Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy q60 as tv-m és egy új Samsung a22 5g telefonom. A youtubból nem tudom a telefont a tv re tükrözni, mert azt írja a telefon hogy nem lehet csatlakozni mert ezen a tv-n engedélyt kell adni a csatlakozáshoz, engedélyezze a tv-n. Hol kell ezt engedélyezni? A tv menüben egy helyen találtam eszköz listát de ott nem volt tiltott eszköz. És amikor csatlakoznék a telefonnal, akkor sem dobja fel a tv, mint máskor hogy csatlakozni szeretne engedi e. Egyedül a telekóddal tudtam csatlakozni, de az meg nem életszerű, mert a kódot nem jegyzi meg és mindig más a kód. Egyébként a tv vezetékesen csatlakozik a rooterbe ami a wifit adja a telefonnak.
Üdv: Fishor
-
Attipatti
tag
Üzembe helyeztük a 65 ös q95TD -t. Első benyomások. A fényerő HDR-nél filmmaker módban ténlyeg lenyűgöző. a panel ADS. A feketék csak a FALD miatt egész jók. Ami csalódás: Hangzás, tv módban is mennie kellene a suboknak? Kifejezetten gyenge bádoghangja van. a 10 éves ue46es6100 amnak szebb teltebb beszédhangja van. 5.1 filmeknél mintha jobb lenne a helyzet. Csak ilyenkor használja a subot vagy sima sztereonál is?
Csak egy darab távirányitot kaptam. Abból sem a szép fémszinüt, hanem egy kisebb egyszerübb gumi gombost. Még szokjuk egymást... Elsőre a mozgásmegjelenítés is fura. A netflix appnál pl nagyon látványosan periodikusan meg megakad egy képkocka. Ezt valami beállítással el lehet tüntetni? -
flash-
veterán
sziasztok
egy ősrégi samsung LCD tv-n hogy mivel lehet fw-t frissiteni a legutóbbira?
(Samsung LE32a451 C1 Auo panel) -
stilo18
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #154108 üzenetére
Cimborámnak van 55-ös verzióban, a Series X van rákötve, Rocket League-ben megy a 4k/120fps, illetve Warzoneban is.
-
stilo18
addikt
válasz
BUZZLGHTYR #154106 üzenetére
4K. Viszont csak az egyik bemeneten fog menni.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Ps5hoz neztem ki ezt a tvt, a kerdesem az lenne, hogy a 120hz az milyen felbontasonnfog futni, full hd vagy 4k?
[link] -
tsilver
aktív tag
van egy új au8000 tv-m, hogyan lehetne beállítani, hogy alapból a legutoljára használt bemenettel induljon. mindig az alsó "menüvel kezd és itt vagy 3-t kell nyomni mire kiválasztom a megfelelőt. A régi Q sorozatom ezt tökéletesen alapból csinálja.
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
Kb 1 napos használat után nem stereo (netflix, Disney+, HBO Max) filmek esetén az ajándékba kapott Q600B soundbar furcsa hangokat ad ki. A beszéd alig hallatszik, a többi hanggal nincs probléma.
HDMI-n van a QN90B-vel eARC-al összekötve.
Tapasztalt valaki hasonlót? -
nagyfejü
őstag
Köszönöm!
Már van regisztrációm csak a kollégának akartam adni egy accountot. Az nem jött össze , de majd próbálkozunk! -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Kolléga samu tv.Letöltöttük rá a hbo max appot de bejelentkezéskor nem email ls jelszó kombó fogad hanem valami kódot ir ki a tv.Teljesen ismeretlen a samu ezért kérnék segitséget a hogyan nal kapcsolatban!
üdv -
gyeniko
őstag
válasz
ImpersonatoR #154091 üzenetére
Megnéztem a KS8090-en, rendben betöltődik, el is indulna, ha regisztrálnék.
-
Samsung KS8000 TV-n alap alkamázas lett a Disney+.
Eddig ugye nem volt.
De sajnos ez az jelenti, hogy nem lehet torolni az appok közül.
Viszont sajnos nem hajlandó elindulni csak fekete képernyő fogad ha elindítom. (eddig jó volt)Próbáltam a TV -t factory default ba rakni nem segített.
Samsung Smart HUB reset szinten nem segített.
Fel percig áramtalanítania TV -t szinten semmi.
Router reset szinten semmi.Van valami mód, hogy az appot letöröljem és újrarakjam / reseteljem ?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Scholes9 #154083 üzenetére
Próbálgatom a TV-t PS5, XSX, de vannak játékok, ahol nem éppen azt nyújtja, amit vártam tőle, vannak olyanok, ahol pedig nagyon rendben van, ez mitől lehet
Pl. a Demon’s Souls az nagyon szarul fest. Már arra is gondoltam, hogy megy vissza és jön egy C1 vagy egy G2 helyette
Persze az is lehet, hogy nincs rendesen beállítva és user error és időt kellene adni neki
-
Scholes9
nagyúr
válasz
peu407 #154082 üzenetére
Pont amiatt amit leírtam, nem volt elég “ütős” a HDR. Meg az SDR fényerő is kevés volt számomra, pedig csak sötétített szobában használtam. Egyébként imádtam, több, mint 3 évig használtam, most is tökéletesen működik, öcsémé lesz. Gondoltam megnézek egy top Led TV-t pár évig aztán majd látom
-
Scholes9
nagyúr
válasz
mert_csokis #154077 üzenetére
Mert a HDR tartalmak esetén úgy jönnek ki a részletek igazán. SDR tartalomnál meg pláne. Tudom, Oledről váltottam. Filmnél nem kell a nagy fényerő.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Na igen, már a Q80A-n is fájdalmas tud lenni néhány világosabb jelenet, HDR filmeknél, full sötétben.. Bántja a szemem. Akkor milyenek lehetnek a felsőbb kategóriások...
-
Kaba
veterán
válasz
A fényerő elsősorban annak kell, aki napsütötte világos szobában tévézik.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
wallace 234 #154074 üzenetére
Megnézem köszi
-
melan
senior tag
válasz
melan #154055 üzenetére
Rájöttem, hogy a HDMI csatlakozóim csak bemenetként funkcionáltak, kimenetként nem. Azaz nem adott hangot az ARC csatin keresztül a soundbarnak, és a médialejátszó felé sem közvetítette a CEC jeleket sem.
Beléptem a TV szervíz menüjébe, ahol a HDMI debugjában volt egy error. Kinullázás után teljesen megjavult a HDMI port: megy a CEC és szól a hangprojektor.
Megjegyzem: a tévén keresztül áteresztve a hangot a soundbarra, nem olyan jó a hangminőség, mint közvetlenül optikán még abban az esetben sem, ha a hangkimenet bitfolyamra és dts-re van állítva... -
Scholes9
nagyúr
Ma megjött az 55-ös QN90B. Oled után szokni kell, de nem rossz
Az megy öcsémhez. A fényerő az tényleg brutális
-
mert_csokis
senior tag
válasz
Alex1978 #154064 üzenetére
A Q60A-ról beszéltünk.
Egyébként döntés kérdése a dolog, semmivel nem kell variálni. Ezek csak használati tárgyak. Érdemes néha rugalmasnak lenni kicsit.
Ettől függetlenül a te döntésed. Normál használat mellett (tv nézés és filmek) örülni fogsz a Q60A-nak is.
Viszont, ha ugyanannyiért kaphatsz jobbat is, akkor miért ne választanád a jobbat?
Mondom ezt úgy, hogy néhány napja még egy belépő LED-et (55RU8002) használtam.
Alapvetően egész szépen be lehet lőni. A kontraszt ugye szokásosan jó ebben a kategóriában is, viszont érezni a panel korlátait. Leginkább az edge LED miatt.
Főleg sötét illetve szürkés jeleneteknél vérzik el. Persze mindent meg lehet szokni, az ember elfogadja, hogy ez ennyit tud és kész.
De azért egy komolyabb LED tényleg más világ.
Sajnos a Samsung látványosan kinyírta az alap QLED palettát, egyértelműen a Mini LED-en van a fókusz.
Az alsóbb kategóriás QLED-ek szerintem brutál túl vannak árazva, ha azt nézzük, hogy technikailag mit tudnak. De évek óta ez megy. Csak a számokkal játszanak, az átlag vásárló meg ugye nem feltétlen néz utána. Szépen kinyírták az alap LED kategóriát, most az alap QLED modelleket butították le. -
paulusz66
csendes tag
válasz
wallace 234 #153986 üzenetére
Itt is zavart észlelek az erőben... Nem kéne ezt erőltetned, mert kezd ciki lenni, de te tudod...
-
Alex1978
csendes tag
válasz
mert_csokis #154062 üzenetére
Mire gondoltál pontosan? Melyik TV 60Hz-es edge LED?
(Egyébként tudom, hogy jó szándékkal említetted a Sony-t, de én már nem szeretnék variálni.)
Kb. 2 hete megadta magát a ~12 éves Samsung (szerintem LCD) lapos TV-nk(bár "hétvégi melós", mert csakis vasárnap hajlandó bekapcsolni, működni... de ez lényegtelen információ) és ezenkívül a 19"-es TV alkalmatlan 1-nél több néző szórakoztatására.
-
falabu88
aktív tag
válasz
mert_csokis #154062 üzenetére
Amúgy igen, csak gyorsan rápillantottam, 210be 55Q80A, bolti garis új 55Q95T 250be.. Vannak jó vételek
-
-
Alex1978
csendes tag
válasz
rainman72 #153944 üzenetére
Kedves rainman72!
"...
A Crystal UHD csak egy jól hangzó marketing név.A belépő lcd/ledek prociját jelöli.A qled technológia egy magasabb szint,guglizz rá főleg.
A háttérvilágítás meg lehet edge led vagy direct led local dimming-el ez a FALD."OK. A Samsung QE50Q60AAUXXH (50", 4K, QLED, Quantum Dot) QLED technológiája
jobb, mint a Samsung UE50BU8002KXXH (50", 4K, Crystal, Crystal Processzor 4K)
Dynamic Crystal Color technológiája.
Ezek szerint a QE50Q60AAUXXH lesz a nyerő.Picit utána olvastam a FALD háttérvilágításnak (Full Array Local Dimming).
A Q60A hivatalos Samsung oldalán ITT található infók Dual LED háttérvilágítást mutatnak.
Ez a FALD-hoz hasonló netán jobb nála?Más:
Tudható-e a TV-ről (mert erről sehol nem találtam infót), hogy képes-e USB-n csatlakoztatott DivX, Xvid és .mkv formátumú filmeket lejátszani? (Bár elsődlegesen TV-adást, HD TV-adást és ritkábban Blu-ray filmet fogunk nézni rajta, gondoltam rákérdezek a PC-s filmformátumokra is.)A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv, Alex -
Alex1978
csendes tag
válasz
falabu88 #153948 üzenetére
Az 55Q95TD nagyon csábító, de sajnos 250eFt a TV-re szánt keret felső határa, így nem fér bele.
Szeretném, ha felhomályosítanátok:
Ez a Samsung QE55Q60AAUXXH itt Euronics-nál 320eFt-ért
és
ez a Samsung QE55Q60AAUXXH itt eMAG-nál 240eFt-ért UGYANAZ a TV ???Mert ha nem csal az emlékezetem, akkor ez a fent említett QE55Q60A TV az Euronics-nál úgy 8-10 napja 230eFt volt, majd pár nappal később (pontosabban július 11-én) már picit drágább lett, 235eFt. (Ami nekem még simán bele fért volna a keretbe.)
Vajon mi a poén az Euronics-nál, hogy az egy hete még 235eFt-ért kínált TV árát NAGYON felemelték, 320eFt-ra ???
(Az árukeresőn most így az Euronics adja a legdrágábban...) -
melan
senior tag
Segítségre van szülségem
Egy samu u49m6452 tévém van, amire rá van kötve egy x96max+, amit jól tudtam vezérelni a tv távirányítójával (hdmi cec a hdmi1 portban).
Vettem egy samu a550 soundbart, és azt bedugva a hdmi 3 arc portba, hazavágta a hdmiket. Egyrészt meg sem nyikkan a soundbar, ráadásul a hdmi1 port távirányítóvezérlését sem tudom visszaállítani. Már alaphelyzetbe is kapcsoltam a tévét...
A soundbart másik samu tévére kötve próbaként egyböl felismerte és kezelte hdmin keresztül... egyelőre a bt vagy az optika működik, de a hdmi kellene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest