Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imilenni
addikt
Sziasztok
A telefonomról szeretnék Smart Things-el tükrözni képernyőt a tv-re, az lenne a kérdésem hogy a minőség mennyire jó? Esetleg 4k tartalommal megbírkózna ez a megoldás?
Telo:S8 Tv:RU7102
Köszönöm -
Sly189
senior tag
Sziasztok,
most készülök venni Samsung QE65Q70R TV-t, érdekelne, hogy ha mondjuk Netflixről, vagy HBO GO-ról, esetleg külső HDD-ről játszok le 4k 24p tartalmat, azt szépen tudja lejátszani kadencia helyesen? (24p) -
Celtis
veterán
válasz
Mikemend #134867 üzenetére
Ez tipikusan akkor történik, ha szénné van írva egy-egy blokk a pendrive-on. Van olyan védelem, hogy ha hibát észlel átmegy read-only-ba, hogy legalább a rajta lévő adatok kinyerhetők legyenek. Keress olyan pendrive-ot amin van wear levelling.
Ezt a túlfesz dolgot meg nyugodtan elfelejtheted. -
Mikemend
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ #134870 üzenetére
Ami nekem csaj gyanús volt, hogy egy áramlökésnél a pendrive úgy megy tönkre, hogy fel sem ismeri a számítógép, itt viszont mindkét esetben a fájlrendszert vágta haza, ergo ha a memóriachipet újraflashelném, ismét jó lehetne. Tehát mintha a fájlrendszer és partíciókezelés menne a kukába, ezért gyanakodtam vírusra, azok tesznek ilyet a vinyókkal.
-
Mikemend
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ #134870 üzenetére
Igen, erre gyanakszom, és ezért is áldozok be még egy példányt, de még a kimérés is lehet, csak tényleg nem tudom, mikor lökhette meg. Most a CC-t dugtam be abba az aljzatba (még garis
), aztán meglátjuk. Ugyanis fél napig semmi baj nem volt, szóval be, esetleg kikapcsolás lehet még a háttérben. Nyomozok, de akkor gondolom a tévé megy a szervizbe, otthon nem cserélnek USB-t
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Mikemend #134867 üzenetére
Nem rögtön szoktak a pendrive-ok csak úgy elhalálozni, csak extra nagy "áramütéskor". Tehát amit leírtál, abból arra lehet következtetni, vagy folyamatosan nagyobb, vagy ritkán, de akkor jóval nagyobb szuflát kapnak a tévétől. Vagy csak teljesen véletlen, hogy kettő is kinyiffant.
Csak példa...Ha az alaplapon lévő usb kimenet lett hibás, akkor a túlfeszvédő nem sok vizet zavar... -
RudY
addikt
válasz
aminat #134861 üzenetére
Viszonylag ismert hiba volt pár éve a Samuknál a boot loop probléma. Főleg akkor, amikor a frissen kiadott firmware okozta.
Ha ráguglizol a samsung tv boot loop-ra elég sok találatot ad, a lehetséges megoldásokra is. Van akinél a portalanítás segített, vagy a NAND csere, vagy éppen más.
Egyszer nálam is beakadt pár napra. Javasolták, hogy boot loop közben - amikor megjelenik a logo - az EXIT gombot nyomjam folyamatosan (12-15 sec)....nem segített. Van akinél pl. ez a nyomkodás vált be, rögtön az újraindulása után: MUTE, 2, 5, 8, EXIT. Nálam ez sem jött be.
Már lemondtam róla, de két nap múlva tettem ismét egy próbát, bekapcsoltam és ment simán. Eltelt pár év, hibátlanul működik azóta is. Fogalmam sincs mitől kattant be, de végül az se derült ki, hogy miért szűnt meg ez a hiba. (SamyGo firmware van rajta, nem kapott azóta se gyári frissítést.)
Esetleg még az EEPROM reset is segíthet. [link] -
Mikemend
senior tag
válasz
lowphas #134862 üzenetére
Gondolkodtam ilyen kimérésen, de előbb még teszek egy próbát. Beáldozásra veszek egy új 64 gigás pendrive-ot, amiért nem olyan kár, de garis legyen, ha a tévének nem tetszene. Szeretném egyértelművé tenni, hogy a tévé a hibás, nem vírus, mert a 64 gigásat "csak" írásvédetté tette, aztán kiderült ma, hogy van 3 hibás szektor is rajta, majd a végén már a gépem sem látta, szóval totál bukta. Az viszont gyanús, hogy a 16 gigásból hogyan csinált 8 megásat, tehát látja a gép, nem lett írásvédett, csak épp minimális kapacitást ír, mintha a drive 99%-a eltűnt volna.
Ami érdekes mindkét esetben, hogy a drive ment, de hibás szektorok lettek. ΞΔGLΞ felvetésére: túlfeszvédőben van a tévé, tehát elvileg nem kaphat löketet, de mivel az elektromossághoz nem értek, először én is erre gyanakodtam, de kétszer, ráadásul úgy, hogy a fájlrendszer ment tönkre és nem a pendrive maga (ergo gép is látja utána)... Tehát nem kisültek.
Frissíteni nem akarom a szoftvert a SamyGo miatt, de ha mégis netán vírusos lett, akkor muszáj lesz, de csak nem... -
Meby
friss újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung UE50NU7022K készülékünk. Műholdon keresztül jön a TV adás. Eddig HD Boxot használtunk. Gondoltuk,kipróbáljuk CI kártyával. A tv hátulján csak ANT IN bemenet van csak, nincs külön satelit bemenet. Előfordulhat, hogy csak boxon keresztül tudjuk az adást fogni? -
lowphas
tag
válasz
Mikemend #134855 üzenetére
Elsősorban valahogyan ki kellene mérni, hogy tényleg 5Volt megy ki USB-n. (mármint, amikor egyébként van is valami a tvre kötve, pl ha van usb alapú volt és a per mérő cuccod véletlen, vagy ismerősnek) Esetleg egy külső tápos hubra kötve kipróbálni ideiglenesen, hogy akkor is jön vagy sem a hiba. Lehet, hogy 2 eszközt nem tud elég árammal ellátni a tv. Pl raspberry Pi esetén is akkor jött elő sdkartya írás-olvasás instabilitás, amikor nem kapott elég áramot a cucc.
-
aminat
tag
Használtan vettem egy Samsung D5500 tv-t. Ment egy darabig de miután rádugtam a netre egy pár perc múlva megpróbált újraindulni de nem sikerült neki. Villog a led egy párat megint indulna de nem tud és ez ismétlődik állandóan. Egy srác megcsinálta, hogx elinduljon de azt mondta, hogy ne dugjam rá a netre mert megint elromlik. Azóta megy de hogyan tudnám rátenni a netet, hogy ne rontsa el?
-
Hali,
Q70-nél mennyire zavaró a VA panelekre jellemző betekintési szög cs9kkenés. Konkrétan az érdekelne, hogy ha valaki _pontosan_ a TV bal vagy jobb szélével szemben ül, az milyen képminőség csökkenést fog tapasztalni? IPS paneles TV-m cserére szorulna, és ez az egyetlen pont amiben bizonytalan vagyok.
Köszi!
-
tyccon
tag
Sziasztok! QE49Q60-t néztem ki,elsősorban filmnézésre venném, véleményetek kérném,köszönöm előre is!
-
Mikemend
senior tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok, ugyanis van egy D5500-as Samsungom, amin engedélyezve lett a felvétel. hét évig gyönyörűen működött egy 16GB-os pendrive-ra (Kingston DT R500-asra). Júniusban lecserélem egy Hyperx 64GB-osra, nem volt vele gond. Kábé két-három hete még tettem a tévére egy Chromecast 3-at is az átjátszás miatt.
Nomármost péntek reggel úgy indult a nap, hogy a tévé nem látta a pendrive-ot. Formázni akarta. Megnéztem asztali gépben, a pendrive ment, de a fájlrendszer miatt a Windows is formázni akarta. Ha már nem lehet lementeni róla a cuccot, akkor inkább a tévé formázza, visszadugtam a készülékbe, leformáztam, de azután sme látta. USB adjuster programmal be akartam állítani a megfelelő jelzőbitet a tévének, de az is azt mondta, hogy nincs fájlrendszer rajta. Újra TV, megint semmi. Kezdett gyanús lenni a dolog, és a PC-ben sem tudtam leformázni. Azt mondta, írásvédett a drive. Ezután a neten lévő összes variációt lejátszottam rajta: diskpart, usb pendrive cuccok - semmi nem jött be, írásvédett maradt.
Akkor mehet gariba úgy gondoltam, és a tévébe bedugtam a korábbi, 16 gigásat. Örültek egymásnak, minden oké.
Eltelt egy nap, és most (vasárnap) a 16 gigásat sem látja a tévé. Nézem a gépben, azt mondja, hogy 8 MB-os RAW. Linux Reader sem tudja megnyitni, SamyGoval sem látok semmit.
Csütörtökön volt olyan, hogy kikapcsoltuk a tévét, majd kétszer visszakapcsolta magát, aztán átraktam a távirányítót, és utána már nem kapcsolt vissza. Másnaptól indult a kálváriám.Mi a franc vágja haza a pendrive-okat? Ugye nem lehet vírusos a tévém? Hogyan lehet esetleg a csak olvasható fájlrendszert valahogy feloldani, ha még low-level format eszközzel sem tudtam? Tapasztalt valaki ilyet? Lehet, hogy a Chromecast vágta haza a két pendrive-ot USB-n keresztül?
-
-
glaci
őstag
válasz
Gézengúz #134852 üzenetére
Szia!
A NU7652 -t egy isminél láttam élőben még kb. 3 hónapja, amikor látogatóban voltunk náluk.
A NU7452 -t soha nem láttam élőben, csak akkor az ismié annyira megtetszett, hogy nem bírtam ki és utána jártam, hogy elvileg az lenne a lapos megfelelője.
A NU7402 -t szívesen meglesem, csak nem tudom vajon lehet-e belőle kirakva a helyi Euronics üzletben. (Más lehetőség azt hiszem nincs a környékünkön.) Most mindjárt mennem kell dolgozni, majd holnap elballagok és megnézem.
Ezt egyébként azért "mondtad", mert Te azt ajánlanád? -
glaci
őstag
Sziasztok!
Mivel az UPC televízió kínálatának a nagy részét Samsung készülékek teszik ki, azt hiszem nem hibázok nagyot, ha ezt a kérdésemet ide is belinkelem.
Igazából egyszer láttam egy UE55NU7652 -t, ami csak az íveltsége miatt nem tetszett, de egyébként az államat a földön kerestem ... Gyakorlatilag minden szinte lemászott a képernyőről, olyan képe volt.
Ennek ha lenne a lapos tesója ami ha jól tudom az UE557452, akkor azt már meg is vásároltam volna.
Viszont sajnos nincs, így keresem a legjobb ár / értéket képviselő készüléket az adott elérhető szükös kínálatban.
Természetesen nem ragaszkodom a Samsunghoz. Nyitott vagyok bármire, amit szerintetek a legjobban megéri megvenni!Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest