- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
"Bár biztos van olyan ország, meg olyan társadalmi réteg, ahol a tévézés fontos szegmense a hétköznapi életnek, nekünk valahogy nem hiányzik."
Igen, vannak olyanok, akiket érdekel és szórakoztat a vizuális kultúra fogyasztása. Mi ebben az olyan meglepő számodra?
Ne gyere nekem azzal, hogy a tévé adók csak szemetet adnak!
Egyrészt, mert ez nem igaz (ez irányú véleményed már eleve túlhaladott, hiszen 8 éve nem nézed).
Másrészt a vizuális kultúra nem csak a tévéműsorokból áll. Egy tévéadó mást is közvetít, mint tévéműsort pl: filmeket, koncerteket, sporteseményeket, híradásokat, stb. A tévén, meg mint eszközön, szintén lehet mást is nézni mint a tévéadók által szolgáltatott tartalmat, pl: filmeket, koncerteket, stb., - de lehet rajta játszani is, vagyis egy további műfaj alkotásait fogyasztani,
Amúgy, vannak olyanok, akik inkább az audiokultúrát fogyasztják. Ők hangerősítőket, hangdobozokat vesznek. Vannak akiket a gasztrokultúra érdekel. Ők valószínű konyhafelszerelésben keresik a minőséget, arra áldoznak. Míg mások utazni, kirándulni, verseket írni, követ faragni, vagy balettozni szeretnek és az ezzel kapcsolatos eszközöket szerzik be maguknak és ebben a témában keresik a minőséget.
És vannak olyanok is, akik egyszerre több dolog iránt is érdeklődnek.Újat mondtam ezzel? Ugye, nem! Szóval, nem kell itt értetlenkedni, csak azért, hogy hozzászólj, egy olyan témához, ami a saját kinyilatkozásod alapján sem érdekel téged.
Erre mondják, jobb lett volna, ha csendben maradtál volna. -
HaJózsi
aktív tag
'...hiába rendelkeznek jelenleg a világ egyik legjobb LCD tévéjével az AX900 személyében, jövőbeni céljaik között szerepel továbbra is, hogy a lehető legjobban megközelítsék a plazmák által egyszer már elért képminőséget.'
Ez nagyon kemény. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyire nincs igény ma már a minőségre....
-
nubreed
veterán
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
-
uki
aktív tag
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
"Ez nagyon nem igaz, hogy a fogyasztás nem számít. 4-5 év alatt, már ha kihúzta a plazma és nem dobta be a törülközőt, napi 4 órás használattal 2-300.000 forint különbség simán lehet egy nagyobb plazmánál áramszámlában. Már csak gazdasági szempontból is megéri lecserélni."
Ahogy mar többen írták ennél nagyobb barmoságot nem írhattál volna. 5 éve van meg a 42"-es panam, napi 4-5 órát tuti megy semmi baja nincs (most adta meg magát a gyári elem a távirányítóban
) és a full lakásnak van 7ezer körül a havi villanyszámlája, elektromos fsötő/főzőlap, hűtő, mosógép, folyamatos NAS, wifi stb mellett.
Igen többet fogyaszt a plazma ezt jól bele is verték az emberek fejébe a marketingesek de nem annyit hogy azt komolyan észrevedd a számládon. 2 sörrel többet kérsz a kocsmában és be is hoztad az árát a villanyszámlán
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
Vagy 1200+ wattos plazmával számoltál, vagy nálatok ~210 forint környékén van 1 kWh áram. De komolyan, ez hogy jött ki?
-
O_L_I
őstag
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
200000 forintnyi áramot egy 50-52-es plazma kb 5 év alatt fogyaszt el 24/7/365-ben használva.
[link] -
BaLee
addikt
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
ÚRISTEN!!!!
Nee, komolyan! Ne írjatok már ide ilyeneket!!!!!!!!!
Mennyi egy kw/h áram ára? Legyen 40ft.
Az én 50" plazmám fogyaszt max 180W-ot, az óránként 7,2Ft. 4 óra tv-zés 28,8Ft! Az egy évben (365 nappal számolva ami ugye nem reális mert nem megy minden nap a tv 4 órát) 10512Ft.Az 5 év alatt: 52560Ft
Mellyit eszik az ugyanekkora LCD? Egyen mondjuk felét, mondjuk 80-90W-ot.
Az egy évben akkor 5256Ft, öt év alatt 26280Ft.5 év alatt mennyi a különbség a két tv között? 26280Ft
Ez tényleg egy akkora tétel, hogy ezzel érdemes foglalkozni!Tudom, hogy Magyarországon már nem divat gondolkodni de legalább számoljatok utána mielőtt ekkora baromságot leírtok.
-
flexxx2
őstag
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
Az se igaz amit te mondasz sajnos
Lemértem, van átlag +60W különbség 50"on, 30nap*4óra*60w=7.2kw havonta.
Számold ki aztán töröld a hszedet. (kár hogy nem lehet). -
Cha-b
senior tag
válasz
gyikhuszar #36 üzenetére
"A plazmák tudták ezt, viszont volt egy számomra megbocsájthatatlan rossz tulajdonságuk: a vibrálás. Egyszerűen nekem a szemem folyt tőle már pár perc után is."
Ez viszont jogos érv a plazma ellen. Az emberek kis %-a látja a vibrálást, te sajnos ebbe a mezőnybe tartozol.
Szerk.: BBéci: na igen arra inkább nem is reagáltam, mert felesleges.
-
[Ixub]
tag
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, de a 300k/5/12 az havi 5k csak különbségben. Az egész villanyszámlám 9k körül mozog egy 50-s plazmával. Mellette full felszerelt lakás a porszívótól a hűtőig. Legalább számolj utána ha már hülyeségeket mondasz.
-
BBéci
legenda
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
Kérlek, vezesd le, hogyan számoltad ki a 2-300000 forintot!
-
gyikhuszar
tag
Pontosan. Pár hónapja rá voltam kábulva a TV-kre, eléggé szerettem volna egyet. Szerintem a keretet sem lent húztam meg, fejben 300-at rászántam volna a mutatványra.
A képminőség viszont egy siralom még ebben az árkategóriában is (LCD téren). Én olyan TV-t szeretnék, amin élvezettel lehet filmet nézni. Nem érdekel a design, nem fogok rajta skypolni meg youtubozni, egyáltalán nem érdekel semmilyen szolgáltatás. Cserébe a fekete fekete legyen, ne legyen km-es utánhúzás, inhomogenitás, oldalról nézve torzulás, stb. stb. Na ilyen készüléket nem lehet ma már kapni. A plazmák tudták ezt, viszont volt egy számomra megbocsájthatatlan rossz tulajdonságuk: a vibrálás. Egyszerűen nekem a szemem folyt tőle már pár perc után is. Úgy néz ki, hogy nem lesz TV-m.
-
sb
veterán
válasz
hibavissza #17 üzenetére
Erről van szó.
A cikkhez pedig:
Számítások alapján nehéz kijelenteni, hogy hiba volt-e vagy sem. Számolgatni meg cikkben maximum a kereslettel lehet, még azzal is nehéz. Gyártási-, fejlesztési költséggel meg a gyártón kívül nehezen számolunk.
Szóval merész kijelenteni, hogy rosszul tették a bezárást.Mondjuk nekem ezen felül, a tudható tényezők alapján is meredek.
Oké, én se kávaszélesség alapján veszek TV-t, de azért megnézem... ahogy normális ember megnézi mind a dizájnt... TV-nél is kenyérpirítónál is meg autónál is. Pedig egyiknek se funkciója, hogy szép legyen.Vagy pl. a fogyasztást. Autónál elfogadott, TV-nél nem.
Nyilván ide sorolható a 3D, hajlítás, stb... is. Attól, hogy sokra nem tartjuk még van aki nézi.
A 4k szerintem külön kategória mert az előbb-utóbb el fog terjedni és árban is normalizálódik, ahogy az FHD is. Egy árban meg kevesen választják a gyengébbet szívesen. Akár vitatjuk a szükségességét akár nem.
Szóval sok az apróság... lehet, hogy ma még ott tartunk, hogy kevés és szükségtelen ami a plazmán kívül van, de 3-4 év múlva a "Mit adott nekünk az LCD TV?" kérdés után már túl hosszú lesz a lista.És akkor ezek az apróságok.
Az OLED is csak fejlődik, terjed. A kavantumpontos LCD-nek se rossz a képe a tesztek alapján... A 4k-ra nem nagyon lenne plazma oldalról válasz...Akárhonnan is nézem egyre szarabb lenne a helyzete. Legalábbis ha nincs plazma oldalon nagy fejlődés, de nyilván nem lenne, lévén, hogy elég régi, kiforrott technológia. Másrészt egy amúgy is kis - még ha elszánt is - vásárlóbázisra építve nyilván nem is lenne lehetőség nagyon fejleszteni. Egy lélegeztetőgépre kapcsolt vegetálás lenne.
Összegezve egy most még talán életképes technológia + kicsi, de egyelőre erős vásárlókörre építeni egy perspektívában szegény, vegetáló ágat. Arra alapozva, hogy plazma konkurencia nem nagyon van és a jelenlegi, talán semmitmondó hátrányok mellett hátha nem lesz sokkal több/nagyobb a következő 5-10 évben...
-
O_L_I
őstag
Az mondjuk érdekes, hogy ha az audió világot nézzük ott remekül elvannak még a plazma TV-nél is sokkal kisebb rétegeket megszólító gyártók és termékek, úgyhogy kívácsi lennék a megtérülési mutatókra, hogy ennyire kifingott a technológia.
-
flexxx2
őstag
Azért csak olvasol ilyen cikkeket, vagyis érdekelne egy tv, csak sajnálod rá a pénzedet. Ne legyünk már ilyen lenézőek a társadalom 90%ával akik tvt, filmet szeretnek nézni.
(#32) Gaben01 többségnek csak minimálisan, ezért szűnt meg a plazma tv is, annyival nem volt szebb mint egy lcd, hogy az ingerküszöböt átvigye a tömegnek. Nekem szerencsére sokkal jobban tetszik a plazma, és ennek örülök, ennyi.
-
Blindmouse
senior tag
Ez nagyon nem igaz, hogy a fogyasztás nem számít. 4-5 év alatt, már ha kihúzta a plazma és nem dobta be a törülközőt, napi 4 órás használattal 2-300.000 forint különbség simán lehet egy nagyobb plazmánál áramszámlában. Már csak gazdasági szempontból is megéri lecserélni.
Aki eddig nem vett, ne búsuljon, nyugaton már az utcára vannak kidobva a még működőképes plazmák. Ráadásul megspórolod a fűtést is a szobában. -
arn
félisten
majd az lg fele oled szepen letarolja a piacot
nekem tvnel egeszen egyszeru szempontjaim voltak: 55-60 colos atmero, legyen normalis kepe, fogyasszon keveset. nem erdekelt se a felbontas, se a gorbites, 3d, smart funkciok (kodis apple minire van kotve, csak kijelzokent mukodik).
es szivesen vennek csak kijelzot a jovoben (koltsek a panelra az osszeget).
-
vaakuum
addikt
válasz
Bugfix1984 #14 üzenetére
Nyilván mindenkinek más a felhasználási célja.
Nálunk általános multimédiára és szórakozásra (esetenként munkára) monitor+pc. Csak egy kicsit univerzálisabb pc, mint ami az "okostv" okosságát adja. És amikor véletlenül filmet akarunk nézni, arra is megfelel. De már a gyerekek is kinőtték a nagyon dvd-mesenézős időszakot, arra a havi 2-3 filmre meg tökéletes egy normális méretű monitor is. -
Cha-b
senior tag
Milyen tv volt, milyen forrás, milyen beállítások ?
Egyazon árkategóriában ugyanazon forráson mindig (legalábbis a jelenlegi kinálatot tekintve) a plazma lesz a jobb képminőségben az LCDhez képest.
Fogyasztásban (beégés/ghost hajlamban) jobb az LCD ez tény, de nincs akkora különbség mint amit az emberek hisznek. Erős fénynél is jól jöhet az LCD fényereje, de koromsötét sem kell a plazmához, normális nappali viszonyok között, amikor nem a tv-re süt a nap bőven elég a Plazma fényereje is.
Legalábbis Pana márkáról beszélve, mert csak olyan plazmáim voltak, Samu/LG-ről otthoni használatban nincsen tapasztalatom. -
uki
aktív tag
Pontosan és ezt el ne felejtsük a listából:
"Magyarul a dizájn terén a plazma ledolgozhatatlan hátrányba került, és az köztudomású, hogy ez az egyik legfontosabb szempont sokak számára a vásárlási döntés meghozatala során."
Mert ugye az a lényeg hogy szép vékony legyen és leessen a szomszéd álla közben meg olyan fos a képe hogy csak na. Sose értettem miért az számít hogy 2 centis kerete legyen a tv-nek ne 5cm meg 3cm vastag legyen ne 8cm. Nem mindegy? Ez nem telefon vagy laptop amit cipelni kell és a felesleges vastag keret miatt nő az eszköz befoglaló mérete. Engem sokkal jobban zavar a laptopok 2-3cm-es kerete mint a tv 5cm-s kerete.
Az nyírta ki a plazmát hogy a Samsung elkezdte dömping áron nyomni az LCD tv-t brutál marketinggel és lenyomott mindnekit a fenébe. Persze az is igaz hogy a Panasonic se akart belemenni árversenybe, mert ők mindig is a kicsit prémiumok akartak maradni (a Pioneert mert ne is említsük) meg talán nem is bírtak volna lépést tartani a Samusunggal. Ugyanúgy tett ahogy a telefonok terén is kb lenyomtak mindnekit erővel. Aztán megjöttek a kínaiak és az végleg betette a kaput nekik. Kár hogy valamelyik kínai feneketlen zsebű feltörekvő nem lát benne fantázát és veszi meg az egészet kilóra a Panasonictól és folytatja a vonalat.
-
törölt tag
Visszaemlékezve, milyen vicces volt anno hány évig volt a plazmatv a pénzszórás és az értelmetlen áruhitel szimbóluma, később az LCD-t is plazmatv-nek nevezték az emberek, ha ilyen értelemben mondtak róla véleményt.
-
davidsone
addikt
R.I.P
Csak megne tudja a mi plazmánk
-
Vangelis
félisten
Szerencsére nekem is szolgál még az 50"-es plazmám
Akárki akaármit mond... van két sony full HD Led lcd is .... de a plazmát nem adom -
junior11
veterán
Sajnos ez van...
-
haddent
addikt
Nagyon nagyon nagyon rossz ötlet volt egy ilyen flém keltő cikk így ünnepek idején
Egyébként akkor egy régebbi cikkre visszatérve sokan elküldtek, hogy nézzek élőben plazmát. Múlt hétvégén megtörtént. Szvsz. a vállalható és az átlagosan jó közt van, néha belemarva a botrányosba. Persze igen, nem hótsötétség volt de nem is künn' a réten.
-
törölt tag
De akkor miért nevezzük TV-nek és minek hozzá TV előfizetés? Akkor simán monitorról, kijelzőről van szó, vagy multimédiás egybe gépről. TV alatt én például egyértelműen a műsorszórást értem, az online stream az egy internetes szolgáltatás. A műsorszórás az, ami elavult, és ma már 35 alatt nagyítóval kell keresni olyan embert, aki még nézi.
-
Ghoosty
őstag
Ha szinte mindenki kivonul a plazma piacról, akkor valószínűleg tényleg nem nyereséges ez az üzletág. Ha meg nem nyereséges, akkor nem beszélhetünk arról, hogy hiba volt kivonulni.
-
BaLee
addikt
Nem nézel filmeket meg sorozatokat?
Persze elhiszem én ha nem, csak furcsa.Szerencsére nálam is ott figyel otthon egy 50"-os GT60 az utolsó szériából. Remélem jó sokáig kiszolgál még, mondjuk úgy 10 évig.
Mert ha elromlik alkatrész biztos nem lesz hozzá.Én csak nevetek ezen a 3D, 4K tv meg hajlított kijelző mizérián. Egy tv-nél a képminőséggel foglalkoznának inkább. Egy 50" fullHD tv-t 1.5 méterről nézve nem látod a pixeleket, honnét akarja nézni az ember az 50" 4K tvjét hogy lássa a különbséget? 20 centiről?
-
hibavissza
veterán
Van otthon Pana plazma és Philips lcd tévém is. Mindig rácsodálkozom erre a már-már vallásos plazma istenítésre. A valósághű színek mantrát pedig végképp nem tudom hova tenni. Az egyik így szar a másik úgy. Igaz a Philips lcd tévémet 12 bitesnek ismeri fel a videokártya.....A plazma előnye akkor jelentkezik, ha tök sötétben filmet nézek. Szerintem a felhasználói igények 99%-át kielégíti egy minőségi lcd tévé.
Aki meg ennyire rá van kattanva a filmnézésre annak érdemes beszereznie egy crt projektort.
-
Z_A_P
addikt
válasz
#42431471 #13 üzenetére
Nyilvan az a legjobb, de szakertok szerint ami hozza pl akar csak egy ST60 kepminoseget, ott kis tulzassal csak a vaszon tobbe kerul mint maga a TV. En meg nem akartam 1 milliot aldozni erre. Nomeg sajnos a nappali sem alkalmas erre (feketere festett falak, plafon, stb kellene)
-
nubreed
veterán
Ha ez így folytatódik, a Panasonic lesz még akkora szószban (sajnos), hogy utolsó mentsvárként újra be fogják indítani a plazam gyártást. Hiába a jelenlegi irány.
(#13) Sethdobaloah:
Birom ezeket a kijelentéseket. Fogadjuk már el, hogy valakinek tényleg otthoni mozizásra van a tv, mindenki a saját igényeinek és lehetőségeinek megfelelően fogja erre kiválasztani a célra felhasznált eszközöket.
(#17) hibavissza:
Hát én pont tök sötétben szoktam filmet nézni, máshogy nem is tudnék, mert nincs értelme. Csak zavar minden külső egyéb fényforrás.
-
-
pakesz
aktív tag
smartTV, 3D, hajlitott
mind hatalmas nagy ujdonsag volt es kiderult hogy nem valtotta be a hozza fuzott remenyeket
en azert megfizetheto aron szivesen vettem volna "buta" - plazmaTV -t, kifuto modellkent
-
Jól döntött-e a Panasonic?
Hogy rövidre zárjuk a kérdést: nem, egyáltalán nem határoztak jól.Tényleg azt hiszi a cikkíró, hogy jobban átlátja a kérdést, mint a Panasonic vezetősége? Ne bulvárosodjunk már.
-
Z_A_P
addikt
Nekem meg szerencsere sikerult beszereznem egy peldanyt egy 50-es ST60-bol.
@vaakuum:
"Mozizni" van a TV. Nem TV adast nezni, hanem amit te valasztasz. Hozza egy rendes 5.1. -
cinemazealot
addikt
Nekünk sincsen tévé előfizetésünk, de szeretünk filmet nézni, ezért vettünk egy IPS-LCD tévét (LG), ami mondjuk, nem prémium kategória, és talán pont ezért jól láthatóan szenved a nem fekete feketétől, az IPS-t meghazudtolóan szerény betekintési szögtől, némi nemű inhomogenitástól stb., de azért relatíve jó képe van. Plazma tévém sosem volt, alkalmanként volt csak hozzá szerencsém, de több ismerősöm is áradozott a kiváló képminőségéről. Tervbe is volt véve, hogy egyszer majd nekem is lesz plazmám, mert képminőségben elég komolyan veri a többi technológiát. És talán pont ez az, ami miatt az a cikk által is említett kisebbség is szót emelt. ... Aztán nem lett. És valószínűleg már nem is lesz, amit azért sajnálok.
-
Petya25
őstag
Tényleg hiba volt?
Árverseny, rendes konkurencia/kihívás hiánya, szűkülő érdeklődés...
Most csak azért tartson fenn külön gyártósorokat meg fejlesztő csapatot, hogy eladjon párezer plazmát, mikor az LCD milliós példányszámban pörög.
Ez csak simán gazdasági döntés volt. -
Én is sajnálom a Panasonic Plazmát,egy kis sziget volt ebben az ipari méretű gyártásban és hát a képminőség az mai napig etalon szerintem.
-
vaakuum
addikt
Mindig rácsodálkozok erre a tv-mizériára. Feketébbet, okosabbat, nagyobbat...
2005-ben lemondtuk a tv előfizetést, és készülékünk sincs azóta sem. Bár biztos van olyan ország, meg olyan társadalmi réteg, ahol a tévézés fontos szegmense a hétköznapi életnek, nekünk valahogy nem hiányzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A válasz nem is lehet kérdés! Az már más tészta, hogy mit nézett be a vállalat.
- Politika
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Windows 11
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Műszaki rajz készítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest