Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
galaxys80 #81646 üzenetére
Hour a410 és Dune 303-at használtam, ezek eltörpülnek mellettük. A két samu képfeljavító rendszere olyan látványos, ha használtad volna, akkor nem írtad volna azt amit, főleg nem hasonlítod egy WDPL-hoz.
Akkor még egyszer: Nem BLU-RAY lejátszót ajánlottam, hanem valóban minőségi MÉDIALEJÁTSZÓKAT, rengeteg tudással és okossággal, amik minden formátumot megesznek, és folyamat kommunikálnak a samsung tv-vel is, ami nem hátrány, Lan, wifi, smart, dvbt és c mindegyikben és még sorolhatnám, de Isten bocsá a Samsungnak, hogy ekkora kicseszett oltári nagy hülyék, hogy emellett minden cd, dvd, blu ray korongot is lejátszik 3D-ben kivételes minőségben. SAJNOS ez a nevük, Blu-ray player!
-
bostone
addikt
Nem létkérdés, de érdekelne, mi okozhatja a problémát.
A samu telefonom tartalmát óhajtottam megosztani a samu tv-vel, hardware gondokra hivatkozva elutasított.
-
galaxys80
veterán
De,ha ő médiaboxot keres, akkor minek venne BD lejátszót?
Én sem vennék már semmi pénzért sem. A közel 1500 DVD-m is csak útban van már.
Helyette van pár 1-2TB-os vinyóm amin a BD, FullHD filmeket tárolom.
Ehhez ma már fullos médialejátszók vannak, amik semmivel nem gyengébbek, mint az általad említett BD lejátszó.
Mellékesen jegyzem meg, hogy én például még mindig az 5 évvel ezelőtt vásárolt WD Player Live-ot használom, mivel tökéletesen kiszolgál minden téren. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
raverke #81636 üzenetére
Az egészből annyi "jött le", hogy a lemezek ideje lejárt?
A fent említett két típus bármely (csúcsnak kikiáltott) médialejátszót röhögve megeszi, (kép)minőségben és szolgáltatásokban és főleg seggkinyalásban.
Jó párat kipróbáltam. Nem CSAK a blu-ray KORONG az, amit mellékesen is lejátszanak. Én sem arra használom főként ezeket a készülékeket.-----szükségem lenne egy mediabox-ra, amit ráköthetek a tv-re HDMI-vel.
Kéne rá LAN és WIFI, és 1-2 HDD bele, valamit egy beépített lejátszó progi, ami könnyen kezelhető és minden létező formátumot le tud játszani----Te kerestél valami szuper mediabox-ot, én ajánlottam a sok kipróbált tákolmány mellett ezt a két típust. Ezek jóval többek holmi medilejátszónál. De mindegy, felejtsd el.
-
Flashget
félisten
válasz
sandró60 #81641 üzenetére
a pontos típusa: SSG-3100GB
Hogy hol lehet venni azt nem tudom, de nézzél szét aprón, jó fogás,árúkereső,ebay stb.gugli adott ki ilyet is, bár nem tudom ez mennyire igaz még.
[link]igaz, hogy ultra gagyi? hihetetlen, hogy tudnak egy jót feláldozni az olcsósitás jegyében.
-
sandró60
addikt
válasz
Flashget #81627 üzenetére
Megkérdezhetem milyen tipusszámú a te 3D szemüveged-nem a mostaniak,mert amit kaptam hozzá lehet,hogy nem birja ki az unokám itt létét.Nagyon gagyi.
Nem is tudom a Samsung,hogy képzeli.Gyakorlatilag 2db pálcikával kell a fejemen rögziteni.Itt beszéltetek a régebbi kiadású szemüvegekről ami maszivabb.Melyik is az?Jó volna ,ha ajánlanál valami olcsó beszerző helyet is.Előre is köszönöm
-
Katuka
csendes tag
válasz
kovimre #81637 üzenetére
Ha jól értem akkor a HU7500 edge ledes, a JU7000 meg direct ledes?
De nem az edge ledesnek van jobb képe, cserébe egy kis felhősödéssel?
SCART csatlakozó engem hidegen hagy.
Azt még látom, hogy a HU-nak 6x10W-os a hangszórója, a JU-nak meg csak 2 x 10W.
Azért a one connect és a one connect mini között is van különbség jócskán. (főleg, hogy falra megy)
Engem inkább a panel beli különbségek érdekelnek.
55 colos és 65 colos között (méretét leszámítva) lehet panel beli különbség? -
sandró60
addikt
Köszönöm mindenkinek a gratulációt
-
kovimre
tag
-
raverke
tag
Nincs szükségem Blu-ray-re, nem hiszem hogy lenne film, amit szívesen kiírnék.
CD,DVD,Blu-ray teljesen kiment a divatból. Ha van egy jó mediabox, ami lejátsza ezeket, kíírás nélkül, akkor minek?
Már mindent csak HDD-n tárolok, pont ezért kell egy olyan lejátszó eszköz, ami mindent bír.
Nálam a lemezek kora lejárt. -
Katuka
csendes tag
Sziasztok,
HU7500 és JU7000 között milyen lényegi különbségek vannak és melyik érdemesebb választani?
Árban most mind a kettő kb ugyan annyi.
A one connect és a hátuljukon lévő csatlakozók mennyisége más.
A panel változott a PurColor, a Peak Illuminator...stb miatt? -
raverke
tag
Igen,de van jó pár meglévő filmem.
Hozzáteszem, hogy a mai filmipart nem tartom túl sokra, így a popcorn movie-kat csak avi-ban nézem.
A régebbi filmeket, amik nem csak a látványról szólnak, azok HD-ban meg vannak.Azonban lehet hogy mostantól majd rászokom a HD filmekre, mert eddig csak 24"-os monitoron moziztam.
-
Hello! Visszaolvasva azt láttam, hogy a samsung smart tévéken elérhető az eurosport player alkalmazás. 2013-as híreknél azt láttam, csak angolul nézhető. A pc-s megoldásban magyar nyelv is van. Még mindig nincs magyar nyelv a tévés alkalamazásban? Mert akkor csak az a megoldás marad, hogy hdmin átviszem a képet a gépről. Sajnos a szolgáltatónk évek óta nem rakja vissza tv csomagba az eurosportot.
-
Paranyka
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Samsung H6470-es TV-nél, hogy ha GUIDE-ba belépek akkor a bal felső kis ablakba hogyan lehet az aktuális csatolna élő képét bevarázsolni.
Köszönom
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
raverke #81626 üzenetére
- Majd szükségem lenne egy mediabox-ra, amit ráköthetek a tv-re HDMI-vel.
Kéne rá LAN és WIFI, és 1-2 HDD bele, valamit egy beépített lejátszó progi, ami könnyen kezelhető és minden létező formátumot le tud játszaniAha!
Úgy nevezik Blu-ray player és természetesen nem a gagyi típusokra gondoltam. Samsung BD D6900 (Szerintem már nem kapható), vagy BD-H8900. Nekem mind a kettő van, az elsőnek valamivel szebb a képe és minőségibb a megjelenése is. A másodikban van alapból 1 TB HDD.
-
raverke
tag
Szia!
Allshare-el sikerült lejátszanom!! Köszönöm Flashget !
Jó ki progi. A Serviio-t nem sikerült még csak elindítanom se.Ha csak simán a PC-n megosztom, és a TV-n tallózom be a filmet, akkor volt a gond ezzel a 3D filmmel. Többel még nem próbálkoztam.
Mindent jól kiválasztottam, de nézhetetlen volt.
Szerencsére sima DIVX-es filmekkel nincs gond, simán viszi.
- Majd szükségem lenne egy mediabox-ra, amit ráköthetek a tv-re HDMI-vel.
Kéne rá LAN és WIFI, és 1-2 HDD bele, valamit egy beépített lejátszó progi, ami könnyen kezelhető és minden létező formátumot le tud játszani. -
sandró60
addikt
Ezennel tudatom a tisztelt fórumozóknak a mai nap"felsőbb" osztályba léptem
Az asszony rábeszélésének köszönhetően az Euronics-ban sikerűlt egy 55" H6400-as tévét vennem.
Idáig egy D5500-ast nyúztam (4-évig).Semmi baja nincs a D-s tévének,de asszony pajtásnak"kicsi"volt -
Aurig@
őstag
Üdv.!
Samsung UE43J5500 TV-vel van valakinek tapasztalata? Ha jól tudom 2015-ös széria. Kizárólag filmnézésre lenne használva, BD-ről és vinyóról.
-
gahen
tag
válasz
Stevenstyle #81618 üzenetére
És (#81614) Flashget, (#81615) dethroner, (#81616) Gaben06: köszönöm a válaszaitokat, csak bepróbálkozok a garanciával, de azért már fogok keresni egy szerelőt, aki megpróbálná megcsinálni.
-
Gaben06
tag
Anno Nekem a 40C6000-es Tv meglazult az antenna csatlakozója. (Az Én hibámból) De még nem volt letörve. Akkor az Oktogon szerviz megcsinálta alaplapcserével. De amikor a lakásban javította a szerelő a TV-t, mondta, hogy ha letört volna akkor azt már nem csinálták volna meg. 70.000 Ft lett volna az alaplap ha letörik.
-
Bajzath
csendes tag
válasz
Flashget #81606 üzenetére
Csak zárójelben jegyzem meg hogy az UE48H6800-as is edge ledes és ultra clear paneles , pedig nem "felső" kategóriás...
A képe szebb és tisztább is , mint a többi 6-os sorozatú készüléknél
Kár , hogy a minőség rovására akarnak profitot növelni...
Egyébként ez más területen is tendencia -
raverke
tag
Szia!
Igen, a mediaboxban nem feljtettem el beállítani a 1080i-t
A 3D-s film (és a többi is) csak megosztva van a TV-vel, tehát a lejátszó eszköz is a TV.
A film pedig OU,TAB(van ám szókincsem
), tehát a 2 kép egymás alatt van, nem egymás mellett.
Az összegfoglalót elolvastam és az általános beállítások szerint állítottam be a TV-t, bár ezt a forrás szerinti beállítást átugrotta a szemem, rögtön elvesztem az értétekben....
-
Flashget
félisten
válasz
raverke #81608 üzenetére
1. PC-ről lejátszva igazi 3D BD filmeket (kiterjesztés .m2ts vagy iso-ba rakva 50GB a méret)vegyél hozzá egy High Speed HDMI kábelt (hétköznapi hibás nevén 1.4-es HDMI kábel)
3D-hez kell megfelelő lejátszó is pl. Powerdvd 11 (12-es verziótól már benne van a Cinavia védelem)
sima 2D filmhez XBMC vagy más lejátszó is jó.
De általában az emberek rájönnek jobban járnak minden tekintetben egy célhardver beszerzésével ami médialejátszó vagy asztali BD lejátszót jelent.DLNA lejátszáshoz telepíts pc-re vagy Allsharet vagy Serviiot. utóbbi még élő streameket is tud közvetíteni a tévére. Ezek a progik jók .mkv-k lejátszásához.
többi az összefoglalóban le van írva.
-
PuMbA
titán
válasz
raverke #81608 üzenetére
UPC Médiaboxba ne felejtsd el 1080i-re állítani a kimenet és OK gombot nyomj a menüből visszalépés előtt
Ha ez sikerül, akkor a mediabox bekapcsolása után a TV 1920x1080 50i-t fog kiírni
Ha ez már ok, akkor természetesen nem szóltam.
1. Milyen 3D film? SBS-es? A lejátszó lesz a gond valószínűleg.
2. Plex.
3. Nincs olyan, hogy konkrétan típushoz beállítás, minden egyes TV más lehet, szóval az Összefoglalóban lévő beállítás van a legközelebb, amit kalibrálás nélkül el lehet érni. Beleírtuk volna, ha lennének varázsszámok.
4. A Motion Plus, de ahogy az Összefoglalóban írva van ez egy szükséges rossz, mert anélkül meg mindent mosottan látsz, ha mozog a kamera. Amit megpróbálhatsz az a LED Clear Motion a képinterpoláció helyett, de ez okozhat villódzást. Ha jól tudom az Egyedi beállítással tudod előhozni és 0, 0 és Be értékeket állíts be.
5. Összefoglalót elolvastad egyáltalán? Minden forrásra, 3D mód, illetve médialejátszó esetén külön kell beállítani az képbeállításokat, tehát ez simán megoldható
-
raverke
tag
Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem egy UE48H6400-nak. UPC mediabox, HDMI-vel összekötve.
Lenne pár kérdésem:
- 3D filmet (nem 2D->3D) miként tudok lejátszani? Noob vagyok teljesen hozzá. PC-ről menne, hálózaton keresztül.(egyenllőre wifin, 2,4 Ghz-es N szabványon) A 300 "újabb" része van meg(egymás alatt van a 2 kép), de a kép a 3D bekapcsolása után szét van esve és homályos.
- Ki milyen programot ajánl, amivel a PC-n megosztott filmeket le tudom játszani a TV-n? A Samsung smartview egy rakás ......!
- Az összefoglalót elolvastam és be is állítottam az értékeket, de konkrétan ehhez a típushoz kellene a megfelelő beállítás, lehetőség szerint némi magyarázattal, hogy melyik opció mit csinál. Pl: 2 point, 10,point stb..., mert nem az igazi még a kép.
- A kép nálam kissé "szappanopera" jellegű. Erre milyen beállítás van hatással? Eléggé zavaró.
- Ha filmet nézek PC-ről, akkor arra is külön beállítások kellenek? Kicsit sötétnek és életlennek láttam. Esetleg van lehetőség a saját beállításokat valamilyen néven elmenteni, hogy csak simán váltogathassak ez előre beállított profilok között?
-
Flashget
félisten
válasz
jdeutsch #81601 üzenetére
De te meg nem igazán értettél meg. én nem a panel lottóról írtam, hanem azt, hogy amíg pl. a D5xxx-be edge ledet rakott a samsung, az EH megjelenésével már az olcsóbb de szarabb képet tudó backlightes ledet rakta be. Igaz ez kevésbé felhós mint az edge led.
Ez az egyik olcsósítása a samsungnak és szépen sorban a többit is lecserélte direct ledre végül meghagyta csak a felsőbb kategóriába.
Hogy milye gyártásút rak a H6200 vagy H6500-ba más tészta a lényeg ugyanazt rakja technológialailag, de nem edge ledest.Legnagyobb hackelést eddig a D5300-al lehetett csinálni, mert könnyedén lett 5800 belőle kis szerviz matatás után. Így spóroltak 30.000Ft-ot néhányan.
Igaz járt némi veszteséggel is nem működött ezután a kézi vezérlés a tévén csak a távkapcsoló. vagy fejre állt a kép, de reset factory helyre állytott mindent lehetett újra kezdeni. -
yvsmad
őstag
válasz
Trk.Adam87 #81599 üzenetére
Szerintem időzített felvétel alatt tudsz mást csinálni.
-
dethroner
veterán
válasz
Trk.Adam87 #81599 üzenetére
Első körben elolvasnám a kapott, vagy a letölthető használati kézikönyvet.
-
jdeutsch
tag
Szép napot Neked is!
Mint írtam korábban semmi de az ég egy adta világon semmi nem fűz a Samsunghoz, (más gyártóhoz sem),
sőt korábban volt "afférom" velük. (hosszú lenne leírni)"Sok ilyen feature ami régen benne volt az olcsóbb tévékben egyre drágábban elérhető csak."
Én lennék a legboldogabb ha csak a samura lenne ez igaz, de mivel erős a verseny, - árat emelni nem igen lehet, így minden gyártó azon "spórol" amin tud.
Ami a panelt illeti, hidd el nekem, előfordult hogy az alap 48H6200-ba jobb panel került min a korábban vagy épp később gyártott magasabb kategóriás társaiba.
Üdv: DJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest