Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bossbob

tag

Én nem rég pofoztam helyre egy imserősőm régi HP250-esét, ami a kategóriájában is a leggyengébb modell volt. (4GB RAM, AMD E2-1800, 500 giga vinyó)
    Azt monfták hogy nincs pénz alkatrészre (pl. SSD), így amit "két kézzel" renbe lehet rajta hozni, azt csináljam meg.

Win 10 esélytelen volt ezen a hardveren. Win7-en goldolkodtam még el, de mivel csak netezésre használják meg nagy ritkán egy-két doksi megírására, ezért döntöttem a Lubuntu mellett egy aktuális Libre Office-al.

A lubuntut könnyen Win XP / 7 kinézetűvé lehet tenni, így ők szinte ésre sem vették a különbséget. Asztalra kiment a Firefox / Chromium parancsikonja és vész esetére a Teamviewer is.

Másfél éve gond nélkül használják napi szinten. Nem teker lassul vagy telepíti a véget nem érő windows verzió frissítéseket és nekem sem kell félvente telefonáégatni velük, hogy "megint karikázott a számítógép és nem találnak semmit azóta, nem rontottak-e el valamit"

Ha baj van akkor ott az SSH vagy Teamviewer és ha frissíteni akar az oprendszer akkor megkérdezi, hogy most jó-e, aztán leokézzák miután befejezték a laptopozást.

Szóval nálam eddig a közel digitálisan analfabéta felhasználóknál nagy siker a Lubuntu low-end régi gépen.

A használt üzleti vs. új low-end gép vitához én annyit tennék hozzá, hogy mint más esetben is, ez a felhasználótól és az igényektől függ. Nekem is van jó és rossz tapasztalatom a családban mind kettő téren. Évekkel ezelőtt bátyám használt W500-as Thinkpad-je 3 év után alaplap hibás lett, ugyanakkor ma is van egy 1501-es Inspiron-on ami tökéletesen működik. Barátnőm egy használt T430-assal gépezik, mert amikor szükség volt egy laptopra. Az volt a legjobb elérhető model ár/érték/igények terén, de édesapám meg egy low-end Aspire-t használ már három éve.

Új hozzászólás Aktív témák