Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
VIC20
őstag
válasz
üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam. Főleg azért, mert magamra ismertem benne annyiban, hogy valahogy nekem is hiányzik - pedig nem is igazán használtam ki az effektusait. Most azonban - úgy, hogy XP-s, sőt, egy Win 98-as gép elé kerültem - azt hiszem, rájöttem:
A 9x vonalat nevezném én igazán ,,letisztult" látványvilágnak: vékony vonalak, vékony keretek, kicsi, de azért jól használható gombok. Az XP-n minden nőni kezdett: vastagabbak, nagyobbak lettek a képelemek, de a színek harmonikusak voltak és nem tolakodóak, szép átmenetekkel, tehát ellensúlyozták ezt. Vistánál/7-esnél meg az áttetszőség is segített abban, hogy a képi elemek a háttérbe simuljanak.
Most viszont itt a 8-as: az ablakkeretek még vastagabbak, az ablakok fejléce már inkább bumfordinak mondható, jó szögletesek is, és mindezek tetejében a képelemek még rikító, természetellenes színűek is. Hát csoda, hogy keresni kezdem az aerót, hogy legalább a háttérbe tudjam mosni egy kicsit ezt a látványvilágot, amitől viszolygok, ha csak ránézek?
Más:
,,Ja, amikor a Vistában megjelent, állandóan sírtak, hogy milyen erőforrás zabáló, aztán 7-nél is, hogy fölösleges, most kivették az a baj..."
Azért az ilyen érvelésnél vegyük figyelembe azt is, hogy
1. a Vistánál nem csak az Aero zabálta az erőforrásokat,
2. azóta jó pár év eltelt, tehát ,,kicsit" erősebbek a vasak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest