Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
Just for fun...
Lenovo Miix 630 (Snapdragon 835), Windows 10 ARM 64-bit Insider Preview Build 17711, x86 emulacio alatti teljesitmenye:
CPU-Z v1.85:
- CPU Single Thread = 11.6
- CPU Multi Thread = 145.5AIDA64 v5.97:
- CPU Queen: 7818
- CPU PhotoWorxx: 1247 MPixel/mp
- CPU ZLib: 65.4 MB/mp
- CPU AES: 118 MB/mp
- CPU Hash: 950 MB/mp
- FPU VP8: 968
- FPU Julia: 183
- FPU Mandel: 333
- FPU SinJulia: 528Szinte mindenhol lassabb, mint az 5 eve piacra dobott, Atom familiaba tartozo Celeron J1900 "Bay Trail".
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #26 üzenetére
Igen, de legalabb a szoftver stack-kel nem volt baj. Mas gyartoknal ott kezdodik minden problema, a hardver hiaba lenne jo adott esetben
Az nVIDIA csak ossze kellene legozzon egy Tegrat a meglevo modulokbol, es mehetne a notebookokba. Persze nem fognak ezzel bibelodni, nem eri meg nekik a kinlodast
A Qualcomm is csak azert szallt be ebbe a projektbe, mert nem kellett egyedileg fejleszteniuk semmit.
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #23 üzenetére
Igy van. Bar persze anno (a Windows RT-s idokben) is volt 2 partner, nem csak a Qualcomm volt mindig az egyeduli partner. Az nVIDIA szerintem most is beszallhat barmikor, ok tudnak jo windowsos drivereket fejleszteni -- mig a tobbi ARM-os gyartonak ebben zero tapasztalata van. Oke, kiveve talan az Imagination, bar ott voltak bajok anno. Meg kiveve az AMD, de ok meg nem akarnak ARM-os SoC-cal bibelodni.
-
Fiery
veterán
válasz
pusszycat #19 üzenetére
Nekem automatikus megoldas kene, amivel nem kell bibelodni. Tudom, tul sokat kérek, tul lusta vagyok...
Az, hogy a telefon kozelsege utan milyen modon epul fel a vezeteknelkuli kapcsolat (WiFi, NFC, Bluetooth, WiGiG, stb), es milyen modon utaznak a bitek a telefon es a notebook kozott, mar reszletkerdes.
-
Fiery
veterán
Engem ez kevesbe idegesit. Inkabb annak orulnek, ha NFC-n keresztul automatikusan le tudná "nyulni" a notebook az okostelefon internet kapcsolatat. Ugy nem kene kulon SIM kartya a notebookba, es megis mindig lenne internet, ha epp nincs WiFi es epp a telefon a notebook kozeleben hever az asztalon. Sorry, ha ezt mar megoldottak, eloben ilyet még nem lattam mukodni
-
Fiery
veterán
Voltak mar olcso x64 CPU-k, Atom neven, es nem segitettek semmit az ARM-os "horda" elleni harcban. Nem csak olcsonak kellene lennie egy SD835/845 konkurens x64 SoC-nak, hanem egyszerre olcsonak, gyorsnak es fokent alacsony fogyasztasunak (foleg idle). Ezt a 3-at egyszerre csak az ARM-os SoC-ok tudjak jelenleg, nem veletlenul fordult el -- felig-meddig -- a Microsoft az Intel/AMD-tol. Persze az ajto nyitva all tovabbra is: ha az Intel vagy az AMD valamikor a jovoben letesz az asztalra egy x64 SoC-ot, ami kenterbe veri minden tekintetben az ARM-os konkurenseket, a Windows 10 futni fog rajta...
-
Fiery
veterán
Latni kene a System Properties ablakot, hogy kideruljon biztosan, hogy 64 vagy 32 bites a(z ARM) kernel. Viszont a linkelt cikkben van egy utalás, ami alapjan ez 64 bites ARM Windows:
"Geekbench 4 64-bit"
Szerk.: Ezt talaltam kozben: Windows 10 on ARM Group Policy Support
Ez alapjan 64 bites az oprendszer maga, ami jo hir.
-
Fiery
veterán
Eleg sok Win32 szoftverbol van 32 bites verzio, vagy van visszafele kompatibilitas. Sok Atom procis notebookon is mind a mai napig 32 bites Windows fut. A helyzet tehat jelenleg nem kritikus, de a jovo evnek szerintem inkabb arrol kellene szolnia, hogy keszuljon el a 64 bites emulacio is, mintsem hogy a teljesitmenyt hajhasszuk elso korben. Vagy hogy az legyen a tema, hogy a Galaxy S8 vagy a Galaxy S9 SoC-a keruljon egy Windows 10-es notebookba
Aktualis olvasnivalo:
-
Fiery
veterán
En ugy tudom, marcius-aprilis elott nem kerulnek piacra az elso Windows 10 ARM-ot futtato masinak. Ha pedig ugy lesz, akkor hova rohanni a SoC valtassal? Plane mivel elso korben az oprendszernek kellene bizonyitania az emulacios koncepciot. Es még ha az elso korben mukodik is hibatlanul, akkor is ott a kovetkezo akadaly: AMD64/x64 emulacio. Ami megint nem a SoC fuggvenye, hiszen az SD835 is csuklobol futtatja a 64 bites binarisokat. Majd csak ha a 64 bites emulacio is mukodik, akkor van ertelme (SZVSZ) azon sopankodni, hogy miert olyan "elavult" SoC kerul a notebookba, miert nem a legujabb, leginkabb csillogo-villogo Snapdragon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- Eladó egy Macbook Pro 14" 10/10/32/512Gb Ezüst színű számítógép, 1év Apple Garanciával, Arab bil
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest