- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
Már szinte látom, ahogy Tim bejelenti az új MacBookokon elérhető forradalmi újítást...
Az USB 3.0 csatlakozót. Persze csak egyet, és azt is csak a csúcsmodellen, nehogy szívszélhüdésben elhunyjon a célközönség nagy része.
-
énvagyokAdam
tag
ez tény, de azért egészítsük ki annyival a dolgot, hogy közel 10 éve nem szükséges rádugni a telefont semmilyen számítógépre, mert minden megy szépen iCloudon keresztül.
Viszont az USB A típusú töltőfejek jobban el voltak (vannak) terjedve, így volt (továbbra is lenne) létjogosultsága az USB A töltőkábelnek.Én a lightning oldalán látom inkább a problémát. Azt 2016-ban nyugodtan cserélhették volna USB C-re...
-
Tesznek rá még egy USB type-C -t és kifújt a nagy újdonság!
-
tboldi
nagyúr
2017-es 15" MBP-m van, én is szeretem a Touch Bar-t, sőt, emiatt (is) szerettem bele az újabb Próba, amikor megjelent 2016-ban. Hiányozni fog, ha valóban eltűnik.
-
htc07
addikt
válasz
Mr Bond 007 #5 üzenetére
Én az 1-2-be tartozok aki szereti, nem azt mondom, hogy nem lehet nélküle létezni, de szerintem rohadt kényelmes használni. Az, hogy lassítja a billentyűzet használatot szerintem hülyeség, abból kiindulva, hogy külön gyorsgombokat lehet beállítani minden alkalmazáshoz, és látod is, mit csinál a gomb, nem csak vakarod a fejed, hogy hú most a cmd+alt+shift+K vagy az alt+shift+7 ami kell. De aki lusta ehhez, az beállítja hogy az F1-F12 gombok legyenek ott, aztán meg van oldva.
A másik, nekem szintén felesleges a HDMi meg ethernet (egy laptopra?!) csatlakozók, amikor 4 darab thunderbolt csatlakozó van a gépen. Ha szükségem van ezekre a csatlakozókra, akkor valószínűleg épp az asztalomnál ülve dolgozok rajta, csatlakoztatom a dokkolót (1 darab TB3 kábel segítségével, és oda dugom, ahova épp kényelmes), és egyből ott az ethernet, a két monitor, külső HDD (és tölti is a gépet).
SD kártyaolvasó?
Tudom, mindenki profi fotós, én életemben 5x ha használtam SD kártyát laptoppal (microSD-t gyakrabban a raspberrykkel, de azokat sem napi rutin formázni).
Szóval nekem a last-gen 16' MBP a tökéletes választás, innentől csak lefelé, úgy néz ki
-
DNReNTi
őstag
Mondjuk en total kiegtem mikor elvettek az USB/HDMI/SD csatikat, es elvettek az F billentyuket, majd volt pofajuk "Pro"-nak nevezni. Az 5 eves gepem eskuszom jobb volt mint a mostani touchbar-os.
-
törölt tag
Ha számít az ár, akkor szvsz nem érdemes várni az új generációra, mert az új gépek biztosan brutál erősek lesznek, meg szebbek, meg minden, de a következő kör a $2K+ (értsd: idehaza milka körüli) kategóriáról fog szólni, Így ha munkára elég egy M1 Air (az most a legjobb ár/értékben), akkor felesleges kivárni.
-
Yeffy
veterán
bár ugyanarról a gyártóról beszélünk, amely évekig olyan kábellel árulta saját telefonjait, ami adapter nélkül nem volt kompatibilis saját számítógépeivel
igen? ezt csinaltak? grat hozza. -
aximcore
csendes tag
Pont most gondolkodok egy MBP M1-en, jó lenne mobil és web fejlesztésre. Erre itt a hír, hogy lehet lesz 14"-ba, kisebb kávával.
-
mepet
addikt
TB, TB.... Most esett le, hogy az nem a ThunderBolt csatlakozó ("már megszoktuk és használjuk") hanem a Touch Bar.
-
aujjobba
addikt
válasz
Mr Bond 007 #9 üzenetére
Eleinte tetszett a TB, de aztan inkabb kitettem ra fixen a funkciobillentyuket (plusz escape) mert azokat hasznalom gyakran.
Igy meg olyan fura, hogy minden mashoz billentyuket hasznalok, funkciokhoz meg touch-t. -
Mr Bond 007
őstag
MKBHD most dobott ki egy új videót. Ki írt egy szavazást twitteren (4,9 M ember követi) és 75% utálta a tb-t, 20% semleges volt, (nem használta, nem érdekli ha kiveszik) 5% használta napi szinten, és mérges hogy megszűnik. [link] (azt viszont nem tudom mennyien szavaztak)
-
Kíváncsian várom az új szériát főleg az új M1X lapkával hogy mennyivel lesz majd jobb a mostani sima M1-től. Főleg azután hogy kipróbálhattam egy minit .
-
válasz
Mr Bond 007 #5 üzenetére
Tudom. Pedig ha veszi a fáradtságot az ember (ez ami nem jellemző a mai elkényelmesedett júzerekre) akkor nagyon jól lehet használni. Én felváltva használok PC-t és Mac-et és gyakran van, hogy a TB-os MBP használata után reflexből keresem a gyorsikonokat a PC-n
-
Mr Bond 007
őstag
Touch Bar-t a többség kollektíven utálja. Átlag 10 utálom kommentre jut 1-2 aki használja és szereti. (nem itt hanem külföldi nagy maces fórumokon, vagy redditen) A szaksajtó is folyton ekézi/ekézte.
bayarena: A legtöbb kritika ami az m1-es gépeket érte az a kevés usb-c port miatt volt.
-
bayarena
aktív tag
Nekem m1es prom van. Ha en donthetnek, hogy mi valtozzon rajta akkor amit fejlesztenek:
-14"-os kijelzo picit kissebb kavaval, igy nem nagyon valtozna a merete.
-2mm-el lehetne vastagabb a laptop es ezt a novekedest a billentyuzet es akksi fejlesztese hasznalnam.
-kartyaolvaso jol jonne, de alap esetben a 2 usb-c eleg a felhasznalok tobbsegenek, szal csak plussz 1 kartya olvaso kene.Ennyi eleg is lenne, amugy tokeletesen meg vagyok elegedve vele.
-
joey04
titán
nekem ethernet meg hdmi kellene. előbbire 0% az esély, utóbbira egy minimális. szóval nekem így is kell majd kiegészítő. a tb nem lett nagy durranás, azért nem kár, a magsafe isteni találmány, az enyémen még van szerencsére.
-
Ez már az évszázados recept; az a neve, hogy vetésforgó
Egyébként az Apple filózófiája, az uniformizmus, de legyen benne mindig egy kis másság; azaz, hogyan köpjük magunkat szemen, úgy, hogy ennek mindenki örüljön!
Tök jó, most, hogy már megszoktuk és használjuk, sőt kezdjük szeretni a TB-t, elveszik -
Segal
veterán
Az utóbbi évek receptje. (Nem csak Almáéknál!!)
Az új modellbe adj pár újdonságot, vegyél is el valami(ke)t amit eddig adtál és természetesen hozzál is vissza valamit amit az elöző szériánál vettél el...
Ja meg persze az örök igazság.
Ha nem tudod megcsinálni azt amit az egyik konkurencia igen akkor azért nem került bele a te termékedbe mert az egy tök fölösleges dolog, ha viszont 1 év múlva meg tudod csinálni a következő modellnél akkor innováció
Új hozzászólás Aktív témák
ph Pletykák alapján az Apple az idei gépeinél komoly dizájnváltást és belső fejlesztést is eszközölni fog.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Apple Macbook Air M1 256 GB kiváló állapotban eladó
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest