Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Isten ments, hogy belenyúljon a monitorába. Ezeken az új monitorokon már olyan fixen van rajt a burkolat, hogy ha azt megbontják, azonnal észrevenni a patentok felett a feszegetést (tapasztalat). Ezeket a házi barkácsokat -ne felejtsd el- nem ritkán garanciavesztések kisérik, úgyhogy óvatosabban ajánlgasd. Bud: az oké, hogy beleegyezett, hogy kijönnek, de azt ingyen is kell ám, lehet hogy ő nem erre gondolt, ezt azért nem árt tudatni vele. (Sipolásért nem fognak csinálni semmit. Minden monitor trafója sipol, ez valameddig természetes jelenség.)
-
vfo7
senior tag
Sípolni a trafók szoktak. Ugyanaz a mechanizmusa, mint a sima hálózati trafóknak: csak azok búgnak, mert a működési frekvencia 50 Hz, ezért azzal, illetve a felharmonikusaival búg. A monitorban a sorkimenő tizenvalahány kHz-n megy, ezért nem tud búgni, viszont sípol. Megoldás: csere. A hálózati trafókat még lehet úgy javítani, hogy a vasat jobban összeszorítod, vagy újra nyakonöntöd fixálóanyaggal, de a sorkimenővel ezt nem lehet megcsinálni. Egy megoldást javaslok, csak nem visszafordítható: venni kell autósboltban FBS nevű ''kenőcsöt'', ami szilikonpaszta, próbáld meg vele bekenni a sipost, de ha megszilárdult, a kötés csak robbantással oldható.
-
vfo7
senior tag
Ha a monitoron függőlegesen lötyög a kép és a lötyögés függ a képtartalomtól, akkor az biztos, hogy szinkronizálási hiba. Nem valószínű, hogy bármi köze lenne a videokártyához, vagy a szoftverhez. Legtöbbször házilag is javítható, mert a legtöbb monitoron belül a panelon vannak trimmerpotméterek, amikkel a vízszintes, ill. függőleges szinkron üresjárati frekijét lehet állítani. Ki kell nyitni a monitort ha nincs lepecsételve, meg kell keresni a vonatkozó trimmet, elindítani a remegős szoftvert és addig tekerni, amíg abba nem hagyja. Ha nincsenek trimmek a panelon, a típusszám alapján be lehet szerezni a szervízkönyvét, mert akkor menüből lehet ugyanezt állítani.
Nézd meg, hogy a jelenség hidegen, vagy melegen áll fenn, illetve bekapcsolás után mennyi idővel jelentkezik. Ha ugyanis egy bizonyos idő után jön csak elő, akkor szinte biztos, hogy valamelyik oszcillátor nem tud szinkronizálni, mert az üresjárati frekvenciája a melegedés hatására kicsúszik a tűréshatárból. Ez lehet alkatrésszórás, de a legtöbb esetben valamilyen felmondás alatt álló portugál vendégmunkás volt slampos a gyártósoron és rosszul állította be. -
bud
csendes tag
NA most hívtam a Fókusz javítóműhelyt vagy mit...:
Itt értelmes, inteligens volt a csávó!!!
-Blalalala
-Azt szeretném mondani, h. a monitor garanciajegyén az szerepel, h. a rögzített..... a helyszínen kötelesek javítani, vagy elszállítani
-hát a helyszínen nem fogjuk, de TERMÉSZETESEN kimegyünk érte, ha igényli az ügyfél, persze ha Budapesten belül van
-igen, pesten vagyok. És cserekészüléket kapok?
-természetesen 15 nap után, a jogszabályok értelmében
-tehát nekem max 15ig nem lesz monitorom ugye, és rögtön nincs cserkészülék
-így van
-jó, hát most sajnos kell a monitor, majd fel fogom hívni a napokban, nagyon köszönöm a segítségét
-nincs mit uram, minden jót
Inteligens volt a csávó, de így sem lesz monitorom, ha minden jól megy 1 hétig, úgyhogy fel kell hoznom a régi szutykot.
Bud -
bud
csendes tag
Sziasztok!
Ma felhívom a budapesti Dislpay szervíz-t, ami a garanciajegyen szerepelt, modom a csákónak, h. szar a monitor, mikor tudnának kijönni megnézni?
- Erre ő: Mi,(haha) mi semmikor..., hozza be és majd megnézzük.
-De az van a garanciajegyen, hogy a rögzített bekötésű, valamint 10 kg-nál nehezebb termékeket a szervíz köteles az üzemelés helyén javítani, ha meg ott nem megy, elszállítani...
-Ő: nahát, mi nem megyünk ki, az biztos, amúgy sem közvetlen Samsungosok vagyunk, meg inkább hívjon fel egy olyan szervízt, ami az ön körzetében van.
-Én: Kb 4 pesti szervíz van a garanciajegyen ami monitorokat is javít, ebből 1 az önöké, ja és honnan tudjam melyik az én körzetem? (a szervízekből 3 a 13kerben van, a negyedik meg a 14-ben......Én meg a 9-ben vagyok)
-Hát honnan tudjam, h. ön hol lakik. (HAHAHHAHA)
-És ha felhívom a fogyasztóvédelmiseket?
-Hívja (haha) mi nem fogunk kimenni.
-letettem
Na szóval, ha a ''a rögzített bekötésű, valamint 10 kg-nál nehezebb termékeket a szervíz köteles az üzemelés helyén javítani, ha meg ott nem megy, elszállítani...
'' -ban szereplő valamint szó és-t jelent, akkor igaza van, ha nem akkor nem. De most akkor ezt hogy értelmezzem, valamint=és Valamint=vagy???
Mert ha és, akkor a monitor ugye nem rögzített bekötésű... -
<Adamsky>
nagyúr
Én is jártam már így...
Addig néztem / hallgattam egy hibát, hogy a végén már kezdtem
azt hinni, hogy teljesen megszünt. :DDD Persze magától semmi
sem javul meg.
Látom kipróbáltad az Aida-s tesztet. Abból amit írtál, úgy tűnik, hogy
valami nincs rendben a monitorod tápjával. Mindenképp ki kéne
vizsgáltatni. A jobb / újabb / minőségi monitoroknak ebben a tesztben
remegés mentes képet kéne nyújtaniuk. Nekem is volt Samsung-om,
és azzal nem volt ilyen (volt más) probléma. Ne add fel a dolgot! Hajrá!! -
greenface
aktív tag
Nekem akkor remeg be néha, amikor a tv-tunerkártyába be van dugva a jelkábel. Ha kihúzom, megszűnik... :) Az előző és a mostani monitoromnál is.
-
bud
csendes tag
Na most visszacseréltük a két monitort, és esküszöm, mintha nem remegne úgy nállam sem a saját moncsim, mint előtte...
Sztem már beteg vagyok, képzelődöm, stb. Dobáljatok meg kővel lol.
Mindenesetre tény, hogy a test még mindíg elég rendes eltérést produkál a két monitor között, így holnap vszínű felhívom őket. -
bud
csendes tag
Na szóval: kicseréltük a két monitort, és mindkettőn lefutattuk az Aida testet, tapasztalat: az enyém a haver ATI Radeon 9500-as videokártyáján is érezhetően remeg ( a széle láthatóan ugrál), de sztem nem annyira mint nállam.
Az ő monitora nállam tökéletesen működik, nincs remegés, új ablak (word, explorer) megnyitásánál sem látok semmi ilyesmit.
Viszont ha nálla nyitok ilyet (word), akkor az én monitoromon sem látok hibát, inkább csak az Aida testnél (de ott sem olyan durván, mint nállam)
Szóval, vszínű nem ok a monitor, de nállam sokkal ''durvábban'' nem ok, mint nálla.
Hát ez mesés, mindenesetre, holnap felhívom a Samsung szervízt.
Esetleges vélemény?
Thx in adv.
Bud
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
szokrika
tag
válasz
Johnny Cage #36 üzenetére
''Sipolás a táp miatt van, nem nagyon. Azonban nem mindegy, hogy milyen jellegű a jelenség. Ha olyan, mint amikor a mobil bezavar, akkor az már elég durva képremegés.''
Az a Régi kártyával volt. Végigpróbáltam vagy három drivert. Mint tudjuk, a régi Radeonokhoz nem valami bő a választék...
Egy idő után a kép rázódása megszűnt.
Most a Gecube Radeon 9600XT-vel nem remeg. És szépen megy a 85 Hz. Nem is szeretném viszontlátni, nit mondjak...
Ha a monitor tápja gyenge, attól kezd sípolni? Javítható? Akasszam a gép tápjára?
Nem állandó a síp (általában akkor jön be, ha játékból Desktopba váltok 1024-ből 1280-ba), de reboot után elhallgat. -
szokrika
tag
Velem is előfordult hasonló dolog. A Radeon 7000/ve (gagyi, noname) + Compaq V900 19''-es monitor beremegetette időnként. Olyanformán mint amikor a mobil ''megrázza'' a képet. Néha ezt a jelenséget sípolás váltotta fel. Igaz a frissítési ráta sosem volt 85 Hz, hanem 86,5 vagy 88. Kicseréltem a videókarit. Most nem remeg. De néha sípol. Gondolom megkínozódott a monitor szinkronprocija. Fene tudja.
P.S.: A sípolás orvosolható? Mit tudtok erről? -
bud
csendes tag
válasz
Johnny Cage #32 üzenetére
Na ja, épp ez a baj, vidéken vettem.
De amennyire én tudom budapesti szervíznek is beszólhatok, és elvileg ők is kötelesek kijöni, stb.
Na most azt nem akarom, h. kijöjjenek, megnézzék, és azt mondják, :''hátde nem is amonitor a rossz, ezért mivel kijöttük perkálj 20 ropit szépen...''
Jól tudom, hogy pesti szervíz is köteles kijönni, ugye? -
Johnny Cage
addikt
-
bud
csendes tag
Na sziasztok!
Szóval hétfő van, és Pesten vagyok!
Megcsináltam a monitoron a javasolt Aida32-es monitortestet. Itt a stability test-nél, a monitor szélén lévő fehér keret étezhetően ugrál, amikor vált!
Na megcsináltuk a szobatársamnál is, és nálla semmi (gyakorlatilag totál minimális) az ugrálás.
Ez tutira azt jelenti, hogy a szar a monitor, vagy ettől még lehet a videokártya a rossz???
Szerintetek?
Thx Bud -
Sundesz
addikt
Nekem is volt ilyen bajom! Most egy teljesen külön konnektorba dugtam és eddig jó hála a jó égnek!(kop-kop)
-
bud
csendes tag
válasz
Johnny Cage #27 üzenetére
Besza*ok, komolyan?
Nem is gondoltam volna, én már azon filóztam, hogy juttatom fel pestre az ősrégi monitoromat, mert hiába eccerűen kell egy gép, amivel dolgozok...
Még ki is KÖTELESEK jönni érte? Na az királyság lenne!
El fogom olvasni a szerződést, köszi!
Bud -
Johnny Cage
addikt
válasz
burgatshow #26 üzenetére
Te miről beszélsz?
-
Johnny Cage
addikt
''...akkor gondolom nem adnak ''cserekészüléket'' helyette, ugye. (na nem vagyok ennyire láma, ebben mondjuk 99% biztos vagyok, de azért hátha...)...''
Ez nem lámaság kérdése: kötelessek cserekészüléket biztositani. Ha ellenkeznek, ne hagyd magad. Nekem ha valami gondom van, 10-ből 10 alkalommal kénytelen vagyok megfenyegetni az eladót vagy a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséggel vagy mással, csak akkor hajlandók egyáltalán a kisujjukat mozditani. Nagyon vigyázz, mert mindent meg akarnak spórolni - ahol tudnak, ott vágnak át. Ja, és még egy jótanács: olvasd el a garanciaszerződést: nem ám te futkosol be hozzájuk a monitorral. Kötelesek kijönni, megnézni, ha a helyszinen nem javitható, akkor az elszállitásról/javittatásról és a későbbi visszaszállitásról gondoskodni. Ha akadékoskodnak, vidd be és olvastasd el velük a garanciaszerződést - hogy legalább erről is tudjanak.
[Szerkesztve] -
bud
csendes tag
Bocsi, h. egymás után ilyen sokat írok, de lenne egy kérdésem:
Ha a monitor lesz a hibás, és beviszem a samsung szervízbe, akkor gondolom nem adnak ''cserekészüléket'' helyette, ugye. (na nem vagyok ennyire láma, ebben mondjuk 99% biztos vagyok, de azért hátha...)
(Amúgy meg adhatnának a tetvek, ha már az ő hibájuk...) -
bud
csendes tag
''S nem csak új dolog megnyitásakor, hanem kvázi random, és időnként akár percekig is.''
JAJAJAJA
igen valóban, nekem is. DE nem percekig, inkább kb. 5 másodpercig (de nem a szemem korrigál, mert nagyon remeg, a remegés megszűnik!)
Már alig várom a holnapot, neki állok, megnézek mindent amit írtatok!
Köszi -
bud
csendes tag
válasz
Johnny Cage #17 üzenetére
''Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt azért tudni érdemes milyenek a mai monitorok -főleg az úgymond népszerűbb modellek és márkák (pl. Samsung, LG)-. Tudni kell, hogy nem itt kezdődik a profi monitor.''
Na ja, tudom, hogy ez nem profi kategória, hidd el, már ezerszer megbántam, h. ilyet vettem, inkább lett volna TFT (még abban az esetben is, ha nem a monitor lesz a ludas'' vagy jobb crt (én nem vagyok egy számítógépes, monitoros profi guru, így azt néztem a vásárlásnál, h. mivel az itthoni p70f-es viewsonicom 1024*768-ban tűéles, meg kiválló, nem ba***a a szemem, végül is a samsung is ugyanezt tudja jó lesz az...na azóta rájöttem, h. van egy kis (vagy inkább óriási) különbség a kettő között a vibrálástól eltekintve is.
Mindenesetre az ősrégi kb 10 éves 14''-os noname monitorom képe sem idegesített ennyire. Szóval ez messze a kib. türéshatáron túl van...
Ja, hát én többet - nem csak a moncsi miatt - az életben nem veszek samsungot, inkább kicsit több, de akkor legyen jó, megbízható... -
up
senior tag
Tutira monitor! :((( Nekem is 765mb-m van január óta, és vagy egy hónapja elkezdte ezt csinálni... én sose használok wordot, se explorert, minden egyéb képernyőn megesik időnként (csak persze nem mindegyiken olyan feltűnő, és a szem is korrigál valamennyit). Mirc, Total commander, e-mail program, böngésző... mintha lenne valami korrelációja a lemezműveletekkel (erős írásnál talán gyakrabban jön elő). Mobilhoz, hangfalhoz semmi köze, azok nélkül is csinálja (mellesleg az összes ilyen eszköz kézikönyvében benne szokott lenni, hogy elviselik egyéb eszközök sugárzását, nem szabad hibásan működniük miattuk). Semmit nem változtattam a beállításaimon, ugyanaz a win megy rajta mint előtte, a négyéves Belineám semmi ilyesmit nem produkált, és akkor se teszi, ha visszarakom. Hulladék szar ez a Samsung, ahogy előkerül a számla, visszaviszem.
-
VladimirR
nagyúr
nekem legutobb az elso official ph lanon vibralt a monitorom - sok mas monitorral egyetemben
mint kiderult, ott ezt az aramellatas (ill annak elegtelensege) okozta, ugyanis minden valoszinuseg szerint, a biztositek epphogy elbirta a 14 gepet
probald masik konnektorban / fazison (ha megoldhato) -
<Adamsky>
nagyúr
Szia!
Én szinte biztos vagyok benne, hogy gyenge (esetleg hibás) a táp
a monitorodban. Ez egy tipikus jelenség, és úgy is szokták nevezni,
hogy pumpál a monitor. Egyébként - gyengébb - TV-nél is megfigyelhető,
hogy mondjuk egy energikusabb videó-klipp alatt pulzál a csatorna logo-ja.
Azt javaslom, hogy szedd le az Aida-t (ha még nem lenne meg), és abban
találsz majd egy jó kis moncsi teszter progit: Plugin > AIDA32 Mon. Diag.
Itt indítsd el a ''Generic Test'' alatt a ''Stability test''-et. Ha hibás a monitorod,
tehát ''pumpál'' akkor itt érezhető / látható lesz a hiba.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt azért tudni érdemes milyenek a mai monitorok -főleg az úgymond népszerűbb modellek és márkák (pl. Samsung, LG)-. Tudni kell, hogy nem itt kezdődik a profi monitor. Általános gyakorlat, hogy a jól fogyó tipusoknál illetve márkáknál előszőr bevezetik a modell-t, aztán a tömeggyártást áthelyezik egy olcsóbb gyártósorra, rendszerint valamilyen távolkeleti országba és ez sajnos magával hozza a nagyobb tűréshatárt, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 10-ből 7-nek kisebb nagyobb hibái vannak, amivel sajnos nem lehet reklamálni, mert ilyen. A maradék háromnak kevesebb, de mind a tiz a tűréshatáron belül van. Ez másképp működik a profibb kategóriákban, és itt nem a százezernél kezdődő monitorokra kell gondolni. De a Samsung ezen modelljei (pl. 765mb) sajnos az előbbihez tartoznak.
-
bud
csendes tag
Köszi szépen a javaslatokat!
Szóval akkor nem érdemes az xp-t újra fellőni, sztem sem ezzel lehet a baj...
A driver a legújabb, próbálkoztam állítgatásokkal, nem sok sikerrel...
Mindenenesetre, hogy van ez, a szobatárs - egyébként szintén samsung monitorát - nem zavarja az enyém, fordítva viszont lehetséges, tehát ez típushiba, vagy nem is hiba, inkább általános jelenség???
Sztem a legérdemesebb azt csinálni, hogy kicserélni a két monitort (ez nem nagy ügy) és megnézni mi történik. Ha nem villog (vizszintesen beremeg..)az övé az én gépemnél, akkor tutkó nem a monitor a ludas, ellenben ha villog az enyém az övén, akkor tutira az.
Ha villog az övé is nállam, akkor a vidkártyával lehet a baj, ha pedig minden ok mindkét gépen, akkor vmi szinkronizálási probléma van...
Ugyebár?
Ja, de legelőször is kipróbálom a powerstripet...
Köszi szépen a javaslatokat, hétfőn próbálkozni fogok...
Bud -
Johnny Cage
addikt
válasz
Dani [Amp] #13 üzenetére
Főleg Samtron-oknál (Samsung gyártmány) instabil a kép, elég gyakran ugrál ki hirtelen fényerőváltozáskor. Namost irtad, hogy neked is Samsung-od van, talán ennyi még előfordulhat. De látványosan villodznia nem szabad, ha nem sikerül megoldani a dolgot, vidd vissza feltétlen.
-
Dani [Amp]
csendes tag
Ja meg kérdés még, hogy a remegés az ablak megnyitása után is állandó-e,
vagy csak a képváltás pillanatában van egy gyors remegés?
A legtöbb monitoron látható hogy hirtelen fényerőváltozáskor (ablak megnyit)
pár millimétert változik a képméret, de ezt csak akkor látod ha direkt figyeled.
Beremegésnek nem szabadna lenni. -
Johnny Cage
addikt
Előszőr is: ilyesmi a videókártya és a monitor közötti aszinkron végett is előfordulhat. Erre találták ki a (viszonylag) újabb monitoroknál a Moire funkciót. Nézd meg, hogy van e rajta. Ha van, kisérletezz vele. Ha semmi változás, akkor nézd meg, hogy a word-nél pl. a kép milyen részein remeg, és figyeld meg, hogy azokon a részeken milyen szinek vannak (pl. egymástól élesen eltérő fényességű/élénkségű részeken e). Ha igen, akkor monitorhiba, de több mint valószinű, hogy e kettő egyike. A szoftver újratelepitésével felesleges próbálkoznod, amiatt semmi ilyesmi nem lehet. Biztos, ami biztos, tedd fel a kártyádhoz az aktuális drivert (www.nvidia.com - 56.64), és állitsd a képfrissitést a lehető legnagyobbra - és úgy próbáld ki, hogy villódzik e még.
-
-
[Kovi]
tag
Igen olyat már én is láttam, hogy vki nem értette miért remeg a kép a monitor jobb alsó sarkában, aztán kiderült, hogy átrendezte a szobát és a hangszórók oda kerültek közvetlenül a monitor sarkához, és ugya amágnes csodákat tesz a képpel. De ha csak bizonyos alkalmazásoknál van akkor nem ez lehet a baj. Azt viszont én is el tudom képzelni, hogy a hiba állandó, de csak világod háttérnél vehető észre. Nekem is word-ben szokott feltűnni ha villog a kép, meg olyankor néha szokott magas sípoló hangot adni a monitor, de ha átváltok olyan ablakora ahol sötétebb a háttér, akkor megszűnik.
-
bud
csendes tag
thx,
de nincsen semmilyen ilyen dolog a monitor közelében,
csak a gép, esetleg néha mobiltelefon, de nem ez a gond, mert ha nincs ott, akkor is csinálja, hangfal sincs, csak két db ősrégi kb 2*1 wattos aktív ''hangot kibocsátó vmi'', nem hiszem hogy ez lenne, TV, telefon nincs a közelben...
Egyetlen dolog van, mégpedig a szobatársam gépe+monitora kb fél méterre...
De ennyi, és szerintem annak nem kéne bezavarnia...
(csak zárójelben: itthon kb közvetlen egymás mellett van a monitor,a gép, az erősítő, két elég vad, igaz leárnyékolt hangfal, tv, telefon, mobil és minden tökéletesen működik) -
bud
csendes tag
válasz
Dani [Amp] #6 üzenetére
kösz,
sajna csak hétfőn megy, de ki fogom próbálni.
konnektort már megnéztem... -
Szuri
tag
Szia, nekem is volt hasonló problémám. Kapcsold ki és vidd távolabb a géped körüli összes többi elektronikus cuccot ( TV, modem, telefon, hangfal…), és nézd meg hogy úgyis fent áll-e a probléma.
A TV-m túl közel volt a monitoromhoz, és bezavarta (remegett kicsit a kép). A vicc az hogy az emberi szem ezeket a zavarokat egy idő után automatikusan ''javítja'', és csak új jellegű képeknél érzékeli pár másodpercre.
Én akkor úgy oldottam meg, hogy a vertikális frekit levettem 120-ról 117-re tweakelő progival.
Most viszont már kb. 2 méterre vannak ezek egymástól így abszolút nem zavarják egymást.
Egy másik érdekesség, ha 2-3 óra nagyfrekis monitornézegetés után bekapcsolom az 50 Hz-es TV-m azon is remeg a kép a szememnek pár másodpercig… -
Dani [Amp]
csendes tag
Szia,
valószínű hogy alkalmazás nélkül is villog, csak ez igazán világos háttérnél
feltűnő.
Esetleg csatlakozásokat nézd meg, próbáld meg máshogy vezetni a monitorkábelt, elforgatni / áthelyezni a monitort, másik konnektorba dugni....
Azt is nézd meg h rendesen benne van-e a videokari az AGP slotban
(óvatosan próbáld kicsit beljebb nyomni)
Ha sehogy sem szűnik akkor valami hibás (mon/VGA) :(
[Szerkesztve] -
bud
csendes tag
válasz
Dani [Amp] #4 üzenetére
Kösz az eddigieket, de
1. kizárható, fent van...
2, a monitorom 100hzen megy 1024*768-ban, és ezt tudnia kell elvileg (max 104 ebben a felbontásban...)
De akkor miért nem villog, ha pl nincs alkalmazás? Ezt nem értem...
Sajna csak hétfőn tudok bmit is csinálni (moncsicsere a szobatárssal...), mert vidéken vagyok, és bámulom a gyönyörű, tiszta NEM VILLOGÓ képét a viewsonic monitoromnak... -
Dani [Amp]
csendes tag
Hi!
Elsőre két dologra gondolok:
1, Nincs fent a vidkari drivere-ez kizárható, ha tudsz felbontást/frissítést változtatni.
2, Olyan felbontásban megy a moncsi, amiben csak 60Hz frissítést tud, az
pedig elviselhetetlenül villog (ez világos háttérnél feltűnő és zavaró)
(3,) Próbáld meg másik VGA-val / monitorral, hátha valamelyik neadj'isten szar.
[Szerkesztve] -
bud
csendes tag
A monitor egy Samsung smaster 765mb, a videokártya xar: GF FX 5200 128mb
Én szinte csak netre, meg szövegszerkesztésekre használom ezt a gépemet, mindenesetre filmeknél nem észlelek hibát.
''Az viszont minden katódsugárcsöves monitornál természetes ha kismértékben változik a kép geometriája, ha változnak a világosabb sötétebb részek''
Elég rendesen, idegesítően beremeg a gép, túl a normális értéken. (Mivel vidéki vagyok, otthon is van egy gépem, és ott nincs ilyen probléma, bárhogy is nézem)
Mivel régen egy konnektorból ment minden (2 gép) a koliszobában, ezért azt hittem az a baj, de nem. Bedugtam egy másikba, de 0 változás.
Én egyáltalán nem értem mi lehet a baj...
:(( -
eziskamu
addikt
Filmeknél mit csinál a moncsi? Amúgy meg ha csak bizonyos programoknál csinálj ezt és olyan egyébb progiknál meg nem ami hasonló hatást keltene, hát akkor talán a videókari? Vagy esetleg rossz lenne a táp???? Hát mindenesetre ilyet még nem láttam. Az viszont minden katódsugárcsöves monitornál természetes ha kismértékben változik a kép geometriája, ha változnak a világosabb sötétebb részek, de ha csak az explorernél hülyéskedik, akkor nem lehet a monitor, mert a monitornak mindegynek kellene lennie minek a menüje ugrik elő.
PS : bocs ha túl bőre vettem, de szerintem se a moncsi lessz, de érdemes lenne megvizsgálgatni pl 3dmark 2000 vagy 2001-el. bár tudom nem hangzik logikusan de én ezzel próbálnám, meg esetleg másik videokarival és/vagy táppal.
[Szerkesztve] -
bud
csendes tag
Sziasztok!
Régebben már írtam ezzel a problémával, de akkor azt hittem a monitorral van a baj. Rájöttem, hogy valószínüleg nem. Az a baj, hogy amennyiben explorert indítok, vagy wordot, az első másodpecekben érezhetően, és zavaróan beremeg a kép, és néha a későbbiekben is. HA pl. start menüt ''nyitok'', akkor is gyakran látom, hogy remeg a felugró menü. Most már tényleg idegesít, de eddig egyszerűen nem volt időm semmit csinálni (újratelepítések stb, sőt még vagy 2 hétig nem is lesz :() Amennyiben nem nyitok meg semmit, a kép nem remeg, semmi gáz nincs vele, néhány alkalmazásnál szintén 0 probléma. (?????)
Kérdésem, mia franc lehet a baj, ( word újratelepítése semmit nem segített).
Thx in advance.
Bud
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest