Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dev0

csendes tag

Hali!

Van egy haldokló vinyóm (néha kattog menet közbe, olyan hang mint mikor kikapcsol) és ezért vettem egy újat. Ez egy Seagate 160GB -os cucc, a régi meg egy 120GB-s Maxtor.
    A régi két partícióra volt osztva, egyik a rendszernek (C:) másik meg adatnak (D:). A D: ről akár át is másolhatom a cuccokat, vagy PartitionMagic-ben partíció másolásával, vagy NortonGhost 9.0-val (Copy one drive to another (useful when upgrading to a larger drive)).
    Ez eddig OK, átmásolja, megvan.
    De ha ugyanezt a C: -vel csinálom, nem bootol.:
    Partition Magic-ben megcsinálom az új partíciókat, az új rendszer partíciót Active-ra rakom, Primary-re, Bootable-re(még a jumpert is átraktam master-re de az mind1 mert BIOS-ban úgyis át tudom rakni honnan bootoljon.)
    Átmásoltattam a Ghosttal a C partíciót az új renszerpartícióra, rebootoltam de megállt a Verifing DMI Pool Data-nál. Tehát nem kezd tölteni se win-t se semmit.

Aztán megsemmisítettem mind2 partíciót, kedztem mindent előlről. Partition Magic-el partíció másolásával, mindent megint beállítottam h bootolható legyen, (itt aztán mielőtt elkezdte volna valójában a folyamatokat, kiírta h nem biztos h bootolható lesz.) átmásolta az adatokat a rendszerpartícióról, reboot, és nem indul a win.

Szóval kinek van tapasztalata ilyen téren? Ghost-tal csak ugyan arra a vinyóra lehet visszatölteni biztonsági mentést? Van esetleg valami más progi aminek ez nem okoz akadályt?
    Nincs kedvem azt a 200 progit egyenként újrarakni és beállítani, gondoltam így tök jó meg egyszerű lenne, de nem megy.
    Előre is köszönöm a segítséget.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák