- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
Van egy kis gondom.
Most tettem fel a gépemre xp-t.
Valamiért elkavarta a dolgot, és a D: particiora tette a boot dolgokat, a windowst pedig a C:re.
Meg lehet valahogy oldani reinstall nélkül, hogy a C: on legyen a boot rendszer? Tehát ha a Dformázom, akkor ne haljon le a gép.
Note notebook és Sata -
törölt tag
Nekem hasonló lenne a problémám de mégis más
Szóval van a faterom gépe. Van benne egy 200GB-os merevlemez (ezen vannak a rendszerpartíciók meg beállítások meg satöbbi összesen 88,1 tized GB) és van egy 160GB-os (semmi fontos adat nincs rajta csak egy előretelepített win xp amit fater nem használ) merevlemeze is. Na szóval azt szeretném elérni hogy MINDENT átcsoportosítsak a 160GB-os motyóra pontosan úgy ahogy a 200GB-oson volt. Utána kivenném a 200 gigás vinyót, leformáznám és menne az én gépembe és az én gépemből meg tovaadnám faternak az én 80 GB-os vinyómat és azt meg úgy akarom megcsinálni hogy ugyanolyan legyen mint a 160 GB-os vinyó volt.
Plz help
-
kovacsson
tag
up!
-
[HUN]Zolee
őstag
szerintem amennyi időt már eltöltöttek az itt kérdező emberek, azzal hogy a régi rendszerüket átmentség, már 2 feltelepítették volna az új rendszert, minden programot és be is állították volna őket (főleg hogy sok progi egy fáljba tárolja abeállításokat és azt simán vissza lehet tölteni. Nem is értem miért akarnak ilyet csinálni. De azért jó mulatást a továbbiakban.
/Nem akartam megbántani senkit, csak a véleményem volt./ -
törölt tag
válasz
kovacsson #11 üzenetére
Csak azonos méretű vinyónál megy problémamentesen a dolog.
Azt kell elérned, hogy az MBR, és a boot fájlok felkerüljenek rendesen a vinyóra, mert ennek segítségével bootol az oprendszer. a maradék, már simán copy/paste opcióval másolható.
Elvben a Drive Image prog tudja.
[Szerkesztve] -
kovacsson
tag
help...
-
kovacsson
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Két notebook HDD-jét szeretném kicserélni (méretkülönbség miatt, 40 Gb és 80 Gb), oprendszer telepítés nélkül. De valahol elakadtam és most nagyon aggódom...
Acronis TrueImage segítségével megcsináltam az image-et az egyikről (a 40 Gb-osról). Utána a másik (80 Gb) vinyót átklónoztam arra a vinyóra, amiről már megvolt az image.
Már itt is furcsa volt kicsit: beraktam az ''új'' (40 Gb) vinyót, erre disk read error-ral nem bootolt róla. Megcsináltam újra a klónozást, utána működött.
De az image alapján most nem tudom bgeüzemelni a 80 Gb-os vinyót a másik gépben: ''Lemezolvasási hiba; nyomja meg a crtl+alt+delete-et az újraindításhoz''.
Másik gépen, windows alatt USB-s rackben hibátlanul működik, tudja olvasni stb.
Valaki tud segíteni, hogy hol a hiba?
Köszönöm előre is! -
xH
csendes tag
Jajjajjajj... a norton ghost 10-est nem tudom fel instalálni win2000 serverre ''nem támogatott op. rendszer üzenetet ad'' van valami jó tanács valakitől ?
xH. -
dev0
csendes tag
Ja azt elfeletettem h mindezek előtt töröltem minden eddigi partíciót az új vinyóról, aztán kikapcsoltam a gépet, lehúztam az új vinyót, és aztán újraindítottam a win-t h lássa h csak 1 vinyó van. És ezek után bootoltam Hiren's Boot CD -vel. A partíciókat meg lehet beszélni a progival cloning előtti varázslóban. Egyébként nagyon okos és C rendszerpartícióra rárakott még 3GB-t h legyen hely a többit meg értelemszerűen a másikra hagyta mert az új vinyó 40GB -vel nagyobb. Amúgy ha nem tetszik az ő javaslata meg lehet változtatni.
Na csak azér írom le h ha valakinek ilyen prob-ja lenne akkor tudja mit hogy kell. -
dev0
csendes tag
Acronic True Image Enterprise Server -t használtam ami a Hiren's Boot Disc-en volt és Disc Cloning -et használtam. Miután kiírta h cloning was successfully completed, aztán kikapcsoltam a gépét, lehúztam a régi vinyót (táp és adat kábelt is). Master volt eddig is az új vinyó. Beállítóttam BIOS-ban h HHD-0 -ról bootoljon. Aztán már tölött is a windows mint régen C: D: lett a nevük a vinyóknak.
-
gadamer
tag
Próbáltad már itt: Start Menu/Settings/Control Panel/Administrative Tools/Computer Management. Sajan csak így tudom leírni, mert angol windowsom van. Itt lehet állítani a partíciók betűjelét, de ezt lehet a Partition Magicben is. Tapasztalatim szerint azonban a rendszer betűjelét nem engedi változtatni.
-
dev0
csendes tag
Na fejlemény.
Végül Partition Magic-el sikerült a dolog. Pontosabban:
Átállítom BIOS-ban h a másik HDD-ről bootoljon, be is tölt a windows, de nem C: a betűjele hanem H: a meghajtónak. Pl. start futtatás cmd, és ott H-t ír. De a dolgokat meg a C-ről indítja mert úgy maradt meg a parancsikonokban meg mindenhol. Nem lehetne megoldnahi h a H: C: legyen és fordítva?
Kipróbáltam h lehúztam a régi vinyót amin a C: -van, akkor meg bejött a windows xp töltőképernyője de megállt és nem töltött tovább. Szóval továbbra is a C-ről olvassa az adatokat (vagyis próbálja).
Namármost PartitionManagerben ott a Drive Mapper, de ha ott most megmondom neki h a C: az már H: lett akkor kiírja h ez sok hibát eredményezhet meg ilyenek. Ez még nem is lenne baj de ha végül tényleg elromlik a régi akkor megszűnik a C: és akkor a H: lesz a C: és akkor megintcsak nem jó mert addigra meg már a H: -n fogja keresni a dolgokat.
Az a baj h a Drive Mapper szerintem nem felcseréli a betűjeleiket hanem csak átírja a dolgok elérési útjában a betűjelet.
De hogy tudom megadni h melyik partíciónak milyen betűjele legyen? Egyáltalán mi határozza ezt meg?? A Maxtor vinyóm most már örökre C: lesz? Az újat akarom C:-nek. Ahhoz muszály mind2-ről letörölni mindent és először az új Seagate-re létrehozni a C:-t és arra rakni a win-t? -
gadamer
tag
én is próbálkoztam ghosttal, de nekem se sikerült a dolog, viszont azóta acronis true image-et használok és azon belül a clone-ozást és így müxik rendesen
, de lassabb a ghostnál
szerk.: légy türelmes
[Szerkesztve] -
dev0
csendes tag
Hali!
Van egy haldokló vinyóm (néha kattog menet közbe, olyan hang mint mikor kikapcsol) és ezért vettem egy újat. Ez egy Seagate 160GB -os cucc, a régi meg egy 120GB-s Maxtor.
A régi két partícióra volt osztva, egyik a rendszernek (C:) másik meg adatnak (D:). A D: ről akár át is másolhatom a cuccokat, vagy PartitionMagic-ben partíció másolásával, vagy NortonGhost 9.0-val (Copy one drive to another (useful when upgrading to a larger drive)).
Ez eddig OK, átmásolja, megvan.
De ha ugyanezt a C: -vel csinálom, nem bootol.:
Partition Magic-ben megcsinálom az új partíciókat, az új rendszer partíciót Active-ra rakom, Primary-re, Bootable-re(még a jumpert is átraktam master-re de az mind1 mert BIOS-ban úgyis át tudom rakni honnan bootoljon.)
Átmásoltattam a Ghosttal a C partíciót az új renszerpartícióra, rebootoltam de megállt a Verifing DMI Pool Data-nál. Tehát nem kezd tölteni se win-t se semmit.
Aztán megsemmisítettem mind2 partíciót, kedztem mindent előlről. Partition Magic-el partíció másolásával, mindent megint beállítottam h bootolható legyen, (itt aztán mielőtt elkezdte volna valójában a folyamatokat, kiírta h nem biztos h bootolható lesz.) átmásolta az adatokat a rendszerpartícióról, reboot, és nem indul a win.
Szóval kinek van tapasztalata ilyen téren? Ghost-tal csak ugyan arra a vinyóra lehet visszatölteni biztonsági mentést? Van esetleg valami más progi aminek ez nem okoz akadályt?
Nincs kedvem azt a 200 progit egyenként újrarakni és beállítani, gondoltam így tök jó meg egyszerű lenne, de nem megy.
Előre is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest