Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
Találtam is hozzá egy képes leírást.
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/417/
Remélem sikerül és működni fog utána minden, beleértve a servioot is.
Köszi a segítséget és a türelmet. Meg remélem net is lesz a tévén amit kábellel dugtam a tplink routerre.Üdv: Fishor
-
farkas-j
őstag
Linkeltem neked egy leírást amiben ez a téma is szerepel, olvasd el.
Valamit lehet, hogy félreértettél. A Digi routerben mennie kell a DHCP szervernek mert az fog az alhálózatban IP címet osztani. A Te TP-Link routeredben kell kikapcsolni a DHCP szervert, és a TP-Link-nek fix IP címet kell adni a Digi router alhálózati tartományában. Lehetőleg a TP-Link IP címét le kell foglalni (MAC cím alapján) a Digi routerben, hogy az biztosan ne ossza ki ezt a címet másik eszköznek, mert abból is ütközés lehet.
Ha egy alhálózatban két eszköz próbál IP címet osztani, akkor tuti ütközés lesz és szétverik az alhálózatot, ezért kell a TP-Link-ben letiltani a DHCP szervert.
A Digi routerből jövő kábelt a TP-Link router LAN portjába kell dugni a többi kliens mellé, mert így a TP-Link WiFi-s switch-ként fog működni.
Ennek működnie kell! Én számtalan hálózatot állítottam már így be. -
Fishor
senior tag
válasz
farkas-j #3196 üzenetére
Szia!
A digis rooterben beállítottam, hogy az ősrégi tplink wr841 192.168.100.8 ip-t kapjon. Ezután miért számít, hogy ne dhcp legyen a másik router? Innentől így is ez lesz az ipje. Egyelőre kipróbáltam csak annyit, hogy átdugtam a wan helyett az 1-es portba a digi routerből jövő kábelt, de az eredmény az lett amire számítottam. Nem adott netet. Nem is értem, hogy ha a wan netet osztja a router akkor hogy oszthatna úgy, hogy nincs bejövő, csak a másik kimenőbe dugom a bemeneti jelet. Vagy amiatt lenne, hogy dhcp-n hagytam a routert, habár így is úgy is ugyanazt az ip t kapja már?
Üdv: Fishor
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
A saját routeredben kapcsold ki a DHCP-t. Adjál neki fix IP címet a Digis router IP cím tartományában. Ha a Digis router IP cím tartománya pl. 192.168.100.x akkor a saját router fix IP címe csak az x értékében térjen el. A Digis routerből jövő kábelt a saját routered egyik szabad LAN portjába dugd be, NE a WAN portjába. Így működnie kell.
-
RudY
addikt
Tehát gyakorlatilag most két hálózatod van, ezért nem látják egymást, ez később más eszköznél is problémát okozhat. Ha nincs hálózati beállításokkal kapcsolatos tapasztalatod, akkor az a legegyszerűbb, ha a második router-re van csatlakoztatva mindkét eszköz.
Viszont sokkal egészségesebb lenne, ha a digis eszköz csak átengedné a netet és a saját router kezelne mindent. Ennek a beállításával szerintem itt biztos segítenek. DIGI internet -
Thom!
veterán
Samsung Qled tv-n nem tudok hangsávot váltani, nagy hiba de ez normális?
-
Fishor
senior tag
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy számítógépem amin van a serviio. Erre a digi routerén keresztül jön a net. Ugyanerről a routerről eddig a tv-be ment egy kábel, és így a tv-n le tudtam játszani a serviioo által megosztott tartalmat. Most azt a kábelt ami a tv-be ment bedugtam egy másik routerbe és abból pedig a tévébe egy másik kábelen megy a net. Net az van, de a serviioot nem jeleníti meg a tv. Be lehet valahogy állítani, hogy jó legyen így a dupla routeren keresztül?
Üdv: Fishor
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A serviio-t már elég régóta használom film megosztás terén teljes megelégedéssel.
Most csináltam egy olyan újítást a rendszerembe, hogy a gépemen egy mappát megosztottam ftp-vel így az okos telefonokkal készített családi képeket videókat gyorsan rá tudom dobni vezeték nélkül a gépre, és ezt a mappát megosztottam serviio-val is,hogy a képeket lehessen nézni egyből a tv-n.
Tökéletesen működik is, csak a nagyobb felbontású képek piciben jelennek meg a tv-n...
Ezt hogy lehetne orvosolni?
A segítséget előre is köszi! -
frigoo
aktív tag
Hogyan sikerült megoldani a sample mappa problémát?
-
exemboy
csendes tag
Próbléma megoldva.
-
exemboy
csendes tag
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni a távoli elérés miatt A DLNA otthon tökéletes, de az otthoni laptopomon lévő anyagokat a telefonomon szeretném élvezni az utazásaim során. Két napja kinlódok vele,de nem boldogulok. Serviio 2.0 pro verziója van meg.Kérhetek valakitől segítséget serviigo beállitása stb.. Köszönöm előre is.
-
RudY
addikt
válasz
stifi82 #3179 üzenetére
Az igényeidtől függ, mire szeretnéd még használni.
Nálam a 3TB-os wincsi nem sokáig volt elég, úgyhogy cseréltem 8TB-ra, plusz a biztonsági mentésekre lóg még rajta egy 3TB-os külső is USB-s.
Irgalmatlan mennyiségű családi fotó, felhős szinkronizálás, munkaanyagok mentése, plusz a filmek megosztására használom. Közel 1000 van éppen fixen tárolva, plusz 50-60 megnézendő újdonság, így az Emby bő 4 napig dolgozott a mappa szkennelésével, indexelésével és a metaadatok letöltésével, de most már nagyon fasza. Plex-ről váltottam tesztelésként, de ez marad.
CAT5e kábel minimum, CAT6 vagy CAT7 kábel is nyugodtan vehető, jó darabig úgysem kell cserélni.
Ha a TV egyébként rendesen viszi a 4K filmeket, akkor teljesen fölösleges a transzkódolás és egyéb erőltetése.
Ha mondjuk 10-nél több torrentet akarsz futtatni, akkor beállítod időzítésre és nem terheli ez sem mondjuk filmezés közben. -
stifi82
aktív tag
Akkor nem is kellene ilyen drága nas-ban gondolkodni? bírná 1 ilyen kisebb is a 4k-t. Kábelezést ha úgy van megoldom a tv felé csak valahol azt írtál, hogy 100as lan-ja van a tévémnek nem ezres LG7900pla. ( Plexem volt anno laptopra mert van 1 wd my cloud home nasom ami valami öszvér cucc amiről csak plexen át jöttek a filmek 1 öröké valóság volt mire be szikronizált minden bonyolult 1 cucc ez a Home. Abból venném ki a vinyót aztán menne 1 normális nasba bele)
-
RudY
addikt
-
-
fant0mi
őstag
válasz
stifi82 #3173 üzenetére
Ez nem serviio baj, hanem halozati lesz.
A tv kabellel kapcsolodik a routerhez? Kene cat5e kabel. Meg egy normalis router, halokartya.
A torrent szepen leterheli a halozatot. Nem a savszelesseg nagyobb problema, hanem inkabb a millio connection. A kapcsolatok szamat le kell korlatozni a torrent kliensben. En ezzel probalkoznek elso korben. -
stifi82
aktív tag
Hali
serviiot és utorrentet használok egyidőben de az lg smartshareval is ugyanaz a tünet. Ha megy a torrent a laptopon akkor a tv-n serviion nézem a filmet és beakad. Kikapcsolom az utorrentet akkor meg megy minden jól. Van ez a networx sebesség mutatom utorrent alatt nem meg fel az adat a serviionak utorrentet kikapcsolom akkor megy. Ilyen esetben mi a teendő? -
lasse001
senior tag
Sziasztok. Ha ezt a programot használom androidos total commanderben látom a megosztott tartalmat?
-
Talala
senior tag
Sziasztok. Serviio-ban hogy kell megadni azt hogy pl. a sample mappákat figyelmen kívül hagyja? Gondolom [ez] a funkció arra szolgálna.
-
Wucky
senior tag
Szevasztok!
Van egy film, amit lát a serviio, de a tv-n nem jelenik meg. Pc gond nélkül lejátsza.
-
pandion
tag
Sziasztok,
Próbáltam visszaolvasni a témában, nem találtam választ, de előre is bocs, ha már volt róla szó!
Milyen win 10-es lejátszót ajánlotok serviio-n streamelt tartalom lejátszására? Próbáltam Divix playert, de az sehogy se akarta látni a serviio-t.
Sajnos a serveren win 7 van, és a megosztott mappákat a win 10 nem tudja megnyitni (ha valaki tud ebben is megköszönöm a tippeket).
Nagyon köszönöm! -
fenyőke
csendes tag
Sziasztok! Én már egy ideje használom a serviio-t (pro változat). A már a korábbi verziókban is hiba volt, hogy ha mp3-at hallgatok az androidos mobilomon ,akkor az adott könyvtárban levő számokat lejátssza ugyan, de nem mindig ugrik a következő számra, hanem megáll a lejátszás. Főleg akkor csinálja ha az adott könyvtárban mondjuk 100 mp3 zene van. A kisebb könyvtár tartalmaknál nem szokott gond lenni. Illetve azt vettem még észre, hogy wifi-vel jól működik, de mobil net-el már nem. És ugye főleg akkor használnám amikor utazok és közben zenét hallgatnék. A böngészőben megnyitott saját weboldalán keresztül is és a telepített android appon (ServiiGo) is ugyanez a helyzet. Esetleg valakinek van hasonló tapasztalata, vagy megoldása erre a problémára?
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
2.0-as servioo-t kezdtem el hasznalni, 5db hdd van megoszva vele, 4-en fix a tartalom,az otodik naponta frissul,valtozik. Hiaba van bekapcsolva a Megosztott fileok frissuleseinek keresese, ill. a Mediagyujtemeny automatikus frissitese, a gyakorlatban kb 10-12 ora mulva se frissult be az uj tartalom ;(
-
Wucky
senior tag
Újabb gondom akadt. Szóval a filmekben vannak olyan részek amiket nem szinkronizáltak, így angol a felirat. Bekapcsoltam a magyart, de az angol nem tűnt el, hanem a magyart rátette. Bekapcsoltam a feliratok beégetését is, de semmi nem változott. Esetleg valami ötlet?
-
RudY
addikt
válasz
pingipang #3154 üzenetére
Hiába bírná elméletileg a WiFi, ha terhelt és zavart is kap, akkor a kábel a biztosabb. A CAT5e minimum, nyugodtan vehetsz CAT6a kábelt is.
(#3155) Wucky
Az átkódolásra csak akkor van szükség, ha a megjelenítőd nem képes megfelelően lejátszani az anyagot (TV, tablet, telefon stb), egyébként teljesen fölösleges. Ha pl. a TV beépített médialátszója vígan viszi, akkor szükségtelen. -
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Azt kérdezném hogy mikor érdemes bekapcsolni az átkódolást? Sikerült olyan filmet beszerezni, amire a tv azt írja ki hogy nem támogatott hangformátum. Viszont így is van hang, tehát nézhető a film.
-
pingipang
újonc
üdv
vettem a napokban egy tcl 50dp600-as készüléket.. serviio felmegy minden oké.. (wifiről megy a kapcsolat holnap veszek cat5e kábelt) de 720p és 1080p filmeknél ha belepörgetek akkor csak a képet pörgeti a hang a szokásos módon mintha mi se történne megy tovább,, ezt hogyan tudnám orvosolni?
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogyha be van kapcsolva az átkódolás, de olyan filmet játszok amit tud a tv, akkor is folyamat kódolni fog a serviio?
Valamint ha tv-m Dts-t tud, de a hangfájl az Dolby, azt minden tivábbi nélkül lekódolva stereora hallani fogom?
-
gologolo
tag
Mit szoktatok csinálni ha a serviio a nagy felbontású képeket nem hajlandó streamelni, helyette csak egy ~600x500 thumbnailt jelenít meg? Tudom hogy sok képem van de ez akkor se állapot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest