- Milyen egeret válasszak?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
Ezt csak úgy itt hagyom.
[link]
-
btraven
őstag
Én meg szívom a fogam milyen drága a Metallica koncert. Most nézem a Hungária koncert is 20-30 ezer egy darab jegy. És legalább jó a hang ilyen szektorokra bontott helyszínen? Én csak 1 áras vagy ingyenes helyre járok, aztán odaállok ahova akarok. A koncert első félórája azzal telik hogy keresek egy jól szóló helyet.
-
btraven
őstag
válasz
zsola400 #19170 üzenetére
Á, én nem vagyok ilyen modern, én konyhai rádiót használok.
Régóta keresek egy modernebb eszközt, ami hangszórós, 220V-ról megy, kikapcsolt állapotban nem fogyaszt, és 1 gombnyomással be lehet kapcsolni és rögtön elkezd zenélni. De ilyen manapság nincs. Legalábbis olcsón. -
btraven
őstag
Rock FM oldalán már lehet látni visszamenőleg milyen számok voltak, nem csak az aktuálisat. Most meg tudom nézni melyik szám ment, mert olyan ismerős, de nem tudom mi az. Diszkóban sokat hallottam
-
Ellia
addikt
válasz
Peterhappy #19154 üzenetére
Lehet szentségtörés amit írok, de a Poweslave-et, a 7 Sons-t és a Marinert kicsit rövidíthették volna és akkor beférhetett volna még 2 szám.
Amúgy jó koncert volt, szeretnék majd közel a 70-hez így működni én is
-
válasz
snecy20 #19160 üzenetére
Ott is volt Phantom of the Opera, azzal elvoltak 7-8 perceket
#19161 Peterhappy : lehet, bár elvileg az Ides-t nem játszották, hanem PA-ból jött, úgyhogy nekem az nem számítana
Ullevi show-ra ránézek majd -
csakany2001
senior tag
Látva a Metallica jegyárakat, jövőre megveszem majd utolsó pillanatban a TicketSwap-n, legalábbis eddig úgy tűnik minden gond nélkül eladható.
Jegyet biztos nem lesz egyszerű szerezni, de az aggasztó, hogy SecureSwap ilyen értékű jegyeknél sem aktív, szóval azért másodkézből vett jegy esetén nem árt ha az ember időben érkezik...Ami a megjelenéseket illeti, a Behemoth nem sikerült olyan rosszul, de nem tettek hozzá úgy plusz dolgot az életműhőz. Inkább egy átlagos lemez pár szép pillanattal.
Lassan új Katatonia is érkezik, a vérfrissítés ellenére ez igencsak hasonlít majd az előző lemezekhez, de remélem nem lesz igazam és hoznak valami újdonságot is.
Abszolút nincs 1 rossz lemezük sem, és még az utolsó 3 mestermű, de hallanék tőlük másféle zenét is.(fölig, hogy azért kreatív zenészek vannak a bandában) -
Peterhappy
őstag
Szerintem az Ides of March-ra gondolt. (+Murders.. )
Tehat ott talan a Killers lemez maradt ki (erdemes am potolni, mert amugy jo kis korong!)A Wratchild-ot tuti ismeri, jatszottak a 2001es rioi koncerten, azt a felvetelt pedig minden IM rajongo ismeri
Emlitettem a 20 evvel ezelotti turnet, Ullevi-bol van egy egesz jo kiadvany, erdemes megnezni-meghallgatni, ha nem ismeritek
az is ezzel a parossal nyitott (Intro+Murders).
[link]Szerk: fent van egyben is, csak elobbi valtozat talan jobb minosegu. [link]
-
Hmmm, az meglep, hogy valaki a Wrathchildot nem ismeri, de hát eltelt azóta egy kis idő
A Murders talán tényleg kevésbé volt várható, főleg nyitásként.
#19155 Andris... : én mondjuk nem értem, hogy bírnak emberek még mindig meglepődni azon, hogy egy Maiden-koncerten vannak hosszú eposzok. Volt egyáltalán olyan Maiden koncert valaha, ahol nem voltak? -
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19156 üzenetére
Nem, ezt még nem láttam. Köszi, hogy mutattad. Megható. (Mondjuk szomorú, hogy néhány tahó nem képes 10 mp-re se csendben maradni, kifejezett kérés ellenére sem.) És jó volt a számválasztás is a megemlékezéshez.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Andris... #19155 üzenetére
Deeee, a Clairvoyant-tal. Pedig a minap mar megallapitottam, hogy beneztem, de csak nem irtam at fejben, ugyhogy most megint beugrattam magam.
Kozel 20 eve volt egy turne, amin sok szamot elnyomtak az elso ket lemezrol. Azert azok eleg jol szolaltak meg Bruce tolmacsolasaban
de teny, hogy di Anno-ra lettek irva, es istenien enekelte fel azokat.
Bruce megemlekezeset lattad/lattatok anno? [link]
-
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19154 üzenetére
Tailgunner nem volt a setlist része. Azt a számot 1992-ben játszották utoljára élőben (hála istennek). Nem kevered valamelyik másik számmal?
"The Number of the Beast - 2 minutes to Midnight - Run to the Hills daloktól már abszolút falnak megyek" Pont ugyanígy vagyok ezzel én is, annyi kiegészítéssel, hogy a Fear of the Dark-ot is idevenném. Ezt a négy számot egész nyugodtan nyugdíjazhatták volna már 20 éve örökre! Annyi jó számuk van, ezek meg annyira unalmasak. Persze tudom, ezek a legnépszerűbbek, játszani kell őket. De ehh...
Látványban is egyetértünk. Sok helyen olvastam, hogy fikázták a kivetítőt, meg hogy egy Maiden-hez grandiózusabb látványtechnika illik, meg hogy ez tök fapados megoldás, de nekem kifejezetten tetszett a háttér. Nem kell mindig felépíteni egy kisebb várost a színpadra. A háttér alsó részét még így is folyamatosan cserélgették, szerintem bőven elég volt a látványhoz, az adott korszak átérzéséhez. És AI ide, AI oda, szerintem kurva jól nézett ki a kivetítő. Ahogy végighaladunk Párizs utcáin, London utcáin, a hatalmas Eddie fej, mintha kimászna a kivetítőből a színpadra... nekem teljesen rendben volt ez a kivetítős megoldás. Attól, hogy ilyen hatalmas volt, egészen immerzív élmény volt. És amikor Bruce felment valami lépcsőn, és "leesett", eltűnt, és alul jelent meg újra, szerintem az is tök ötletes volt. De nekem a leghidegrázósabb az a jelenet volt, amikor a Rime of the Ancient Mariner végén Eddie feje lassan kirajzolódik a távoli felhőkből, kigyulladnak a szemei, és a hajó eltűnik a szájában, a hatalmas fogai között összezúzódik. Itt egész jól látszik.
Igen, a két hosszú, epikus szám is kapott hideget-meleget, de részemről respect, hogy bevállalták. Nyilván elfogult vagyok, és szeretem mindkét számot, de hadd döntse már el a zenekar, hogy mit akar játszani egy ekkora életműből.
Amivel továbbra sem tudok megbarátkozni, az az első két album Bruce előadásában. Annyira nem illenek hozzá, hogy nagyon. Még a bőrkabátos szerkó meg stílus se, amit azoknál a számoknál viselt. Paul meg Bruce két külön világ (bár Bruce amúgy Paul is, tudtátok?), és persze jó volt hallani azokat a számokat is, csak mindig annyira életidegen nekem. (Amúgy szegény Paul Di'Anno nemrég halt meg. Az első két album teljesen más, mint bármi, amit azóta alkottak, annyira nyers. Persze mikor valaki pedzegeti Steve-nek, hogy azok akár még punkos albumoknak is számíthatnának, leharapja a fejüket
).
Kurva jó buli volt.
-
Peterhappy
őstag
Na, most már merek őszintébben válaszolni
Szóval nekem hatalmas élmény volt a koncert, mint minden alkalommal, most is óriási élmény volt élőben látni a "hőseimet".De a setlist nekem kicsit csalódás volt.
Kapásból hozzátenném, hogy a legutolsó turné ugyebár nem érintett minket, és akkor játszották a Stranger in a strange land-ot, és az Alexander the Great-et, na ott nálam mindkettő top20as, de talán top10es nóta. Óriási élmény lehetett azokat élőben hallani.
Sejtettem, hogy most egyik sem lesz műsoron, de bevallom férfiasan, vártam egy hasonló kaliberű meglepetést, mégpedig a To tame a Land-et. Katartikus élmény lett volna, ha eljátszák.
Ahogy olvastam, eléggé megosztó, hogy két monumentális alkotást is eljátszottak. Sokan örömmel fogadták, de többen nem. Számomra a koncert tetőpontja volt mind a Rime of... , mind a Seventh Son... szóval nagyon boldog voltam miattuk.Viszont merészebb szettet reméltem, főleg a kezdő pár dal fényében. A Phantom of the Opera-nál úgy vigyorogtam, mint a tejbetök.
A Tailgunner kellemes meglepetés volt, de - szerintem sokakkal egyetemben - úgy vélem, a No prayer... a leggyengébb korongjuk, főleg abból az érából.
Ha meg már mégis ahhoz nyúlnak, a Mother Russia szerintem kiemelkedik az egész lemezről, bár időközben rájöttem, azt most talán nem lett volna annyira bölcs döntés eljátszani, így érthető a Tailgunner, és az is, miért csak egy nóta jött onnan.
Azt már inkább furcsálltam, hogy a Somewhere in Time - Seventh Son... korongokról összesen játszottak négy dalt. Nagyon el tudtam volna képzelni egy Infinite dreams-et, vagy egy Moonchild-ot.Hogy igazán őszinte legyek, én a The Number of the Beast - 2 minutes to Midnight - Run to the Hills daloktól már abszolút falnak megyek
Hogy az Iron Maidenről már ne is beszéljek, de azt legalább értem, hogy anélkül nem mehet le egy IM buli sem.
Az Aces high és Wasted years párost én is imádom, de az most turnék óta bent van, nem fájt volna, ha más érkezik helyettük.A Fear of the Dark meg ki is lógott a '80-'90 koncepcióból, én zokszó nélkül kihúztam volna, de szerintem az összes dal közül az aratta talán a legnagyobb sikert, szóval mindenkinek jobb, hogy nem én raktam össze a setlistet
Szóval én merészebb válogatást reméltem. De ha egy bandának ennyi jó dala van, soha nem fogsz hiányérzet nélkül hazamenni a koncertjéről.
A másik, amin nagyon sokat agyaltam, az "AI díszlet" volt. Mindig is szerettem az óriási, festett molinóikat, a látványosabb elemeket (Flight of Icarus, Aces high stb.), bár most ugyebár nem stadionkoncert volt, szóval nem volt esély nagyobb pirora.
De most már úgy látom, inkább hozzáadott, mintsem elvett a sok animáció, AI ide, AI oda. Tetszett, hogy életre keltek a borítók, és kifejezetten tetszettek a komolyabb megoldások, pl. a Rime of... filmje, vagy a Hallowed be thy Name-é, ahol baromi ötletes volt "átemelni" Bruce-t a filmbe.
Bár volt, hogy úgy éreztem, a háttérmozi elviszi a fókuszt a Zenészekről.Na, "dióhéjban" ennyi
Ez még kikívánkozott belőlem, csak nem volt időm korábban írni.
-
sith7
félisten
2025.05.28. Iron Maiden
Most voltunk először Iron Maiden koncerten, illetve a Papp László Arénában.
A megközeleítés tényleg egyszerű volt, a bejutás talán 3 percet vett igénybe, pedig volt tömeg rendesen.
Az épületen belül is egyértelmű volt, merre kell menni, a szervezők normálisak voltak. (volt 1-2 kérdésünk)Az előzenekart nem ismertük, volt 1-2 jónak tűnő szám, a dobos nagy forma volt.
A hangosítás nem volt az igazi, szóval néha csak a visítás /ének/ jött át a zúgás mellett.Ez sajnos megmaradt az Iron Maiden – n is, de aztán az első 3 szám után valaki szólhatott, mert utána már sokkal jobb volt. A számok tetszettek, de volt 2 amit nem ismertünk, még a korábbi időszakból lehettek.
A szinpadi show, pirotechnika, kivetítők nagyon jók volt.
Az együttes tagjai kitettek magukért, mintha nem is annyi idősek lennének, mint amennyi valójában. A közönség jó (hálás) volt, együtt élt a zenével/együttessel, még az ülő helyek is, ahol mi is voltunk.
Nagyon nagy élmény volt, nagyon jól éreztük magunkat, remélem a Metallica – ra is el tudunk jönni jövőre.
-
Bjørgersson
félisten
-
Voy15
tag
válasz
Colinka #19149 üzenetére
Ezt mi nem tudjuk/akarjuk eldönteni helyetted, mert mindenkinek más és más a preferenciája.
De elmondom én mit tennék.
Megpróbálnék beszervezni valakit, akivel lehet felezni a költségeket, és megbeszélném az illetővel, hogy az egyik nap ő megy az ülőhelyre, a másik nap meg Te, illetve fordítva.
Fontos viszont megjegyezni, hogy abszolút nem biztos, hogy ez működni fog.
Senki nemtudja még, hogy lehet-e majd a jegyeket csereberélni a napok között pl.
Legrosszabb esetben mindkét napon állni vagy ülni fogsz attól függően, hogy az első napra melyiket választottad.
Legjobb esetben meg ugye látod ülve is meg állva is az együttest, a haverod is, és kapsz vissza pénzt is. -
Colinka
tag
Sziasztok, szerencsére sikerült vennem 2 db jegyet is a 2026-os Metallica koncertre. Mivel még magam se tudom hogy melyik marad meg, vettem egy álló jegyet, illetve egy ülő helyet is az egyik legjobb helyre( 210 szektor 1 sor 15 szék közvetlen a folyosó mellett). A koncertre egyedül fogok menni, nem tudom melyik lehet a jobb választás, Puskásba sosem voltam még, így nem tudom sajnos milyen lehet onnan az élmény.
-
TeeBee73
veterán
Vótmá'?
-
Andris...
tag
Ideértem maiden-re. Van itt a helyszínen fórumtárs?
-
Ellia
addikt
válasz
Bjørgersson #19130 üzenetére
Ugyan már! Örülök neki!
Itt szoktam néha elkeveredni hasonló zenékben, ajánlom, gyöngyszemeket lehet találni
-
updog
őstag
válasz
Dottorei #19140 üzenetére
A Malicious Intent magasra tette a lécet, és az If it's all the same to you jobban is illeszkedik (számomra) ebbe a vonalba, mindenesetre várós az új album.
-
Bjørgersson
félisten
-
btraven
őstag
Ozzy blues-t énekel [link]
-
válasz
Peterhappy #19134 üzenetére
Köszi a beszámolót
-
Dottorei
tag
MALEVOLENCE - Salt The Wound (OFFICIAL MUSIC VIDEO) [link]
-
-
Peterhappy
őstag
Jol tetted!
jo szorakozast akkor Nektek is!
@Andris:
Valahogy lehet a tobbi topikban is spoileres szoveget elrejteni, csak nem tudom, hogy. Gondolom forraskodot szerkesztve.Ezt latod nem tudom. Teny, hogy taskas emberkeket nem igazan lattam bent.
A.benti ruhatarat kevesen hasznaltak, de gondolom akkor kint is lehetett, ahol a taskat le kell(ett) adni. Nem figyeltem, sajnalom.Irj pu-t, vagy csutortokon kibeszeljuk a setlistet
-
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19134 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Egy kérdés: táskával leengedtek, vagy mindenképp le kellett adni a ruhatárban? Ruhatár mennyire volt vállalhatatlan koncert után? (Nekem ugyanott Sum 41 után k.va sokat kellett sorbanállnom).
Na jó, ez kettő lett.
Szerk.: Írtam volna a setlist-ről, de itt valamiért nincs spoiler elrejtés, pedig pl. a könyvajánló topikban van! Adminoknak tanács.
-
Voy15
tag
válasz
Peterhappy #19135 üzenetére
Igen, ma csak randiztam kettesben az asszonnyal.
Holnap jönnek cimborák is -
Peterhappy
őstag
válasz
Andris... #19121 üzenetére
Jo volt, en remekul ereztem magam, szerintem a hangulat jobb volt, mint a Groupamaban.
A setlist egy resze nalam nagyon betalalt - egy resze meg... nos nem annyira.
Bruce papa nem lesz mar fiatalabb, tiszteletremelto, amit odapakolt ma, de azert csak kozelebb van mar O is a hetedik x-hez, mint a hatodikhoz.Brutto 120 percet(!) jatszottak.
Par dal okan hianyerzetem van, de e tekintetben en meg soha nem indultam haza teljesen elegedetten IM koncertrol.
A dobos rendben van, mukodik - de azert (nekem) csak hianyzott Nicko.
A hangositas nem volt tokeletes, remeljuk holnapra jobb lesz.
Minden mas spoileres lenne.
Jo szorakozast a holnapi csapatnak!Es a lenyeg: ez meg mindig a vilag egyik, ha nem a legjobb bandaja!
🤘
Kieg: a koncert elott allati jo dalok mentek, es jo nehanyat kozuluk az avatarom enekelt fel.
-
Voy15
tag
válasz
Peterhappy #19120 üzenetére
Picit azért kárpótolva lettél ma, nemde?
-
TripleB
senior tag
Szinte örülök, hogy nem hallgatom ezt a vonalat / Iron Maiden, Metallica, Judas Priest, GnR stb / , mennyit spóroltam már 🤣
-
Bjørgersson
félisten
Ha már koncertek, muszáj megemlítenem, hogy pénteken volt szerencsém élőben meghallgatni az egész albumot, és valami eszméletlen volt!
A harmadik sorban vigyorogtam végig, mint egy kisgyerek, ráadásul a koncert után sikerült lepacsiznom és dumálnom is egy kicsit a srácokkal – Georgtól kaptam egy dedikált dobverőt, úgyhogy tényleg felejthetlen este volt.
Ellia ezúton is köszönöm még egyszer, hogy anno belinkelted – nem gondoltam volna akkor, hogy 10 évvel később ilyen élményben lesz részem.
szerk.: Úgy látom, már nem él az eredeti link, úgyhogy itt a teljes album: Elder – Lore
-
-
Peterhappy
őstag
Jaja.
Halestorm lement, szerintem klafa volt.
Hale elegge megoszto lehet, sokat visit, de amugy jol enekel, foleg ha karcosabbra veszi a figurat. Es kozben gitarozik.
Ha valakinek bejon, mint no, erdemes hozza kozel menni, nincs tuloltozve
A tervezetthez kepest 5 perccel hamarabb! kezdtek, 1925kor, ha valaki elsosorban miattuk jonneerre szamitson! 40 percet kaptak, kihasznaltak. En egy dalukat sem ismertem, nem azzal kezdem holnap, hogy nekiessek a diszkografiajuknak, de szerintem elozenekarnak nagyon rendben voltak. Jo hangulatot csinaltak, a kozonseg is kajalta Oket.
A dobos meg egy allat -
válasz
Peterhappy #19122 üzenetére
Most néztem csak, hogy elmentünk mellette, tényleg az Arénában van? Fedett helyen?
-
Peterhappy
őstag
Na, neztem lenyegi infokat.
1800tol indul a sor1200 az asvanyviz, es a bor decije, 1500 a kola stb.
Polo 20k... pulcsi 40k. Sal 15k, baseball sapi 17k
-
Peterhappy
őstag
válasz
Andris... #19121 üzenetére
Koszi!
Tiz perce jottem be, 2x1 perc volt a beengedes, meg kevesen vannak, a legtobben meg a metrokijaratnal alapoznak.
Volt egy utcazenesz csoka, aki elektromos gitarral tolta az Enter sandman-t. Tudtam en, hogy elkapkodtam a mai jegyvasarlast...Allohely mar most azepen megtelt elol, mar most surolja a keveropultot, elotte 2/3-ban meg is teltek a sorok.
Setlistet nem fogok irni, akit erdekel, setlist.fm-en a lejatszas pillanataban fent lesz, de en nem fogok spoilerezni
en sem orulnek, ha belefutnek.
Ha nem is ugyanez lesz a setlist holnap (meglepne), de max 1-2 valtoztatast tudok elkepzelni. -
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19120 üzenetére
Sajnálom, hogy az kimaradt neked. De azért a 10 koncert is elég irigylésre méltó. Írd majd meg, milyen volt a mai, mire számítsanak a holnapiak.
-
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19117 üzenetére
Én a maira nem megyek, holnapra találtam jegyet, így lesz ez a holnapi a hetedik. Azért 2x ennyi pénz nekem is luxus. Úgy veszem, hogy most igazából 1x vannak itt. Remélem, ugyanaz lesz a setlist mindkét nap és nem maradok le semmiről.
2014-ben melyik albumokat turnéztatták? Összefolynak már a dolgok. Nekem az a koncert volt a kedvencem, ahol a Seventh Son-t játszották el teljes egészében. Az a kedvenc albumom, és nem is reméltem, hogy valaha kapok egy ilyen koncertet.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Andris... #19114 üzenetére
Nekem a holnapi kimarad. Nem fért bele a duplázás.
Azzal, hogy most csak egyre megyek, és sajnos kimaradt a tavalyi Judas Priest is, szinte ki is gazdálkodtam a Metallicára a jegyet.Francba, ezt így kellett volna tálalni reggel a Zasszonynak, na mindegy.
Nekem a '2014. június 3-i koncert fáj nagyon, iszonyatosan vártam, hogy azokat a lemezeket turnéztassák meg, rég vártam annyira koncertet, mint azt, de előző nap összetörtem magam bringával, így a kórházban, telefonról hallgattam Maident, míg Apósom elment helyettem a bulira.
-
Ellia
addikt
válasz
Peterhappy #19113 üzenetére
TS csak +30%-ot enged radobni.
-
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19113 üzenetére
Nekem még csak a 7. lesz
-
Peterhappy
őstag
válasz
Andris... #19109 üzenetére
Szerintem ez nem a grandiózus lemez, inkább szól az üzérkedésnek.
A megoldás talán az lenne, ha a TS-en ilyenkor nem engednék, hogy profitot realizálhass a jegyen. Aki meg jegyet keres, annyival fizetne többet, ami a TS profitja. Win-win.A poén, hogy nem biztos, hogy itt nincsenek maximalizálva a jegyárak. Csak más kávéház. Más helyszín, más technológia.
Egészen döbbenetesen sok időt vett igénybe, hogy Budapestre hozzák a Talicskát, és nem akármilyen technikai feltételeket kell(ett) hozzá megvalósítani. Én megértem, ha ennek extrém felára van, főleg hogy ez valószínűleg sok más koncerthelyszínen is nehézségeket jelenthet(ett).Én is láttam már a Metallicát, jó 15 éve, de még egyszer szeretném.
A mai lesz azt hiszem a tizedik Maiden koncertem, hát Ők nálam is más helyet foglalnak el a szívemben -
Voy15
tag
Ha ülőhelyed van, akkor nem fognak leengedni az állóba egyáltalán, és fordítva, ha állóhelyed van, akkor meg az ülőrészekre nem fognak beengedni.
Minden szinten viszont vannak büfék/Wc-k meg ilyen várakozó terek, oda mehetsz majd korlátlanul (legalábbis ez eddig így volt), de ezekből a terekből nyílnak a tényleges lelátó részek, és minden egyes szektor, minden egyes kapujánál ellenőrizni fogják a jegyedet, és elzavarnak már akkor is, a másik szektorba, ha a helyed amúgy megközelíthető lenne egy másik szektorból.
Általában az álló részeken is van pl pultozás, de oda már nem fognak leengedni ülőhellyel, mert ezek a pultok már közvetlen azon a területen vannak, ahol a koncert maga is.
Viszont állójeggyel meg felmehetsz a különböző szintekre, mert ellenőrzés csak közvetlen a kapuban van, ami meg már kivezet a lelátóra.
Elég nagy hely a Puskás, de amúgy általában véve flottul mennek ezek a dolgok, és minden egyértelmű lesz ott a helyszínen, csak a bejárati kaput nem érdemes eltéveszteni, mert belefuthatsz ilyen plusz 20 perc gyaloglásba -
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19107 üzenetére
Metallica annyira nem hoz lázba. Egyszer látni kell mindenkit élőben, nekem ez Bécsben sikerült, de elég is volt. Amikor szinte a fél koncert úgy telt, hogy 40-50 "statiszta civil" vagy nem is tudom ki fent volt mögöttük a színpadon, hogy lássa mindenki, milyen családias ez a zenekar, az nekem kicsit már túl volt tolva. Mindezek mellett nem akarom kritizálni, amit elértek, és Papa Het egy kifezejetten jó arc ember. Csak úgy az egész Metallica jelenség en bloc nekem sok.
-
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19107 üzenetére
Köszi. Nem esett le, hogy ez a figyelmeztetés a Metallicára vonatkozik.
Amúgy szerintem nem korrekt lelőni a Ticketswap-ot, inkább tűnik ilyen tipikus "grandiózusabb istenkirályabb banda vagyunk mindenkinél" hozzáállásnak, mert hát a Metallica az Metallica*... Az olyanok, mint én, aki lemaradt az eredetileg értékesített jegyekről mert rögtön sold out lett az adott koncert, nekünk csak ez marad. És a Ticketswap is van annyira hivatalos, mint az eredeti jegyárusító weboldalak. Meg kell adni a személyazonosítódat, van visszatérítési garancia, teljesen új QR-kódot generál az új jegyen, stb. (Ez utóbbi pl. számomra azt sugallja, hogy nyilván kell, hogy legyen megegyezés a Ticketswap és az adott koncertszervező között, hiszen a rendezvény rendszerébe be kell, hogy kerüljön az újonnan generált QR-kód. Nekem pl. egy régi Barba Negrás Steel Panther koncerten volt olyan, hogy nem fogadta el a leolvasó a ticketswap-os jegyemet, és utólag visszatérítették az árát. Mondjuk kellett velük kicsit hadakozni, de megoldódott végül.)
*A Maiden számomra pont az ellenkezőjét képviseli, például ők az egyik előző turnén maximalizálták a jegyárakat globálisan, és nem lehetett ilyen csillagászati árakat rakni a jegyekre (mint pl pont ezek a 100+ ezres Metallica jegyek pl.). Írta itt valaki régebben, hogy a maiden neki a cicomá csilivili sztárbanda imidzs-et, szerintem pont nem. Teljesen átlagos, megközelíthető zenészek, nem képviselnek semmiféle sztárságot. Elég csak Steve bármelyik interjúját meghallgatni, mi a véleménye a médiáról, meg a felhajtásról. Ők pont hogy a londoni munkásosztályból jöttek, és szerintem azóta is helyén kezelik a dolgokat. Bruce, ő más kérdés, ő tényleg tud egy kiállhatatlan crybaby lenni
-
Peterhappy
őstag
válasz
Kergeboci #19101 üzenetére
Én is arra tudok gondolni, hogy a TS-t letiltják. Abból a szempontból jó, hogy így talán tényleg azok mennek el, akik szeretnének, de annyiból meg nem, hogy nálunk kérdéses volt, Feleségem tudna-e jönni, mert lehet, hogy képzése lesz akkor, és úgy gondoltam, veszek neki is egy jegyet, s max eladom, ha nem tud eljönni.
Hát így nem kockáztattam, csak egyet vettem. Szerencsére amúgy sem tűnt túl lelkesnek az Asszony.
És biztosan járnak mások is hasonló cipőben.Nekem is addig remegett az ujjam a gombon, kell-e ez nekem, hogy közben az 52k(?)-s ülőjegyek el is fogytak (már ha voltak egyáltalán), 63k volt így az ülőjegy, mindenféle grátisz jutalékkal. Lebeszéltem magam az állójegyről, nyilván jobb lett volna, de ezt a felárat most nem tudtam bevállalni
Andris: Maidenre tuti bejutsz
A Talicska passz. Egy év múlva megtudjuk.
-
sith7
félisten
válasz
Peterhappy #19100 üzenetére
A Live Nation , Funcode.hu az hivatalos ?
-
Andris...
tag
válasz
Ez azt jelenti, hogy a Ticketswap-on vásárolt jegyemmel nem fognak beengedni, csak mert más neve van rajta?
Ezt pedig végképp nem értem: "a részvételi díj eredeti vásárlójának történő visszafizetése mellett"
Tehát azt a 40.000 Ft-ot, amit most fizettem a Ticketswap-on az eladónak, a belépésnél ismét ki kell fizetnem majd az eladónak (a szekus gyorsan megkeresi a tömegben egy nagy táblát lóbálva, amire fel van írva a neve), emellett pedig még a jegyemet is érvénytelenítik, és nem engednek be. Ez a kérlelhetetlen logika egyszerűen parádés! -
Voy15
tag
Metallica jegyek behúzva
.
Az álló amúgy 98k volt, az előzetes 89 helyett.. -
válasz
hát mivel nincs rajta személyigazolvány szám csak egy qr kód, megnézném, hogy akadályozzák ezt meg. Még azt el tudom képzelni, hogy tiltják a ticketswap-ot, de azzal csak tényleg szürke zónás üzéreknek kedveznének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Vallás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hajlítható 9 mm alatt, 6000 mAh felett?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest