Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
rTorrent / libTorrent
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Brogyi
őstag
válasz
Scobbyka #721 üzenetére
Megtalaltam a multis modot a rutorrentben, de cherokee webszerverrel. tiszta window-zos filling. Gondoltam irok egy how to-t de nem vagyok egy sokat iro tipus.
Ha mukodik akkor minden usernek egy rtorrent ,es egy kozos rutorrent.Ha meg gondod van jelezd, es megprobaljuk kozosen.Esetleg ide bevagom a multis reszt. -
ztsoft
őstag
válasz
Scobbyka #633 üzenetére
Sziasztok!
Nálam is gond van. A régebbi konfig fájlal nem működik rendesen. Hülyeségeket csinál. Le sem jött a torrent, már meg is állítja. Seed-elni sem akar. Vissza fogom tenni a régit.
A működő verzió:
xmlrpc-c 1858
libtorrent 1125
rtorrent 1125A mostani verzió:
xmlrpc-c 1867
libtorrent 1135
rtorrent 1135 -
rt06
veterán
válasz
Scobbyka #558 üzenetére
hi!
eloszor is, elnezest, hogy csak most valaszolok, csak nem volt egyertelmu a hiba megoldasa, idot meg nehezen tudtam szakitani ra
szoval a helyzet az, hogy a 0.8.6-os verzional a naplozassal kapcsolatos metodusok neve megvalozott, s a legutobbi feltoltott verzioban meg leker az rTWi egy handshake-log-ot (ezt kesobb kivettem, mert folosleges, ezert nem jelentkezett nalam a hiba)gyors javitasnak az index.php-n az alabbi modositasokat hajtsd vegre (majd amint tudok, teszek fel ujabb release-t):
a 465-466 sorokbol vedd ki a handshake_log-ra vonatkozo reszt (mindket sornal ugyanugy):
elotte:
...et_download_rate", "get_handshake_log", "get_hash_inte...
utana:
...et_download_rate", "get_hash_inte...
tavolitsd el a kovetkezo (91.) sort:
$responses["handshake_log_value"] = $responses["handshake_log"] == 0 ? $message["no"] : $message["yes"]; -
rt06
veterán
válasz
Scobbyka #507 üzenetére
az iowait az az ido, amit a proci jobb hijjan a lemezre torteno varakozassal tolt, szoval ezen nem segit egy gyorsabb proci, a diszkeken kell valamit varialnod
ahogy irod, csak ket lemez van a gepben (a 80-as gondolom csak a rendszer, ott nincs rtorrent user), ez 14 user-re nagyon keves
bar raid tomb-okkel kapcsolatban nem igazan van tapasztalatom, de amiket eddig lattam, egy lemezre semmikeppen sem jo 2-nel tobb felhasznalot tennia torrent technologiajabol adodoan szinte kizarolag random io muveletet vegez, s ilyenben a lemez messze elmarad a rairt elmeleti sebessegtol
a sata2 3Gbps erteke elmeleti hatar, annyit tud atvinni a kabelen
ettol elmarad a lemez tenyeges max sebessege, az tobbnyire megall 150-200 MBps (1200-1600 Mbps) korul (ez linearis olvasas, s a lemez elejen ennyi csak, a vege fele szepen lassul)
a random olvasas (meg iras nelkul is), ettol legalabb egy nagysagrenddel kisebb szokott lenni, de lattam mar sata lemezt (igaz az 320GB-os sata 1 volt) 100%-os terheltsegre beallni 2-3 MBps olvasas mellett (szinten seed szerver), neha kevesebbtol is
en mindenkeppen tobb kisebb lemezt tennek meg a gepbe (amennyiben van erre elhetoseg, ketto - legrosszabb esetben harom - userenkent egyet)
ilyen felepites mellett nem nehez elerni tartosan a 2-400 mbps upload-ot semmint emlitettem, raid tombokkel ilyen teren nincs tapasztalatom, nem tudom, gyorsit-e annyit a raid0, hogy megerje abba pakolni a lemezeket, vagy jobb, ha kulon vannak
ami meg esetleg segithet, az idonkent egy toredezettsegmentesites (ext filerendszer eseteben athelyezel egy masik particiora mindent, majd vissza - egyszerubb odja nincs, majd ext4 alatt lesz)
illetve meg sokat dob, ha a journaling-ot kikapcsolod (vagy alapbol ext2-ers particiokat keszitesz, vagy ha mar ext3 lett, azt is gond nelkul csatolhatod fel ext3-kent
egyreszt a naploazs kikapcsolasa sokat gyorsit, mert jonehany plusz irasi/olvasasi muvelettel kevesebb lesz, masreszt szerintem egy seedszerver adatai nem minosulnek potolhatatlan adatnak (imho fontosabb a sebesseg, ha egy aramszunetnel elszall valami adat, majd letolti ujra) -
rt06
veterán
válasz
Scobbyka #504 üzenetére
alapbol mindkettonek "bit per second"-nak kellene lennie, akkor lesz a download "bytes per second", ha a munin-node konfigba, az rtom_spdd szekcio ala betettel egy olyat is, hogy env.diff yes
ez azert kerult bele, mert adsl eseten a ket grafikon kozti kulonbsegek miatt nehezen leolvashato lenne a feltoltes (ugye az adsl altalaban 8:1, vagy nagyobb letoltes/feltoltes arannyal bir)szoval annyi kell, hogy a fentebb irt beallitasaidbol kiveszed az env.diff yes sort
-
rt06
veterán
válasz
Scobbyka #499 üzenetére
a sima spd-t ne hasznald, az az elso probalkozas volt, rendkivul pontatlan tud lenni, mivel nem az elmult idoszak forgalmabol szamol, hanem a lekerdeseskori pillanatnyi erteket hasznalja
amugy ha munin-nal van gondod, erdemes lehet telneten bemenni (telnet 127.0.0.1 4949) es ott a list, fetch parancsokkal tesztelni), vagy a munin-run <plugin_neve> parancsot kiprobalni
-
Brogyi
őstag
válasz
Scobbyka #462 üzenetére
3 actual users on the system, each one has his own home dir, his own rtorrent and his
own rutorrent directory storing all its files.I set 3 different rpc mounts (\RPC1, \RPC2 and \RPC3) in Apache all set as "private"
and linked to the 3 rtorrents. With wTorrent all worked fine, i set 3 virtual servers
each one pointing to one user's rtorrent.Now i tried ruTorrent but i encountered a weird problem: if i use the RPC plugin, i
get no authentication required whatsoever to enter the web interface (and this is
bad!) but if i don't use it, doesn't matter which scgi_port i set in the config.php,
i always get linked to the rTorrent mounted in \RPC2!!I'll try to be even more specific.
Let's say i have this 3 virtual servers:
localhost:81 for user A
localhost:82 for user B
localhost:83 for user Cand 3 RPC mounts:
\RPC1 for user A bound to 127.0.0.1:5001
\RPC2 for user B bound to 127.0.0.1:5002
\RPC3 for user C bound to 127.0.0.1:5003
edit rs.js with the rpc mount
Ez angol, de ertheto, es mukodik. Sajnos meg nem probaltam mivel kezdo vagyok.Elakadtam az apache private bulinal.Mielott kotoszkodnetek a kulcs EDIT RS.JS -
Brogyi
őstag
válasz
Scobbyka #460 üzenetére
Van akinek multiba megy mar. Seedbox Hosting-osok mar hasznaljak. Valami kis linux tapasztalat oszt kesz. Most nekem is a multi useres dolgon jar az agyam, de kezdo letemre latom,olvastam, hogy menni fog.Kb. 6 napja volt az utolso frissites. Ez nem mondhato el a torrentfluxrol, se a wtorrentrol. Az rtgui-rol nem nyilatkozom ,mert nem ismerem.Az en kedvemet nem tudod elvenni, mert lattam,tudom mi a kulonbseg.
A torrentflux torrentenkent indit egy bittornadot, nem userenkent. Az a terheles, nem ez.
Semmi perc alatt kitolti a 2GB-os RAM-ot.Tudod izlesek es pofonok...
Nekem tetszik. -
rt06
veterán
válasz
Scobbyka #343 üzenetére
lefoglalni amugy sem foglalta le, sparse file-okat hasznalt (az azt kezelo filerendszereken, de az ext* fs-ek tudjak ezt), ami annyit jelent, hogy a file latszolagos meretetol fuggetlenul az csak annyi helyet foglal a lemezen, amennyi adat tenylegesen bele lett irva (ezt legegyszerubben a du paranccsal lehet ellenorizni)
ami a 0.8.5-os rTorrent release-ben valtozott, az az, hogy a le nem toltendo file-ok letre sem jonnek a lemezen, csak egy 0 byte meretu file kerul a helyukre
olyan esetekben persze, mikor egy-egy szelet atlog tobb file-ba is, es a szelet letoltese szukseges (mert pl a file, amiben a szelet elso resze van letoltesre jelolt), az addig 0 byte meretu file-ba is kerul adat (ez sajnos elkerulhetetlen, hisz a szeletnek egeszeben meg kell lennie)korabbi kerdesedhez: az apt-get remove csak a debian csomagokat szedi le, ha szeretned upgrade elott a korabbi sajat forditasu verziot eltavolitani, azt a forras konyvtarakban (elobb rTorrent, majd libTorrent src konyvtarai) kiadott make uninstall paranccsal teheted meg (igy pl nem maradnak meg a regi, hasznalatlan lib-ek)
ezutan mindket forrasra (elobb libTorrent, majd rTorrent): svn up; ./autogen.sh; ./configure; make vegul make install -
VladimirR
nagyúr
válasz
Scobbyka #279 üzenetére
ami beallitasokat irtal, az jonak tunik, de a -1 ertekek arra utalnak, hogy a plugin nem tud valamiert kapcsolodni az rtorrent-hez
rtorrent config-ban mi van, rtorrent hallgatozik a 8600 porton?
netstat -napt | grep rtorrent
ez mit mond (elofordulhat, hogy csak root-kent megy):
munin-run rtom_spdd
illetve a fenti telnet-es pelda mit mond? (vagy itt mondta a -1-et? ha igen, akkor a munin-run is azt fogja)
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Scobbyka #277 üzenetére
rtorrent hol, min hallgatozik scgi kapcsolatert?
/etc/munin/plugin-conf.d/munin-node file-ba milyen beallitasokat irtal be?amugy felora varakozas helyett:
telnet 127.0.0.1 4949
fetch rtom_spddez kapcsolodik a helyi gepen futo munin-node-hoz es lekerdezi tole az rtom_spdd plugin ertekeit (ha az nincs fenn, akkor ertelemszeruen masikat kerdezz le)
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Scobbyka #153 üzenetére
igen, messze nincs olyan elterjedt, mint a µtorrent, vagy a vuze (azureus), viszont ezek kozul egyik sem igazan akar futni grafikus felulet nelkuli linux-on
amugy amennyire latni szoktam, a top5-ben benne van (marmint azok kozt, akiktol tolten szoktam, a peer lista tanulsaga alapjan)mondjuk ranezesre nem kar, ez is csak egy a sok hazai szemet tracker kozul
p.s.: ha ertesz kicsit a c programozashoz (igazabol akkor is, ha nem), eleg konnyen megmondhato, hogy masknt azonositsa magat a libtorrent/rtorrent
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Scobbyka #149 üzenetére
nem valid a letoltott torrent file, ezert nem sikerul neki dekodolni (a torrent file-ok egy un bencode eljarassal vannak kodolva)
ez olyankor fordul elo leginkabb, mikor:
- hulye a tracker es hibasan kuldi a torrent file-t
- hulye a webszerver es mast is kuld elotte, utana
- bejelentkezest igenyel a tracker es a torrent helyett a bejelentkezo oldalt tolti le az rtorrentprobald meg letolteni ulon a file-t, s ugy odaadni az rtorrent-nek
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Scobbyka #147 üzenetére
apro pontositas: maga az ekezetes tracker uzenet csak akkor gond, ha:
-a torrent-ek listajat lekerjuk xmlrpc-n keresztul (addig nem okoz gondot)
-az uzenet meg van jelenitve (pl ha a masik tracker mas hibat dob, amiben nincs ekezet, s pillanatnyilag az latszik, akkor sincs baj) -
válasz
Scobbyka #140 üzenetére
Mikor lép ki?
Azonnal ahogy elindítod?
Alap konfiggal is?
Semmi hibaüzenet?Egy ideje már rtorrentet használok, nálam ha kilépett az mindig konfig hiba volt, ha mégsem az lenne akkor nézz körül az active tickets-ek között, de első körben próbáld ki alap konfiggal, ha úgy jó, akkor egyesével írogasd át és teszteld.
Vagy próbálkozhatsz a gdb-vel is, de annak a használatát nem ismerem, viszont sokszor használják hibadetektáláshoz az rtorrent reportokban is.
-
-
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Scobbyka #119 üzenetére
ahh, legkozelebb ne azt mondd, hogy nem lehet letolteni, hanem hogy szar az oldal, akkor hamarabb leesik, hogy en kurtam el mar emgint valamit
most mar be tudsz menni a downloads, majd az all releases menube es ott az eddigiekkel ellentetben lathatoak is lesznek majd a letoltheto verziok
meg mindjart megcsinalom a tobbi reszt is, hogy ne dobaljon macro-s hibauzeneteket sem, hanem inkabb latszodjanak a screenshot-ok es egyebek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest