Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Windowson ilyenkor kékhalál és leáll a rendszer.
Elfogyó memória miatt? No' olyat még sosem láttam (XP és újabbról van szó), nem HW-, driverhibás gépnél. Hogy sikerült összehozni? Virtuális gépezek eleget (VirtualBox, és VMware Workstation elsősorban), RAM-ból sokat evő játékokat is használok néha, de ettől még nem volt BSOD, legfeljebb iszonyatosan lelassult, amikor a pagefile-lal sokat dolgozott, meg egy-két alkalmazásnak fájt, ha nem kapott RAM-ot, amikor kért.
-
törölt tag
„Linuxon is esélyes, hogy az ilyesmi kernel pánikhoz vezet”
Aligha. 2GB RAM-mal (ebből 224 MB osztott vga) régebben sokat VBoxoltam, rendszeres volt a teli RAM + pár száz MB swap + sokszoros (akár több tízszeres) átlagos proci terhelés (average load) egy ratyi Celeron M530-ason. Soha nem volt kernel pánik. Utóbbi nem azt jelenti, mint Mancikánál az irodában, hogy kétségbe esik a sok munka miatt. -
Kékes525
félisten
-
zoli62
addikt
A hozzászólásomban valóban pontatlanul fogalmaztam, nem a swap méretének csökkentésére gondoltam, hanem arra, hogy milyen mértékben használja azt a linux. Ezt lehet szabályozni a swappines értékének változtatásával, de ennek nem csak előnye van, a gyorsulás, hanem hátránya is, hogy elfogyó fizikai memória esetén összeomlás történhet. Valóban igazad van, ez egy újabb példája annak, hogy a Windows valamit átvesz a linuxon már régóta jól bevélt fejlesztésektől.
-
Nem linuxon kicsit komolyabban lehet szabályozni a dolgokat, nem a swap-et kell csökkenteni ott hanem a swappiness=0 ilyenkor csak akkor swappel ha elfogy a ram.
A zram szerű megoldás jóval gyorsabb mint a swap még régi gépen is, a swappiness=0 pedig alap desktopon, végre az MS is rájött erre így talán nem fogja reszelni a win folyamatosan a vinyót itthon. -
eladogeppc
veterán
válasz
Namelesske #114 üzenetére
Ezért írtam, hogy valami nem okés az új IE-vel és a 10-essel sem. -
Namelesske
addikt
válasz
eladogeppc #113 üzenetére
De 8.1 alatt nincs Edge.
-
eladogeppc
veterán
válasz
Namelesske #112 üzenetére
8.1 alatt is használtam, de ott nem volt gond.
A 10 rendszeresen belassul egyébként. -
Namelesske
addikt
válasz
eladogeppc #111 üzenetére
Attól még hogy kiírta lemezre, még ott marad a memóriába a cucc. De ha nem is az amit mondtam, akkor is elég WTF memory leak ez.
-
eladogeppc
veterán
válasz
Namelesske #109 üzenetére
Nem oda gyűjti. Ezt már akkor csináltam, amikor befejeződött a folyamat.
-
kispx
addikt
válasz
Namelesske #109 üzenetére
FF/Chome alatt nincs ilyen. IE alatt meg sokáig nem is ment.
-
Namelesske
addikt
válasz
eladogeppc #108 üzenetére
Lehet hülyeségnek tűnik, de a mega nem a memória gyorsítótárba tölti a hülyeségét? Növekszik idővel? Mekkora a cucc amit szedsz?
-
válasz
Namelesske #105 üzenetére
Rendben. Nem erről szólt a thread egyébként.
Amúgy valamelyik Linux topikba megírhatnád, hogyan csinálod, ha alapjáraton 900 MB, de leszorítod 400 MB-ra! komolyan mondom, nem irónia kivételesen
-
Namelesske
addikt
válasz
ubyegon2 #104 üzenetére
Debian 8.1 Jessie, nem azért van benne 4 giga memória hogy ne használja.
Ha nagyon ügyes vagyok letudom szorítani egy screenshot erejéig 400-ig. Nekem nem probléma, hogy mennyit eszik, mert használat közben sose megy 2.5G fölé. Ha befejezi amit csinál, újraindítom és csinálok egy screenshot-ot róla pár perces uptime esetén.
-
válasz
Namelesske #100 üzenetére
-
vigyori78
őstag
Ha már a színek olyan fontosak akkor már a Windows Update beállításokat is visszarakhatnák ,hogy be lehessen állítani mit akarok letölteni ,elég zavaró ,hogy kivan kapcsolva az illesztőprogram telepítés mégis leszed drivert az Update ha abban van valami fix is ,és persze tönkre vágja az eddig jól működő rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest