Aktív témák
-
törölt tag
A PCI-E 2.0 visszafelé kompatibilis, emiatt a 150W-ot egy termék sem használja ki.
"47 voltot fogyaszt" - jó lesz az watt-nak is...
A topicnak viszont nincs értelme, úgyhogy bezártam. Folytatás az Azonnali VGA-s kérdések órája topicban.
-
Snook3r
csendes tag
sziasztok! 1gondom lenne van 1 configja munkatársamnak és tönkrement a videókártyája 1 geforce 8400 gs és rendeltem neki 1 kártyát 1 szintén geforce gt 210-et ddr2 64 bit 512mb stb tehát kiskártya mind 2 na de az a gondom hogy a videókártyának a dobozán(gt210) pci 2.0 támogatást jeleznek az alaplap pedig 1 asus p5kc amin pci x16 slot van én úgytudom hogy a két slot között nincs különbség csak annyi hogy a pci 2.0 150w ig lehet terhelni a pci 1.0 padig csak 75w a gt210 47 voltot fogyaszt így nem terheli túl a slotot nameg az adatátviteli sebebesség tehát attól még működik ha jól gondolom ma jött meg a kártya és hétfőn kéne beleraknom a gépbe ha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban akkor pls írjon
köszönöm üdv:snook3r -
zso73
veterán
Nekem Asus P5KC-m van, és nincs probléma az eltérő verzióktól.
Egy Asus 5770 (PCI-E 2.1) figyel a lapomban, ami 1.0 verziós PCI-E támogat.
Azt hiszem csak a csatlakozón keresztül leadott teljesítményben van különbség. Meg lehet, hogy a sászél is............. De a kompatibilitással nincs gond. -
törölt tag
Csak a vinyót tudod használni ebben az alaplapban.A videókártyádat nem.Ebbe AGP-s videókari megy.A PCI és PCI-E között lényeges különbségek vannak,ezért is nem egyformák fizikailag.A PCI-Express foglalat hosszabb,és az alaplapon is máshogy van elhelyezve,mint a sima PCI slot.
-
melinda75
tag
sziasztok. a következö a problémám. van egy Abit BH7 alaplappal rendelkezö gépem. de a nyár folyamán ujat akarok összerakni. de addig is a megvásárolandó alkatrészeket ebben is tudnám használni. pl
Gigabyte 9500GT 1GB DDR2 GV-N95TOC-1GHSamsung 500GB 16MB SATA2 HD502HI
tehát a kérdés a sata csatlakozon müködik e a sata2-es vinyo.( nem baj ha lassabb mert ugy is az ujba kerül ha meglesz minden hozzá)és a pci csatiba bele lehet -e fizikailag rakni a pci-e kártyát,hogy müködjön.
-
Tommi
csendes tag
Megjött a válasz a Gigabyte-tól.
"Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, based on PCI-E 2.0 spec., PCI-E 2.0 VGA card should backward compatible with PCI-E 1.x spec. Thus, theoretically, the VGA card you mentioned should work on your motherboard without problem.
But if possible, we recommend you testing the VGA card with your motherboard before you buy it to avoid H/W compatible problem. And sometimes because high performance VGA cards requires additional power input, so please make sure that your power supply unit fits the power requirement."
Vagyis: a PCIe 2.0 visszafelé kompatibilis a PCIe 1.x verziókkal, így elméletileg működnie kell az említett alaplap-VGA kombinációnak.
Azért ajánljuk, hogy vásárlás előtt próbáld ki, elkerülendő a hardver problémát. És néha a nagy teljesítményű kártyák plusz energiát igényelnek, ezért nézd meg, hogy a tápegység bírni fogja-e a teljesítmény igényt.Hát ennyi.
-
Tommi
csendes tag
Gondoltam arra én is, hogy írjak a Gigabyte-nak, mivel az AMD azt írja a 4770-es oldalon a kompatibilitással kapcsolatban, hogy konzultáljak az alaplapgyártóval. (persze mindig ezt írják)
A nem működő VGA eladásával nem szívesen cigánykodom, mert egyrészt bukik az ember néhány ezrest, másrészt a vevő meg csak ki szeretné próbálni, mielőtt megveszi.
-
rocket
nagyúr
Ha eldontotted, hogy mindenkeppen VGA-t cserelnel akkor igazabol nincs veszteni valod, ha nem lesz kompatibilis akkor eladod, vagy esetleg beszerzel egy masik lapot.
Esetleg irjal privat uzenetet Abu85-nek, hogy kerdezzen ra az AMD-nel a dologra, igy legalabb vegre valami hasznosra is hasznalhatna az AMD kontaktjat
Meg valami eszembe jutott lehetosegkent, ha tudsz angolul irjal a Gigabytenak, termesztesen ird oda, hogy Gigabyte HD4770 kartyaval szeretned hasznalni a lapot, akkor nagyobb az esely valszolnak, aztan majd a gyakorlatban vehetsz XFX-et
-
Tommi
csendes tag
rocket: köszi a választ, de 4770-et nem igazán tudok kölcsön kérni, csupán venni.
Utálom, hogy az alaplap leírása ilyenre nem tér ki. (persze amikor azt a lapot gyártották, még nem volt PCIe 2.0)Az új topic nyitásával kapcsolatban: bocsi, igazad van.
Csak megrettentem a kb. 25000-es listától. Talán többen vagyunk hasonló cipőben, és abban a marathoni listában ember legyen a talpán, aki megtalál egy számára hasznos kérdést. -
rocket
nagyúr
Szia!
Hivatalosan nem kompatibilisek a PCI-E 2.0 VGA kartyak a PCI-E 1.0/1.0a alaplapokkal, csak a PCI-E 1.1 alaplapokkal.
Viszont az ATi a HD2K/HD3K kartyai mukodtek tokeletesen PCI-E 1.0-tol felfele minden lapban, nem voltak stabilitasi problemak se, ami annak koszonheto, hogy a kartyak bekapcsolas utan PCI-E 1.0 modban indulnak el, es utana valtanak feljebb ha szukseges.
HD4K szeriaval mi a helyzet ilyen szempontbol azt nem tudom, ha van lehetoseged kerjel kolcson egy kartyat, ha nincs akkor lutri lesz a dolog.Legkozelebb ha VGA-val kapcsolatos kerdesed van uj topik nyitasa helyett [L:http://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja/friss.html][itt] tedd fel.
-
Tommi
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam ilyen problémával foglalkozó topicot, ezért itt kérdezem meg:Adott egy régebbi alaplap, amely csak PCIe 1-es szabványt támogatja. (Gigabyte GA-55MplusS3G rev. 1.) és szeretnék belerakni egy újabb videokártyát:
Radeon 4670, 4770,4850 valamelyikét. Az AMD oldala szerint ezek egy része PCIe 1.0, míg mások PCIe 2.0-t támogatják.
Azt hallottam, hogy a PCIe1-es alaplapban nem indul el a PCIe 2-es kártya az energiafogyasztás miatt. Igaz ez? Akkor miért van rajtuk kiegészítő tápcsatlakozó?Teljesen tanácstalan vagyok, mert korábban ilyenről nem hallottam, és nem akarom még az alaplapot nyugdíjazni.
Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest