Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli83
tag
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Gorneck #4036 üzenetére
Top-down hűtőnél kifejezetten jó ha felülről kap levegőt. Nyilván nem kell 120-as ventit berakni, hogy a normális áramlást szétkavarja, csak hogy az alaplap és a vidkari is kapjon friss levegőt.
Az áramlás megfordítását azért gondoltam, mert így a meleg levegő megy a vinyók fele, amik csak jobban melegednek ezáltal. -
Henk
veterán
válasz
Gorneck #3904 üzenetére
Ja értem. Nem hiszem, hogy max-ra, de mondjuk nincs is időm megnézni mert annyi, hogy felpörögnek aztán már veszi is vissza. Mint ahogy egyes nvidia vga-nál szokta, indításnál felpörörg aztán azonnal vissza is áll. Nem zavar a dolog mert talán 1mp az egész, csak kiváncsi voltam, hogy másnál is így megy e. Az inkább zavaró, hogy nem tudom fokozatosan változtatni a fordulatot, egy fordításra egyből 60-90 rpm-et változik. De ez lehet, hogy a ventik miatt van. Meg olyan sokat amúgy sem tekergetem.
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
Gorneck #3823 üzenetére
Nagyjából egy szinten van, nem nagy különbség lehet köztük. Ha már választani kéne és nem htpc akkor inkább a Samurai zz.
Ha segítség akkor legutóbb Samurai ZZ-t 6000+-os AM2-es procikra raktam és mindegyik tökéletes a mai napig és nincs túlmelegedési gond, pedig a 6000+ -os az 100W+ hőtermelés.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Gorneck #1961 üzenetére
63 helyett 68 fok.
Az alaplap alsó sarkában az a chip, amit a P35 topicban linkeltetek, a mellett kivettük a hátlapi takarólemezt, ventit is irányítottunk rá, feleslegesen, mivel még langyos sem volt. Az északi-híd hűtő viszont forró. Akkor most hol is mér az a szenzor? -
Pepe78
őstag
válasz
Gorneck #1935 üzenetére
Dobtam fel új Everestet.
3500 MHZ Idle. magok 40/40 fok ,proci 36
load 60 körül a magok.
És érdekes ha nem megy rajta a venti , vagyis passzív nem változik semmit.....( idle)
Gigabyte Aurora 570 kuckóm van 3 db gyári 12 cm venti van benne, de ha a gépház oldalát leveszem akkor -2-3 fok.
Pedig a levegő ideális áramlásához a gépház oldalának fenn kell lennie. ( vagy nem?)
Ezek így akkor megfelelnek egy Infinity teljesítményének vagy pasztázzam újra?
-
Pepe78
őstag
válasz
Gorneck #1924 üzenetére
Nem passzív.
Egy 12 cm -s venti kotorja a a szelet PWM.
Elég érdekes, hogy nem áll olyan "feszesen" az alaplapon mint a régebbi kissebb cooler.
Mondjuk ha mozgatom szerintem az alaplap hajlik picit.
Tekeredni viszont abszolút nem tekeredik szal szerintem jól raktam fel.
Rendben van az vajon?
Vagy szedjem le és újra fel? -
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck #1631 üzenetére
Melyik szabályozó gerjed, most fogok venni ezt-azt nem akarok belefutni valami szarba..
MFC2 milyen háklis nagyon? Scythe 1200-es lenne melllé de lehet Noctua, de akkor meg nem MFC2....gondok nem kicsik..[CM]Crusher: Képeket majd tolok felfelé, bár ez még korántsem a végleges állapot (ehh inkább a másik topikból átcopy-zom a linket.
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Gorneck #1608 üzenetére
AC nálam is érdekesen szólt, egy napig volt nálam és egy percet se a házban.
5 venti, nem hiszem el, hogy nem hallani belőlük semmit, + a táp venti és az S1-en lévők
A QD-ba volt 400-as WD, 250-es Samu azok zavartak, menniük kellett, valószínű nem egy a 'fájdalomküszöbünk'
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
Gorneck #1594 üzenetére
Sajnos hangfelvétellel, nem tudok szolgálni. Ami biztos, hogy üresjáratban nincs hangja, terhelve mikor "rág" hallani, tompán. (mindenkinek más a hangos illetve csendes gép fogalma) De ez a gépem esetében, megint nem mérvadó neked, mert raid 0-ban használom, így nekem egy időben 2 raptor is "rág", így a zajszint nálam magasabb mint azoknál akik 1 raptort használnak.
Ami egy jó megfogalmazás volt ezekre a dobozokra és hűtőkre az a következő volt egy cikkben:
"Végszóként tehát a következőket írhatom le: Ha hűteni akarunk hűtést vegyünk, ha csendesíteni, akkor erre való eszközt. Triviális kijelentés, de igaz. Senki ne higgyen abban, hogy a csendesítésre vásárolt eszköz olyan hűtést nyújt, mint egy aktív hűtés, sőt, legyen mindenki tisztában azzal, hogy a csendesítés a merevlemezünk melegedésével fog járni. Ez a melegedés persze nem borzasztó, a használhatóság rovására nem fog menni."
-
zsák
tag
válasz
Gorneck #1552 üzenetére
Hát ha 10000rpm-es RAPTOR, akkor még véletlenül sem lehet belerakni, de ha csak 7200-as, akkor belerakhatod, hőfoktól meg ne félj, mert rossz esetben is ráraksz egy 120-as ventit a tetejére, és terrosztáttal odaragasztod, mint a gépemen is a kábelek azzal vannak a házhoz ragazgatva, meg a ventit is az tartja a ház alján.
/Terrosztát: gyurma állagú; hőre lágyuló; ragadós; áramot nem vezeti; hogy hol kapni? = jó kérdés, nekem 10éve megvan már egy tömb, de nagyon hasznos/
De ez csak saját vélemény ne halgass rám!"Várd meg" Chrusert, majd ő ad pontos választ, hogy belerakhatod-e vagy nem!!!
-
zsák
tag
válasz
Gorneck #1545 üzenetére
Meglepő, de nem rossz ahoz képest, hogy zárt.
Szoba: 23°C
HDD: 38 °C
HDD. Samsung HD160JJ /7200rpm/
Tudni illik, ez a tipus iszonyat rezgősre és hangosra sikerült! /de olcsó volt/
Hang: nem hallasz semmit, összes ventit kikapcsoltam, és a táp ventije hangosabb volt.
~6dba ha tippelni kéne -
Acus
tag
válasz
Gorneck #1330 üzenetére
Ez a hűtő nem nekem lesz. Én bőven megvagyok elégedve a CM teljesítményével is.
Egy Q6600. Jelenleg 3,2Ghz-en megy 1,34V-al azt hiszem. Lényegében a legjobb kellene hogy ne a hűtő legyen a gyenge láncszem, tudom hogy akkor ne ezek között keresgéljek, de a vízhűtés sajnos többe kerűl. -
Drenadar
veterán
válasz
Gorneck #1290 üzenetére
Megvolt... Kaptam egy olyan infót is, hogy ne a core temp nevü izével nézzem, hanem aida, everest, core temp ... nagyon sokkallom az 50 fokot terheletlenűl, egyből bekapcsolás után!
3x tettem már fel újra a cpu fant ...
ugyvoltam vele, h hazamegyek, felteszem az inteles hűtőt, de elöbb megnézem a bioszt, hátha elárulja, hány fokos...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bluetooth hangszórók
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest