- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
-
PetX
aktív tag
Szerintem ha csak a 1,5x-2x -re megnövelik ezzel az aktuális akkuk üzemidejét már óriásit léptünk előre.
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
-
Graphics
Jómunkásember
Ez a big.Little már valahol nem jött be...
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
-
MMSZoli
tag
szerintem a megfejtés valami spéci peltier-elem lesz. Sokan ismerik,hogy az egyik oldalon hűt, a másikon fűt,ha feszkót kötünk rá. A p4 után kiment a divatból, mert drága és rizikós, néha leolvadt 1-1 a procival együtt. Azt már kevesebben tudják,hogy forditva is müködik: meleg megjelenésekor feszültség jelenik meg a lábakon,igaz,rossz a hatásfoka. Sokat gondolkodtam rajta, hogy az autók légkondiját miért nem a kipufogón kivezetett veszteséghő forróságával+jó adag peltier elemmel oldják meg, kakaó lenne böven,a motort sem fogná vissza. sok ilyen ötletem van,csak nincs idöm és pénzem megépíteni és tesztelni öket. Tegnap például kitaláltam, hogyan lehetne a lumbálás utáni 1hetes durva fejfájást megelözni egy egyszerü eljárással (épp nem tudok lábra állni miatta), ami évente több tizezer ember életét keseriti meg, de ebböl se lesz semmi, mert nincsenek ilyen kapcsolataim.
-
vinibali
őstag
A hírek szerint Huawei egy titkoS(vagy titkolT?) összetevőn is dolgozik a K3V3 platformdizájnja kapcsán.
valamiért zsigerből Haswellt olvastam[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
sanykaraj
csendes tag
Akkor ez most telefon vagy hő erőmű? De mekkora is az a hő amit hasznosítanak?
lehet ez valami öreg amd lesz amivel fűteni lehet?[ Szerkesztve ]
Eddig a sötéttől féltem, de már tudom, hogy sötét soha sincs, az csak a fény hiánya. Tehát most már a fény hiányától félek :DD
-
alevan
őstag
Amint egyszer haza bandukoltam, azon goldolkoztam, milyen jó lenne, ha a laptopom a nyári melegben a proci-HDD körüli részen lévő kitörő tűzhányó hőenergiáját átalakítaná elektromos árammá. Egyszer talán.....
Ám a Huaweinek nincsennek saját 28nm gyártósorai? Mintha rémlene, hogy volt hír egy hasonló üzem építéséről.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
törölt tag
A szöveget még direkt idéztem is: amit ott valaki leírt, az alapján ez az értelmezése a szövegnek. Az nem töltés, hogy lassabban meríti le az akkut. A töltés az, amikor a benne tárolt energia nő. ami procihasználat esetén azt jelentené, hogy többet tol vissza, mint amennyit felhasznál. Ha nem fűti el a proci az energiát, akkor mit csinál vele? Mozgat valamit?
-
.Anakin.
tag
nem.....mivel a "processzor" az általa felvett áramnak nem 100%-át fűti el. Ha így tenné fűtőszálnak hívnák és nem SoC-nak....akarom mondani "processzor".
ezen túlmenően nyilvánvaló minden értelmes ember számára h a hőenergia->elektromos áram átalakítás nem lehesz 100%-os hatásfokú. -
saelin
veterán
Erről még szeretnék később is olvasni.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Peter789
senior tag
tölteni is az akkut a hulladékhővel? az kizárt, az tényleg az örökmozgó feltalálása volna ha több áramot tudna a hőből előállítani, mint amennyit maga a cpu elfüstöl és még az akku töltésére is marad belőle...
az viszont már lehetséges, hogy a saját fogyasztásának X százalékát képes lesz visszaforgatni saját maga táplálására, ezáltal az átlagfogyasztása lecsökken...
esetleg az akku töltése akkor lesz vele lehetséges, ha kirakod pofával lefelé a tűző napra kikapcsolt állapotban
(#5) konyi79
perpetuum mobile, perpetuum tablet, stb...
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
azopi74
addikt
Vajon nekik sikerül müködésre bírni a big.LITTLE-t értelmes módban? Samunak még mindig nem jött össze.
-
konyi79
addikt
Ezt kelljen megélnünk, végül kínából jön a perpetuum MOBILE!!!
-
Szerintem nem nagy cucc, rátesznek egy gőzgépet meg egy dinamót kicsibe, azt' kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
" Ennek pontos működéséről még nem lehet tudni, de annyi már ismert, hogy a processzor hűtésével függ össze. A rendszer elvileg képes automatikusan tölteni az akkumulátort, amikor a processzor dolgozik. Ezt a keletkező hőmennyiség felhasználásával teszi meg, így pedig növelhető a mobil eszköz üzemideje."
Ha jól tippelek akkor valami termoelem szerű megoldás lehet. viszont a szöveg alapján akkor csak annyit kell csinálni, hogy dolgoztatjuk a procit, s így nem fog lemerülni soha a gép.
-
GIJoe
addikt
Ezt a keletkező hőmennyiség felhasználásával teszi meg, így pedig növelhető a mobil eszköz üzemideje.
Komoly, nekem úgy tűnik, a K3V2 is jól teszi a dolgát, de ez az új igen ígéretesnek hangzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nők, nőügyek (18+)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!