- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
zsoca.ko
újonc
Sziasztok!
Új tag vagyok és a problémám a következő.
Adott egy fujitsu laptop (S7220). Kijelző csere után nem hajlandó bootolni. A kijelző sötét marad csak a scroll lock villog. Monitort rákötve is ez a helyzet. Ha a kijelzőről lehúzott szalag kábellel kapcsolom be, akkor megjelenik a monitoron a boot logo, majd el kezd tölteni a windows. És láss csodát felkapcsol a kijelző háttér világítása. Ekkor óvatosan rádugva a szalagkábelt a kijelzőre a kép is rendben van. Újraindítást követően minden kezdődik előről. Gyanítom, hogy nem kompatibilis a régi törött kijelzővel.
Szreintetek mi lehet a probléma? -
Norby93
újonc
Sziasztok!
Adott egy LG LW65 Express laptop. A képen láthatóan alul és jobb oldalt a kijelzőn nincs kép. Pár sávban kétszer látható a kép egy része. Kérdésem a következő, ez lehet VGA alaplapi hiba, vagy szalagkábel esetleg inverter?
Külső monitoron minden jól működik. A BIOS-ban is ugyan így jelenik meg, tehát hardver hibára utal a probléma.
Előre is köszönöm a segítségetek!
-
sanchy
aktív tag
válasz
amdathlonxp #27 üzenetére
A hibás gép egy HP 530, a másik egy HP 551. A szalagkábelek másak, és picit az inverterek is, a hibáson kicsit kisebb az a réz izé
Az inverter azért lett kizárva, mert az tuti rossz....
Az a baj, hogy megakadtam kicsit, nem az enyém a gép, és nem akarok potyára olyan alkatrészt rendelni hozzá, ami nem is igazán a valódi hiba...
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
amdathlonxp #26 üzenetére
Hát biztos hogy kompatibilis a két gép..?
szalagkábel vagy alaplap a leírtak alapján,ezek szerint ha az inverter ki lett zárva milyen gépek egyébként? -
sanchy
aktív tag
válasz
amdathlonxp #24 üzenetére
Szia!
A következőt csináltam:
Egy másik (működő) laptopból invertert kivettem, beletettem a hibás laptopét. Nem volt kép, ergo szar az inverter. Következő próbaként működő laptopból kivettem hát a kijelzőt és a működő inverterrel együtt beletettem a rossz laptopba és ott sem volt kép. Gondoltam akkor a szalagkábel is rossz lehet. Szalagkábelt is akartam cserélni hogy megpróbáljam, de nem passzoltak.
Létezhet hogy a kábel és az inverter is rosszak??? vagy itt már az alaphibában kell gondolkodni?
Remélem érthetően szemléltettem a hibát.
üdv
-
amdathlonxp
aktív tag
Hát lehet pár oka, inverter gyanús a legjobban,utána szalagkábel,kíjelző (esetleg fénycső)majd alaplap...kb igy tudod kizárni ha bekapcsoláskor villan a kijelző akkor az inverter az jó....ha halványan van kép (néha nehéz észtre venni akkor )inverter lesz a gond
kellene minimum egy inverter meg egy szalagkábel amit beledobsz hogy tovább tudd tesztelni...így most mindenki ezt fogja írni kb
én inverter t mondanék legvalószínűbbnek,esetleg próbáld hajtogatni az lcd-t hátha más szőgben ad képet mert ha a szallagkábelel van gond akkor lehet ha nagyon hátra döntve vagy éppen előre hajtva kapcsolod be akkor fog adni képet...minden szögben ki be kapcsolva teszteld .....ui is a kinti monitort húzd le amíg teszteled
-
sanchy
aktív tag
Sziasztok!
Probléma a következő:
Van nálam egy laptop javításon. A gép bekapcsol, kijelzőn kép nem jelenik meg. Semmilyen kép... Külső monitorra kapcsolva viszont van kép. Mi lehet a hiba?
Előre is köszi
-
dyoxika
csendes tag
válasz
amdathlonxp #20 üzenetére
VGA hibás, mint kiderült. Szalagkábel ki lett cserélve. Külső monitoron tökéletes volt.
-
dyoxika
csendes tag
-
earth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy Toshiba Satellite A100-593 -al kapcsolatosan, mivel használat közben egyszer csak a kijelző elsőtétedett de látszanak az ikonok csak teljesen más színekben. Rákötöttem egy monitorra és minden rendben ment, ebből adódóan gondolom hogy kijelző problémás, vagy inverter baja van, de nem tudom pontosan a hibáját.
Köszönöm szépen a segítséget előre is! -
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Tud valaki IBMThink R60e laptophoz kijelzőt? SOS -
Bhoeurh
tag
Nyugodtan írj be a panaszkönybe ha szarakodnak... Nekem egyzser kiadtak a vízboltban egy xar lcd monitort, volt rajta egy ujjnyom, be volt nyomva a kijelző. Rögtön visszavittem, nem akarták kicserélni, egy hét szarakodás után beírtam a panaszkönyvbe, majd 15 perc múlva felhívtak hogy jöhetek az új monitorért. Van fogysztóvédelem is!!
-
ByB
addikt
-
ByB
addikt
HELP Sajnos az elmúlt két hétben az alábbi jelenségre lettem figyelmes: mindentől függetlenül a kijelző néha életlenné és elszíneződötté válik:
- a nagy és összefüggő felületek (leginkább a világos szürkére jellenző) zavaros világoskék színűek lesznek
- a betűk és apróbb jelek környéke elmosódott és lilás lesz
Ezt a gép naponta, kétnaponta produkálja, programtól és áramellátástól függetlenül. Jópár TFT tester programot futtattam, de egyik sem talált hibát.
Íme egy kép a jelenségről - [link]
Várom az ötleteket és javaslatokat! A Sowah-nál lett vásárolva és a Rikvest a szervíz. Utóbbival email formájában már próbálom felvenni a kapcsolatot!
üdv
Binsz
ui.: A notebook egy ASUS M6Va. -
WEBER
tag
up
-
Uzmany
őstag
Szia, hívd fel a Gugát. Ő notebook szervízben dolgozott, biztos tud segíteni. (a hardverpiacon megtalálod, vagy Bővebben: link
[Szerkesztve] -
WEBER
tag
nem tud valaki egy jó szervízt?
-
WEBER
tag
aztat már néztem aszem most valakinek van is egy eladó csak először még várok hátha valaki tud vagy ismer olyata aki tud javítani.
ami van elsdó az meg 15k az nekem kicsit sok de még meglátom. Másrészt nemis tudom igazán hogy megfelelő-e a csatlakozása.
Nemtud valaki egy jó PC bontót ahol ilyesmit lehet találni? -
WEBER
tag
nos van egy laptopom aminek az a gondja hogy a kijelzőnek a fele kb fehér.
a pontos baja az hogy a lcd jobb sarkán lévő kis cucc nem viszi át a jelet megfelelően.
Ki tud valami olyan helyet ahol ezt javítják illetve ki tud olyan helyet ahol 14.1-es lcd-t lehet vanni
a mostani lcd ami benne van egy: Hyundai ht13x11
segítsetek.
a notebok pontos adatai: 500-as p III
128mb ram 20 giga nemtommilyen vinyó meg valami dvdrom
Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest