Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
Aktív témák
-
wazsi
csendes tag
Hi
Az RG11-et az RG11 néven ismerik a boltban is, csak a gyárto nem mind1.
CommScope a cég neve ki gyártja és a Hungária kábelnél lehet kapni pl.
(oda hordják 1sek :) de psszzt !!) ( XIII Csángó utca xx )
Szerintem a képet és a hangot ne vidd 1 árnyékoláson belül !!
És a hangra szinte minden elm1 de legjobb ugyebár az optikai kábel ( Cöcö :) )
De a Hunngáriánál van sokeres kábel is akár.
A bekötési rajzot megtudod nézni elöttünk lévö hozzászolónál van 1 cool oldal.
A Köbányi piacon tudsz venni kb 1rugoért multimétert sztem annyit megér ha már van pákád ( ugyebár ).
Nos a megoldás az lenne hogy koaxszon viszed a képet és mellete megy a sokeres hangkábel ami szintén árnyékolt.
Szokott lenni zörgés rendesen a hangnál ha a számitógép nincs normális földelt konnetktorba bedugva SÖT a laptopoknál már nem 1x találkoztam olyan problémával, mikor dugták össze az erösítővel akkor brühühü .Laptop hangkártya nyek. (Erősítő be volt kapcsolva)
UI. Még 1 jo tanács aki igy összenyomja a gépet a házicuccal.
APC elosztó a gépnek (kb 8 rugó) mert 1 tulfessz és lefekszik vmi.
Pl XIII-kerben hételején volt 1 ilyen és jopár gép kakkuk.
Az ELMÜ +aztán ..............
Bye -
alga
tag
Nagyon köszi, ez azért már sokat segít, de nekem kellene némi további pontos iránymutatás is.
Bocsánat, ha nagyon amatőr kérdéseket teszek fel, esetleg rosszul fogalmazok, de már jártam pórul tudatlanságom miatt (pláne, ha az eladó sem volt okosabb nálam).
Egy boltban milyen néven ismerik az UPC-nél rendszeresített RG11-es koaxot? Ez egyébként valami kívül fémburokkal, mint árnyékolással (is) ellátott, belül sokeres vezeték? Nekem olyan kellene, amiben a videójel mellett elmegy a hang is, lehetőleg mind az 5+1 csatornával.
Tudsz tehát valami oldalt ajánlani, ahol megtudhatom, hogy az s-video vagy a kompozit lábait hova kell bekötni a Scart (ez lenne az Euro AV?) csatlakozón, és viszont? Megmérni nem tudom, csak ha gyártok valami próbalámpa szerűséget, és félek, azzal sem derülne ki minden. (Forrasztópákám azért van, tehát ha van rajz, akkor már neki tudok állni).
Még egyszer köszi:
Alga -
wazsi
csendes tag
Hali
Csaka saját tapasztalataimat tudom ide leirni.
1 semmiféle gyári zsinor nekem nem müxik ugy hogy a kép jo legyen (mindig zavaros volt ha sikerült is vmi szint kicsiolni belöle ( pedig MediaMarkos 9 rugos svhs kábelre már nem mondanám hogy ocso xar))
2 elkezdtem gyártani a kábeleket othon de igazábol akkor jött az isteni szikra mikor 1x elgondolkodtam hogy minimum 6.5 Mhz kéne áttuszkolni a kábelen s mivel olyan helyen dolgozom ezért elkeztem méricskélni öket de eléggé mulatsádos értéket mutattak :))
Ja azt hozzátenném hogy RG11 koax ban is van oriási külömbség !!!!
Én személy szerint ami a UPC-nél rendszeresitett 80eres árnyékolt stb... re szavazok (100 méteren kb 4-5 dB veszteség !! )
Video kártyám ASUS 7700 GTS de 1 más videokártyákkal is tesztelve cooool volt a kép.
yooo forrasztgatást -
alga
tag
Üdv!
Nekem a következő óhajom lenne:
Adott a TV (1 db Scart bemenet), adott a video (1 db Scart), adott a VGA (R9600) kimenete s-video szerű, de 6 lábbal, gyári elosztókábel bontja S-videóra és kompozitra (RCA). De ha az s-video hosszabbítót egyenesen a VGA kártyára dugom, az is működik.
A TV a PC-től kb 7 méteres dróttal érhető el, közben sajnos a hálózatot is legalább egyszer kereszteznie kell (ez hallatszik is erősen a jelenlegi toldott-foldott rendszeremben).
Jelenleg vcsupa bolti vezetékkel-átalakítóval kínlódom: a gyári kábelből jövő kompozitot viszem a TV-hez (toldó+10 méteres drót), ahol egy kompozit->Scart átalakítóba dugom bele, amit pedig egy Scart elosztóba (A TV-be be sem megy, valami vacak műanyagpöcök miatt).
Ez összesen vagy 4 toldást-foldást-átalakítást jelent.
A Scart elosztó (2 aljzatot egyesít) elvileg fogadná együtt a videóról és a PC-ről a TV-out jelet, de ha mindkettő be van dugva, akkor a video hangja gyenge (kép jó), és a PC TV-out-ja pedig egész egyszerűen nem megy. Úgyhogy most ki-be húzgálom őket, attól függően, hogy mi kell.
Kíváncsi lennék, hogy lehet-e olyan kábelt csinálni házilag, ami a VGA s-video kimenetét (és a hangkártya kimenetét) elvinné a TV-hez, ráadásul fogadná a videomagnó jelét is (esetleg kapcsolhatóan a PC-video között)? Azaz inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet ilyet csinálni? Milyen vezeték kell hozzá?
Mit hova kell kötni? Lehet-e, érdemes-e olyan kábet csinálni, ami ezen kívül tartalmaz még egy ágat, ami a video (SCart) kimenetét beviszi a TV-be? Ha igen, hogyan lehet megoldani a TV-out-videómagnó közötti átkapcsolást? Plusz a hangkártyáról a hangot is ugyanezen a vezetéken szeretném vezetni, lehetőleg jack csatlakozóval indítva (hogy megspóróljak még egy átalakítót). Sőt, megfordult a fejemben az is, hogy kellene hagyni lehetőséget ebben a drótban a teljes 5.1-es hang elvezetésére is, hátha majd használni akarom azt is.
Az is jó, ha valami olyan oldalra irányítotok, ahol ezeket leírják. Köszi! -
skyline
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek! S-videoról akarnék filmet nézni tv-n, de a szín valahogy nem akar átjönni. Minden ok, de a szín hibádzik. Próbáltam már a tv elejére kötni a video,audio-in bemenetre kötni, pr. már euro-av-n keresztül is, de a color az csak nem akar mutatkozni... :D -
sonar
addikt
Én még annyit hozzátennék,hogy ha az svideo out-ból csináltok kompozit kimenetet akkor az egy pöttyet csikozik.100hz es tvén elég idegesitő,de natur otthoni tvnél NEM észrevehető
-
-
-
Sipi
addikt
:) )
Szóval elég nehéz volt, nem javaslom. Az a baj, hogy ez az átalakító egy nagy, kemány vasdarab. Nem lehet rendesen beleszorítani a drótot, csak a belső kábelt tudod beleforrasztani egy lyukba, de a merev koax kábel miatt ez folyton kijön.
De hátha van másféle csatlakozó is!
Sipi -
Obi-1
őstag
http://www.tigra.hu/Computer/teszt/cikkek/tv%20tuner/tvpro/tvpro.html
PRO: Nagyon kicsi, szép, márkás. Gépet nem kell bekapcsolni hozzá.
KONTRA: Csak tévé, felvétel nincs. Nem kapható, úgy tűnik (még vagy már?). Nem tudok árat.
Kérdés: Teletext?
http://www.leadtek.com.tw/multimedia/winfast_cinema_1.shtml
PRO: Szép, márkás. Nagyon jó ára van, mindenhol kapható (kb 12+ÁFA). Tud felvenni.
KONTRA: Kell hozzá videóbemenetes kártya. Nem világos, hogy magában is működik-e (szerintem nem).
Kérdés: Teletext? Csak a saját videókártyáival megy, vagy másmilyen is jó hozzá?
http://www.win.hu/box.htm
PRO: Gépet nem kell bekapcsolni hozzá. Elérhető. Nincs kérdés!
KONTRA: Elég magas ár (20+ÁFA fölött). Kicsit gagyi kinézet. Nincs teletext. Nincs felvétel. Aránylag nagyméretű (20*10*10).
http://www.alphasonic.hu/hirlevel/2002/0225/
PRO: Szép… Elég jó ára van (16+ÁFA). Gépet nem kell bekapcsolni hozzá.
KONTRA: Támogatás, márkanév bizonytalan – minőség bizonytalan.
Kérdés: Teletext?
http://www.users.hu/termek/tvtuner/avermedia/averbox.html
PRO: Audiokábel jár hozzá. Elalvás funkció. Gépet nem kell bekapcsolni hozzá.
KONTRA: Márkanév gyenge. Drága (23+ÁFA). Felvétel nincs. Kinézete határeset.
http://www.agneovo.hu/products/accessories.htm
PRO: olcsó (16+ÁFA). Szép… Gépet nem kell bekapcsolni hozzá. Kábelrendező funkció.
KONTRA: nem derült ki, hogy csak a TFT-vel működik-e. Kevés infó. -
Sipi
addikt
Fene jó szabvány...
Az én kártyám tuti, hogy nem jobbfajta...:) Ahogy rémlik, külön van SVHS és RCA bemenet (illetve valami bővített SVHS), valamint egy SVHS (négylábú) kimenet.
Az nVidia driverében nemigem tudtam én váltogatni, mi legyen a kimenet, ott csak az volt, hogy TV-Out. :)
Akkor ezek szerint nekem mákom volt. De a szerelő (TV-szerelő) miért mondta, hogy nyugodtan forrasszam csak? Még le is rajzolta! Ha nincs mákom, tutira összetöröm az összes cuccot! (Így is több hétig tartott, mire minden forrasztási és illesztési hibát kiküszöböltem, majd utána szenvedhettem az nVidia szuper TV-out beállításával. Aztán áttértem Linuxra, ott simán ment. :) )
Sipi -
törölt tag
Kompozit amikor egy madzagon megy a jel (najo + arnyek) s-video pedig (nem svhs) ket kulon madzag (luminencia, chrominencia :) szal fenyero meg szin). Persze leszukitve szamitogepes tv-out felhasznalasra :)
Hasznos olvasnivalo: [L]http://www.hardwarebook.net/connector/index.html[/L] -
Sipi
addikt
Jaja, ASUS v7700 Deluxe (GeForce2 GTS). Ehhez van a kiegészítő TV-Box, a minősége nem túl jó, de nem is rossz. Szerintem a hozzá adott Windowsos szoftver a szar. Ha ugyanis teljes képernyőre nagyítom, elég csúnya, ablakban gyönyörű.
Ez nem fog PC nélkül menni, mert a videokártya bővített SVHS kimenetén kap tápot és vezérlőinfót (az I2C buszt itt vezérli).
Amennyire ismerem az eszközöket, mindnek kell PC. Tápot ugyanis legtöbbje azon át kap, ráadásul valahogy be is kell hangolnod, amit pedig csak valami vezérlőbuszon át tehetsz meg (általában ez az I2C busz).
Sipi -
salazol
őstag
Vigyázz, az a teljes jel nem kéne ott legyen, ott csak a világosság kéne legyen a szabvány szerint. A jobb tévékimenetes kártyákon régebben lehetett váltani, hogy YC vagy kompozit legyen-e a kimenet. Kompozit állásban van azon a lábon a teljes videójel, csak csatlakozóhely spórolás miatt csinálták így. Lehet, hogy egyes kártyákon állandóan ott van a kompozit azon a lábon, de remélem ez nem általános.
-
Sipi
addikt
Tudom, hogy szét vannak, de egy szerelő szakitól kérdeztem meg, ő mondta, hogy szét van ugyan választva a szín és világosság, de az egyik lábon (azt hiszem, hogy a világosságon) a színinfó is átjön.
Hidd el, megcsináltam, kb. 30 métert kellett vezetnem a számítógéptől a TV-ig, és volt képem, színesben. SVideo (négylábú) kimenetről a videomagnó composit (RCA) bemenetére.
Én is meglepődtem...:)
Sipi -
ISZOLE
senior tag
A kompozit -mint a neve is mutatja- egy jelsorban tartalmazza kódolva az összes szükséges jelet talán ezért is elég neki egy harangcsatlakozó. Az Svideo csatlakozónak meg azért van az a sok lába mert -a jobb minőség elérése érdekében- szét vannak választva a szin és világosság információk.
-
Sipi
addikt
Az újakon SVHS, a régebbiken Composit. És át lehet alakítani, és is megtettem. Az SVHS négy lábából az egyiken a teljes jel átjön, ezt kell a compisot RCA-lábára kötni, de nem emlékszem fejből, melyik lábak voltak.
Minőség: gyakran nem is lehet látni. Van, hogy a composit a jobb. Sajnos, előre nem lehet megmondani. De pl. 30 méterre úgyis csak a compositot fogod elvezetni...:)
Más:
Nem csak volt, sajnos, van is. Lassan lecserélném, mert Linux alatt nem megy jól a videokártya video-bemenete. Az a Sipi pedig én voltam...:)
Sipi -
Obi-1
őstag
Szia!
Úgy értem, hogy magán a videón mi a gyakoribb. Valamikor úgy hallottam, hogy az egyik csak a drágább videókon szokásos (akkor vszeg a kompozit, mert elvileg az a minőségibb).
A .hu-t nem felejtettem le. Találatom volt nekem is, csak nem az, amire gondoltam.
Más:
Neked volt Asus TV-Boxod? Egy-két hete láttam egy Linux fórumon Sipi név alatt ahhoz kapcsolódó kérdést... Vagy az nem te voltál? -
Sipi
addikt
Helló! :)
Én többnyire S-Videoval találkoztam, de szerintem nincs olyan, hogy gyakoriság. Melyik hogy. Sőt, ma leginkább egyedi kimenete van, amire egy spéci dobozt köthetsz, amin mindegyik fajta csatlakozó megvan, majd a videokártya magának kitalálja, melyik van éppen használatban.
Keresés: ''composit site:prohardver.hu'' alakban próbákoztál? A végére kell a .hu! Nekem így 3 találatom lett, ''kompozit site:prohardver.hu''-ra 5.
Sipi -
Obi-1
őstag
Nem akartam új témát nyitni, de nem találom, hol volt leírva. Az a kérdésem, hogy a videókon az S-video, vagy a kompozit kimenet-e a gyakoribb. Tudom, hogy át lehet alakítani, de előbb mégis meg szeretném tudakolni.
A Scart-csatlakozóhoz általában S-video átalakítót lehet kapni.
OFF
Mitől függ, hogy a Google mit dob ki a site:prohardver szűkítás után??? Fix, hogy erről két hete olvastam, és nem találtam, sem kompozit, kompozite, composit, composite, stb keresésekkel sem...
ON
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- Mobilinternet
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- iPhone topik
- Próba
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Black & Decker töltőt keresek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest