Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthew1144
újonc
Sziasztok!
Kerdesem a kovetkezo lenne:
Adott egy Samsung tv, sima 3,5m jack dugos fulest hogyan tudok csatlakoztatni a tv-hez?
Koszi -
nyesix
senior tag
Szaisztok, más is tapasztalja hogy akadozik a YouTube app? Hiába teszem 1080p re akkor is 5 mp enként megáll és tölt...
500 as netem van upc/vodafone 13.ker. A tv Q6fn és Ghz es wifi csatlakozik a netre. Néztem hogy a YouTube 3000-6000 Kbps connection speed között ingadozik -
SuperGí
csendes tag
55Q70T. Végre sikerült 100%-osra beállítanom mint monitor. Kellett az új firmware és a legújabb catalyst hozzá. Álomként megy, mindenféle villódzás nélkül 2K120HZ-en és 4K60Hz-en freesync-el. Ha valakit érdekel, jelezze privátban, szivesen elküldöm a beállításaimat
-
EmThor
addikt
válasz
wallace 234 #148440 üzenetére
Köszönöm szépen az infót, van egy számomra szép képű, panasonic 50 ex780-as, 4. éves tévém, de kellene a hdmi 2.1-es tech, és igen, drága a 600e ez teljesen így igaz várok.
Ez a kalibrálással kapcs. infót köszönöm még egyszer!
Chip hiány miatt meglátjuk mennyire mennek le az árak. -
wallace 234
őstag
válasz
EmThor #148438 üzenetére
Igen a Qn95 ami VA panelt kapott, míg az alatta lévő ips panelt. Film módba kalibrálták a tvket. Írtak is erről. Jelenleg nagyon drágák ezek a tvk, de ha olcsóbb lesz akkor jó vétel lesz. Egy kicsit várj még! 8k fronton se jobb a helyzet, azok is tele vannak ips panelal! Samsungnak ez jutott Idén! Idézet:QN90A modellektől kezdve minden készülék gyárilag kalibrált. Az úgymond „Expert Calibration” a képmegjelenítést optimalizálja, különös tekintettel a film képmódra, ami nagyon üdvözlendő, mert elvileg szükségtelenné teszi a hozzáértést és eszközöket vagy ezekkel rendelkező szakember alkalmazását igénylő otthoni kalibrálást. Kérdés persze, hogy ez a gyári kalibrálás milyen mélységű és főleg mennyire pontos a készülék.
-
EmThor
addikt
Tehát gyakorlatilag akkor ha tutira VA panelt akarok akkor a QN95 modellt kell venni (55" fér be). Elég szomorú. Felfele még feljebb, 8k-ra sztem még nem érdemes váltani.
Viszont 600ért a qn95 szerintem sok. Összehasonlító videóban a local dimming néhány esetben nem volt annyira jó, mint a sony asszem tavalyi xh900as modelljében, de nem is volt annyira kiszürkülve a kép összességében fekete háttérnél, tehát 'ér valamit' az a mini led. Sonynál meg még nincs vrr, bár a színei termeszetesebbek, mint a samué. Legalábbis annak tűnik. Bár nem hiszem h a samun ne lehetne ezen kézzel állítani, ne legyen annyira túl, hm élénk, túlszaturált.
De ja, a qn95 meg sony 55a80j oled árban van, éppen az is akciós (ée sztem 100e-rel legalább drágább mint amennyit ér). Nem egyszerű. Sony x90j is valami ilyen árban van. -
fauv
őstag
Üdv !
Urak, egy pici help kellene.
Szeretném a TV-n megnézni az rtl most -on filmeket. Tv keresőjével bejön az oldal, gyors is, be is lép a profilomba, de amikor meg akarom nyitni a kiválasztott filmet, akkor csak pörög-pörög és ennyi.
Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy hogyan tudnám ezt megoldani?
65q82rKöszi előre is
-
Celtis
veterán
válasz
Doma88 #148428 üzenetére
Lehet regisztráció nélkül is kérdést feltenni:
Ha vendég vagy és szakembert keresel vagy kérdésed van, itt az üzenőfalon keresztül megteheted.
Olvasd el alaposan hogyan kell a kérdést jól feltenni.Amúgy itt axelrose tagot szokták ajánlani, de szerintem egy kérdést a fenti fórumon is megér.
Majd tedd be a linket, ha kérdeztél, én is követném a válaszokat. -
rainman72
nagyúr
65TU8502 eMag 200e [link]
-
MAXIMIZE
tag
13 éves 55A956-s, mai napig hibátlan makulátlan, subpixel hiba sincs egyedül a távirányító gombjai sárgultak egy kicsit meg, gyönyörű a képe, csak a felbontást miatt kéne cserélni.
-
mpo
veterán
válasz
Doma88 #148409 üzenetére
A Samsung mérnökei a legjobbak, úgy tudnak tévét tervezni, hogy éppen kibírjon 3 évet, aztán még max. pár hónapot.
A régebbi Samsungom 9 évig bírta, az 55MU8002 májusban volt 3 éves és sokat megy, remélem tévedtek a mérnökök a tervezett elavulásnál.
Az ÁSZF tiltja, hogy káromkodjak. -
mrThomi
addikt
válasz
hurenzon #148412 üzenetére
Köszi a valaszt. Mi a valódi előnye egyébként(már ha van)? Praktikussági okai is vannak ? Mintha pár éve olvastam volna hogy az egyik modellnel problémák voltak a boxal mert túlmelegedett... Nem tudom, csak kiváncsi vagyok ki miért választja egyiket a másik helyett ?
-
wallace 234
őstag
válasz
Doma88 #148409 üzenetére
Sajnos a kijelző nem olcsó! Tv árának 80% át a kijelző teszi ki.ha garancia lejárat 3 hónapon belül van, próbálhat a Samsungnál méltányossági elbirálást kérni, a szerviz szakvéleménye alapján, hogy a kijelző hibája gyári hiba eredménye! Sajnos előfordulhat az ilyen, hogy 3 év után kampó! Nem éppen a hosszú élet a céljuk a gyártóknak. Ez a tv amúgy se volt olcsó darab a annak idején! Szóval próbálja meg az ismerős, hátha sikerül neki. Sok szerencsét hozzá!
-
Doma88
tag
Egyik ismerősömnek elromlott a Samsung QE55Q7FAM TV-je, a képernyő kb. 10 perc után el kezd "ugrálni", így kihívta a szerelőt aki bevitte az Oktogonon lévő Samsung márkaszervízbe, ahol 2 nap után meg is kapta a választ, miszerint 350k-ért ki is cserélik a kijelzőt.
Ez most komoly, hogy egy 3 éves TV javításáért ennyit kérnek?! Ennyiből már hasonló méretű idei modellt tudna venni. Mindegy is, a lényeg az, hogy nincs valami ötletetek, hogy ezt hogy lehetne olcsóbban megúszni vagy esetleg garanciában cseréltetni? Pechjére, pont márciusban járt le a garancia.
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Egy olyan gyors kérdésem lenne hogy akinek volt tapasztalata melyiket érdemesebb venni ? SAMSUNG 65Q90T/95T. Tudom a különbség csak a connect box, de soha nem volt meg külön boxal tv-m. Melyiket érdemes ? Ha jól tudom nagyjából egyeznek a tv-k mindenbe
Köszi
-
Peace
nagyúr
válasz
rainman72 #148405 üzenetére
Ez világos. Bár ahogy egyre többet gondolkozok rajta, nem kell nekem Samsung inkább. Nem erőltetem ezt a modellcsere dolgot szerintem.
szerk.: Na hát az a Q80A jó nagy hulladéknak tűnik.... [link] De legalább lehet ghosting nincs rajta.
QN85A hozta kb. a kellő számokat.....
-
Peace
nagyúr
"Kíváncsi lennék erre mit mondana a Samsung, ha emiatt kérnél másikat."
Ha visszakapom a szervizből érintetlenül és ráfogják, hogy kifogástalan, akkor az a következő lépés, hogy más modell vagy vásárlástól elállás. Ha még 3 hónap, akkor 3 hónap....de nagyon pipa vagyok! Na de elég is az én problémámból szerintem.Szóval a QN85A felel meg a tavalyi Q80T-nek?
Jogosan kérnek ennyit érte? Nem tűnik nagy eresztésnek...
-
NY_A
őstag
válasz
Peace #148400 üzenetére
Az LG ilyen szempontból korrektebb. Amikor én vettem az Oledet akkor viszonylag sokan jeleztek valamilyen panelhibát. Szó nélkül cserélték. Igaz, nagy mennyiségben volt gond, mert volt aki a 4. panelra mondta, hogy ez oké. Bár az is igaz, hogy minden kis bizbasz miatt cseréltették, mert az LG nem szarozott. Amiatt is cseréltettek, hogy ha oldalról ránézel a tv-re akkor nem teljesen sík, van benne egy minimális hajlás ami csak a felső élén látszik. Enyém is ilyen volt és volt egy hibás pixel de nem fogalkoztam vele mert csak 20 centiről látszott bizonyos színek mellett. Mit ad Isten, a Qled sem egyenes ha oldalról nézem a tetejét. Kíváncsi lennék erre mit mondana a Samsung, ha emiatt kérnél másikat.
-
Peace
nagyúr
válasz
*RLaci* #148399 üzenetére
"Arra figyelj ha azt veszel nagyon sok a hibás panel." Fenomenális!
Rengeteget olvastam utána a CX-nek meg úgy ámblokk az OLED-eknek.....ás igazából ott is az a konklúzió, hogy lutri. És itt tudna sírva fakadni az ember LED és OLED tekintetében is, hogy vagy szerencséd lesz, vagy nem. Kiadhatsz 200-600k-t vagy 2 millát is, akkor sem garantálja senki és semmi, hogy lesz egy minden tekintetben csúcs tv-d. Én is 2020 ősz elején kezdtem el először észrevenni ezt a ghosting jelenséget, addig "csak" a vertical banding része idegesített. De mondom oké, csak hófehér vagy nagyon világos képeknél zavaró HDR-el....ezt még elviselem.....aztán jött a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest