- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
-
Sinesol
veterán
válasz #32839680 #159 üzenetére
Hát az ilyesfajta kimutatásokat nem tudom kik készítik, de vagy nagyon kicsi a minta, vagy fizetett az egész felmérés.
Sokszor voltam Szlovákiában és Németorszagban is, de bármerre is mész ugy kell vadászni embereket, aki beszél valamilyen idegen nyelven. Pl konkrétan Németországban kb 10/7-en semmilyen nyelvet nem beszéltek németen kivül, pedig próbálkoztunk vagy 5-6 nyelven de egyik sem jött be.
A Szlovakia 85% is egész érdekes, mivel kb az egész országot bejártuk már és 10/7-8 semmi idegen nyelv legtöbbször. Bár annyiban jobb a helyzet hogy tásaságunkból többen beszéltek oroszul és megértették egymást a szlovákokal. Gondolom szláv nyelv és hasonló.
-
-
Dr. Romano
veterán
válasz #32839680 #160 üzenetére
Wow, hát akkor lépek mert ehhez nincs mit hozzáfűznöm, nevezed ahogy jól esik, csak értsük kiről van szó (pl. azért Japánul ne hivatkozz rá: ジョン・フォン・ノイマン )
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
Dr. Romano
veterán
Ugyan nem vagyok szotyi árus, de nem magokról kéne itt szó legyen?
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz #32839680 #154 üzenetére
Meg mondjuk a nyelvük nagyságrendekkel jobban hasonlít a megtanulandó idegennyelvre, mint a mienk.
Logikájában is sok az átfedés, ami a legtöbbet segít, amikor folyékonyan kell beszélni. Az már mellékes, hogy még a szavak fele is minimum hasonló, de sokszor ugyanaz.Az, hogy egy német-angol-norvég-spanyol... megtanulják egymás nyelvét az nem valami hatalmas teljesítmény.
Egyébként ha egyet értesz, akkor egy darab valami az amit értesz. Ha azt gondolod, hogy helyes amit mond, és azonos véleményen vagy vele, akkor inkább úgy írnám, hogy egyetértesz vele. Ez már nem az általad értett dolgok darabszámára utal, hanem a véleményed egyezőségét fejezi ki.
Amúgy szerintem sem kellene szinkronizálni mindent. Javítaná az olvasás sebességét, a nyelvtanulást, a helyesírást...
-
bencze
senior tag
válasz Dr. Romano #152 üzenetére
Azzal nem csak az eredeti színész hangja veszne de nem is értené senki. Minek?
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz #32839680 #150 üzenetére
Nem akarok beleszólni a vitátokba de egy szakkifejezés és egy személynév alma és körte, egyébként az idegen személynevek lefordításával egyetértek, megtévesztő. De ha rajtam múlna szinkron sem létezne csak felirat.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
-
törölt tag
válasz #32839680 #146 üzenetére
A von speciel pont nem angol, hanem német előtag, de mindegy. Valahol igazad van, de akkor miért Liszt Ferenc Repülőtér, miért nem Francz Liszt Repülőtér?
Vagy akár:
Esetleg Eugene Wiegner, vagy akár Louis Kossuth.
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Három évig használtam egy FX-8150-et. A saját tapasztalataim alapján bukott sztorinak érzem ezt a pert. Simán végrehajtott a proci 8 folyamatot egyszerre, és nem volt lassabb az egyes folyamatokban annál, mint amikor csak 4-gyel dolgozott. Ez persze magánvélemény. Kíváncsi leszek, mi lesz az ügy vége.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
törölt tag
válasz #32839680 #138 üzenetére
Honnan jön ez a "von Neumann"? Neumann Jánosnak nem volt semmiféle nemesi címe. Miért kell átvenni az angolszászoktól minden hülyeséget?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz #32839680 #138 üzenetére
Én olyan processzorra fejlesztek szoftvert, amiben egyáltalán nincs lebegőpontos egység.
Mindent egészekkel kell reprezentálni.Az gondolom nulla magos processzor akkor.
A technológiák annyira szerteágazóak és sokfélék, hogy egy-egy elnevezést nem lehet ráhúzni mindre, hogy tökéletesen passzoljon és igen, erre jó példa, hogy nincs is benne mag.
-
CyberPunk666
senior tag
A HT és a modulos megoldás teljesen más elven működik, felesleges bármilyen párhuzamot vonni azzal kapcsolatban, hogy az hogyan működik, mert a cikkben tárgyalt dologhoz semmi köze.
A HT egy mag erőforrásait osztja szét két független szál között.
Ez ideális esetben, ha semmi átfedés nincs a használni kívánt egységeben, akkor lehet közel dupla sebességű működés, és legrosszabb esetben, pedig akár az is előfordulhat, hogy ugyanarra várnak mindig és ez bizonyos esetekben még komoly lassulást is hozhat.
Ezzel szemben a modulos megoldásban van 8 mag, amiben a legtöbb dologból megvan a 8 darab (ellenben a HT-val, ahol nincs több, csak szétosztja ami van a két szál között).
Emiatt ez képes végrehajtani 8 szálon párhuzamosan akár ugyanazt a műveletet is! Na a HT erre nem képes.A hátránya a moduloknak valahol ott van, hogy vannak olyan részek, amiket a két mag csak együtt tud végrehajtani, de erről annyira sok össze-vissza infót találtam, hogy inkább nem írok róla semmit, mert én sem tudom pontosan melyik a helyes. De mivel képes egyszerre 8 magon végrehajtani, ugyanazt az utasítás, ezért a 8 magos elnevezés mindenképpen indokolt.
Jó lenne tisztázni egyébként, hogy pontosan mi is az amit nem tud egyszerre csinálni a két mag egy modulon belül.
De ha jól értelmezem amiket olvastam, akkor arról van szó, hogy a lebegőpontos egység 256 bites használata esetén van a probléma, mert a két 128 biteset vonja össze.
Tehát ha 128 bitesekkel kell számolni, akkor a modul két teljesen szimmetrikus magot alkot és ilyenből 4 van, ami 8 mag.
A probléma akkor jön, ha 256 bitesként akarja használni, mert ilyenkor 2*128bitesként használja és ilyenből viszont csak 4 van, hiszen 8/2 az 4.[ Szerkesztve ]
-
-
M0ng00se
őstag
akkor nekem csak egy 4 magos processzorom volt ami néhol felért egy 8 szálas intellel. mindjárt elsírom magam
V6
-
[ Error ]
csendes tag
Megoldás a valós magok számának bizonyítására a perelő idiótának : "- Szedd szét, azt' nézd meg !"
I'm in, everyone of machines...
-
MaXX81
tag
Az Unigine Heaven 4.0 szerint az Athlon X4 760k csak 2 magos, pedig én, tudtommal 4 magos processzort vásároltam és a cpu-n is az van feltüntetve hogy X4 és gondolom az x után szereplő szám a magok mennyiségére utal. Tehát akkor feljelenthetném az AMD-t mert ha 4 magosként árusítja a termékét akkor nekem ne írja ki semmilyen program hogy ez a cpu amúgy csak 2 magos mert akkor megtévesztés áldozata lettem és követelem vissza a pénzemet...
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz Feruendios #125 üzenetére
Ahhaaa, nincs 8 maaag. Oké. Akkor nekem sincs 4.
Szólj légyszi azoknak az appoknak, programoknak is, amik gyönyörűen futnak 4 szálon, és 2 szálon elhaláloznának.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Feruendios
tag
De nincs 8 mag erről szól a cikk. Mert amint belefutsz egy float műveletbe máris megvárja egymást a 2 mag.
Én dolgoztam már szerver környezetben 8 magos AMD-n és 4,4+HT és 6+HT meg 12+HT magos Intel-en és soha többé nem szeretnék olyan gyenge lassú szart mint az AMD volt.
Nem kivánom, hogy büntesék halálra az AMD-t mert semmi értelme nem lenne, de remélem a jövőben kicsit jobban átgondolják a dolgokat.Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
lenox
veterán
válasz hugo chávez #123 üzenetére
Ha valaki olyan hülye, hogy azt hiszi, a nyolc mag mindig erősebb, mint a négy, az az ő baja.
Pedig szerintem pont errol fog szolni a per, hogy a hulyek, akik azt hittek, hogy a nyolc mag mindig erosebb tenyleg csak hulyek voltak, vagy az amd tamogatta oket ebben a hitukben, mondvan, hogy nyolcmagost vegyel, ne szar negymagost.
-
hugo chávez
aktív tag
"A kérdés pontosan az - amit már többen is pedzegettek - hogy vajon a tény, hogy az AMD megoldása ebben az esetben csak 128bites műveletek órajelciklus alatti feldogozását teszi lehetővé, mennyire volt alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlókat (nem magszámban, teljesítményben)."
Ez önmagában még semennyire. Akit kifejezetten az AVX érdekelt, az utána tudott nézni, pláne a megjelenés után, hogy mit tud a Bull ebben.
"Az összehasonlítás pedig teljesen jogos, ha azt az adott termékkategórián belül hajtjuk végre."
Ácsi! Miről beszélünk? A perről, vagy arról, hogy számítási teljesítményben hogyan viszonyul egymáshoz az Intel és az AMD architektúrája? Mert ez két külön dolog. A per arról szól, hogy nyolcmagos-e és annyi is. Teljesítményben természetesen lehet hasonlítgatni, mint ahogy megtették már sokan (a számtalan prociteszt is erről szól ugye), köztük én, már akkor is, amikor még ki sem jött.
Az viszont röhejes lenne, ha egy gyártót azért perelnének be, mert gyengébb terméket hozott ki, mint a konkurencia. Ha valaki olyan hülye, hogy azt hiszi, a nyolc mag mindig erősebb, mint a négy, az az ő baja. A magszám ugyan lehet marketingeszköz, de nem a teljesítmény kizárólagos mércéje. Tudod, pont, mint ahogy az órajel sem. Ugye az még megvan, amikor az AMD jóval alacsonyabb órajellel hozta az Intel procik teljesítményét?
"Valaki leírhatná, hogy az érintett AMD procival egy termékkategóriájú Intel verzió tudott-e minden magján egyszerre 256bites AVX utasításokat végrehajtani vagy sem. Én már rég elfelejtettem hogy anno melyik Intel proci versenyzett az érintett AMD megoldással De most kíváncsi lennék rá."
A Sandy volt a Bull közvetlen versenytársa és igen, a Sandy minden magjának FPU-ja képes volt 256 bites SIMD műveleteket végrehajtani. Egyébként volt egy slide, ami nálam ki is csapta a biztit kicsit, mert az AMD az ott látható dolgokkal kapcsolatban biza nem bontotta ki az igazság minden részletét...
Annak idején alaposan ki is veséztük a dolgot. Innetől olvashatod és választ kapsz minden kérdésre a Bull FlexFP-jével és az AVX-szel kapcsolaban.[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
dchard
veterán
válasz hugo chávez #114 üzenetére
"Ha az a kérdés, hogy Bulldozer 8 magja 8 mag-e"
Szerintem ezen már rég túlléptünk, és ha nem a cikk szempontjából nézem, akkor ez nem csak hogy nem volt kérdés, de nem is lényeges. A kérdés pontosan az - amit már többen is pedzegettek - hogy vajon a tény, hogy az AMD megoldása ebben az esetben csak 128bites műveletek órajelciklus alatti feldogozását teszi lehetővé, mennyire volt alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlókat (nem magszámban, teljesítményben). Az összehasonlítás pedig teljesen jogos, ha azt az adott termékkategórián belül hajtjuk végre. Értelem szerűen nem hasonlíthatjuk két generációval korábbi vagy későbbi modellekhez, de generáción belül igenis van alapja az összehasonlításnak, hiszen ezek a termékek versenyeztek a vásárlók "kegyeiért".
Valaki leírhatná, hogy az érintett AMD procival egy termékkategóriájú Intel verzió tudott-e minden magján egyszerre 256bites AVX utasításokat végrehajtani vagy sem. Én már rég elfelejtettem hogy anno melyik Intel proci versenyzett az érintett AMD megoldással De most kíváncsi lennék rá.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
zseko
veterán
válasz Feruendios #95 üzenetére
Ilyen alapon szvsz szinte az összes fényképezőgyártót/telefont be lehetne perelni a Mpx-el miatt. Élükön - már amennyire jól emlékszem - a htc-vel az interpolált 4Mpx miatt.
HR24.hu
-
GeorgeKK
csendes tag
válasz flashpointer #28 üzenetére
gyakorlatilag elméletileg félig-meddig
-
wad
tag
Közös ütemezővel hogyan tudna a két 128 bites FP unit különböző utasítást végrehajtani ugyanannyi instruction/cycle-vel? Ennek a problémának semmi köze az AVX-hez, vektorizálatlan lebegőpontos műveleteknél is beleütközünk, ha nem SIMD-esen párhuzamosított programot futtatunk.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz djculture #64 üzenetére
Normális ez, csak simán gyengék a Bulldozer-architektúra magjai. Elcseszték az AMD-nél. Egyfelől azt hitték, hogy jobban fognak a szoftverek több magra/szálra skálázódni (ami nem eléggé történt meg), másfelől jóval magasabb órajelen akarták kihozni, csak épp ezt az általuk elérhető gyártástechnológia nem tette lehetővé.
(#95) Feruendios:
"Itt nem a magok számával van a gond, hanem azzal a tényel, hogy az AMD 8 magosnak titulált CPU-ja nem veszi fel a versenyt az Intel 4 magos CPU-jával sem!
Ergó a vásárló tévesen hiheti azt, hogy neki kell a 8 mag mert több párhuzamos feladatott akar adni a gépének, de valós helyzetben ez a 8 mag semmivel sem jobb mint az Intel 4 mag + Hyper-Thread-je."Valós helyzetben, 8 szálat is normálisan kihasználni képes programok esetén pedig jobb, mint a HT. Az meg, hogy mivel veszi fel a versenyt? Ugyan már, akkor ezen az alapon az ARM-ot is lehetne perelni, hogy egy négy A72 magos proci gyorsabb, mint egy nyolc A53 magos...
(#112) dchard:
"A kérdés szerintem az (már ha eddig jól értettem), hogy vajon a konkurencia hasonló megoldása akkoriban képes volt-e az összes magján egyszerre 256bites utasításokat úgy feldolgozni, hogy nem volt szükség a 128bites felbontásra (ami ebben a speciális esetben nyilván teljesítmény veszteséget okoz), vagy sem. Függetlenül attól, hogy ennek az átlag felhasználó szempontjából mekkora volt a relevanciája."
Ez egy nagyon rossz összehasonlítási alap. Mert a Bulldozer-alapú AMD procik pl. tudnak FMA4-et, amit egyetlen Intel proci sem tud. Akkor most az Intel nem is procikat gyárt és csak hülyíti a népet? Egy plusz utasításkészlet és az esetleg emiatt "szélesített" FPU, kibővített regiszterek miatt rámondani a másikéra, hogy az nem annyi mag, eléggé groteszk és valóságtól elrugaszkodott. Ha az a kérdés, hogy Bulldozer 8 magja 8 mag-e, akkor a válasz az, hogy igen. Ha az, hogy AVX-ben hogyan viszonyul mondjuk a Sandy-hez, akkor meg az, hogy egy magja kb. fele akkora teljesítményre képes, mivel az egyetlen maghoz tartozó FPU "szélessége" csak 128 bit, nem pedig 256, mint az Intelnél.
[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
Konor
csendes tag
Szerintem én beperelem az összes PUSH UP melltartó gyártóját mert félrevezetik a pasikat a kamu mellekkel ... szerintem az sokkal nagyobb átverés ....
-
dchard
veterán
Szia Abu,
Ha jól értem a magyarázatot, akkor a "probléma" elsősorban akkor jelentkezik, ha magonként szeretnénk 256bites AVX utasításokat végrehajtani, mivel a magok (amennyiben az összes magon AVX utasításokat számolunk) csak 128bites AVX utasításokból tudnak valóban 8-at végrehajtani időegység alatt, ha pedig mind a 8 mag 256bites AVX utasítást kap, azokat felbontja 128bitesekre és úgy hajtja végre.
A kérdés szerintem az (már ha eddig jól értettem), hogy vajon a konkurencia hasonló megoldása akkoriban képes volt-e az összes magján egyszerre 256bites utasításokat úgy feldolgozni, hogy nem volt szükség a 128bites felbontásra (ami ebben a speciális esetben nyilván teljesítmény veszteséget okoz), vagy sem. Függetlenül attól, hogy ennek az átlag felhasználó szempontjából mekkora volt a relevanciája.
Mi például pontosan a kiemelkedő AVX/AVX2 teljesítmény miatt ruháztunk negyedik generációs Core i7-be az FX-ek helyett (egyik gyártó felé sincs fétisem), bár belátom, hogy a mi célterületünk meglehetősen réteg igény, arról nem is beszélve hogy korábban csak FPGA-kal lehetett értelmezhető módon megoldani működést, ehhez képest hatalmas előrelépés, hogy mostmár általános célú processzorokon (még ha nem is közepes árún) is egészen jól megy a dolog
csusza.kog:
/* És az i5-6600 37.5 magos mert ha az élére állítom a chipet, akkor az 37.5 mm 'magos? */
Megcsináltad a napomat
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
válasz zetor2000 #109 üzenetére
Azt a kedvezményt a vevő megkapta, tehát őt nem érte kár. Plusz most extra kártérítést is kap.
#107 hiba vissza: De, tökéletesen értem. Viszont vevőeladó viszonylatban pont ugyanaz van. A vevőt megtévesztette a VW, a jelen per tárgya pedig tisztázni, az AMD ugyanezt tette-e?
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz #06658560 #88 üzenetére
Ez azért nem annyira igaz, hogy nem érte őket kár.
Kár ott keletkezett, hogy egyes országok környezetvédelmi támogatást adtak, mert a VW autói EuroX minősítésű motorokat tartalmaztak. A dízelek is megfeleltek ennek a normának, talán Euro4 vagy 5, ez lényegtelen. Spanyoloknál ez ~1000 euró / autó, jelenleg 50millió eurót akarnak a VWtől. Franciák is adtak ilyen támogatást, de róluk még nem olvastam számokat.
Namost, kár ott éri a vevőt, hogy az autó a moddolt, immáron nem csaló szoftverrel nem hozza a katalógus adatokat, mert nem úgy gyorsul, nem annyi lóerős, talán a nyomatéka is kisebb. Szarabb a vezérlés, gyíkabb a motor. Ezt a teljesítményt kevesebből is megúszta volna. Kár érte a spanyol államot is, nem is kicsi, mert a támogatást kamura adták. És a franciát, és az amerikait... talán minket nem, mert nálunk még a hibridekre is van valami büntetővám, vagy adó, vagy járulék...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sinesol
veterán
c7 proci?
Amugy ha az i7-re is gondoltál, hát semmit nem mond az intel arról hogy hány magos egy adott szériája.
Ha az adott tipusra rákeresel, ott meg van adva a specifikació.jeri : Szerintem simán csak most jutott eszébe valakinek, hogy az nvidia ügy precedense alapján jól meg lehetne fejni az AMD-t. Azt ne hidd, hogy az Intelnél bárkit érdekel, hogy létezik egy AMD nevű jelentéktelen kis cég.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Nem érted a különbséget. A VW-nek módosítania kell a szoftvert, mert csalt. A VW csalásának következménye az, hogy a tulajdonosok nem olyan autót fognak visszakapni mint amit kifizettek.
Ennek semmi köze az AMD "ügyhöz". Nem is értem, hogyan sikerült összefésülni a kettőt. -
-
Dr. Akula
félisten
Ezt is az a GTA-gyűlölő valamilyen Thompson erőlteti, akit a Rockstartól már eltiltottak?
-
jeri
tag
Miért most vették észre ,hogy az embertömegeket mind a 6 kontinensen megtévesztették?
1,rosszabb estben az Intel a drága kevesebb magos termékeit akarja jobb szinben feltüntetni
2 jobb estben az AMD.nek még betartunk egy kicsit:tudva hogy az uj architectura ütős lesz
3 a leépitett AMD-es emberkék most jártak a konkunkurencia hall of fame csarnokában, és tul sokat fecsegtek az emlékkünyvben[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
a per sponzor by Intel
-
csusza.Kog
újonc
Ha már matekozunk a magokkal, akkor az AMD A-szériáját sem egyszerű hova tenni, itt a processzorok 6-12 magosak, de azok 2/3-a grafikus mag, ezt a logikát követve az Intel chipjei is n+1 magosak (arról nem is beszélve, hogy ez az igazi AMDs marketinges porhintés). /* És az i5-6600 37.5 magos mert ha az élére állítom a chipet, akkor az 37.5 mm 'magos? */
-
-
Joachim21
őstag
Csodálkozom, hogy csak most jutott ez a dolog idáig az USA-ban. Mindenki tudja, hogy sem a HT, sem az AMD megoldása nem egyenértékű 2 különálló processzor maggal. A különbség csak annyi, hogy az intel 4mag/8szál-ként adja el, az AMD meg ráírja, hogy 8 magos, holott 4 modul részben duplikált részekkel.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Az annyiban más, hogy sokan csak azért vettek bluemotion modelleket (és a spanyolok még lóvét is tettek ebbe a vw-nél) mert környezet barátabbak, mint más autók, ezzel szemben nagyon nem, hanem sőt..[akár 40x több károsanyag kibocsátás..etc]. Míg nálunk azért vesznek, vagy vennének (ha olcsóbb lenne) hibrid autókat, mert olcsóbb a fenntartásuk, addig más országokban lehet, hogy csak azért, mert kevesebb a káros anyag kibocsátásuk, esetleg, városban, vagy dugóban araszolva nem használnak belsőégésű motort. Például. És ha ezt nézzük, akkor igen is szerződést szegett a vw a vevőkkel szemben. Ha a jelen esetben a felperes bizonyítani tudja, hogy konkrét kár érte, vagy megvezették, akkor a vád megáll. Gondolom, előtte azért a faszinger nem egy szaktanácsot meghallgatott és pontosan tudja, hogy van e és ha igen, akkor mennyi esélye arra nézve, hogy ügy legyen a dologból és akár peren kívül, de hatalmas lóvéval megegyezzenek. Várjuk ki a végét. Sok olyan dologból lett ügy, amit errefelé kiröhögnénk.
-
SylverR
senior tag
válasz Feruendios #95 üzenetére
Téves. Ha 8 szálon akarsz dolgozni, a 8 mindig is jobb lesz mint a 4+ht. Legalábbis ha az FX-t vetjük össze a Sandy/Ivy-vel.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Feruendios
tag
Itt nem a magok számával van a gond, hanem azzal a tényel, hogy az AMD 8 magosnak titulált CPU-ja nem veszi fel a versenyt az Intel 4 magos CPU-jával sem!
Ergó a vásárló tévesen hiheti azt, hogy neki kell a 8 mag mert több párhuzamos feladatott akar adni a gépének, de valós helyzetben ez a 8 mag semmivel sem jobb mint az Intel 4 mag + Hyper-Thread-je.Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
Rive
veterán
Meg miér' süt a forró tea. Meg miér' nem lehet a macskát mikróban szárítani. Meg effélék
Fa*sság./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bencze
senior tag
Kíváncsi leszek mi lesz ebből, de számomra nem tűnik annyira egyértelműnek mint amennyire ez a poszt állítja.
-
törölt tag
válasz hibavissza #87 üzenetére
Nem biztos. A VW tulajokat sem érte eddig kár, mert a teszt során csalt a szoftver, sőt, akár nyerhettek is vele, mégis kártérítést fognak kapni. Meg kell várni a végét!
-
hibavissza
veterán
A bíró két perc alatt elhajtja. Nem lehet bebizonyítani a kárt, mivel az ár-teljesítmény mutatóik nagyjából azonosak. Az egyik fehérebbre mos a másik olcsóbb és nem habzik annyira.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
törölt tag
válasz kissthomas #83 üzenetére
Logikailag inkább lehetne úgy definiálni, hogy mi mennyi, azt kellene keresni, mennyi olyan egység van, amit letiltva a többi teljes értékűen működik.
-
MCGaiwer
addikt
válasz kissthomas #83 üzenetére
amennyire laikus vagyok (előző képen az L2-t néztem magnak lol) nekem egyáltalán nem tűnik szimmetrikusnak
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
kissthomas
csendes tag
válasz antikomcsi #33 üzenetére
Akit érdekel a magyarázattal ellátot die:
Ez alapján kitalálhatjátok mi-micsoda, és az előzőleg linkelt képen, pedig jól lászik, hogy a modulok túl szimmetrikusak, így valószínűsíthető, hogy minden modul 2 mag, csupan minimális a közös eszköztáruk, ami mint kiderült csak az FPU bizonyos speciális feldolgozóit érinti, nem is a teljes lebegőpontos rendszert...
[ Szerkesztve ]
ThomaS
-
-
Én holnap perelek az egy terrás vinyómért...
-
Sinesol
veterán
Mondjuk az Nvidia GTX 970-nek is 4gb memóriája van, mégis elmarasztalták őket.
Tehát a precedens adott.
Több mint valószínű, hogy rájuk vernek egy szép kis büntetést.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Emberünk részéről ez "egyéb időt rabló tevékenység" . Szerintem ő is tisztában van pontosan a helyzettel, csak szeretne egy kis extra pénzt..
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Šolaire
veterán
Nekem a win10 8 magnak írja mondjuk mikor vettem rendesen utánaolvastam a procinak. Szerintem a fórumon is így vagyunk hogyha veszünk valamit tájékozódunk rendesen. Aki meg laikus azt szerintem meg konkrétan nem érdekli hogyan épül fel a 8 mag. Ez csak az én véleményem mint fx tulaj.
“Praise The Sun” \[T]/
-
nalaca000
tag
8 magosak, az hogy a teljesítmény fogyasztás mutatójuk nem a legfényesebb az más kérdés.
Amennyire én tudom itt az fpu-n megy a vita, márpedig a régi processzorokban nem is volt egyáltalán fpu. Akkor azok mag nélküli processzorok.Más részről egy processzoron belül egyes dolgok meg vannak osztva a magok között pl cache3. Valamennyi mag használja...
Mondjuk szívesen venném ha egy tényleg hozzáértő személy pontosan elmagyarázná, hogy egy magnak pontosan mit is kell tartalmaznia, milyen funkciókat kell tudnia ellátnia, hogy megfeleljen a mag általános értelemben vett definíciójának.
A világ egyik legnagyobb problémája, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek!
-
-
lenox
veterán
válasz nyisziati #71 üzenetére
Hat szerintem meg akkor se biztos, hogy barki meg van tevesztve, ha nem minden helyzetben nem mukodik 8 magoskent, de nem en perlek, meg nem is en vagyok a biro, valami faszsagot biztos kitalaltak, amitol ez atmehet.
#72: Egyetertek, csak ennek nincs koze ehhez a keresethez.
-
MCGaiwer
addikt
mintha normál user szempontjából nem lenne teljesen tök mindegy, hogy adott számítási kapacitást 2 - 8 - 3000 maggal éri el... sőt, ha 1 magosként ugyan azt tudja produkálni mint egy párhuzamosított 8as, akkor még jobb is.
-
GeryFlash
veterán
várj, most nézem az i7 nem is 7 mag csak 4 Engem átvert a Zintel!!!444
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Nem a konkurencia alapján kéne eldönteni, hogy hány magos a processzor.
Amúgy ha jól tudom a Zen SMT-vel fog jönni, azaz lesz benne hasonló feature, mint az Intel HT-je, szóval ez a felépítés úgy tűnik tényleg zsákutca.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
válasz #65675776 #61 üzenetére
Ja, hát az egyik oldalról nézve két szálhoz egyetlen FPU tartozik, de a másik oldalról nézve egy szál használhatja a modulon belüli másik szál FPU-ját is, ha az épp üresjáratban van. S ehhez nem kell semmi szoftveres trükk, megcsinálja magától.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De ennek semmi köze ahhoz, hogy hány magja van. Egyébként nincs benne olyan irányú korlátozás, hogy a szálak nem kapnak dedikált végrehajtót. Ez egy nyolcmagos termék minden ismert definíció szerint. Nem tudsz olyan helyzetet mondani, amikor nyolcnál kevesebb utasítást hajt végre, ha a program oldali kód tényleg úgy van megírva, hogy eddig legalább skálázódjon.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
djculture
félisten
Valami korlátozás akkor is van ebben a felépítésben mert 5ghz körül kell hajtani egy szerencsétlen fx8350-et is hogy normális teljesítménye legyen. Ismersz, AMD fan vagyok de ez minden csak nem normális termék. Örülnék ha kukáznák és versenyképes felépítéssel jönnének ki..
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #65675776 #61 üzenetére
Valójában ezt mondták. Fizikailag persze sosem történik összevonás, de logikailag az egész működés eredménye az, mintha megtörténne, így pár utasítás esetében a feldolgozás sebessége a kétszeresére gyorsul.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz djculture #59 üzenetére
És akkor a mai processzorok egymagosak, mert közös a gyorsítótáruk?
De egyébként a Bulldozerben nincsenek megosztva végrehajtók. Ezek dedikáltan hozzá vannak rendelve a szálakhoz. Ez egy tévhit, hogy bármi meg van osztva, csupán van a rendszerben egy olyan ütemezés, amely bizonyos utasítások esetében eléri, hogy kétszer gyorsabban legyenek végrehajtva, ahhoz képest, mintha nem lenne ez az ütemezés. Erre még optimalizálni sem kell. Ez az egész célja és semmi más. Ha kiveszik belőle, akkor az ominózus utasításoknál a sebesség a felére csökken.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Szerintem hibázott ez nem kérdés. Mikor két végrehajtó egység erőforrásainak egy része megvan osztva azt nem lehet két külön végre hajtó egységnek tekinteni. Az hogy lehet erre a két összehuzalozott végre hajtó egységre lehet olyan programot is írni ami két külön egységként kezelve fut le a kód az más kérdés. Gyakorlatilag ha nincs erre a felépítésre optimalizálva a végrehajtás akkor megette a fene.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #06658560 #56 üzenetére
Azért a skálázódás mértéke sok mindent elárul. Ha Apache-val teszteled, akkor meg az intel procijai még kevesebb magosak is aktív HT-vel, mint anélkül. Arról nem is beszélve, hogy ott maximum HT ONés OFF van. AMD-nél meg kényedre-kedvedre kapcsolgathatod a magokat akár.
Plusz érdekes lenne HT-vel mondjuk páratlan számú magot előállítani.
[ Szerkesztve ]
-
jsk
senior tag
-
MCGaiwer
addikt
annyira nem érted ezt...
jelen esetben NINCS VÁD. Az ember egy polgárjogi keresetet nyújtott be, miszerint az amd átvágta őt, és a többi fogyasztót, ezért kártérítést követel. Itt se vád, se rágalom nincs. Az, hogy a keresetet megírják a lapok, az felperes oldaláról irreleváns. Itt max nem adnak igazat neki, és kifizettetik a perköltséget, ennyi.
-
SylverR
senior tag
Gyönyörűen látszik a die-on, hogy 4-es csoportokba (4 modul) van elrendezve 8 mag.
Ez anélkül is látszik, hogy tudnád mi ez.
Nem értem mit kell ezen rugózni. Négy darab. Tény. MODUL. Azaz 8 mag.Nem!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jogi szempontból az a kérdés, hogy az AMD a specifikáció megadásánál hibázott-e. A tájékoztatásnak ehhez semmi köze, mert a felhasználó nem feltétlenül fog tájékozódni. A lényeg a specifikáció, ami rajta volt a dobozon, vagy ami elérhető volt a hivatalos weboldalon. Egy ilyen pert tehát azzal lehet megnyerni, ha az AMD nem képes bizonyítani, hogy a processzornak nyolc magja van, de ezt játszva lehet bizonyítani. Szakmai szinten nem nehéz, jogi szinten pedig ott volt és van a hivatalos weboldalon, hogy az AMD mit tekint magnak. Nyilván jogi szinten a bizonyítás sokkal egyszerűbb, mert a mag fogalma a termék eladásának pillanatában definiálva volt. Egyszerűen csak be kell mutatni a bíróságnak a whitepapert.
-
lenox
veterán
Ezt a leírást valószínűleg mindenféle technikai rálátást nélkülöző ügyvédek írták, ugyanis az egész alapja hibás.
En inkabb azt gondolnam, hogy a cikkiro nem ert az amerikai joghoz, ugyanis az 'egesz alapja' az nem az, hogy kivesz-e barki barmit a magokbol, hanem az, hogy 8 magoskent vannak/voltak-e hirdetve a processzorok, es ha igen, akkor ezzel megtevesztettek-e barkit. Ha ugy latja a birosag, hogy igen, akkor vesziteni fog az amd, ha nem, akkor meg nyerni. Azon lehet szakerteni, hogy a beadvanyban levo allitasok igazak-e, vagy pont ugy igazak-e, de ha nem azok, majd atfogalmazzak oket, nem annyira lenyeges, kb. mindegy, hogy miert nem mukodik teljes erteku 8 magoskent a cpu, ha nem mukodik teljes erteku 8 magoskent. Az nyilvanvalo, hogy voltak emberek, akik nem azt kaptak, amit szerettek volna, az is nyilvanvalo, hogy technikailag nyugodtan nevezheto 8 magosnak a processzor, tehat nem itt lesz a vita szerintem, hanem ott, hogy a mezei user tajekoztatasa elegendo volt-e vagy nem. Inkabb erzem ezt jogi kerdesnek, mint szakmainak.
-
Egon
nagyúr
1. Nyilván releváns a Btk Ámerikában...
2. Konkrétumok valahogy nem jönnek, pedig direkt kértem.
3. Csak a hamis vádat sikerült megtalálnod, itt a rágalmazás jogi tézise a Btk-ból:Rágalmazás
226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.Érzed, hol a hiba? Segítek: valakiről...
Még hintA strasbourgi bíróság 2011 nyarán hozott ítéletében azt mondta ki, hogy mivel a jogi személyeknek nem is létezhet becsületük, ebben az értelmezésben becsületsértés nem is valósulhatott meg. Az indoklás szerint valaki becsületének, emberi méltóságának védelme jogszerű korlátja lehet a szólás szabadságának, de egy gazdasági vállalkozásnak nincs becsülete, csak legitim gazdasági érdekei. Egy cégnek nincs morális énje, így méltósága se.
Segítsek még, vagy ennyi elég?
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kikikirly
senior tag
Én egyáltalán nem értek a processzorokhoz.Nekem 4 magosnak tűnik a külső sarkokban levő magok miatt.Ugyanakkor van mellettük valami kék paca is,ami fogalmam sincs micsoda.Fontos:Egy FX 8350 50K-ba kerül,és ez a lényeg!Ez az egész több év múlva pattan ki valakinek a fejéből csak úgy spontán,bármiféle külső behatás nélkül...Ugyan már.Árban egy 4 magos intel processzornak felel meg,de tudomásom szerint(nekem intelem van)pl. játékokban jobban teljesít mint egy sima szórzózáras(K nélküli),nem tuningolt i5!És eszt még tuningolni is lehet,nem kell belőle K verziót vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
MCGaiwer
addikt
a rágalom:
Arccal beleállsz az indexbe, és azt mondod, buzi vagyok.
Hamis vád:
feljelentesz, mert megpróbáltalak megerőszakolni
Ha feljelentesz, akkor a második valósul meg. Ha nem, csak a sajtónak mondod, akkor meg az első.
vitázni úgy valóban nehéz, hogy védhetetlen pozíciót próbáltok meg felvenni...Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
MongolZ
addikt
Az a gáz, hogy nem értitek, hogy mi a rágalmazás, mi a hamis vád, és a többi. Így elég nehéz vitázni.
(#38) Szaby59: Processzormag után fizetsz licenszdíjat egyes alkalmazásoknál. Mivel volt néhány olyan társaság, amelyik azt mondta, hogy "Én AMD-t akarok venni, viszont mivel 1 szálon az AMD gyengébb, mint az Intel, így megoldható-e, hogy kevesebbet fizessünk?", ezért lett ez a kompromisszum a Microsofttal. Mivel ezen társaságok száma viszonylag kevés, ezért az MS is azt mondta, hogy jó, legyen. Pont.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sennalacy #24 üzenetére
"de akkor ennek a logikának a mentén új megnevezések bevezetésére is talán sort kellett volna keríteni, és az új fajta magokat a korábbitól eltérő névvel forgalomba hozni."
Megtették, bevezették a "modul" megnevezést és ez korrekt is, más dolog, hogy annyira nem hangzott ez jól a 8 maghoz képest így a doboztól kezdve minden marketing anyagra a 8 mag került fel.
Ennek a pernek úgy 4 évvel ezelőtt talán lett volna értelme, most már eső után köpönyeg...
Btw. Windows a 2modul/4magos APU-knál is 2 magot és 4 logikait ír, ha "költséghatékonyság" miatt így akarták őket feltüntetni akkor talán máskor is így kellett volna[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Rendben, de akkor nézz meg egy Yonah die shotot is. Az hánymagos akkor? Egy vagy kető?
-
Egon
nagyúr
Egyik sem... Szerintem hat magos: négy zöld hűtőbordás, és két egyenlőségjeles...
Ráadásul mindez alátámasztja a fentebbi hozzászólásom..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Sennalacy #24 üzenetére
Azt azért én is nehezen tudom elfogadni indoklásnak, hogy pusztán költségcsökkentési okokból írhassa ki az MS a 4 magot 8 helyett. Miért mondana le az MS a bevételek egy részéről, ha nem volt számukra kellően megindokolva, hogy az bizonyos szempontból inkább 4 mint 8, ezért jogtalan elkérnie a magasabb díjat? Amennyiben az amd nyeri a pert akkor ezen elmaradt díjakat is be kell fizetni az amd felhasználóknak? Mert ugye ez lenne a következő logikus lépés.
No igen, ez egy érdekes kérdés: az AMD az MS felé úgy érvelt, hogy mondjuk egy FX-8000 szériás proci négy magos, a felhasználók felé meg azt kommunikálja, hogy nyolc magos?!?
Jöhet az új reklámkampány: AMD FX-8350: Vishera, az átlag 6 magos processzor: az MS-nek 4, a felhasználóknak 8...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MCGaiwer
addikt
hát mivel lövésem sincs mit kell nézni az ilyen képeken, 4-et vagy 8at mondanék (attól függően, hogy a kék részben vízszintesen futó halványabb kék csík 1 magot választ-e ketté, vagy két magot köt-e egybe)
-
antikomcsi
veterán
Most tegyétek félre az ismert tényeket, és a processzor tervező mérnöki tudásotokat. Nekem, nem nehéz, mert nincs.
Nézzétek meg a die képét, és az alapján józan paraszti ésszel mit mondanátok, hogy hány magos az a cpu, amit láttok?
-
Egon
nagyúr
Szerintem hibás a gondolatmeneted.
Ha a példádból kiindulva bepereled (illetve feljelented, nem mindegy...) Gipsz Jakabot, akkor a tényállásban az kerül rögzítésre, hogy meg akart erőszakolni (mivel ez a bűncselekmény része), azt nem fogják jegyzőkönyvbe venni, hogy szerinted (sic!) meleg az ürge... Ez pedig nem rágalmazás lesz, hanem hamis vád, amit - ha bebizonyosodik, hogy elkövetted - jól levernek rajtad.
Persze egy ilyen pernek sokféle kimenetele lehet. Felmenthetik az illetőt bűncselekmény hiányában, illetve bizonyítottság hiányában (első esetben bizonyítottnak tekintik, hogy ártatlan, második esetben nem sikerült bizonyítani, hogy bűnös - nem mindegy...). Véleményem szerint egy, jó hírnév megsértésével kapcsolatban indított viszontkereset, csak az első esetben lehet reális."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
icp1970
senior tag
Számomra ez elég megdöbbentő.Akkor a Bulldozer a gyakorlatban nem 8 magos?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz flashpointer #28 üzenetére
Kb. ez is arra a sorsa fog jutni mint az a per
-
flashpointer
őstag
Úgy van meg a 8 mag ahogy a 970-en a 4Gb : D
-
MongolZ
addikt
Ha ezt komolyan gondolod, akkor beperellek, hogy a saját nemedhez vonzódsz és megpróbáltál megerőszakolni, természetesen "véletlenül" ezt elhintem néhány sajtóorgánumnak, így még nagyobb véletlen folytán bekerülsz az esti 7-es királyi TV-be is.
De hát ez nem rágalmazás! Nem jó hírnév megsértése!Dehogyisnem, van ilyen.
-
törölt tag
1) Ez magyar jogrend.
2) Tételesen nézzük mi van jelen esetben!"Nem valósul meg rágalmazás az egyes társadalmi jelenségeket értékelő és bíráló kijelentések által, ha azok a szabad véleménnyilvánítás körébe tartoznak. De a gyalázkodó és az emberi méltóságot sértő nyilatkozatok abban az esetben is büntethetőek ha kritikai célzattal kerülnek nyilvánosságra."
Ez jelen esetben nem releváns.
"Nem rágalmazás, hanem hamis vád valósul meg abban az esetben ha valaki mást a hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével alaptalanul vádol meg."
Amennyiben a fogyasztók megtévesztése bűncselekmény, akkor megállhat.
"Nem valósul meg rágalmazás akkor ha a hatóság előtti eljárásban az ügyfél az ügy tárgyával összefüggésben nem gyalázkodó, felderítő jellegű tényállítást tesz, jóllehet ez a tényállítás a becsület csorbítására objektíve alkalmas volna."
Megint nem alkalmazható pont.
"Bírálatot, kritikát véleménnyilvánítást tartalmazó nyilatkozat esetén rágalmazás nem állapítható meg, mivel a bírálat, a kritika és a véleménnyilvánítás ténybeli valóságtartalma a büntetőeljárásban nem esik a tényállítás fogalma alá. Egyszerűbben fogalmazva a bírálat és a vélemény nem minősül tényállításnak, így rágalmazás nem állapítható meg."
Megint nem alkalmazható pont.
Magyarul ott vagyunk, hogy állítasz valamit, csak nem tudod alátámasztani semmivel.
-
Sennalacy
aktív tag
Anno a bulldozer bevezetésekor szakmai cikkek sora jelent meg ebben a témában. Az amd új fajta mag definíciót vezetett be.. akkoriban született a "nem teljes értékű mag" kifejezés ha jól rémlik. Az amd természetesen szakmai körökben kellő tájékoztatást adva megadta a helyes értelmezéshez szükséges információkat, ugyanakkor azt is tisztán kell látni, hogy a felhasználók nagy többségét ez a szint nem éri el. Ők leragadnak a gépekre ragasztott matricák szintjénél, és ott ha ők 4 vagy 8 magot látnak, akkor a szó hagyományos értelmében vett magokra számítanak és ilyen tekintetben érezhető valósnak a kereset. Kicsit hasonló ez az intel 4 magos, de 8 szálas működésének szétválasztásánál is. Természetesen az amd-nek joga van az inteltől eltérő koncepciót létrehozni, de akkor ennek a logikának a mentén új megnevezések bevezetésére is talán sort kellett volna keríteni, és az új fajta magokat a korábbitól eltérő névvel forgalomba hozni.
Azt azért én is nehezen tudom elfogadni indoklásnak, hogy pusztán költségcsökkentési okokból írhassa ki az MS a 4 magot 8 helyett. Miért mondana le az MS a bevételek egy részéről, ha nem volt számukra kellően megindokolva, hogy az bizonyos szempontból inkább 4 mint 8, ezért jogtalan elkérnie a magasabb díjat? Amennyiben az amd nyeri a pert akkor ezen elmaradt díjakat is be kell fizetni az amd felhasználóknak? Mert ugye ez lenne a következő logikus lépés.
Ami viszont tényleg fura, hogy miért pont most ennyi évvel a megjelenés után, szúr szemet ez valakinek...Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
joi29
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz #06658560 #19 üzenetére
+ (#20) MCGaiwer: Rágalmazás Szerintem ezek alapján igen.
Idézek:
"Nem valósul meg rágalmazás a következő esetekben:
a bírói gyakorlat szerint nem minősül tényállításnak a sértett magatartására vonatkozó általános jellegű becsmérlő utalás, azaz rágalmazás vétsége nem állapítható meg.
Nem valósul meg rágalmazás az egyes társadalmi jelenségeket értékelő és bíráló kijelentések által, ha azok a szabad véleménnyilvánítás körébe tartoznak. De a gyalázkodó és az emberi méltóságot sértő nyilatkozatok abban az esetben is büntethetőek ha kritikai célzattal kerülnek nyilvánosságra.
Nem rágalmazás, hanem hamis vád valósul meg abban az esetben ha valaki mást a hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével alaptalanul vádol meg.
Nem valósul meg rágalmazás akkor ha a hatóság előtti eljárásban az ügyfél az ügy tárgyával összefüggésben nem gyalázkodó, felderítő jellegű tényállítást tesz, jóllehet ez a tényállítás a becsület csorbítására objektíve alkalmas volna.
Bírálatot, kritikát véleménnyilvánítást tartalmazó nyilatkozat esetén rágalmazás nem állapítható meg, mivel a bírálat, a kritika és a véleménnyilvánítás ténybeli valóságtartalma a büntetőeljárásban nem esik a tényállítás fogalma alá. Egyszerűbben fogalmazva a bírálat és a vélemény nem minősül tényállításnak, így rágalmazás nem állapítható meg."
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
Én is levetetném a termék dobozáról a 8 mag feliratot, mert a 4 Modul az nem nyolc mag.
Odaírhatja hogy esetenként 8 mag teljesítményével felér, ezt lehetne külön vitatni...
De ez a per nem a magokról szól hanem egy nagyvállalati érdekharc... -
Kékes525
félisten
Miért ismétled meg azt, amit már egyszer leírtál? Arra már válaszoltam. Nem a bíróság előtti dologról, hanem annak folyamodványaként a sajtócikkek miatt valósul meg a jó hírnév megsértése, amit a kereset téves tartalma indított el.
-
szerk: inkább nem írok hülyeséget, ezért itt a bulldozer teszt releváns oldala: Mennyi az annyi?
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Olvastam már több helyen, hogy AMD-nél a 2 mag az valójában csak másfél, ezzel szoktak sokakat az Intel processzorokhoz terelni.
Erről valamit lehetne bővebben ha már úgy is hasonló a téma, vagy úgy hülyeség az egész állítás ahogy van? -
válasz antikomcsi #4 üzenetére
De miért lenne igazából 4 mag / 8 szál? Mert egy 4 magos intellel van kb pariban? Ha úgy vesszük, hogy szigorúan csak magokból áll egy processzor, akkor talán, de elég nagy blődség ilyet állítani. Ami itt közös az a cache meg a modul etetése (Fetch + Decode). Az FPU egy külön tészta, az megosztottnak tűnik, de ez csak az esetek jó ha 1%-ában igaz, lásd AVX.
Szerintem az az alapprobléma, hogy az egyszálas teljesítmény eléggé elmarad az Intelétől. De attól még nem kéne 4 magosnak nevezni, mert lassú. Szerintem a felperes is ebbe a problémába esett. Intel mag != AMD mag. Utóbbi hiába 8 magos, nem gyorsabb. Micsoda felfedezés.
Inkább a kamu 4K TV-knél perelnének, ahol subpixelekkel trükköznek, az UHD plecsniért. Bár annak nincs kb semmi értelme, mert gyakorlatilag alig van 4k anyag.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Undorító az ilyen emberi faj, remélem, belebukik, és neki kell fizetni az összes költéget is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Kékes525
félisten
Ó dehogynem, létezik rágalmazás is. Azért is, mert a sajtó felkapta és az már nem a bíróság előtt történt. A sajtócikkeket pedig ő indította el a szakmailag téves beadványával, ezért pedig ő felel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
az amdnek szvsz elég lesz, hogy akkor a kettős kockázat miatt ezentúl már ezzel nem fogják tudni perelni az államokban.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
bsh
addikt
pont erről szól a kereset. te tisztában voltál vele, de a vásárlók 99% nem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert akkor az Opteront használó cégeknek pár MS licenc kétszer nagyobb költség lenne. Ezt az AMD kérte, hogy így legyen. A működésen nem változtat az a kiírás, viszont így a Microsoft egyes licenceiért feleannyit kell csak fizetni, ami azért nem mindegy. Ez egyébként eléggé rosszul érintette az Intelt, mert ők nem értenek egyet vele, hogy az AMD-nél két magot tekintenek egynek, viszont erről nem ők döntenek, hanem a Microsoft. És valóban sportszerűtlen, mert a Microsoft nem magyarázza meg, hogy milyen definíció szerint tekintik az AMD-nél a két magot egynek. Ebből a szempontból az Intel korábbi értetlenkedése jogos, mert akkor nekik is legyen így.
Valójában nyolc mag. Minden létező és elfogadott definíció szerint.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Az tényleg érdekes, hogy a Windows 2 magot ír ki és 4 szálat 4 magos AMD esetén, ezek szerint 4 magot kéne kiírnia
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ha nem fogalmazza át a beadványt akkor nagy az esélye, hogy elveszíti és ekkor az AMD visszaperelheti jó hírnév megsértése miatt, ami neki milliókba kerülhetne. Tehát ha van egy kis esze visszalép, vagy legalábbis átfogalmazza a beadványt. Ha meg nincs, akkor úgy kell neki.
-
antikomcsi
veterán
Akkor az AMD miért nem kötelezte még az MS-t, hogy a windows ne négy magot írjon ki?
Oké, hogy perel, de miért nem évekkel ezelőtt?
Én mikor megvettem tisztában voltam vele, hogy ez igazából négy mag, és nyolc szál, és eszembe sem jutott volna pereskedni emiatt.
-
törölt tag
így kell törvényesen kilapátolni, a cég pénzét
-
Dr. Bubó
tag
Ez jól tisztázza a helyzetet. Köszi.
-
Reggie0
félisten
Tyukper kategoria.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest