- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Én ilyet használok laptop töltésére (65W) mióta az egyik USB-C portom kicsit megsérült egy esés következtében: [link]. Így a "dugó" folyamatosan a laptop portjában van, soha nem veszem ki, ezzel megelőzve/csökkentve a további sérüléseket a csatlakozón.
A régi Macbook-os Magsafe-hez képest a mágnes kicsit gyengébb (van olyanom is, egy 10 éves Macbook Pro-n), de még teljesen használható szerintem, eddig nem volt vele semmi gondom. Sőt az eddigi tapasztalatok alapján, ha tehetem, sosem használok már normál USB-C kábelt laptop töltésére, a mágneses fényévekkel biztonságosabbnak tűnik. -
opr
nagyúr
A vicc az, hogy túl sokáig dolgoztak rajta.
A komoly válasz az, hogy... Az én tippem az, hogy külön vették valamiért a mobil/tablet/stb vonalat, az a 100W-os fast charger (gondolom esetünkben ez a PD szabványt jelenti), meg a nagyobb fogyasztók, pl laptopok töltését, az a sima charger, 240W.
De ez csak tipp, amúgy agyfasz az egész. -
ddekany
veterán
Megnéztem a táblázatot, és nem értem...
- Mi az, hogy "fast charger" VS "charger", úgy, hogy a fast 100W, a nem-fast meg 240W
- A Hi-speed USB-n csak tölteni lehet? (Nyilván nem, de a logó ezt mutatja)Egyébként USB-nél mindig fontos tervezési szempont volt a felhasználó sz*patás, de látom az a terv, hogy elvesznek sz*patásokat, és ettől fejlődik. Pl. USB-C-vel megszűnt, hogy háromféleképpen lehet bedugni a csatlakozót (1. próbálkozás, 2. próbálkozás, és a 3. akkor-mégis-az-első-volt-a-jó-orientáció próbálkozás). Ez jelölés átdolgozás is gondolom ennek a része.
-
Hieronymus
veterán
"Arról nem beszélve, hogy ami ma "Fast Charger", az pár év múlva a "tetű" kategóriába csúszik, és jöhet helyette a SuperFast"....
De ennek nincs köze az USB port képességeihez.
Pontosabban a maximális átvihető watt van megadva. Az már a töltőelektronikák hogyan használják ki a 240W korlátot nem az USB hardver dolga. -
ParadoxH
aktív tag
Remélem a szervezet tagjai között nincsen orosz. Kidobják őket az ablakon és egy hét mire leesnek
-
TeeJay
félisten
Aztán egy laptopon amin lesz 2darab USB valami TypeA meg 2darab USB valami Type-C port ott mindre rá lesz ez írva? megnézem hova fér majd
-
gliskard
senior tag
Tehát, ha nagyon leegyszerűsítem, akkor sem Marika, sem Joe, sem pedig azok akiknek ez kívül esik a mindennapjain nem fogják tudni, hogy milyen kábelt vegyenek. Továbbra is segítséget kell kérniük mint eddig és ugyan úgy nem tudnak majd válaszolni az eladó kérdéseire mint eddig.
Telefonhoz töltő kábelt még megoldják, legfeljebb nem tölt olyan gyorsan, de ha kell egy "kábel" a notebook és monitor közé, akkor 2-3 megvásárlása után talán kapnak olyat amin átmegy a jel és még tölteni is fogja a notebook-ot. -
Alaaf Pi
senior tag
válasz
benedekco #26 üzenetére
Persze. A lazuláshoz viszont semmi köze: USB-A csati laptopon, alig pár hónapos cucc esetén.
#27mad823: Jeleztem, nem friss probléma, hanem régebb óta létezik. És pont nem kell nagyobb csatlakozó hozzá adatátvitelhez, töltéshez, mint a normál csatlakozó mérete, már vannak olyanok, amelyek bizonyítják, tartósan, stabilan mágneses rögzítéssel felépített mechanikus kapcsolatot.
-
mad823
őstag
Hű, látom, nem megy át. Az USB-C egy adat+tápcsatlakozó (24 tűvel). A MagSafe 3 pedig egy mezei tápcsatlakozó, 5 tűvel. A MagSafe 3 tűinek távolsága 1,7mm, nyilván azért, mert a "rácuppanásnál" bele kell találnia az aljzatba. 1,7 mm-es tűtávolsággal egy egysoros, 24 pólusú csatlakozó 56 x 15 mm méretű lenne, kétsoros megoldás esetén kb. 36 x 17 mm. Lehet, hogy én gondolom rosszul, de szerintem egyik sem férne el egy telefonon. Az USB-C lényege pedig pont az, hogy picit, sok mindenre jó (táp, adat), gyors, stb., és bármin elfér, ezért lett belőle standard.
-
ROBOTER
addikt
Nézted a mostani új verziót? 140 wattos a nagyobbik adapter.
Telefonban talán okozna tervezési gondot, de tabletben és notebookban biztosan elfér. A kábelen lévő fütyi mérete engem nem zavarna telefonnál sem.opr: félreérhető voltam, úgy értettem a "visszasírtákot", hogy vissza is jött.
-
ROBOTER
addikt
Nekem még nem romlott el USB-C-m (USB-B mini és micro viszont bizonytalankodott már). Ennek ellenére támogatnám a mágneses kivitelt, mert utálom esténként rádugni a gépet, keresgetni a lyukat. A csatlakozó széle éles, karcolja a notebook oldalát ha nem találom el elsőre. Nem beszélve a tabletekről, telefonokról.
Van USB-C-s külső hangkártyám is, és ha véletlenül hadonászás közben beleakad a kezem a fejhallagtó zsinórjába, biztosan nem a masszív Pentaconn fog kijönni az iBassoból, hanem az USB-C kábele fog megnyekkenni előbb-utóbb. Ott is el tudnám képzelni.
Nem véletlenül sírták vissza az Apple felhasználók a MagSafe-et. Ott sem a csatlakozás minőségével volt gond, hanem hogy elvettek egy mér létező, nagyon praktikus funkciót.
-
-
mad823
őstag
Mechanikus kapcsolat felépítése és lebontása nélkül elég nehéz elektromos vezető kapcsolatot létesíteni. Ez minden csatlakozóra igaz.
A specifikáció leírja, hogy az implementációnak mit kell kibírnia. Ha nem bírja ki, nem felel meg a specifikációnak. Ennyi. Hidd el, le lehet ezeket a dugókat és aljzatokat gyártani a megfelelő minőségben, más kérdés, hogy erre figyel-e a gyártó. -
-
mad823
őstag
A G2 mini eleve micro USB, azt ne keverjük ide. A forgatható csatlakozók legfeljebb 2-3 pólusúak, az teljesen más. Persze, ha mozgatsz egy csatlakozót használat közben, azt nem fogja egyik sem szeretni. De normálisan, "statikusan" csatlakoztatva egy jól megcsinált USB-C nem fog tönkremenni.
-
Alaaf Pi
senior tag
Huawei Mate 10 Pro-ban kettő ment tönkre már. LG G2 miniben szintén. Laptopokban is rendszeresen tapasztalom, hogy ami eleinte stabil, szoros, az lazul ki, lötyög, elveszti a kontaktot. És rengeteg olyan kábel van, amelyik végén a csatlakozó mágnesesen rögzül, így szabadon fordítható. Használtam ilyet, míg el nem pakoltam valahova, nagyon jó megoldás volt.
-
ROBOTER
addikt
Van egy pár. Csak szabványosítani kellene, és nyilván mögé rakni egy kis tudományt/támogatást, hogy ne egy kis laboron múljon a megbízhatósága, hanem legyen előtte egy tesztelési folyamat.
-
mad823
őstag
Mutass olyan 24 pólusú csatlakozót, ami mágneses. Egy sima kétpólusú tápcsatinál ezt könnyű megugrani.
Az USB-C-t tízezer csatlakozási ciklusra terveztek, ha ennyit nem tud, az jellemzően a trehány gyártásnak tudható be. (Találkoztam én is ilyen dugóval, de az aljzatok tudták amit kell.) -
mcload21
tag
Jó volt a "régi" jelölés- usb 3.0, 3.1 . A jelenlegi megkavart hülyeségre sem volt szükség.
-
Ez valószerűtlen azért. A 48V/5A 10 év múlva is 240W lesz, ugyanakkora vastagságú kábelezést és csatlakozót igényelve. A törpefeszültség határait (figyelembe véve az élettani hatásokat), vagy azt, hogy értelmesen milyen távolságra milyen vezetékezéssel tudsz elvinni áramerősséget, azt nem a technológiai fejlettség dönti el, hanem a fizika.
A telefonok nem azért nem töltöttek 100W felett, mert eddig nem tudtuk hogyan kell ekkora teljesítményt közölni, hanem mert ennyit tudott a technika benne, anélkül, hogy meggyulladna. Ez az, ami fejlődik, nem a DC. Életszerűtlen, hogy pl egy autós CSS töltő csatlakozót szereljenek rá, hogy legyen 200kW+ -
ROBOTER
addikt
A kolléga -feltételezésem szerint- olyasmire gondol, mint a MacBoo Pronál használt MagSafe, csak adatátvitelre is. Teljesen egyetértek vele. Ha tévedtem, akkor bocsi tőle.
Beszerezhető köztes csatlakozó, ami mágneses csatalkozásúvá alakítja az USB-C-t, de nem szabványos, sok a gagyi.
A klasszikus gépspecifikus dokkolókat kiváltani szándékozó USB-C dokkolók mai napig félmegoldások. Egy szabványos, MagSafe-szerű kivitel lenne a megoldás.
-
ricsip
addikt
USB 4.0 2.0 megfelel?
Duplázza a tempót az USB4 új kiadása - PROHARDVER! Egyéb hír -
bteebi
veterán
Hát nehéz szülés volt, de legalább nem tűnik rossznak. Már csak az a kérdés, hogy a matricák mennyire fedik majd a valóságot...
-
zizidor
őstag
Azt is feltüntetik majd, hogy az adott portnak melyik töltési profil a kedves?
QuickCharge, PowerDelivery, SuperVooc, PowerIQ, TurboPower, PumpExpress, akármi? -
ledgeri
nagyúr
A Fast Charger miért tölt lassabban? (csak hogy mennyire nagy tisztítást és egyérlelműsítést értünk el...)
-
waccamár
senior tag
"A lényeget az információátviteli teljesítmény adja majd, mert tulajdonképpen ez számít a vásárlónak." - És erről milyen kutatást végeztek, hány ember és milyen háttérrel kérdeztek meg?
Nekünk, itt a PH-n igen, ez értelmezhető adat és előrelépés, de az emberek 99%-a nem tudja dekódolni azt sem, hogy Gbps, nemhogy azt tudni, hogy neki pontosan mekkorára lenne szükséges adott célhoz...
Persze a minél nagyobb annál jobb elvet követve legalább már tud különbséget tenni az átlagvásárló.
Szóval király, de a "végtelenül leegyszerűsíti" azért szerintem nem állja meg a helyét.
-
ricsip
addikt
oszt ha kamut ír rá a TökömKinnCsüng gyártó, akkor mi van? (Semmi. Ugyanúgy talány marad mit bír a zsinor valójában)
-
Alaaf Pi
senior tag
Lehet. Hurrá. Nem kötelező.
Valami mágneses csatlakozó szabványosítás lesz még ebben az évezredben? -
flashpointer
őstag
Azta negyed evszazad alatt sikerult valami ertelmeset is megszulni, hat jo munkahoz ido kell !De mit fog csinalni ezutan az a tobb tucat ember aki 25 eve ezen dolgozott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A szervezet végre egyszerűen közelítette meg a kérdést, ami sok vásárlónak nagy segítség lesz.
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest