- Apple notebookok
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eagleberg
tag
Sziasztok. NTSC VHS videokazetta digitalizálásában tud valaki segíteni Szegeden és környékén? Köszi.
-
eagleberg
tag
Van olyan videómagnóm ami lejátsza az NTSC-t. Két félét is próbáltunk. Igen ezek lejátszák az NTSC-t. Tv-n tökéletes is a kép. De felvenni nem igazán tudod. Ezek ilyen öszvér formátumot generálnak. PAL60 a neve. Ezeket a szabvány PAL videofelvevők nem szeretik. Egyedül a HDD-s rögzítő jó lenne, de abból sem mindegyik. Ilyenből 1-et próbáltam, egy LG-t. De azzal nem volt jó a kép. A kép fele lelógott és fent jelent meg. Ebben a HDD-s rögzítőben lehet hogy nem volt TBC. Olyan kéne amiben van, de az meg nincs ugye...
Eredeti NTSC-s videomagnó is jó lenne, de az sincs...Gondoltam hogy rendelnék valami digitalizálót ami biztos ismeri a pal 60-at.
Megcsinálnám a 6 kazettát és visszaküldeném (elállnék a vásárlástól)
De nem tudom melyik lenne biztos jó, mert itt is nagy a szívás lehetősége.[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Nem az NTSC rögzítéssel van a probléma (arra van eszközöm). Hanem hogy nem tudok NTSC-t úgy lejátszani hogy az maradjon is ténylegesen NTSC. Minden(?) PAL/MULTI rendszerű videó átalakítja PAL60-ra. Ami zsákutca. (E-bay.com-ről meg nem fogok Amerikából NTSC videót rendelni.)
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Kéne egy olyan videokamera ami a bemetenére jövő analóg videojelet azonnal átalakitja digitális jellé. A kamera kimenete firewire vagy más néven iLink. És akkor kéne hogy legyen a gépedben firewire port hogy tudja fogadni a digitális jelet.
Egyébként meg 4-6 ezer forinért lehet venni USB-s digitalizálókat, de az szerintem nem lesz olyan jó minőség mint a fenit videokamerás digitalizálás. -
eagleberg
tag
válasz lanszelot #1002 üzenetére
Hát van, de minek ajánlgassak 25.000 Ft-os plugint, úgysem veszed meg 1 db kazetta miatt.
Na azért itt van: Neat Video
Ez leszedi a zajt és élésit. Vagyis faszán élesít és nem lesz zajos a kép...
Ilyent ingyenes plugin-ban nem hiszem hogy fogsz találni.
Szint meg növelheted, ha a szaturációt növeled, azt bármelyik progi tudja.[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz lanszelot #1005 üzenetére
Nekem csak a neat image van meg. Kb már 20 éve használom... Akkor még kellet is Réges régen még csupa zajos képeket csináltak a digit fényképezők. Ma már a képpel a fényképezők/telefonok is elboldogulnak zajszűrés terén is (meg jobb optikák/érzékelők), tehát ma már annyira nem fontos. Bár hozzá kell tenni hogy hihetetlen jó minőségben dolgozik ez a program. Emlékszem még sok-sok évvel ezelőtt (lassú gép, koraibb programverzió) 1 db fénykép javítása kb. még 5-10 percig futott. Ebből is lehet látni hogy csinált is valamit. Pedig akkor a képek méretei még csak 1 megapixel körül voltak.
A neat video az nincs meg, de ha lesz egy kis időm hétvégén megnézem a trialt.
(Vegyük meg felesben, nekem is lenne családi videóm, ráadásul én kissé olcsóbban kapom mert már van tőlük termékem)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest