Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
rTorrent / libTorrent
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaboi6512
őstag
-
Köszi!
Én közben átnyargaltam qBittorrentre egy megoldhatalan probléma miatt.
-
VladimirR
nagyúr
sigterm-et ne irj bele, az egybol bezarja announce nelkul
neked a sigint kell
megoldas lehet amugy, hogy ha xmlrpc-n keresztul elobb elengedsz egy d.close-t minden torrent-re, varsz fel percet, s utana allitod le (mindezt init.sh stop funkciojaban)
valami ilyesmit kell beszurni a kill ele:xmlrpc localhost d.multicall main d.close=
sleep 30 -
VladimirR
nagyúr
nem a tracker-et milyensege, hanem a torrent-ek mennyisege az, ami miatt keves lehet az 5 masodperc
egyfelol az rtorrent-ben van egy limit aktiv http request-ekre, (alapbol 32*), illetve eleg sok hulye curl-lal talalkoztam, ami ennek negyedet sem birja el
masfelol ha egy tracker-rol van 5-10 torrent-ed, lehet maga a tracker nem fogja engedni az ilyen gyors egymasutanban erkezo http kereseket*: bal also sarokban latszik: [H 0/32], set_max_open_http=X paranccsal allithato, ahol X a kapcsolatok szama
-
VladimirR
nagyúr
elso problemadra nem tudom, megoldas-e, de a user guide azt irja, hogy:
SIGINT - Normal shutdown with 5 seconds to send the stopped request to trackers.
SIGTERM - Shut down immediately.
nem ismerem a kill-t, nem tudom, alapbol mit kuld, esetleg az initscript stop-jat ird at, hogy sigint-et kuldjon
viszont meg igy is problemas lehet, ha sok torrent-ed van, mert elofordulhat, hogy az az 5 masodperc keves minden announce lebonyolitasara (nekem neha van olyan, ami eleg sokaig beragad, akar percekig is - ez mondjuk mar inkabb a curl hibaja)a masik az by-design ilyen, az initscript nem foglalkozik az otthagyott screen-nel
az alabbi sorral tudhatod meg az adott user-hez rtorrent-jehez tartozo screen pid-jet (lehet van egyszerubb is, nem ertek az awk-hoz, azt a reszt masoltam)su -c "screen -ls | grep -s "\.torrent[[:space:]]" | awk -F: '{print($1)}' | sed "s/[^0-9]//g" " ${user}
a kovetkezo sorral pedig azt is le tudod loni:
su -c "kill `screen -ls | grep -s "\.torrent[[:space:]]" | awk -F: '{print($1)}' | sed "s/[^0-9]//g`" " ${user}
ezt azonban megsem ajanlanam, mert ekkor a screen lelovese lelone az rtorrent-et, igy megakadalyozva, hogy az elozo kerdesre adott valasz barmit is erjen (hacsak nem raksz be egy legalabb 5 masodperces wait-et az rtorrent-re es a screen-re vonatkozo kill-ek koze)
gondolom pont emiatt nem foglalkozik vele az initscript sem -
VladimirR
nagyúr
root-kent:
- rtorrent amugy fut rendesen?
- rtorrent fut a kovetkezo modon is: "rtorrent -n -o import=/root/rtorrent/.rtorrent.rc" (idezojelek nelkul)?
- mi tortenik, ha kezzel probalod inditani ("/etc/init.d/rtorrent start" - szinten idezojelek nelkul)?
- a screen session letrejon, vagy az sem ("screen -ls" - itt kellene hogy szerepeljen egy "torrent" nevu screen session is)? -
VladimirR
nagyúr
szoval o volna az
amit tudni kell hozza, az az, hogy van egy kozponti, meg egy user szintu konfigfile rtorrent-hez, elobbiben az utvonalak megadasanal mindenhol ~ van hasznalva, utobbiban csak a port_range, es a dht_port szerepel
fontos meg, hogy csak scgi_local hasznalataval teszteltem, scgi_port mellett nem tudom, mukodik-e rendesen
illetve tobbek kozt a whoami miatt ez meg nem hasznalhato rendszerinditaskor, csak ha a juzer le akarja allitani, el akarja inditani a _sajat_ rtorrent-jet -
VladimirR
nagyúr
nem, erre nem jo az ntorrent, az kliens oldalon fut, szerveroldalon viszont nem kell hozza csak az rtorrent
egyebekhez (rtgui, rtwi, wtorrent) sem kell grafikus felulet, viszont legalabb egy vebszerver igenazert az ntorrent-et javasoltam, mert bar nem bongeszo alapu, de korabban irtad, olyasmi kellene, "aminek nem kell se php, se http se sql szerver"
ilyen nincs, legjobb tudomasom szerintinitscript estere meglesz
-
VladimirR
nagyúr
en is kivancsian varom, mit sikerul majd alkotnom vele (lesz ketfele majd, sima, barmely user altal sajat rtorrent peldanyara futtathato, es gentoo initscript valtozat is - jelenleg az elso van ugy-ahogyan kesz, de ez is leginkabb az en igenyeimnek megfeleloen kialakitva, nem biztos, hogy mas is tudja majd hasznalni)
a masik problemara megtalaltam azt a ticket-et, amit emlitettem korabban, de nem teszteltem, hogy az emlitett megoldas - miszerint mas neven kell visszatenni a file-t a watch konyvtarba - mukodik-e
-
VladimirR
nagyúr
pedig pont free leech-kor kell leallitani mindent, nem szabad elkapatni a nepet, hozzaszoknak, hogy nem kell visszatolteni
en egyebkent ebbol az initscript-bol irtam/irok magamnak sajatot, ha keszen leszek vele, megosztom, (a linkelt script-nek problemat okoz, hogy ha nem rendesen all le az rtorrent, akkor indulaskor nem tud mitkezdeni az ottmaradt rpc socket-tel)
kitoltes nalam az alabbiakbol allna a fenti script eseteben:
user="usernev"
config=("/etc/rtorrent/rtorrent.rc" "/home/usernev/.rtorrent.rc")
options=("-o import=/etc/rtorrent/rtorrent.rc") -
VladimirR
nagyúr
az erase_untied tobb, mint valoszinu azert nem mukodik, mert igazabol remove_untied a parancs, csak hulyeseget irtam (ne hallgass ram maskor)
dupla perjel nem tudom, mitol kerul oda, a watch konyvtar jol van megadva, bar ez elvileg nem lenne szabad, hogy bajt okozzon
remlik egyebkent egy ticket, miszerint ha valaki betesz egy torrent-et, majd torli azt, akkor ujrainditasig nem tudja megegyszer betenni, csak most hirtelen nem talalom
lehet nalad is ez okozza, hogy nem tudod ujrainditani a torrent-eket ilyen modszerrel -
VladimirR
nagyúr
itt arra akar vonatkozni, hogy osszekoti a letoltes a torrent file-al, s ha a .torrent eltunik (untied), akkor leall/torlodik a letoltes is, beallitasunk szerint
ez amugy csak watch directory-n keresztul betoltott torrenteknel van, vagy aminek kulon megatod (d.set_tied_to_file parancs) -
VladimirR
nagyúr
ha torolni akarod a torrent-et (adatot nem torol, ahhoz kulon kell script-elni), akkor a close untied-ot csereld erase_untied-ra
viszont igy ujrakezdeskor be fogja hash-elni az adott torrent-hez tartozo adatot, ami akar lassu is lehetazt viszont nem ertem, miert nem inditja el, mikod visszateszed a torrent file-t
rtorrentcommontasks oldalon is igy van, es nekem hasonlo beallitasokkal mukodik is (nalam pl csak stop untied van, s ha leallitok egy torrent-et, amit watch ditrectory-n keresztul toltottem be, az automatikusan ujraindul, mert a .torrent file meg ott van a watch konyvtarban)szerk.: az info aloldalon nezd meg, hogy a "tied to file" erteke jo helyre mutat-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Robot fűnyírók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest