Fix fókusz, fókusztávolság 3mm ~ végtelen
Stabilizátor: Giroszkópos képstabilizáció
Kijelző: 2” 320x240 színes LCD érintőképernyő + 0,96” grafikus kijelző az előlapon
Expozíció: Programozott AE, ±2 EV kompenzáció (0,33-as lépésekben)
ISO: Auto, 100, 200, 400, 800, 1600Fehéregyensúly: Auto / felhős / napfény / mesterséges megvilágítás
Eszközök: Mikrofon és hangszóró
Bemenet külső mikrofon számára (külön megvásárolható tartozék)Videó kimenet: HDMI type „B” MicroHDMI
WiFi adapter: Letölthető Android és iOS alkalmazás okostelefonos vezérléshez
WiFI távirányító támogatás (külön megvásárolható tartozék)USB csatlakozó: MicroUSB 2.0
Tároló: Beépített memória nincs
SDIO v3.0,SD,SDHC,SDXC és UHS-1 memóriakártyák támogatásaVízállóság: Mellékelt tokkal max. 30M
Akkumulátor: Cserélhető, 1.000 mAh
Felvételi idő: Egy töltéssel kb. 90-100 perc
Videó felbontás: 4K (4:3): 2880x2160 24ps
2K: 2560x1440 30FPS
1080P: 1920x1080 60fps
1080P: 1920x1080 30fps
720P: 1280x720P 120fps
720P: 1280x720P 60fps
720P: 1280x720P 30fps
VGA: 640x480 240fpsKépfelbontás: 16M (4608x3456 4:3)
14M (4320x3240 4:3)
12M (4032x3024 4:3)
10M (3648x2736 4:3)
8M (3264x2448 4:3)
5M (2595x1944 4:3)
3M (2048x1536 4:3)
2M (1600x1200 4:3)
1M (1280x960 4:3)
VGA (640x480 4:3)Videó formátum: H.264 MOV (MP4 és MOV formátum is támogatott)
Kép formátum: JPEG és RAW támogatás
Time Lapse: Ki / 1 mp / 2 mp / 5 mp / 10 mp / 30 mp / 60 mpMozgásérzékelő: Ki / alacsony érzékenység / közepes érzékenység / magas érzékenység
Kettős fájlok: Ki / Be (pl. tömörített és tömörítetlen)
Ciklusos felvétel: Ki / 2 perc / 3 perc / 5 perc
Nyelvek: Angol / francia / német / spanyol / olasz / portugál / egyszerűsített kínai / japán / kínai /
orosz / koreai / lengyel / cseh / szlovák / magyar / dán / holland / török / ThaiTámogatott operációs
rendszerek: Windows XP / Vista / 7 / MacOS
Méret: 60 x 41 x 24,7 mm (60x41x30 lencsével)
Tömeg: 58 g (tok és akkumulátor nélkül) / 74 g (akkumulátorral)Tartozékok, amik a csomagban vannak:
-SJCAM SJ6 Legend sportkamera (1 db.)
-Akkumulátor 1000 mAh (1 db.)
-Vízálló tok (1 db.)
-360°-ban forgatható panel (2 db.)
-Kerékpáros tartó konzol (1 db.)
-Öntapadós talp (2 db.)
-Állványmenet adapter (2 db.)
-Felszerelő konzolok csavarral (3 db.)
-Keretes tartó állványmenettel (1 db.)
-USB kábel (1 db.)
-Törlőkendő (1 db.)
-Matricák (2db.)
Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest