Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
hali.
nálam is búg a 7.1-es integrált AC97, de csak ha nagyon feltekerem a hangerőt.
a vinyó hallattszott bele, de az új SATA-s már nem, csak az egér miatt érzékeny.
hasonló téma, tudtok segíteni nekem itt: [link] ? -
tomcsi23
veterán
Üdv,
hihetetlen, az egér kábele ''rászór'' a hangkábelre. Egymás mellett jöttek fel az asztalra -> sercegett. Egy 10 centivel arrébb tettem -> hallható javulás.
Fene ezekbe a szuper árnyékolásokba. -
Nimrod
addikt
Nyah, úgy néz ki, hogy mégsem kell hangkártyát cserélnem, mert win98 alatt semmi gondom vele. Úgy tűnik, hogy az UHU volt a ludas.
-
Nimrod
addikt
Megoldottam!
Próbáltam felvenni a sercegést, de nem sikerült, semmit sem rögzített belőle. Nosza, próba, tegyük távolabb az egeret. Csökkent a sercegés. ÁHÁ! Megcseréltem a hangfalakat és voálá, máris csönd van.
A gond az lehetett, hogy az a hangfal volt az egér ''mellett'', amelyiken a hangerőszabályozó is van. A másik hangfalon semmi sincs, így probléma megoldva. Régebben egy másik hangfalat használtam, vadiúj Genius-t vettem. El sem hittem, hogy nincs benne árnyékolás, úgy elkezdett hullámzani tőle a monitor. -
Nimrod
addikt
válasz
feregember #30 üzenetére
Nem próbáltam ki, garis gép és őszig nem akarok belenyúlni. Majd utána.
A te esetedben arra gyanakszom, hogy a PS/2 csatlakozásánál lehetett valami kontakthiba és ez okozhatta a gondot. -
mbit
tag
cd audio-t le kell némítani és megszűnik a sercegés, legalábbis winyóműveleteknél! (sz''r árnyákolás)
Az AC97 tényleg egy nagy 0! Én amiatt pci-os kártyát használok, nagy sikerrel! -
Mic ACE
aktív tag
Ez igaz, pláne ha valami van kötve valamelyik vonalra, pl.: TV kártya. Nekem ezek alapban mindig le vannak mute-olva, de fullossan nem lövi ki a zizegést. Az egerem egyébként optikai és az nem hiszem, hogy oszt-szoroz, mint ahogyan azt föntebb írták. Most lerántottam a DVD-m audio kábeljét és mintha jobb lenne, bár észrevettem, hogy a nagyon világos, és/vagy kontrasztos felületeken mozgatva az egeret szokott inkább előjönni a hangja. Meg az is igaz, hogy nekem talán inkább a CPU működésének, vagy az alaplapi chipeken átmenő adatok hangja zavar be, mert akkor hallani egy picit, amikor mondjuk szöveget szelektálok az egérrel, vagy esetleg a vinyó működése is egy nagyon-nagyon picit behallatszik, ha fullra nyomom a hangerőt.
-
Goose-T
veterán
Általában segíteni szokott, ha a keverőben elnémítod a Line In, CD Audio, Microphone bemeneteket. Volt már sok alaplapi hangkártyám (legelőször egy Aristo TXProIII alaplap produkálta CMI8738 chippel - hol volt még akkor az AC'97?), mindegyiknél segített eliminálni az egér által keltett zajokat.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Ez nem egészen így van.
Pont te magad írtad le, hogy neked PCI-os kártyán az analóg CD audió kábel volt a gond. Ami ténylegesen érzékeny a zavarokra. (Ráadásul manapság már úgyis fölösleges.)
Integrált cuccoknál viszont enélkül is gyakran előjön...
Aki biztosan nem akar ilyet, az vagy különálló hangkártyát használ, vagy a digitális kimenetet használja. -
Mic ACE
aktív tag
No ezt kipróbálom. Bár nekem nagyon gyengén van meg a jelenség az ASUS A7N8X Delux-os alaplapomon integrált hangkarin (5.1), és mintha új korában nem lett volna, hanem lassan, fokozatosan jött volna elő. Lehet, hogy a használattól lassan romlanak az elemek (pl. száradnak a kondik)...?
-
Zoltán
őstag
Nekem is ugyanez volt. Igaz, nem integrált volt a hangkari, hanem egy SB live!
Megoldás: audió kábelt (hangkari és cd-rom közötti) ki kellett szedni. Mert a rossz árnyékolás miatt ''áthallatszott''. Ennyi. Nem a hangchip gyártója tehetett róla, meg nem is az a gond, hogy integrált, meg persze nem is az egér. -
dabadab
titán
Nekem akkor volt ilyen, amikor a hangkartya meg a videokartya tul kozel volt egymashoz (nem ma volt: Gravis Ultrasound meg Trident 9200
), es az eger mozgatasat kisero videoirasok zaja jol megzavarta a D/A-t. Amikor tavolabb tettem oket, akkor jo lett. Nyilvan ez egy AGP videokartya + alaplapi hang viszonylataban nem megvalosithato...
Esetleg azzal probalkozhatsz, hogy a mindenfele bemeneteket elnemitod, hatha segit vmit. -
Gdi
senior tag
Nem lehet hogy közös IRQ-n vannak, nállam ez volt a gond egyszer a com1 portal és a hangártyával (mindekttő 7esen volt és összeakadtam.. működtek csak ha az egyik ment tökéletesen a másik nem.. igaz egy P1es gépben volt), vagy közös memóriacim (bár ez utóbbi nem lehet annyira befolyásoló)
itt irta valaki hogy egy pci os hangari.. az alaplapi ac97 nem PCI-sínre csatlakozik? -
net84
őstag
AC97 - tisztelet a kivételnek, nálam ''csodás'' hangja van (no meg 5.1-be sem egy utolsó - igaz nem is első)...
-
ArGab
őstag
Ez az alaplai hangkari rossz kivitelezésének hátránya. Ugyanez volt nekem is egy CMI8738-al, csak az vincsesztereknél még búgott is.
Szerk.: Ki lett próbálva ugyanezzel a chippel szerelt PCI-os karival - ott már jó volt.
Soundstrom az első jó alaplai hangkari amit hallottam (pontosabban ezeket nem hallottam)
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
-
Nimrod
addikt
Felállás: alaplapi AC97-es hang, bajom vele semmi.
Jó kis sztereó hangfal rádugva, probléma nincs vele, egy másik gépen használtam anno.
Egér: PS/2-es cincogó, jó kis darab.
Rendszer: most UHU, ALSA (izé... pontosabban automatán detektálta és korrekten is kezeli a hangkártyát).
Probléma: amikor mozgatom az egeret sercegő hang jön a hangfalból. A hangfalra rá szoktam dugni egy fejhallgatót és azon keresztül is jön a sercegés. Csak fejhallgatóval közvetlen a hangkártyára még nemigen próbálkoztam, mert így jobban szeretem.
Mi lehet a hiba oka?
Ha feljebb dobom a hangerőt, akkor nemigen veszem észre, csakhát mélyebb, halkabb hangok mellett hallgatni ezt a sercegést...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vicces képek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest