Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vlevi

nagyúr

válasz FLx #97 üzenetére

Most perpill nincs semmi ezen a gépen, mert 1 napja telepítettem, de miért jó az, hogy mindennek a mentéséről külön-külön kelljen gondoskodni? Például az alkalmazásoknak az appdata könyvtárba elmentett minden vackát hogy mented le?
    Egyszerűsítésről van szó, ehelyett vannak olyan dolgok, amiket régóta használ az ember, de dobja ki, mert mostmár új világ van, mentsen mindent felhőbe. Hát nem. Nem lehet mindent a felhőbe menteni.
    Skydrive-ot, google driveot, dropboxot én is használom, nagyon jó dolgok, de az nem minden.
    Most így hirtelen van jópár játék, ami nem felhőbe menteget, hanem valahol megvan az appdatában a mentése, pl. Dirt3, Race07, ilyesmik. b***hatom, ha újra kell kezdenem ezeket a gamékat.
    Mondjuk szerencsére az F12012 már felhőbe ment mindent, mert felraktam erre a gépre is, és én is csodálkoztam rajta, hogy ott folytatódik, ahol a másik gépen abbahagytam...

[ Szerkesztve ]

• vlevi

nagyúr

válasz Glenda #95 üzenetére

Ez csak néhány példa volt. Sorolhatnám azt a sort, amit nem tudsz így menteni.

• vlevi

nagyúr

válasz FLx #92 üzenetére

Na, ez az. Akkor hogyan mentsek? File historyval ne röhögtessenek, és a storage space-el se. Mi fogja rendszeres időközönként archiválni a levelezésemet, visual studioval végzett dolgaimat? Néhányezer családi fotó? Ezekre a file history alkalmatlan, mert nem 1-1 file-t kell menteni és visszállítani, hanem teljes könyvtárstruktúrákat. Sőt, félévente csináltam mindíg egy system image backupot is, hogyha elszáll a vinyó, akkor arra vissza tudjak állni. Volt már rá példa, hogy csak ez segített, mert elkezdett döglődni a gépben lévő vinyó, vagy, hogyha valamilyen végzetes gányolás történik a rendszerben. Reinstall nem opció, mert egyrészt napokig tart, mire nulláról újratelepítve újra belakja a rendszert az ember, megcsinál minden beállítást, elmentett jelszavakra vagy emlékszik, vagy nem, az addíg végzett munka viszont mentés nélkül kuka.
    Nehogy már erre is megint 3rdparty alkalmazást kelljen újra használni! :O

• vlevi

nagyúr

válasz westlake #89 üzenetére

MSDN előfizetőknek az volt, de a publiknak csak mától. Direkt megnéztem ma reggel 8-9 körül, akkor még nem volt letölthető.

• vlevi

nagyúr

válasz kispx #87 üzenetére

Igen, ezzel tisztában vagyok. De én nem vettem nyolcast, maradtam a hetesnél.

És egy kicsit OFF:Felraktam a legújabb nightly firefox ux-et, és ez a kis mocsok, ha a start képernőről indítom, akkor a metros jön be belőle. Ezt sosem fogom tudni megszokni. Hogy ne használjam a start képernőt akkor, ha valamiből van metro, de nem azt akarom használni. Ez így megint szopatás. Apránként azért csak jönnek elő újra azok a dolgok az emlékeimből, amik annakidején a win8-ban idegesítettek, de már elfelejtettem :)

Ja, igen, és a start képernőről, még az "Apps" részből is csak a metros FF indítható. Visszajutottam megint ehhez a "skizofrén" állapothoz, ami nekem nagyon ne jön be.

[ Szerkesztve ]

• vlevi

nagyúr

válasz synar #85 üzenetére

Lennt is van, fennt is van.
    Elsőre furcsa volt, hogy install után nem találta meg azonnal a videókártyát (16:9-re széthúzott 800x600 kép jött be), de 1-2 perc után, pont míg töltöttem le a catalystet, hirtelen eltűnt a kép. De már számítottam rá, mert csak annyi történt, hogy felismerte magát, és jó szokásához híven átváltott a tévére. Ezt nem értem, hogy az ATI-nál nem lehet azt valahogy az értésére adni a kártyának, hogy a DVI kimenet (vagy akármelyik másik) legyen már az, amit az oprendszer felé elsődlegesnek mutat, és a HDMI? Mert az a tévé, és csak a legritkább esetben van használva. Bekapcsolva be van, mert háttérzajnak megy, de nincs a gép kimenete kitéve rá.

Egyelőre annyit tudok róla mondani, hogy az IE és a metro appok betűinek minősége továbbra is kritikán aluli (tegyük hozzá gyorsan, hogy ez egy 23" FullHD moncsira vonatkozik, láttam már élőben Asus tabletet, ott nem vol ilyen baj), és a backup hiánya.
    Firefox megy rajta, szóval a ronda böngésző letudva, MPC-HC is van, tehát az se baj, metro appokban pedig csak ritkán járok, pedig járogatnék arra, ha lenne értelme, de akkor meg zavarna, hogy ronda a betű, szóval nemtudom :D

Elképzelhetőnek tartom, hogy ha erre is lesz olcsó akció ősszel, akkor talán benevezek rá, de egyáltalán nem biztos.

• vlevi

nagyúr

Backup. Szerintetek véletlenül maradt ki (mert a 8-asban még nyomokban benne volt), vagy már soha nem is lesz? Mert a hetesben meglévő mentés nekem minden szempontból megfelelt, de ez a file history izé, ezt nem tudom hova tenni, hogy mire jó. Ráadásul rendszer mentést nem is tudok vele csinálni, ami vinyóhalál esetére jelentene biztonságot. Tudom, léteznek 3rdparty backupok, de az számomra nem megoldás.

Ezenkívül most hirtelen mást nagyon nem tudnék felhozni a 8.1 ellen. Pl. a skydrive integráció látszólag piszok jól meg van oldva, csak akkor tölt le valamit, ha arra tényleg szükség van. Persze érdekes kérdés, ha pl. oda volt felrakva, és én direkben szeretném elérni, akkor az nem fog elsőre sikerülni. Mondok egy példát. Látom, hogy ott van egy firefox.txt file. Start menü run beírom, hogy notepad c:\users\levente\skydrive\dokumentumok\firefox.txt Erre azt kapom, hogy nemlehet, mert nincs. Dehogy nincs. Rákattintok intézőben, akkor betöltődik, és utána másodszorra már a start menü runba beírva is működik. Ami valahol érthető, hiszen elsőre még nem volt helyileg meg a file, másodjára viszont már igen. De ha pl. egy Visual Studio project könytár néhányezer file-el, akkkor onnan azt nem fogom tudni használni. De gondolom ezen még fognak reszelni, mert ilyen esetekre jó lenne, ha beállítható lenne, hogy offline elérhető legyen. Vagy valami.

A start menü megléte/nemléte témába nem akarok belemenni nagyon, mert biztos megszokható hosszabb távon. Amivel viszont nem vagyok kibékülve, az két dolog metro appok esetén. Az egyik, hogy ha csak úgy bambulva egerészek, akkor nem tudok kilépni, visszamenni, satöbbi. Tudom, a start gomb mindenre megoldás, de valahogy marhára nem áll rá a kezem. A másik, hogy metro appok esetén nem egyértelmű, hogy az egér mely funkcióját mikor mire lehet használni. Van, ahol lehet scrollozni az egérgörgővel (de pl. a metro IE is van, amikor nem csinálja, de egy másik lapon meg igen), de van app, ahol csak billentyűzettel lehet lapozni, pl. könyvolvasó szoftverben.

Érintős táblán ez tök egyértelmű lenne, mert ott így is úgyis kézzel tapicskolom az eszközt, de ez az egerészés még nem egyértelmű nekem.

• vlevi

nagyúr

válasz emvy #33 üzenetére

"15"-os rMBP-n tokeletesen nez ki"
    Megboldogult Steve Jobs, ha ezt hallaná!

:DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés