Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Scaramanga

csendes tag

Kérem a hozzáértőeket segítsenek.

Win 7 oprendszert használok ( Magyar nyelvű Ultimate 64 bites ). A problémám nem is az oprendszerrel van, hanem valószínűleg az egyik vinyómmal.

Történt ugyanis, hogy próbáltam egyre jobban " testre szabni " a rendszert feltelepíteni az általam használt segédprogramokat. ( Itt kezdődtek a gondok mivel még nem volt tapasztalatom 64 bites oprendszerekkel, azt tudtam, hogy driver és kompatibilitási problémák felmerülhetnek )

Feltelepítettem a Norton Patrition Magic 8.05 - öt és persze elég meggondolatlanul nem győződtem meg előre arról, hogy ez kompatibilis - e 64 bites rendszerekkel, ezért első indításkor egyből kompatibilitási problémát jelzett a rendszer. Ezek ellenére mégis elindítottam a programot, mely kapásból valami olyasmit írt ki, hogy " hibákat talált az egyik meghajtón, kívánom - e kijavítani azokat "
    Ezt engedélyeztem ( szerintem ez volt a hiba ), szüttyögöt valamit a meghajtón majd újraindította a rendszert....legalábbis megpróbálta mert a rendszer se újraindulni, se kikapcsolni nem volt hajlandó innentől kezdve...

Megakadt a " Leállítás " képernyőnél, feliratnál. ( A kurzor folyamatjelző köre folyamatosan " ment körbe " de nem volt mozgatható, és semmilyen billentyűparancsra nem reagált a gép )

Más lehetőségem nem volt - reset - majd újraindításkor " normál módú " indítást kértem. A rendszer el is kezdett töltődni de a rendszer indítása képernyőnél ( ahol a színes windows logó pulzál ) megáll és nem megy tovább, semmire nem reagál - a win logó folyamatosan " mozog " -....

Hiába próbáltam " csökkentett módot " választani, nem töltődik be a rendszer, nem tudom rábírni az indulásra....( amikor a " csökkentett mód parancssorral " lehetőséget választottam a parancssor " futásakor " látszik, hogy a driverek betöltésekor akad meg a folyamat.... )

Kissé ideges voltam mivel a Win 7 boot lemezről történő indításakor is ugyanezek a tünetek jönnek elő, amit " észreveszi a problémás vinyót " megakad a folyamat, nem tudok elvergődni a " Telepítés " menüig ahol esetleg esélyem lenne a " javítás " opcióval kezdeni valamit...

A probléma csak akkor oldódik meg ha lehúzom az alaplapról a problémás winyót ( szerencsére nem azon van a rendszer ) akkor minden normálisan működik....

Az alaplap normálisan látja, érzékeli a winyót semmi problémát nem jelez vele kapcsolatban, még bootoláskor is kiírja de amint töltődik a Win leblokkol az egész folyamat....

A konfig : ASUS P5Q SE alaplap
    550 W - os ASUS táp
    3 Ghz - es Intel Core 2 Duo E 8400 - es proci
    4 GB. Kingmax ram
    ASUS Geforce 9800 GT VGA
    Pioneer 215 D DVD író
    Samsung HD321 KJ vinyó ( ezen van a rendszer, 3 részre van particionálva )

és a problémás vinyó egy Western Digital WD 800 AAJS....

Mindkét vinyó SATA és AHCI módban van beállítva az alaplapon....

Ezen kívül csatlakoztatva van még webcam, joy, hangfal, nyomtató, pendrive, bluetooth adapter de ezeknek biztos nincs köze a problémához...

Összegezve a dolgokat, biztos, hogy a Norton Patrition Magic csinált valamit a vinyón amitől az leblokkolja a rendszert....

Vettem egy kábelt

[link]

gondoltam majd már üzemelő oprendszernél rádugom mint külső USB - s vinyót és kész, de nem ismeri fel a vinyót így se....ha rajtahagyom ezzel az USB - s kábellal akkor is ugyanezek a problémák jelentkeznek indításkor - leálláskor mintha az alaplapra dugnám...

Új hozzászólás Aktív témák