Hirdetés
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- 3DMark06 eredmények
- Odavág az AI-piacnak legújabb gyorsítójával az Amazon
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen digitális videókamerát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Az csakugyan igaz hogy nincs benne védelmi mechanizmus (vagy ha van is, nem mutatta meg magát), hogy ha a termosztát nem szól egy ideig akkor kapcsolja ki a kazánt. Én azt vártam volna hogy a "fűts" jelet újraküldi a termosztát mondjuk 15 percenként, és ha ez nem érkezik meg, akkor a vevő magától is leállítja a fűtést ha eltelik ennyi idő az utolsó parancs óta. Legalább is minden ilyen rendszer általában ezt az időzítéses újra felhúzós megoldást használja arra hogy ezt kivédje. Ehhez képest ha kirakod vételi határra és az "állj le" jelet nem sikerül neki elküldenie, akkor csakugyan fűt a végtelenségig. (ugyanígy ha nem sikerül elküldeni a "fűts" jelet, akkor úgy néztem ezt se próbálja újraküldeni, tehát olyankor nincs fűtés)
Szóval ügyelni kell arra hogy jó helyen legyen a termosztát, amúgy nincs vele probléma. Esetleg lehet venni hozzá jelismétlőket ha hektikusan működne. Egyelőre nekem nincs vele problémám mióta rájöttem hova kell pakolászni.
Amúgy gondolkodtam rajta hogy Arduino-hoz vagy ESP8266-hoz lehet venni 868Mhz-es transceiver modult, plusz RTLSDR-el le lehetne nézni a parancscsomagokat amelyek rohangálnak (elvileg tényleg csak két jelsor van, ami a társítástól függ), utána akár lehetne csinálni tetszőleges okos termosztátot, amit neten át is lehetne vezérelni. Persze ha ugrókódos rendszerben működik akkor ez nem ilyen egyszerű. Neten nézelődtem de senki nem próbálta visszafejteni még a protokollját. Persze akkor kérdés hogy minek vett az ember egyáltalán ilyent ugye.
De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ASTRO A50 LIGHTSPEED WIRELESS HEADSET + BASE STATION fejhallgató
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Apple iPhone 15 Pro 128GB 100% Akku Cserélt Akku. Átlagos Állapotú kissé karcos. 1 Év Garanciával!
- Dell Precision 3591 27% 15.6" FHD IPS érintő Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Endgame Gear gamer egerek /XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete)/
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Silvercrest Rajztábla
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.