Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz Infinity70 #28498 üzenetére
"Akkor most ez nem jelerősítő ?"
Ugy mukodik, hogy veszi az eredeti jelet, majd megismetli azt.
Ha kozelebb van hozzad, mint az eredei jelforras, akkor valoszinuleg nagyobb lesz a belole jovo jel tererossege.
Ilyen szempontbol lehet ezt az eszkozt "jelerositonek" tekinteni, mert latszolag erosebb lesz a jel.Viszont az adatatvitelhez a radiocsatornat eloszor az "fo" Access Point foglalja le az adatcsomag tovabbitasara, majd az ismetleskor a Repater.
A kliens (notebook, telefon, tablet, stb) az adatcsomagokat ketszer annyi ido alatt kapja meg, mintha kozvetlenul erkezne, azaz a hatasos atviteli sebesseg felezodik. -
krealon
veterán
válasz Infinity70 #28491 üzenetére
"Be tettem egy wifi jelerősítőt és ugyanazon a csatornán van (6) mint a wifi . Ez is zavarhatja egymást ,tegyem át üres csatornára ?"
Az a "jelerosito" egy jelismetlo (Repeater), es a mukodese megkoveteli, hogy ugyanazon a csatornan legyen, mint amit ismetel.
Ha atteszed masik csatornara, akkor egyszeruen nem latja a masik Access Point-ot (router-t). -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy az új Tenda Fh1205-ös routerem nem minden eszközre sugároz ugyanolyan sebességgel. LAN-on hozza a 60 megás netünk sebességét, telefonokon 20-25 Mbps-t lehet mérni maximum, bátyám notijában Atheros ar956x hálókártyával csak 72.2 Mbps sebességet ír a hálózati és megosztási központ, ugyanakkor egy random kínai USB wifi adapterrel az asztali gépem egy alkalommal gondolkodás nélkül kimérte a 60-at speedtest-en, azóta 40-50, a hálómegosztási központ pedig 144.5 Mbps sebességet ír erre a 2.4-es hálózatra. Amelyik eszköz veszi az 5 GHz-et, azokkal ugyanazt tapasztalom, mint 2.4-en.
5 GHz nincs a környéken, a 2.4 pedig jó helyre van belőve csatornaügyileg.
Mi okozza ezt?[ Szerkesztve ]
-
Azazael
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28493 üzenetére
OK, köszi, akkor lehet várok amíg olcsósodnak az AC-s routerek, mert a sávszél a tableteken/laptopokon/telefonokon így is sokkal jobb mint a 2 tp-linkes felosztásban. Köszi még1x!
-
Infinity70
tag
-
Topikgazda
válasz Infinity70 #28491 üzenetére
Szinte teljesen egybe van a két jel így egyértelműen zavarják egymást.
Milyen repeater eszközt üzemeltél be?#28492 Azazael
Nem lenne értelme mert az N12 D1 gyengébb eszköz mint a TP-Link.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Azazael
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28469 üzenetére
Köszi, ott kaptam néhány tippet, sikerült is egyelőre beüzemelni a dolgot, azonban a kellemes rész, hogy miután az Asus router lett az elsődleges eszköz a TP-link bekerült Client+AP módba, a jelerősség tökéletes, a sávszélesség viszont lényegesen rosszabb. Ha közvetlen az asushoz csatlkazok akkor 25/3Mbit, ha a tplinkhez 14/2, míg a fordított felállás mellett ha a TP link volt az elsődleges és az Asus a repeater, akkor átjött 48/4Mbit.
Van annak értelme, hogy a tp-linket lecserélem egy olcsóbb Asus Routerre? pl egy Asus RT-N12 D1-re és az lesz a repeater?
-
Infinity70
tag
válasz Intruder2k5 #28433 üzenetére
Sziasztok!
Be tettem egy wifi jelerősítőt és ugyanazon a csatornán van (6) mint a wifi . Ez is zavarhatja egymást ,tegyem át üres csatornára ? Ha igen akkor azt hol tudom megcsinálni ?
Huawei P40 Pro
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #28489 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom, viszont tényleg ez a 30 mp-es dolog volt az. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz szemesi69 #28487 üzenetére
Hmm, úgy értelmeztem, hogy a 30 mp-es dolog a developer vagy milyen módba való lépéshez szükséges. Ezek szerint nem. Mindjárt kipróbálom.
mezis de, lehetséges.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
mezis
félisten
-
szemesi69
addikt
válasz Bjørgersson #28485 üzenetére
Szerintem bekapcsolva nyomd 30 másodpercig, több helyen is ezt olvastam, nekem is ilyen van, de nem volt gondom vele még.
Húzza ki a router, majd tartsa lenyomva a reset gombot, miközben csatlakoztatja a tápkábelt, újból be. Továbbra is tartja a reset gomb 30 másodpercig, és hagyja, hogy a router rendszerindító a szokásos módon.
Ezt egy külföldi oldalon találtam gugli fordítós, de itt az eredeti is: [link]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #28483 üzenetére
Affene, akkor a plus verzión ez is másként van. Ahogy mezis is írja, azt még érdemes lenne megpróbálni, hogy kikapcsolod, lenyomod a reset gombot, tartod nyomva, visszakapcsolod a routert, és még ezután is nyomod vagy 15-20mp-ig, majd elengeded.
-
Bjørgersson
félisten
Kerestem ebben is, ha jól emlékszem annyi a különbség a téma összefoglalóhoz képest, hogy csak 5 mp-ig kell nyomva tartani a reset gombot. Természetesen úgy sem változott a helyzet.
-
mezis
félisten
válasz Intruder2k5 #28482 üzenetére
Néztem a dokumentációt. ASUS-ék feltalálták a 2 az egyben gombot. A WPS gomb lenne a reset gomb is, de lehet, hogy még ők sem tudják hogyan működik, mert aztán egy árva szót nem találtam a reset funkciójáról...
? Lehet, hogy még kikapcsolt állapotban el kell kezdeni nyomni és közben áram alá helyezni ? Vagy 30 mp-ig is nyomni kell bekapcsolt állapotban ?kovy29: a dokumentáció. Szabadon letölthető, akár HU verzió is !
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Bjørgersson
félisten
válasz Intruder2k5 #28482 üzenetére
Én ezen csak két gombot látok, egy power meg egy WPS / reset.
-
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #28481 üzenetére
És a RESTORE gombot? Sajnos szokták összekeverni a WPS / EZSETUP gombbal is.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Intruder2k5 #28480 üzenetére
Pedig áram alatt volt a router, s 10-11 mp-ig nyomtam a gombot.
-
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #28479 üzenetére
Akkor nem sikerült a reset, vagy az az SSID mégsem ezé a routeré.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Intruder2k5 #28478 üzenetére
Nem enged jelszó nélkül.
-
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #28477 üzenetére
Elég fura, minden esetre ha korábban sikerült a reset és a telefon látja az ssid-t, akkor ott simán tudsz rá csatlakozni jelszó nélkül, és telefonnal is el kell érd az admin felületet.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Intruder2k5 #28476 üzenetére
Aha.
A korábbi IP cím maradt beállítva a kliensen, ipconfig /renew paranccsal viszont nem kapott újat. Az alapértelmezett átjáró ugyanúgy nem elérhető, már pingre sem reagál. A telefon viszont látja továbbra is az SSID-t.
-
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #28475 üzenetére
Erre az időre nem kell net, szükségtelen a koax. Csak a router egyik LAN portját, és a gépet kösd össze.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Intruder2k5 #28474 üzenetére
A resetet már próbáltam, nem segített. A modemet pedig nem tudom kivenni a körből, koax nem megy a routerbe. Próbáltuk másik hálózattal is, ott nem volt modem, azonban ugyanez volt a helyzet.
-
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #28473 üzenetére
Hogy biztos lehess a dolgodban, azért nyomj a routernek áram alatt 10mp reset-et, majd egy próba erejéig köss ki minden egyéb eszközt a körből, tehát az esetleges szolgáltató által adott HGW-t is. Csak az ASUS router egyik LAN portja legyen összekötve egy kliens eszközzel (PC-vel, laptoppal).
- Így kap IP címet a kliens?
- Szintén nem elérhető az alapértelmezett átjáró címe böngészőben?
- Pingre reagál?
- Telefonnal látsz SSID-t, ami áramtalanításkor megszűnik?[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Kettő címet talál, az egyik pingre reagál, router GUI viszont ugyanúgy nem jön rajta, a másikban viszont folyamatosan változik az utolsó oktet (?).
Intruder2k5 arra a címre sem reagál. Akkor ez így gari?
-
MODERÁTOR
-
mezis
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Adott egy Asus RT-N12+ típusú router, a probléma pedig a következő. Kábelek bedugva, internet, Wi-Fi van, a routert viszont nem érem el, pingre sem válaszol. Alapértelmezetten ugye a 192.168.1.1-es címen kellene elérni, próbáltam .0.1-gyel, meg még vagy 5-6 másik címmel, de semmi. Van valami ötletetek, mi lehet a gond?
Olvastam a téma összefoglalót, firmware frissítéssel nem szívesen kísérleteznék, mivel nem az enyém a router.
-
Topikgazda
-
Azazael
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28467 üzenetére
Az Asus esetén minden alapon, csak az alap hálózatnevet módosítottam, jelszó beállítások stb., meg csatornát választottam a 4-esre (mivel ez nincsen használatban), plusz a dhcp alatt adtam a tp-linknek egy 192.168.1.2-es fix ip-t.
A tp-linken a Bridge Ip az 192.168.1.2 (ahogy korábban kiosztottam neki), subnet mask az default, AP/Gateway IP az 192.168.1.1 (az asus saját címe), a többi default, mert csak simán scanneltem a networköket, így mindent áthúzott.
Ha belövöm a tp-linket, akkor még a login screen betölt, de mire beírnám a jelszót wifin, összecsuklik az egész hálózat, se net, se semmi. Amint kikapcsolom, újra működik minden az Asusról. Itt egy syslog, hátha az segít, én nem nagyon tudom értelmezni :S
-
Topikgazda
-
Azazael
aktív tag
válasz Azazael #28464 üzenetére
No, idáig a tanulság, hogy ha TP-Link az elsődleges router, akkor az asus ha csak ideig-óráig is (15 perc - 6 óra) de fent tudja tartani a kapcsolatot. Most megcserélve a 2 routert, amint a kábeles konfig után ráengedem a TP-linket Bridge-ként az emeletről az Asus-ra, megszűnik a hálózat, nincs internet, de még a routereket sem érem el az ip-jükön. Mit lehet tenni ebben az esetben? Cserélni a TP-linket, vagy csak vmilyen beállítás lehet a rossz? (pl.: hogy a dhcp alatt manuálisan beállítottam egy fix ip-t a tp-linknek)
[ Szerkesztve ]
-
lacuska74
tag
Nem biztos hogy a router a gondom, de ezt a topikot gondoltam a legalkalmasabbnak
Nem megy a play áruház és a google drive-om .Táblagépen és telefonon sem.
A baj az, hogy csak az otthoni hálozatra csatlakozva nem működik, mobilnettel vagy másik routerre csatlakozva tökéletesen megy.Az internetezéssel letöltéssel nincs semmi problémám, maximumon hasít minden.Csak a play áruház és a drive nem megy.
(routert már áramtalanítottam, reseteltem de nem segített)
Valakinek van valami ötlete esetleg? -
Azazael
aktív tag
válasz Azazael #28463 üzenetére
Közben visszaállítottam az automatikus IP-t az asusnak, így 35 percet bírta, utána kifeküdt, nem lehet csatlakozni a hálózathoz, ledobta az összes eszközt. Kikapcsoltam, és ugyan a tp-link jele gyenge (5mbit-et hoz át szemben az 50mbit-tel repeater mellett), de működik. Megpróbálom akkor a cserét, hátha... Bár furcsállom, hogy mi okozza a repeaterként/WDS Bridge-ként beállított routerek elfekvését?
-
Azazael
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28459 üzenetére
Most feldobtam a Gargoyle-t sikeresen (túl hosszú volt a fájlnév), az ASUS-t meg hagyom a helyén, megnézzük a firmware mennyit számít. Tudok amúgy fix IP-t adni az ASUS routernek is? mert jelenleg magától oszt ki neki 1-et, lehet jobb lenne ha vmi fixen lenne (DNS-nél átírtam egy DHCP range-n kívülire, de így meg kifeküdt az asus, belépni nem tudok rá)
-
Topikgazda
-
smallmer
őstag
srácok semmi más tippet nem tudtok adni a wifi ingadozásra?
-
gyuri500
újonc
netgear ruckus wpn824 v2 ruterem van. és a wifi nem titkositot,de a felhasználo nevet se a jelszot nem tudom.Igy sajnos nemtudom titkositani.Kérem segitsetek ha tudtok. Előre is kösz.
-
Topikgazda
-
Azazael
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28457 üzenetére
Idáig a rev2.1 volt az erősebb, azon lecseréltem a gyári antennákat 8dbi-sre. Tegnap frissítettem rajta firmware-t is a legújabb gyárira (eredetileg Gargoyle-t akartam feltenni, de azt vmiért nem hajlandó felismerni, hiába választom ki a fájl-t), de abban nincs repeater mode emlékeim szerint.
A log szerint az Asus-nál 04:11-kor megszűnik minden naplózás, így ezért gondoltam, hogy ez az eszköz hal le...
Azt mondod, hogy akkor cseréljem meg a 2 routert, és próbálkozzak custom firmware-rel a tp-linknél, hogy működjön repeaterként?Szerk: amúgy azért gondoltam, hogy a tp-link jól működik, mert ha kikapcsolom az Asus-t (illetve előtte a fenti TP-linket) a lenti jelet látják az eszközök, és be is tudok lépni arra a routerre, szóval az stabilnak tűnt, csak a jele nagyon gyenge az emeleten.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Azazael #28456 üzenetére
Miért nem az Asus az elsődleges eszköz és a TP-Link a másodlagos? Mindig a legerősebb/legjobbnak kell lennie az elsődleges netre csatlakozónak.
Elsődlegesen inkább a TP-Link-ben kellene keresni a hibát ha másik eszközzel is ugyan ez történik. Azon volt már reset/firmware frissítés?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS RT-AC66U routert amin update-eltem a Firmware-t a Merlin legutóbbi változatára. Repeater módban működik, egy TP-Link wr1043nd v2.1 után továbbítja a netet egy családi ház emeletén.
Korábban egy TP-Link wr1043nd v1.0 látta el ezt a feladatot WDS bridge-ként, azonban állandóan lefagyott, és lehalt a hálózat, ezért is döntöttem a csere melett.
De nem biztos, hogy jó döntés volt, az ASUS is ugyanígy viselkedik, egy ideig piszok gyors, és után meghal, nem látják az eszközök, nem lehet pingelni, kénytelen vagyok újraindítani.
Van esetleg ötletetek, hogy merre keresgéljek? vagy lehet hibás a router?
Az eddig meglévő log-ot felraktam ide.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28454 üzenetére
OK, most már csak az kell, hogy az alap problémán is segítsen ez a megoldás.
-
Infinity70
tag
válasz Intruder2k5 #28452 üzenetére
Hostsman -al sikerült és a router is bejött. Vissza tettem a 8.8.8.8
8.8.4.4 -et isKöszönöm a segítségeteket
[ Szerkesztve ]
Huawei P40 Pro
-
Infinity70
tag
-
MODERÁTOR
-
Infinity70
tag
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28449 üzenetére
Mindezt persze Rendszegazdaként kell csinálni. Ha pl. Rendszergazdaként indítasz egy Total Commander-t, akkor abban F4-et nyomva a hosts file-on, már tudod szerkeszteni és menteni.
-
Infinity70
tag
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28447 üzenetére
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts file-t nyisd meg szövegszerkesztővel, és írd be a végére ezt:
192.168.1.1 speedport.ip
Mentsd el, és elvileg ezután fog működni Google DNS-el is a speedport elérése.
[ Szerkesztve ]
-
Infinity70
tag
válasz Intruder2k5 #28441 üzenetére
Ezt az angol nyelvű hostos dolgot sajnos nem értem
#28446 inaktiváltam az egyiket
[ Szerkesztve ]
Huawei P40 Pro
-
Topikgazda
válasz Infinity70 #28445 üzenetére
Az egyiket kapcsold ki/töröld mert csak zavart okozhat.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Infinity70
tag
-
Topikgazda
válasz Infinity70 #28442 üzenetére
Miért van két wifi hálózatod egy sávon?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28442 üzenetére
Hát "sajnos" ez itt rendben van, tehát ez nem lehet a probléma oka.
-
Infinity70
tag
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28435 üzenetére
Alternatív megoldás lehet talán, ha a speedport.ip címet felveszed a Windows hosts file-ba, de ettől még áll amit Gubek-Einste írt.
192.168.1.1 speedport.ip
-
smallmer
őstag
válasz Gubek-Einste #28437 üzenetére
tegnap megtörtént. egyik sem segített
-
Topikgazda
válasz Infinity70 #28438 üzenetére
Máshol sem jobb a helyzet és ez nem ország függő.
-
Infinity70
tag
válasz Gubek-Einste #28437 üzenetére
Hát hogy ilyen szar legyen a net Németországba sosem gondoltam volna
Huawei P40 Pro
-
Topikgazda
válasz Infinity70 #28435 üzenetére
Sajnos ilyen a T-s eszköz, ha nem a saját DNS-e van beállítva akkor nem lehet elérni
#28436 premierpark
A jelszint rendben van így egy újabb hiba lehetőség kizárva.
Csinálj a router-en egy reset-et/firmware frissítést hátha megoldja a gondot.[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz Gubek-Einste #28434 üzenetére
-
Infinity70
tag
válasz Intruder2k5 #28433 üzenetére
Igen azt a részt beállítottam
8.8.8.8
8.8.4.4de utána már nem tudtam belépni a routerbe a 192.168.1.1-el mert akkor azt írta hogy a speedport dns nem elérhető . Ezért vissza kellett állítanom
Huawei P40 Pro
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28432 üzenetére
Nézz körül az éterben, és válassz egy lehetőség szerint üres csatornát a WiFi-nek. A DNS szervereket sikerült beállítani Windows-ban? Annak ellenére írja ezt a DNS hibát?
-
Infinity70
tag
válasz Intruder2k5 #28428 üzenetére
QoS-re találtam egy ilyet a routerbe ,aktiváltam is de ezzel nem lettem okosabb . Közbe ez az oldal is kiírta:
A webhely nem érhető el
A(z) prohardver.hu DNS address szervere nem található.
ERR_NAME_NOT_RESOLVEDHuawei P40 Pro
-
Infinity70
tag
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28429 üzenetére
Leginkább a kliensekben. Tudtommal a Telekom eszközeiben sokszor erre sincs lehetőség, olyannyira le vannak butítva.
-
Infinity70
tag
-
MODERÁTOR
válasz Infinity70 #28426 üzenetére
Szia!
Próbálj meg beállítani Google DNS szervert a klienseken.
8.8.8.8
8.8.4.4A sávszélesség elosztásra QoS képes router kellene, nem tudom, hogy az általad említett eszköz tud-e ilyet, de nem tartom valószínűnek. Másik megoldás, hogy a kliensekre telepíts CfosSpeed programot, ez többnyire hatásosan szokta orvosolni ezeket a problémákat.
-
smallmer
őstag
válasz Gubek-Einste #28423 üzenetére
Ja bocsi, elírtam 7260-ról volt szó, igen.
Újabb dolgokat figyeltem meg. Az egyik, hogy 2,4ghz-en még rosszabb a net. Egyszerűen 1-2 megánál több letöltés nem megy.
Utána visszaléptem 5ghz-re és kipróbáltam a steam alkalmazással egy játékot letölteni, és ott is azt tapasztaltam hogy ide-ide ugrál a sebesség, szóval nem csak a torrentnél jelentkezik. Ehhez mit szólsz? -
Infinity70
tag
Rengetegszer ilyen gondom is van : A webhely nem érhető el
A(z) www.gutefrage.net DNS address szervere nem található.
ERR_NAME_NOT_RESOLVEDHuawei P40 Pro
-
Infinity70
tag
Sziasztok ! Szükségem lenne segítségre. Adott egy Speedport LTE Ⅱ router .Az a baj hogy nincs a faluba DSL így csak 60 gb adatforgalmas LTE netünk van. Van 4 laptop a családba ,ha egyikünk videót néz a többinek nincs net . Az a legnagyobb baj hogy azt sem tudom lehet e állítani valamit ,hogy ilyen ne forduljon elő . Ha tudna valaki segíteni ,nagyon megköszönném
Huawei P40 Pro
-
mrgergoke
aktív tag
ERRE valaki?
-
Topikgazda
válasz smallmer #28422 üzenetére
7260-AC adapter-t találtam az Intel oldalán, 7160 szám alatt pedig LTE modemet.
A 7260-AC egy 2x2 MIMO képességű adapter így N-es hálózaton 300 Mbps-re képes amivel 5 GHz-n átmehet a 120 Mbps de természetesen ez a körülményektől függ.
A torrent sok szálas működése könnyen betehet a wifi-nek ami többféle módon is jelentkezhet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
pár napja írtam wifi torrentezéssel kapcsolatban. Mindegy most nem is ez a lényeg.
Adott a laptopom amiben intel 7160 AC -s wireless kártya van. A routerem egy wdr4300-as tp-link, ami úgy tudom, hogy nem AC-s. Ebben az esetben a UPC 120 as net maxon kell hogy menjen 5 ghz-en? nem az lehet az oka a torrent lassulásnak? tudom, hogy nem kellene bírni a routernek meg stb... de volt olyan laptop amin 2,4 ghz-n jó volt teljesen.
köszönöm -
Topikgazda
válasz Megane2000 #28420 üzenetére
Most nem találtam meg, hogy korábban melyik app volt ajánlva iOS-re.
-
Megane2000
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28419 üzenetére
Mondom, tulajdonképp 3 wifit látok a szomszédságba, tehát nincs nagy sugárzás
Most megnéztem 6-os csatornán jobb a jel erősség/sebesség.Majd azt fogom tesztelni hogy az emeleten az 5Ghz-en tényleg gyengébb-e és érzékenyebb-e a távolságra ahogy mondtad.
Jól látom hogy inSSIDer3 nincs iPhone-ra? iPhone-ra tudsz appstore-os linket küldeni hogy melyik analizátor programot javaslod?
-
Topikgazda
válasz Megane2000 #28418 üzenetére
A környezeti viszonyoknak megfelelően kell beállítani a használt wifi csatornát. Először fel kell térképezni a helyi viszonyokat, erre a célra az inSSIDer3 és a Wifi Analyzer programok az ajánlottak.
Az 5 GHz érzékenyebb a távolságra/zavaró tényezőkre mint a 2,4 így kisebb az által lefedett terület nagysága de cserébe gyorsabb tud lenni.Milyen kliens eszközzel/adapterrel próbálkoztál?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva?
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Megane2000
aktív tag
Üdv
Vettem egy asus 1200ac-s eoutert. Azonban 5ghz en lassabb a wifi sebessége.. Hogy létezik ez? Hanyas csatornat celszeru beallitani? Csaladi haz, tehat sok wifi nincs a kornyeken.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28416 üzenetére
Xiaomi routerrel semmi ilyen gondom nem volt, pedig az is ugyanígy, vegyesen 20/40 sugárzott 5 GHz-et.
Notiban: Atheros ar956x -
Topikgazda
-
krealon
veterán
válasz mrgergoke #28413 üzenetére
"Vettem egy Tenda FH1205 routert, ami 2.4-en, meg 5 GHz-en is tud egyszerre sugározni, viszont a sebesség gyalázatos. Akármit csinálok, 30 Mbps a max, amit wifin a speedtest mér."
Eloszor deritsd ki, hogy mennyi a link-sebesseg az Access Point (router) es a kliens (notebook, tablet, telefon) kozott.
Win7:
Network and sharing center --> Katt a Wifi kapcsolatra.A wifi ikon felett olvashato le az aktualis kapcsolati sebesseg. (A kepen 54 Mbps)
60 Mbps atvitelhez legalabb 130 Mbps kapcsolati sebesseg szukseges.
Fontos, hogy a router-en a WiFi titkositasa WPA2 (PSK) / AES legyen!
[ Szerkesztve ]
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Tenda FH1205 routert, ami 2.4-en, meg 5 GHz-en is tud egyszerre sugározni, viszont a sebesség gyalázatos. Akármit csinálok, 30 Mbps a max, amit wifin a speedtest mér. LAN-on az asztalim hozza a 60 megát, annyi van bekötve. Ha kell, végigscreenshotolom az egész felületét, hogy lássátok a beállításokat.
Wifi analyzer szerint teljesen jó a jelerősség, olyan csatornákra raktam mindkét frekvenciát, ahol nincs senki kábé (5 GHz közel s távol sincs a házban), és mindkettőn 25-30 Mbps a vége. Miért van ez?
Köszi! -
veterán
Na ma bevittem a routerem e-digitálba garanciáztatni.
Részletesen elmondtam mi a hibajelenség,de mivel napi 1x-2x,vagy 2 naponta hülyül meg,így van egy olyan érzésem hogy megoldják egy FW frissítéssel meg "Há ez hülye,nincs ennek semmi baja" morgással és ugyanúgy fog visszakerülni mint ahogy leadtam.Kétlem hogy 1-2 napig 0-24ben figyelni és tesztelni fogják.
Valahogy mindig kifogom az olyan hibákat,amiket 1-2 óra használat alatt nem fog a szervizes reprodukálni,mindent 2x-3x kell visszavinnem mire talán megcsinálják... -
Topikgazda
-
flash-
veterán
válasz Gubek-Einste #28400 üzenetére
-
Megane2000
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28408 üzenetére
Én is így gondoltam! Köszi a megerősítést!
-
Topikgazda
válasz Megane2000 #28407 üzenetére
Az alsó router-re csatlakozó eszközöknél 100-as lesz a kapcsolat de amelyek a másik kettőre csatlakoznak azoknál elérhető lesz a gigabit is.
-
Megane2000
aktív tag
Üdv srácok!
Ha van egy 3 szintes ház.
Az alsó emeleten 100mbit-es router. Az első és második emeleten gigabit-es router van.
A 2. emeleten lévő routeren lóg egy NAS eszköz is.
Ilyenkor a belső hálózati sebeség hogy alakul? Gondolok itt arra hogy Gigabites vonal lesz az első emeleti NAS és a 2. emeleti eszközök között?? Vagy 100mbit-es lesz az alsó router miatt? -
Topikgazda
-
talmos61
újonc
Sziasztok!
Van egy Brother DCP!510e amit hálózatba szeretném használni és van egy router Tp-link Archer C50-es model print server funkcióval,a baj hogy nem tudja kezelni a nyomtatot,vagy csak nekem nem sikerül,valakinek van valami ötlete hogy mi lehet csinálni hogy működjön? -
josik
aktív tag
válasz Gubek-Einste #28402 üzenetére
Ezt nem írtam bocs. Igen, gigabites. És a lan driver frissítés megvolt. Pff máshol nem tudom kipróbálni.
Te is fiam Bluetooth...
-
akos86
aktív tag
Üdv Urak!
Szeretnék segítséget kérni egy D-link dir 300b1 router felélesztéséhez, Gyakorlatilag csak egy zöld power led világit rajta semmi más. Gépre dugva sem jelzi a kapcsolatot van remény hogy újból működőképes legyen? Szétszedve a kondenzátorok épnek látszódnak.
3dfx, gone but never forgotten...
-
Topikgazda
100-as LAN port van a gépedben? Ha igen akkor meg kellene nézni egy olyannal ami gigabites.
LAN driver frissítés/újra rakás volt már?
Másik helyen ki tudnád próbálni a router-t más milyen nettel?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
josik
aktív tag
Üdv.
Nos a fix ip gondom megoldódott, a beállítási lehetőség nagyon szem előtt volt... A sávszélességgel viszont bajom van. 100/100- as digi kábel net. A router: D-Link DIR-850L HW1 FW:2.06 A routeren keresztül csak kb 30- 40/ 80 jön. Ha közvetlen a gépbe dugom a kábelt akkor megvan a 80/80.. A router minden portja gigabites, azért választottam ezt. Vajon mit szúrok el?
Szerk.
Van QOS Engine menüje. De ott csak három csoport van, highest (egy eszköz), high (két eszköz), medium (nyolc eszköz). Ha megcsinálom a besorolásokat, ha nem a sebesség változatlan.[ Szerkesztve ]
Te is fiam Bluetooth...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest