Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Elég nagy gond, ha 87.-ed rangú kérdés... Desktopon a játékosok költenek komolyabb összegeket a gépükre, innentől desktopon őket lehet a húzószegmensnek nevezni. Na mármost, ha egyetlen játékot sem lehet natívan futtatni, csak Wine-el, vagy egyéb öszvér megoldásokkal, akkor a Linux a hardvergyártók részéről elfelejtheti a támogatást.
Amíg pedig nincsenek gyári driverek, addig a felhasználók sem fognak áttérni. Erre még azt is mondanám, hogy OK, hiszen a Linux csak pár kiváltságosnak készült, ha valaki van olyan pofátlan, hogy ki akarja használni a gépét, az vegyen Windowst. A gond csak az, hogy ebben az esetben viszont például az Ubuntu létjogosultsága megkérdőjelezhető, hiszen a Linuxakik nagy része fujjolrá, mert túl könnyű kezelni, az átlag felhasználóknak pedig ugye a gondolatmenet alapján nem való Linux.
Szerintem, ha a Linux (vagy legalább az Ubuntu) el akar terjedni, lépnie kell a játékok irányába is.
Amúgy nekem aztán nem kötelező, hogy a Canonical alkosson. Felőlem előjöhet ilyen megoldássalakár a Novell is, vagy mondjuk a Khronos... (Bár érdekelne, hogy a Canonical miért nem érdekelt ilyen ügyekben.)
-
leviske
veterán
Az OGL kezel sem tud annyit, ez tény. De neki nem is az a célja, hogy felvegye a DirectX-el a versenyt. Más felhasználókört elégítenek ki.
Én inkább arra gondoltam, hogy a Canonical megpróbálhatna egy multiplatformos DirectX mást készíteni, ahogy a Novell elkészítette a .NET mását (a Mono-t).
Nagyon fontos volna játékok szempontjából a DX11 megvalósítása (ha még kicsit tovább is tudnák gondolni, az még jobb volna), mivel a szoftver render visszatérte előtt a DX11 lesz az "uralkodó irányzat" és jó eséllyel még a szoftver render visszatérte után is gyakoriak lesznek a DX11 alapú játékok. Így DX11 támogatás nélkül a Linux semerre sem fog lépni a játékosok szempontjából (így mondhatni a piac nagy részének szempontjából), ilyen öszvér megoldások alól pedig, mint a LUK, a Microsoft -ha veszélyt érez- könnyen kiránthatja a talajt. (Az említett stabilitási gondokról nem is beszélve.)
-
leviske
veterán
Én nem feltétlen örülök ennek, de erről a véleményemet már máshol ki is fejtettem.
Nagyon sok idő lesz, mire elérik a kellő stabilitási szintet. Ezeket az erőforrásokat lehetne olyan megoldásokra is fordítani, amik tényleg, hosszú távon tudják segíteni a terjedést.
Butaságnak tartom a Microsoft után való loholást. Ennél hosszú távon még az is eredményesebb volna, ha a Szoftver/játékfejlesztőkhöz és a hardver gyártókhoz külön-külön bekopogtatnának és megkérnék őket, hogy vegyék figyelembe a Linux-ot.
Bár nem vagyok Linux guru, de azzal a mondásukkal egyet tudok érteni, hogy aki Windows-os programot akar futtatni, az használjon Windowst.
A szoftverek nagy részére lehet alternatívákat tervezni, egy idő után úgyis beszállnak a játékba a nagyobb, Windows-os fejlesztők (jó példa pl: Nero Linux).
Egyedül a játékfejlesztők meggyőzéséhez kéne komolyabb erőket bevetni és megpróbálni túltenni a Microsoft-on. (Amit, ha az Intel és/vagy Sony nem is mer meglépni, a Canonical megléphetne.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Hálózatokról alaposan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Synology NAS
- Motoros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest