- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkopali
addikt
de nagyon tartalmas
nekem könyvtári digitalizálási tapasztalataim vannak minimális mértékben, és csak meg tudom erősíteni, amit írtál
valahogy csak akkor megy, ha egy olyan bivalyerős cég, mint a Google, szabadul rá egy ilyen területre, akkor megy pikk-pakk
de azért őket és a hasonlókat nem szabad mindenhová odaengedni, úgyhogy marad a hosszas szenvedés - vagy ki tudja -
dajkopali
addikt
sejtettem, hogy szakmabeli vagy, és nem is izgulok
amúgy elgondolkodtam a felvetéseden - mármint hogy a koncentrációs láz elmehet akár a regionális levéltárak megszüntetéséig is
a szándék mindenképpen ez lenne, de mivel a levéltár lassabb üzem, mint a politika, nem lesz rá idő -
dajkopali
addikt
mindenki ezen a 83 kilométeren lovagol, ja, mert jól hangzik
de a mostani projekt nem elsősorban a digitalizálásról szól - arról is, persze -, mivel a régi anyagok ilyen konvertálása, majd hozzáférhető tétele ugyan nagyon fontos, de ez jórészt csak a kutatókat érdekli
két nagy egység van: a papíralapú anyagok digitalizálása, illetve a már elektronikus formában készülők fogadása
ez a projekt inkább arról szól, hogy a levéltárak tudják fogadni, majd rendszerezni a hozzájuk érkező e-dokumentumokat, illetve ezek archiválásáról
ráadásul, ahogy a BFL-vezető elmondta, téves azt gondolni, hogy az e-dokumentumok az uralkodóak, korántsem: ma az zajlik, hogy elektronikusan készülnek a dokumentumok, - aztán kinyomtatják őket, legalábbis a döntő többségüket
így aztán a szkennelési kapacitás nem a régi iratok digitalizálására megy el, hanem a frissekére...
(a friss egyébként viszonylagos: 15 év után kötelesek a levéltárba juttatni a dokumentumokat)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- OLED TV topic
- Autós topik
- iPhone topik
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Tesla topik
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Suzuki topik
- Politika
- További aktív témák...
- Pavilion x360 14 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv új akku gar
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Gamer gép - GIGABYTE B760M, Intel I5 12400F, 32GB DDR4, RX 6600 8 GB, 1TB M.2 SSD, 850W GOLD
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Retro Számítógépek és alkatrészek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest