Aktív témák
-
.:Wise Man:.
csendes tag
Nekem is Genius hangfalaim vannak (G-106), csak 2.1-es de én nagyon meg vagyok velük elégedve. Szerintem az árukhoz képest (kb. 8000 HUF) nagyon jól szólnak, bár a mélynyomó nagy hangerőnél nagyon nagy turbolenciát csap, de ez az egyetlen negatívuma. Én egy szétszedős típus vagyok és mikor szétcsavaroztam, csodálkozva vettem észre, hogy milyen komoly erősítő cucc van benne.Van benne erő és pl. a hűtőborda kb olyan 4x15 cm-s, ilyet ebben a kategóriában még nem láttam. A későbbi célom persze nekem is egy 5.1 cucc, de mp3-hoz meg játékokhoz ez most bőven elég amíg nincs zsém a fejlesztésre.
-
HEBI
senior tag
Bátorkodom, hozzászolni a dologhoz.
Személyes tapasztalat:
Genius hangkártyám volt (4.1es), nem voltam vele megelégedve, lecseréltem
SB LIVE 1024re (4csat). Ha utánna néztek az akkori legtisztább hangú SBlive. Szerintem azóta se jött ki olyan széria. Win98(se) alatt rengeteg szívás volt vele, nem volt rendes driver hozzá. Winmetől kezdve minden megoldódott. A mostani winxps driver is nagyon jó. Még a kikapcsoláskori pukk is megszűnt. Szóval ha SBlive akkor próbálj meg egy ilyet szerezni. Használtpiacon lehet, hogy találsz. Olcsó és jó vétel lehet, kettő hangfalra vagy fejhallgatóra is. Erősítő nincs a kártyán, csak a szokásos és dig. kimenet.
Aktív hangfalakból meg genius 4.1em van. Aki eddig hallotta, annak tetszett. Picik, műanyagok a hangfalak, a mélynyomó rezeg is, ha nagyon megnyomod. De a össze vannak válogatva, azaz nagyon jól szólnak együtt. Mielőtt valaki leszólná őket vagy hallgassa meg, vagy nézzen utánna.
Ezt a kettőt meg lehet úszni, mondjuk max. 20 ezerből. Szerintem ennyiért nem rossz. -
-
Barton
senior tag
Az altalad emlitett www szajton vegig olvastam minden idezett doksit.
1 dolog nem egeszen tiszta : tenyleg a PCI 2.1 resze-e vagy csak egy szokasos Inteles nyomasra szuletett dolog ...
[L]http://www.pcisig.com/reflector/msg01688.html[/L]
Ya es Intel inside Pentium 4-es polo van rajtam ... koptatas celjabol...
AMD rulez ... -
Egon
nagyúr
Az a baj, hogy nem nekem hanem NEKED nincs - finoman fogalmazva - fogalmad sem a ''Live!-problémáról'' (ahogy Te nevezed). Inkább talán Neked kellene utána olvasni - és nem feltétlenül valami VIA-funsite-on...:)
PCI Bus Parking utasítás mond neked valamit? Na ez az, amit nem igazán tudnak a VIA chipsetes lapok (tisztelet a kivételnek, lehet hogy újabban tudják, nem tudom). A Creative meg használja (illetve használná...:D). Nem szabvány? Dehogynem. Benne van a ''kettőpontakárhányas'' PCI szabványban, az Intelnél - hivatalosan - a BX-et követő chipseteknél jelent meg. Ezt a funkciót előszeretettel használja pár - átlaguser által nem igazán használt - PCI-os kártya is (pl. SCSI kártyák), amik szintén nem mennek az adott VIA chipsetes alaplapokban.
Ennyi. Vagdalkozás helyett inkább nézz utána a kérdésnek! -
McJames
senior tag
Egon, megint azt fogják mondani, hogy gonosz vagy. :t
Jut eszembe, ezt az egész hangkártyás mizériát - azt hiszem - GeorgeTerror topicjában már a tavasszal kitárgyaltuk. Persze nem azt mondom, hogy akkor más ne nyisson erről ''vitát'', hanem csak azt, hogy bővebb információ rendelkezésre áll. -
Egon
nagyúr
''Ya és hangkártya a Terratec SoundSystem SiXPack
5.1+ kezdődik és kb. annyiba kerül, mint egy
5.1-es SBlive, de nincs annyi szívás vele.''
Hehe... Nézzél már meg egy árlistát légyszíves!
Terratec SoundSystem SiXPack 5.1+ 17.900,- nettó (depo-n ez volt a legolcsóbb, nem nagyon találtam máshol sehol)
SB Live! 5.1 6.980,- nettó (Magicomp, de máshol még olcsóbb)
A szívásról... Akinek nem VIA-s alaplapja van, az ugyanmár pontosan mit is szív a Live!-val??? Ja hogy Neked VIA-s lapod van? Nincs több kérdésem... -
ogabo
csendes tag
hali!
én is hangkarivásár előtt állok, valszeg abit au10 5.1 lesz a végeredmény.
mit tudtok róla?
valami távirányítós kütyü, bár a távkapcsoló csak a powerdvd-t vezérli, de nem ez az elsődleges szempont, hanem a hangminőség, egyéb tapasztalatok.
szal véleményeket várok.
thx, ogabo -
Bár már nagyon ősrégi, szinte muzeális értékű darab, de ha hozzá tudsz jutni, akkor próbálj meg szerezni egy Gravis Ultrasound MAX-ot... Hangminőségben a Creative kártyák még mindig nem érték utol... Persze azt sem hallgathatom el, hogy elég sok megszakítást használ, tehát ha sok a hardver-eszközöd, esetleg meggyűlhet vele a bajod... :))
-
Zolcsy_3298
tag
Aurel Vortex 2 tényleg nagyon jó, de sajna driver/kompatibilitási problémás lehet...
-
Keitaro
addikt
Live tulajoknak egy jó tanács : Azt írták (www.3dsoundsurge.com), hogy a hátsó kimenet minősége jobb mint az elsőé. Ergo ha két hangfalat használsz akkor állítsd be a kártyát 4 hangfalra, duplikázósra és szépen a kettes kimenetbe nyomd a hangfalaidat. :)
De ha valakinek nem kell semmi extra és elég a két hangfal akkor szerintem is egy Terratec512i vagy egy Terratec DMXFire (előbbi 10 alatt van útóbbi kicsivel 10 felett, de jobb is).
Tesztet DMXFire-ről akár itt is olvashattok a cikkek alatt :) -
Cathfaern
nagyúr
És erről a hangkártyáról tudtok valamit: LEADTEK WinFast 6Xsound? Bruttó 6400Ft vágják az emberhez,ami nem tűnik rossz árnak.
-
Male
nagyúr
Amelyiken van erősítő, az általában arra való, hogy valami kétwattos vacakot rákössél (teljesítménybe és általában minőségben is). Különálló erősítőt venni meg elég sok pénz, a legegyszerűbb, ha veszel valamilyen aktív hangfalat. Ezt lehetőleg hallgasd meg a boltban mielőtt megveszed. Arra is érdemes figyelni, hogy lehetőleg kétutas hangfalak legyenek, vagy legyen hozzá egy jó mélynyomó, mert ezek már sokkal jobban szólnak (már 10 körül lehet venni kétutas hangfalat) mint amiben csak egy szélessávú hangszóró van (csak a magas és a mély hangok hiányoznak ezekből az állatlában 7.5cm-es ''szélessávú'' hangfalakból...). Ja a ''jó mélynyomó''-nál nem az ilyen Maxxtro szerűekre gondoltam, amiben 10 centis hangszóró van, mert az nem sokat ér, persze a semminél azért jobb.
Pl.: a Maxxtro SPKA1A hangszórók elég jók voltak, és 7000-ért nagyon megérte megvenni (nekem is van belőle két pár - ezek voltak a MonsterSoundomon), persze már nem lehet kapni, mert lecserélték egy szintén 200 wattos (PMPO, szóval semmit nem jelent), de már csak egyutasra. (Az SPKA1A-ban egy 10 centis középmély és egy 2.5 centis magas volt, 12W RMS).
Az aktív hangfalaknál fontos még, hogy ne a hangerőszabályozóval kelljen bekapcsolni, mert az általában elég hamar kikopik (ha jó minőségű lenne, akkor lehet hogy bírná, de biztos, hogy nem az), és akkor vége (már ha nem tudod megszerelni). -
Male
nagyúr
Hangkártyánál is az a legjobb, ha meghallagtod, és az alapján döntesz. Attól, hogy jobbak az adatai (a torzításra, jel/zaj viszonyra, stb-re gondolok), nem biztos, hogy neked jobban fog tetszeni a hangja.
Én egy Diamond Monstersound MX300-at cseréltem le egy SB Live 5.1-re (model SB 0060M) (akkoriba 34-be került, most meg 9). Hát az MX300 sokkal szebben szólt. Az SB után jött az alaplapi hangkártya (ASUS P4S533-on egy C-Media CMI8738), aminek szintén jobb hangaj volt a Live-nál, ha csak az első hangszórókat nézem (hallagtom). Viszont a hátsó hangszórók úgy zúgtak tőle, hogy teljesen használhatatlanok voltak. Ráadásul komoly drivergondok voltak vele: a hozzá adott driverrel pár óra használat után (és jó pár program után) elkezdett recsegni, amin csak az újraindítás segített, a letöltött legfrissebb driverrel meg fagyogatott (WinXP - előtte még soha nem fagyott le nekem, pedig napi 14-16 órán át megy) ha a MediaPlayer CD-t játszott le miközben interneteztem. Ja és ha a CDnek a gombjával indítottam a lejátszást, akkor meg minden windowshangnál kimaradt egy darab a CD lejátszásból (egyszerre csak az egyik szólt). Így kénytelen voltam venni egy újabb SB Live 5.1-et (model SB0100), amihez legalább már volt XP-s driver a CDn. Ennek mintha jobb hangja lenne, mint a régebbi Liveomnak.
Viszont azt nem tudom megérteni, hogy miért nem oldották meg a gép be és kikapcsolásakor levő nagy ''durranást'' az SBknél (minden hangfal, eszméletlenül hangosat szól mindig). Az alaplapi hangkártya ezt nem csinálta.
Geniust meg nem nagyon vennék, egy régi egér miatt. Egyszerűen nem voltak képesek egy olyan drivert összehozni ahhoz az egérhez (pedig elég drága volt), amit simán lehetett telepíteni. Ott kezdődött a dolog, hogy a win telepítéskor soha nem ismerte fel az egeret, és mindig egy csomót kellett szenvedni, hogy életet leheljek bele a driverével. Persze legalább megtanultam a windowst billentyűzetről használni. Az is igaz, hogy ez már régen volt, de azóta nem veszek olyan Genius cuccot, amihez driver kell.
Arra is érdemes figyelni, hogy a full duplex kitételnél ne álljon ott, hogy ''lejátszani egyszerre csak egyet tud'', mert akkor vagy a gépen lejátszott hang vagy a vonalbemenet vagy a CD szól, de ezek semilyen kombinációja nem fog megszólalni egyszerre. (a CD még megoldható egy lejátszóprogrammal, de az előlapon levő gombbal nem fog tudni megszólalni, ha más is szól a kártyán) -
CsendPenge
őstag
'' 5 hangfal el sem férne a szobámba''
Ne gondolj hatalmas hangfalakra, az ilyen cuccok viszonylag picik. SZerintem azzal jársz a legjobban, ha (ha nem vagy túlzottan vájtfülű, egyébként csak sok pénz segíthet) egy jó ár/teljesítményű (teljesítmény->minőség) kártyát veszel, és egy jó aktív hangfal rendszert. Erősítőkkel csak nagyon sok pénzel kezdj (feltéve ha 5+-1csatornásat akarsz), haverom is nézelődött, de aztán letett róla. Amúgy bocsi, hogy típust nem tudok mondani... (esetleg hangfalrenccerre:Genius? meg kéne hallgatni, aztán lehetne valamit mondani) -
CsendPenge
őstag
válasz
CsendPenge #5 üzenetére
izé, mármint amit külön vettem :))
-
CsendPenge
őstag
Jah, azt én is vettem észre, hogy sb szarul szól. Pontosan nem tudtam megállapítani, mert egyszer kipróbáltam az alaplapi integrált cuccost, és sokkal szebben szólalt meg, mint a külön megvett sb live51. Ijedtemben (na meg nehogy tényleg rájöjjek a különbségre, mert akkor a guta ütött volna meg helyben és nyomban :D ) gyorsan visszacseréltem, aztán befogott füllel meghallgattam, és megállapítottam, hogy mégis ez a jobb ;]
-
Ebből a szempontból egy használt Aureal Vortex2 SuperQuad Digital-t ajánlok, vagy a terratec DMX Xfire-t, ezek sajna 4hangszórósak, de 2ben is nagyon jók. SB-k szarok hangminőségre. Én is sokat ''hifizek'', de pl. volt (sajnos) egy fenti kártyám, és nagyon szépen szólt.
-
Cathfaern
nagyúr
Nyithattam volna új topic-ot is,de gondoltam ez is jó lesz(a cím igaz:) )
A problémám hasonló,azaz vennem kéne egy új hangkártyát:
Először is,elég ha sima sztereó hangfalrendszert tud kezelni,abból az egyszerű okból,hogy a 5 hangfal el sem férne a szobámba,meg úgyis utálom a drótokat. Semmi különleges kimenetre sincs szükségem,viszont ami nagyon fontos: jó legyen a hangminősége! Elég vájtfülü vagyok, és a mostanival nem nagyon vagyok megelégedve:( Viszont nem igazán értek a hangkártyákhoz,így nem tudom milyet kéne venni. Végül még egy szempont,ami semmiképp nem utolsó: Nem tudok hangkártyára(meg másra sem) túl sok pénzt költeni,így aztán tudok(,bár nem szivesen) kompromisszumot kötni a minőség/ár szempontjából. -
Barton
senior tag
Na az lenne igazán gagyi !!!
Vegyél aktív hangfalakat pl. Jazz, Yamaha, Altec, esetleg Creative, stb.
De ne a nonameből és ne piciket !!!
Ezek már a meghallgathatóakból valók ...
Ya és hangkártya a Terratec SoundSystem SiXPack
5.1+ kezdődik és kb. annyiba kerül, mint egy
5.1-es SBlive, de nincs annyi szívás vele.
Egy link:
[L]http://www.terratec.net[/L]
És mégegy:
[L]http://www.fefo.hu[/L] -
Kaczor
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy ASUS DVD-m a gépemben, nagy szívfájdalmam azonban hogy a hangkártyám nagyon ratyi. Újítanék jobbra, de zsugori vagyok erősítőt venni. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan hangkártya, amin alapból van erősítés (vagyis nekem nem kell erősítőt vennem, hanem csak rádugom a hangfalakat és már perceg is). Vagy ez egy halva született ötlet?
Köszi
Aktív témák
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen program, ami...?
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Hyundai, Kia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest