-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
saalty #154147 üzenetére
Csak hogy még jobban összezavarjalak: ne állítsd RGB-re. Amikor minden digitális és HDMI-t használunk, akkor RGB nem opció. Monitoroknál igen, de ez TV. Ott YCbCr kell.
Ha ilyen opció nincs és 4k HDR-t akarsz nézni, akkor a BT 2020 színtér a jó.
A színmélység meg függ a tévédtől is, ha tudod milyen a panel állítsd be azt a bitet, de elvileg a tiédnél mehet a 10 bit, már csak a HDR miatt is az kellene.A tévén nem kell sokat állítani, képjavítók ki, az enhanced contrast meg jól jöhet, ha tényleg alacsony a fényerő. HDMI black levelt nem kell piszkálni sztem, esetleg a tévén lévő color space lehet native. Ha így sem megy, akkor valamelyik rész a láncban nem képes átvinni a HDR jelet. Talán másik kábel? VU+-ról nem sok infóm van, maga a készülék képes a HDR jel kezelésére?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
wallace 234 #154142 üzenetére
Hát igen, guglizva hasonlót olvastam.
A biztosítóm meg csak az istencsapásra fizet.#154143 SteveS
Akkor marad a szakszerviz.
Rákérdezek, de sok reményt nem látok.
Már szemezgetek a 75AU9072 -vel.
Bár jobb lenne, ha zsebben maradna az ára. -
törölt tag
válasz
bluyoo #154141 üzenetére
A garanciát veszíted, az tuti, de olyan, mintha garancián túl javíttatnád, szóval a költséget állnod kell.
De ahogy írták közben, ha nem volt biztosítás, akkor elég sokba fog kerülni, de még biztosítással is elég drága lenne.
Annyit megérhet, hogy a szakszerviz bevizsgálja - gondolom annak is van költsége - és akkor el tudod dönteni, hogy fizeted a javítást vagy veszel egy új készüléket.
Egy telefont megérhet a Samsung üfsz / szervíz. -
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
Kicsi fiam sikeresen betörte az egy éves QE55Q70T -m kijelzőjét.
Lehet bele újat szerezni valahonnan? Egyáltalán szerelnek még TV-t?
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
saalty
csendes tag
válasz
Vhiktor #154127 üzenetére
Sajnos nincs!
Ami beállíátsi lehetőség van a beltérin az, ha az Automatic resolution-t "off"-ra állítom, akkor van olyan hogy HDMI Colour space és HDMI colour depth/bit depth. Minkettő "Auto"-ra van állítva. Viszont én az Automatic resoulution-t "native"-ra állítom, ellenkező esetben ha a tévén az Input Signal Plus az adott bemenetre be van kapcsolva akkor nagyon fakóak a színek.... -
Levente07
tag
Sziasztok,
van egy 6102-es és egy q60t tv-m itthon. Vannak olyan filmek a plex-ben (ac3 ismeretlen hangsáv), amiknek a 6102-n van hangja, de a q60t-n csak görcsöl. Ezt úgy értem hogy a hang össze van mosva, vagy nem tudom, mint mikor gerjed egy hangszóró. Ha telefonon próbálom, ott is görcsöl (s21 ultra). Nem értem mi a baja, már újra raktam mindent, a régi tv-n minden ok, de a q60t-n és a telefonon meg rossz. Kérlek ha van ötlet akkor osszátok meg velem. Köszi szépen
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy UE40F6320AW TVnk, amit nem tudok bekapcsolni. A LED visszajelző a tvn folyamatosan azt csinálja, hogy kb 5mp-ig világít, aztán kattan egyet a TV, a LED 5x2-t villan, majd kezdődik elölről. Nem reagál semmire, többször kihúztam/bedugtam.
Van ötletetek hogy mi lehet a gond?
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Ramoskaa #154115 üzenetére
Nyilván egy jó hangrendszer az más kategória, de én a q80t hangját elegendőnek tartom akár zenéhez akár filmhez a mindennapi életben. Tehát nem az hogy nem jó vmi, ahogy kolléga írta, hanem bőven jó, de nyilván nem a csúcs hangzás. Meg az is számít hol használod a tv-t persze.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
saalty #154116 üzenetére
Ha túlzottan sötét a kép és csak a beltérivel akkor a hdmi feketeszint beállítás is lehet probléma. Magán a beltérin nem szabad állítani fényerőt azt csakis az alapértelmezetten kell hagyni, a képet a tvn kell állítani.
Sdr és hdr-hez is teljesen külön kezeli a beállításokat.
-
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154121 üzenetére
Áttettem hogy csak erre a forrásra élejenek a beállítások és a HDR tartalomnál a Contrast Enhancer-t High-ra állítva (eredetileg Off volt) már nem sötét a kép. A Local Dimming High-ra állításával (Standard volt) még világosabb lett. Igazából nem szívesen változtatom a HDR paramétereket, fórumokon olvastam hogy a legjobb gyári beállításokon hagyni, de itt most megoldotta a problémát.....Így az összes többi beállítás megmaradt (VU+-ra az SDR is), és a HDR is jó lett így
-
törölt tag
válasz
saalty #154120 üzenetére
Nem tudom most megnézni a tévén, de van valami beállítás ahol a HDR-t minden bemenetre tudod engedélyezni.
Az SDR és a HDR tartalmaknak más a színtere, HDR esetén már számít a fényerő is és sokkal tágabb a színtér. SDR 8 bites, a HDR pedig 10. Ez így nagyon le van butítva és lehet nem is pontos, de ez a lényeg.
Ha van kis időd, akkor kipróbálhatod, hogy a Movie módban elindítasz egy HDR tartalmat és ott is beállítod a fényerőt, majd visszaváltasz SDR-re és megnézed az jó-e?
Bár ha jól értettem a probléma csak a VU+-szal van? Mert akkor lehet annak a beállításaiban érdemes szétnézni. A tévére csatlakoztatott eszközökön állíts be YCbCr-t ha van olyan opció, már lehet az is segít. -
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154119 üzenetére
Szia!
Nekem is külön-külön van SDR-re és HDR-re. Csak a HDR beállítások amik jók pl. Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV vagy HBO Max-ra, nem jók a VU+ HDR-re. Úgy tudom csak forrásra tudok külön-külön beállítást csinálni (pl. Live TV Movie, HDMI Filmmaker) de ugyanazon forrásra (jelen esetben HDMI) nem, tudok külön módot a HDR és SDR tartalmakra (Filmmaker + Movie). Igazól nem értem hogy HDMI-n miért annyira más a kép ugyanazokkal a beállításokkal.... -
törölt tag
válasz
saalty #154118 üzenetére
SDR-re és HDR-re sajnos nem tudod ugyanazokat a beállításokat alkalmazni.
De ez fura, amit írsz, mert nekem pl a Movie módban képes 2 beállítást elmenteni attól függően, hogy SDR vagy HDR.
Sztem annyit tudsz tenni, hogy SDR-re belövöd a Movie módot, HDR-re meg a FilmMakert és akkor csak a 2 mód között. Tudom nem kényelmes, de másik megoldás, hogy csinálsz factory resetet és akkor mindent újra beállítasz és akkor hátha megjegyzi a TV a 2 külön beállítást ugyanahhoz a módhoz. -
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154117 üzenetére
Szia!
Van benne, ki is próbáltam. Valamelyest javított a HDR fényerején, de rontott az SDR-ek esetén a képminőségen. A lényeg az hogy Movie módban a paramétereket külön-külön beállítottam a HDR és SDR tartalmakra amelyek eddig jók is voltak (kábeltévé, VU+ SDR tartalmak, straming szolgáltatók HDR és SDR tartalmai). Viszont ezekkel a beállításokkal a VU+ HDR tartalmak sötétek, úgy, hogy a fényerőt már nem tudom növelni. Nem tudom ennek mi lehet az oka, illetve lehet-e olyan megoldás amivel nem kell mindig átállítanom a beállításokat a forrástól függően. Annyít vettem észre hogy a Gamma itt HGL, a többinél BT volt. Nem tudom ennek van-e jelentősége.... -
saalty
csendes tag
Sziasztok!
VU+ Zero 4K műholdas beltérit használok Q90T készülékkel. Ezeddig nem néztem vele 4K HDR adást, újabban viszont igen. Azokkal a beállításokkal azonban amik eddig jól működtek (Movie mód) sajnos zavaróan sötét a kép még maximális fényerőnél is. Standard módban jó a helyzett, de a szinvilág miatt én a Movie módot preferálom. Ha a beltérin növelem a fényerőt Movie módnál, akkor az SDR adások túl világosak. Van valami mód hogy a Movie mód megtartása mellett világosabb HDR képet kapjak valahogy vagy pedig így jártam? Intelligens módot is kipróbáltam de annak is zavaró a színvilága. -
Sonex79
aktív tag
válasz
Attipatti #154111 üzenetére
Netflixnek nem kellene beakadni semmilyen beállítással, ha gyenge a hálózat akkor a minőségböl vesz le az applikáció. Nálam még soha nem akadt. Q80t. Hangot nem tudom miért van, az enyémnek nagyon jó hangja van. Mindegyiknek kellene menni amúgy. Mindegyik szól egyáltalán? Hangtesztnél jó a hang?
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy q60 as tv-m és egy új Samsung a22 5g telefonom. A youtubból nem tudom a telefont a tv re tükrözni, mert azt írja a telefon hogy nem lehet csatlakozni mert ezen a tv-n engedélyt kell adni a csatlakozáshoz, engedélyezze a tv-n. Hol kell ezt engedélyezni? A tv menüben egy helyen találtam eszköz listát de ott nem volt tiltott eszköz. És amikor csatlakoznék a telefonnal, akkor sem dobja fel a tv, mint máskor hogy csatlakozni szeretne engedi e. Egyedül a telekóddal tudtam csatlakozni, de az meg nem életszerű, mert a kódot nem jegyzi meg és mindig más a kód. Egyébként a tv vezetékesen csatlakozik a rooterbe ami a wifit adja a telefonnak.
Üdv: Fishor
-
Attipatti
tag
Üzembe helyeztük a 65 ös q95TD -t. Első benyomások. A fényerő HDR-nél filmmaker módban ténlyeg lenyűgöző. a panel ADS. A feketék csak a FALD miatt egész jók. Ami csalódás: Hangzás, tv módban is mennie kellene a suboknak? Kifejezetten gyenge bádoghangja van. a 10 éves ue46es6100 amnak szebb teltebb beszédhangja van. 5.1 filmeknél mintha jobb lenne a helyzet. Csak ilyenkor használja a subot vagy sima sztereonál is?
Csak egy darab távirányitot kaptam. Abból sem a szép fémszinüt, hanem egy kisebb egyszerübb gumi gombost. Még szokjuk egymást... Elsőre a mozgásmegjelenítés is fura. A netflix appnál pl nagyon látványosan periodikusan meg megakad egy képkocka. Ezt valami beállítással el lehet tüntetni? -
flash-
veterán
sziasztok
egy ősrégi samsung LCD tv-n hogy mivel lehet fw-t frissiteni a legutóbbira?
(Samsung LE32a451 C1 Auo panel) -
stilo18
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #154108 üzenetére
Cimborámnak van 55-ös verzióban, a Series X van rákötve, Rocket League-ben megy a 4k/120fps, illetve Warzoneban is.
-
stilo18
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #154106 üzenetére
4K. Viszont csak az egyik bemeneten fog menni.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Ps5hoz neztem ki ezt a tvt, a kerdesem az lenne, hogy a 120hz az milyen felbontasonnfog futni, full hd vagy 4k?
[link] -
tsilver
aktív tag
van egy új au8000 tv-m, hogyan lehetne beállítani, hogy alapból a legutoljára használt bemenettel induljon. mindig az alsó "menüvel kezd és itt vagy 3-t kell nyomni mire kiválasztom a megfelelőt. A régi Q sorozatom ezt tökéletesen alapból csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest