Aktív témák
-
Raikkönen
tag
szia nekem vegyes érzelmeim vannak rola, szép kép, viszonylag olcsó, a 8ms és a 2ms között nem igazán venni észre külömbséget, egyetlen valami zavar az hogy fölül sötétben sötét hátérrel, van vmiért fehér bevilágítás ami idegesitő,! szoval amikor filmet nezek, eltereli a figyelmem, de anniyra nem lehet látni, viláőgosban egyáltalán nem
voltam ma a médi máek nevű ocsmányságban kivolt rakva egy ilyen és annak is olyan kinja volt fölül szoval szerintem széria hiba!
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
940N-hez is jár DVI kábel?
-
N!tRo
tag
Lassan egy hónapja hogy birtokolom a garanciálisan kicserélt 940N-emet, és kopp kopp kopp az ég világon semmi bajom sincs vele, tökéletesen lehet arra használni amire én használom (munka, tanulás, filmezés és néha játék)
-
FoBCRaistlin
őstag
Sziasztok!
Már kb fél éve van ilyen moncsim. Az elején direkt megnéztem, hogy nincs-e pixehibája. Nem volt egy darab sem. aztán mostanában jött szépen ki egy pixelhiba pont a középső kilencedben. Az lenne a kérdésem, hogy volt-e már másnak is ilyen tapasztalata? Elvileg ugye 1 éven belül teljes csere van már egy pixelhibánál is, ha az a középső kilencedben van?! Mert akkor sztem várok vele még egy picit, és olyan 10 hónapos korában gariztatom. Mi a véleményetek? -
<WaD>
csendes tag
Raikkönen-nek:
a felső bevilágításról: valszínű típus hiba ! mindenesetre egyre több rá a panasz, ha van eszed cserélteted! (már Samsung-ék is tudnak róla!)
a szaladgáló pixelről: először is tök LOL!! másodszor fogalmam sincstalán a monitor talán nem, másikkal próbáltad már??
-
+Sniper+
csendes tag
Egy ismerősöm vett egy Samsung 940N-t, az a baja, hogy villog a kép, nem erősen, de hosszútávon zavaró. 1280*1024 60/75Hz-en is ki lett próbálva, meg volt 1024*768-on is, de sehol sem normális. A driver fenn van. Mit kéne még állítani?
-
Raikkönen
tag
most vettem egy ilyet, soha nem volt tft-m, lenne 1-2 kérdésem:
fekete színen sötétben fölül van egy ilyen fehér bevilágítás?
ez a fényforrás miatt van?
még vmi!
szerintem ez viszont nem normális van egy fekete pixel ami játékoknál szaladgál össze vissza!
ha filmet nézek vagy az xp-ben turkászok olyankor nem csak játéknál, miért van ez
amugy a vgm x1950 pro sapphire
(kezdek crt párti lenni..)
[Szerkesztve] -
p.geri
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen monitort!Előtte egy Fujitsu Siemens-em volt, amiről azt hittem, hogy szép a képe, de ezek után meg kell változtatnom az álláspontomat!Ennek fényévekkel szebb.
De a betűk nem elég ''élesek'' nekem, és akárhogy változtatom a beállításokat, nem javul. A menüben a contrast miért nem állítható?(meg még pár másik beállítás?)
Örülnék, ha valaki tudna segíteni!
Köszi -
Morris
veterán
Én teljes mértékben meg vagyok elégedve vele. stabil a tartója, éles a kép, jó a kontraszt meg minden. plussz még a 3év gar is remek.
egyedül a DVI-t hiányolom belőle.
Egyébként ha valaki eladó darabot keres biztos forrásból, szóljon nyugodtan. Én ugyanis áttérek 16:10-re
szóval eladó... -
$mith
tag
THX, már megoldottam!
Ha valakit érdekelnek a beállítások, szívesen megosztom vele...
-
$mith
tag
Sziasztok! Én tegnap vettem egy ilyen monitort és teljesen meg vagyok vele elégedve! A régi 15''-os monitoromhoz képest meg aztán pláne
Azonban egész éjjel babráltam a beállításokat de sehogysem jó!!! A színek rendben vannak de annyira világos hogy szinte kiégeti a szememet
Valaki leírná a pontos beállításokat PLEASE!!!!
Előre is köszi... -
g@bo
nagyúr
samsung oldalán azt írják, ebben PVA panel van, igaz ez?
[link]
ki mennyére elégedett a moncsival, érdemes inkább 940bf? -
N!tRo
tag
Igen kicseréltem, igaz egy kis kellemetlenség következtében, ugyanis csak az árát kaptam vissza, mert nem volt raktáron, de a telefonba a srác azt mondta, hogy félrerakott Nekem egyet. Na mind1.
Ma jött meg az új, remélem ez nem rottyan be holnapra. -
Rent
senior tag
ajanlani tudom csak ezt a tipust, kb 2-3 honapja van ilyenem
-
d3rad
tag
Megoldódott a problémám!!!
Kiderült, hogy az volt a hiba, hogy egy elosztóba volt dugva az LCD TV-m és a monitor, és ezért vibrált -
d3rad
tag
Nemrég kártyát is cseréltem és továbbra is van egy kis vibrálás (75Hz-en), pedig a monitor 1hónapos.
-
d3rad
tag
Nincs.
Akkor szokott előjönni a vibrálás, ha a kártyára (7900GTX) rákötöm az LCD TV-t és utána leveszem, na és utána vibrál. -
d3rad
tag
Nekem most váratlanul elég durván elkezdett vibrálni (75Hz).
Normális ez? -
N!tRo
tag
Én tegnap vettem egy ilyet, és mára már egy szép kék pixelhiba virít a képernyőn!
Pedig csak jókat reméltem erről. -
e_david
tag
Most kezd meghalni a monitorom és venni kéne egy újat, csak nem tudom melyiket:
Samsung SyncMaster 940N vagy Fujitsu-Siemens XE19?
Ti melyiket ajánljátok? Egyikről sem nagyon találtam tesztet. -
Szten Márs
nagyúr
Sziasztok! Sikerült beszerezni egy ilyen monitort és lenne egy igen láma kérdés vele kapcsolatban:
Hogy lehetne dönteni mert most kissé felfelé néz, ami eléggé zavaró és mégsem kéne egy könyvvel kiékelni
Előre is thx! -
Oxygee
csendes tag
Sziasztok!
Két napja vettem én is egy ilyen monitort. A szinekkel minden rendben, de a fekete az nem akar fekete lenni hanem csak sötét szürke. Filmnézésnél elég zavaró. Lehet valamit állitani rajta hogy jobb (szebb) legyen? Annyira nem másztam bele a metüjébe, de ha van ötletetek azt megköszönném. Például kész beállitasok: Brightness...,Contrast...,Red...,Green...stb -
traktor
csendes tag
nah. ma meglett az én monitorom is. bár csak husvétkor hozza haza braty, de azt irta nincs pixelhiba, meg hogy jo meg minden. remélem franko lesz.
-
Hooper
őstag
Hello! elolvastam a topicot, mert én is tervezek egy ilyen monitort, vagy a 931bw, még nemdöntöttem..sokat nem szürtem le, a suliban 720asok vannak, télleg szépek a szinek, meg az egész ugy szép ahogy van....csak annyit fűznék hozzá (láttam volt téma pár soron keresztül) hogy tft monitoroknál lényegtelen a Hz beállitás.. az a másodpercenkénti képfrissítést takarja ezt a katodcsöves monitorok 'használták' a TFT-k folyamatos megvilágitással üzemelnek és a a foyladékkrostályok elektromosság hatására másképp engedik át a fényt -> más szineket jelenitenek meg....ezért nem kell arra a szegény monitorra eröltetni azt a 75 Hz-et
csak ennyi..üdv
-
Rent
senior tag
3-4honapja van ilyenem, nekem nagyon bejon.
-
AtG
aktív tag
Basszus, ez a monitor nagyon állat!!!
-
AtG
aktív tag
Pár óra múlva én is birtokosa leszek egy ilyen moninak. Már nagyon izgulok. Most hozzák Pestről.
-
Buksit
csendes tag
Sziasztok
Most vettem egyet, eddig minden oké vele. Pixel hibát sem látok. Előtte egy LG 1919s-t vettem, vittem is vissza mert kifolyt a szemem - nem ajánlom senkinek. Bár pont mellettem állt egy pali, neki kifejezetten bejött.. A program amit adtak hozzá lefagy, most töltöttem le egy frissítést. Másnál friss tapasztalat? -
istvansz
csendes tag
válasz
kiábrándúlt #47 üzenetére
Helló!
Úgy tudom a Samsung 1 pixelhibára is kicseréli a monitort ugye? -
kiábrándúlt
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Én a múlt héten vettem egy Samsung 920N monitort. A probléma az volt vele, hogy 15-20 perc után kikapcsolt magától.alapvetően 75 Hz-nem lehetett állítani, mert akkor végleg kikapcsolt. Visszavittem, de nem tudtak másikat adni. Ma végre átvehettem az új szállítmányból egy 940N monitort, mert 920N már nem jött. Félve kapcsoltam be, és félelmem beigazolódott. pixelhibás!!! fehér képernyőn 2 db. fekete, sötét képernyőn 1 db. világos pixelhiba. Ja és ráadásul a monitor közepén. Holnap kocogok vissza, hogy most már nem kell samsung! Vagy három a Magyar igazság? Nagyon elbizonytalanodtam. Az nagyon tuti lenne, ha az üzletekben ki lehetne próbálni a monitorokat. -
istvansz
csendes tag
Kipróbáltam a 60 Hz-et és mintha kicsit nagyobb lett volna az utánhúzás ahogy az egeret mozgattam.
-
desolator
senior tag
A 940N tulajokat kérdezném, hogy 1280*1024-be, nektek is 72Hz-en megy a képfrissítés?
[Szerkesztve] -
istvansz
csendes tag
Üdv!
Én tegnap vettem egy ilyen monitort. Illetve először egy I-max -ot, de annak nagyon belátszott a háttérvilágítása fekete képernyőn ami engem nagyon zavartÚgyhogy ki is cseréltem Samsungra. Ez már sokkal jobb volt, ilyen tekintetben és úgy látom kétoldalt van elhelyezve a háttérvillany és nem alul meg fölül. Így kevésbé zavaró filmnézésnél.
De a színei nagyon világosak voltak, túl volt lőve minden árnyalat. Össze-vissza próbáltam mindegyik beállítást a monitoron de nem javult a helyzet. Aztán ma reggel elővettem a Quickgamma nevű progit. Ezzel le kellett csökkenteni a képernyőre küldött jelek gamma értékét teljesen. Na ekkor esett le az állam. Gyönyörű szép lett, mint egy festményKicsit állítgattam a kontrasztot meg a fényerőt és azóta rajta pihentetem a szemeimet nem azon a csúnya szürke világon ami odakint van
Egyébként a Bird Computerben vettem. Itt alapból kipróbálnak minden monitort mielőtt valaki megveszi.
[Szerkesztve] -
Tomika81
csendes tag
Sziasztok. Kaptam karácsonyra egy ilyen monitort. A gondom az hogy nincs rajta DVI kimenet. A gépemet viszont mostanában szeretném lecserélni. Szóval ha olyan videokártyát veszek amin viszont csak DVI van, össze fogom tudni kötni a kettőt hogy működjön? Milyen hátrányokkal és problémával kell majd szembenéznem?
-
Berics_s
csendes tag
Bp-en a A4Tech boltban vettem kedden 56 200 Ft-ért !!!!
Sajnos itt sem lehetett kipróbálni,
A moncsimra 3 év garancia van, 72 órán belül pedig vissza lehet vinni és kicserélni akár egy alpixelhibával is!
Csak telcsin félre rakattam vásárlás elött a biztonság kedvéért.
www.a4tech.hu -
desolator
senior tag
Hogyan tudom a dőlés szöget állítani? Nekem meg se moccan...
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam ebben a fórumban is leírom tapasztalataimat, mégis csak ez a monitorom fóruma.
Tegnap vettem egy Samsung 940N monitort! Előtte Samsung 765MB-t használtam 2 évig, amivel nagyon elégedett voltam, talán ezért is maradtam a Samsungnál, meg persze sok jót is olvastam róla.
A CRT és a TFT monitorom közt ég és föld a különbség!(-: Ennek a TFT-nek nagyon szép a képe! A színei, a kontraszt és a fényerő is szuper! A MagicBright szerintem elég hasznos dolog, én használom ezeket az előrekonfigurált beállításokat.
Az egyetlen problémám vele eddig az 1. bekapcsoláskor volt, amikor is az XP-m nem adott képet, vissza kellett dugnom a régi moncsim és átállítani a felbontást 1280x1024 60Hz-re, így már tökéletesen működött.
Igaz még csak 1 napja használom, de máris érzem, hogy sokkal kevésbé fársztja a szemem, mint a CRT-m.
Az egyetlen, ami szebben nézett ki a 765MB-men azok a videók. Ha nem legalább DVD minőségű videót nézel, látszanak a pixelek, de már azt is kezdem megszokni, annyira nem zavaró.
Játékot épp most teszteltem, 2 kedvencemet. Az egyik a StarCraft volt, amitől nagyon féltem, hogy a maga 640x480-as felbontásában nagyon ronda lesz, de kellemeset csalódtam, egész jó! A másik pedig a FlatOut2, ennél inkább attól tartottam, hogy esetleg az 1024x768-ról 1280x1024-re való áttérés miatt kicsit szaggatni fog és lejjebb kell vennem a grafikából, de nem kellett! Simán ment max felbontásban a P4 3Ghz, 1GB RAM, Inno3D 6600 256MB AGP-s gépemen. A játék nagyon szép volt, semmiféle utánhúzást nem tapasztaltam.
Ezen a 19''-os moncsin 1280x1024-es felbontásban minden nagyobb, mint a 17''-os (ami igazából 16'') CRT-n 1024x768-ban. A nagyobb felbontás miatt szinte alig kell scrolloznom az egérrel. Nagyobb helyem lett az asztalon és majdnem fele annyit fogyaszt, mint a CRT-m.
Angol menüje van, de egyszerű használni, mondjuk aki nem tud angolul egy kicsit sem, annak okozhat gondot, ugyanis nem adtak hozzá magyar nyelvű leírást, ja és angolt se! Talán ez az egy negatívum írható a Samsung számlájára.
A talpat a monitorral könnyű volt összeilleszteni, csak 2 pöcköt kellett beakasztani és egy csavart becsavarni.
Bp-en a Red Tower szám. tech. boltban vettem kedden 58 500 Ft-ért, most voltam ott először, nem rossz kis üzlet és rendesek az eladók, de sajnos nem lehetett kipróbálni, így itthon kellett letesztelnem a pixelhibát, de egyetlen egy sem volt! A moncsimra 3 év garancia van, 72 órán belül pedig vissza lehet vinni és kicserélni akár egy alpixelhibával is!
Mindenkinek ajánlom a Samsung 940N-t! Egyszerűen szuper!!!!! -
jeni
félisten
hello
Én is szemezek ezzel a 940N-es modellel.Mennyire számit a DVI csatlakozás hiánya?Tény nem sürgős a dolog megvétele esetén.Mert a mostani Philips 109S4 tőkéletesen müködik.Én csak egészségügyi okokból gondoltam a TFT mebvételét.Esetleg a monitor kisebb fogyasztását figyelembe véve,de nem ez az elsődleges szempont.Ha valakinek hozzászólása van megköszöném. -
hektor24
aktív tag
-
hektor24
aktív tag
Hali!
Aki ilyen monitort szeretne venni, annak tudom ajánlani a Red Tower szám. tech. boltot, ma hívtam fel őket és azt mondták holnapra kapnak ilyen monitort és 54-55e Ft körül lesz az ára! Eddig ez a legolcsóbb, amit találtam. A honlapjuk: www.redtower.hu, de az árlistát ne nézzétek, mert szerintem nem tükrözi a jelenlegi áraikat! -
Larsyy
csendes tag
Én akkor toltam el,amikor a múlt héten szombaton nem vettem meg a Mistralban.Ott csak 56e volt a 940N
.Most törhetem az agyamat,hogy hol vegyek ennyiért. -
petyus_
senior tag
Sizaztok!
Az lenne a kérdésem, h mi a különbség a 920N, és a 940N között? -
Larsyy
csendes tag
Én egy ilyen monitor vásárlását tervezem.Szerintetek megéri az árát?
-
-
hektor24
aktív tag
A kérdésem még fenn áll (-:
-
hektor24
aktív tag
Helló!
A 940N monitort 90 fokban el lehet forgatni? A Samsung honlapján azt írják, hogy elforgatható, de más fórumban meg olvastam olyat is, hogy alig lehet forgatni. Köszi a segítséget!!!!! -
dragbalu79
csendes tag
A natural color és a Magic Tune tényleg nem sokat ér, a szoftver nekem sem működik normálisan.
De a színek nekem bejönnek ezen a monitoron. Én a menüben belőttem megfelelően.
A Heroes5-öt játszom most meg a Quake4-et. Ezeknél a játékoknál nagyon szép színeket ad vissza, nekem nincs vele semmi gond. -
Hübi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 19'' Samsungot,kinéztem a 940 BW,csak az a probléma,hogy 500:1 kontraszt,viszont 4ms.Melyik a fontosabb?
Köszi -
McW1
tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen monitort! Eddig még nem volt ilyen márkám, égen földön mindenki ezt ajánlotta a boltokban ebben az árkategóriában. Nos, a gondom az, hogy nem igazán vagyok megelégedve a színekkel. Túl rikítóak a színek, főleg a piros/vörös, ráadásul játékokban szerintem nagyon mély/sötét is. Még akkor is ha a bright/contrast maxon van, de ilyenkor a winben már kiég a szemem annyira világos. A natural color, magic tune szart se ér ráadásul még le is fagy. Adnátok valami ötletet hogy lőjem be frankón, mert így nem lesz jó. Lehet becserélem egy másik modellre. -
dragbalu79
csendes tag
Ez egy nagyon jó monitor!
Szépek a színek, a fényereje is megfelelő. Semmi felesleges design. Úgy jó ahogy van! -
lakisoft
veterán
Igen én használok ilyen - Nagyon szimpi kis cucc!!!
-
Mikkel
csendes tag
Sziasztok! Én új vagyok ezen a fórumon, és igazából csak egyetlen kérdésemre szeretnék választ kapni valakitől.
Samsung 940N monitorom van, tök sirály, szépek a szinek, de a betűk borzalmasak...
először az ikonok alatt lévőkön tapasztaltam, hogy vibrálnak, ''szőrösek'', mintha a kontraszt teljesen el lenne állítva....a word-ben még rosszabb a helyzet.Már mindent kipróbáltam, de semmi javulás. A melóhelyen XEROX monitorom van, ott csak az ''auto'' gombot kellett megnyomni, és magától belőtt mindent a legjobbra.Légyszi, aki tud, segítsen...köszönöm! -
dantes
tag
913n vagy ez? Mi a különbség?
-
Racecam
nagyúr
Nem vagyok biztos benne, hogy minden monitornak külön topik kell, de ez még elmegy. Viszont talán jobb lett volna ha az nyitja meg akinek van, addig jól elfért volna a kérdés a 19''-os topikban.
Különösen igaz ez, az utolsó mondatod tükrében.
Egyébként milyen infóra vagy kiváncsi? Átlagos TN+Film panel, ma már átlagosnak mondható 8ms-os válaszidővel, DVI nélkül. -
veresp
tag
Sziasztok!
Ezt a monitort néztem ki magamnak, de nem találtam róla semmi infót.(Nem a specifikációra vagyok kiváncsi)
Használ már ilyet valaki?
Jó, rossz tapasztalatok?
Ha tudtok jobbat ebben az árkategóriában, akkor az elől sem zárkózok el. 80e-100e
Főleg fejlszetésre használnám, és néha filmnézésre, játékra szinte sosem.
Üdv, Peti!
Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- Formula-1 humoros
- Battlefield 2042
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (34GS95QE-B) 34" UWQHD 240HZ OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- 23"-os HP Elite Display E232, FHD/IPS, HDMI-s monitor, garancia!
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (34GN850P-B.AEU) QHD 166HZ GAMER 21-9 MONITOR ! AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest