Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolikaE46
senior tag
Hali! Most, ha minden igaz Június húszon valameddig +1év garit adnak. Ami gyártói garancia!
Kicsit sikerült egy másik topikban még megvitatni a dolgokat és többségünk az Asrocknál maradt, de azért még vannak kétségeim! Amit (mekex) kicsit megingatott néhány dologgal ,de nem valószínű, hogy igaza van mindenben.
[ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok a véleményeteket szeretném kérni, mert hadilábon állok két alaplappal! Nagyon sok embert megkérdeztem ismerősök közül és itt a fórumon, de annyira különbözők a vélemények, hogy nem tudok dönteni a mai napig. Elnézést is kérnék azoktól akik eddig segítettek, de még mindig szükségem van egy két véleményre. Ezért megkérdezném itt is, ha nem haragszotok!?
A gépem további alkatrészei, amik már meg vannak: i7 2600K, hd 6950, 8Gb Kingston hyperx 1600Mhz, Thermaltake 1200wAz egyik lap az ASRock P67 Extreme 6 a másik az ASUS P8P67 EVO Az áruk ugyan annyi 1000Ft különbséggel az Asus javára. Garancia mind a 2-re úgy néz ki hogy 3év!
Leírom azt a különbséget amit én látok a kettő között:
Asrock p67 Extreme6:
-Aranyozott kondenzátorok és foglalatok 2,5 szer tartósabb a többinél.
-Jó rá más foglalatú hűtő az-az nekem még meg van a scythe mugen 2-es hűtőm és azt is használnám, de úgy tudom a 1156 foglalat jó a 1155-re is úgy, hogy mind1!
-Hátul 4db usb 3.0
-Digi Power: ez talán hasonló lehet az Asus-nál lévő Digi + Vrm-hez, de szóljatok ha tévedek!Asus p8p67 EVO:
-Digi + Vrm: Processzor stabilizátor, kiemelkedő stabilitás, pontos vezérlés, fokozza a túlhajtási hajlandóságot, kézileg aprólékosan paraméterezhető, kisebb hőtermelés, de ugye az is lehet hogy ez csak reklám fogás.
-BluetoothVálaszotokat várom és KÖSZÖNÖM!
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Én is ezt hallottam, csak sík hülye vagyok az amd-hez... nem kísértem nagyon figyelemmel...
Viszont akkor az Intel nem sokat vacakolhat! Muszáj lesz valami válasz lépéseket tennie!
Én abban bízom, hogy a Z68 már az lesz! (bár - sajnos - nagyon nem szólnak erről a hírek!)Bogyorisz
-
Motion_Blur
félisten
A Foxconn elég ROG-os kinézetű
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
TomiLi
addikt
Az a gép, proci, alaplap, plattform mikor fog létezni, amire már vágyom!
Mindegy, hogy fogják hívni, de a lényeg, hogy lehessen tuningolni a procit (amibe benne van a gpu), de! Amikor netezek, akkor a proci gpu-ját szeretném használni! Sőt még ha full hd-ben filmet nézek akkor is! Viszont ha játszom, akkor ahhoz ez a kis gpu elég csutka, na akkor beizzítanám a diszkrét vga-t!
Szerintem 2011-ben ez nem lenne akkora durranás....Bogyorisz
-
Chaser
legenda
"Nem kell a tuning cpu-ba a gyengébbet rakni, mert, ha többet fizetsz, akkor kapj is érte teljesítményt." Jaja, csak a már említett p67 oder h67 probléma..ha tuningolni akar akkor nem vesz h67-et, p67-ben meg nem lesz vga, ha z67-et vesz akkor lesz mind2 felárért..hát kis fejszámolással nekem az jön ki, hogy ennyi erővel p67 lap tuningra+ valami lowend ati és akkor webgl támogatás is lesz többek között, ami az intelben nincs.
"Igazából azt sajnálom, hogy 2400, 2300-ban nincs erősebb IGP" Épp ezt mondom én is, pont fordítva kellett volna ha már mindbe alapból nem a hd3000-et teszik, vagy adtak volna ki valami olcsó pentiumot vagy celeront amibe mehettek volna a selejtes hd2000-ek.Kroni1: Hát ez a mostani "balhé" tényleg húzós, eleve vagy p67-et adtam volna ki vga nélkül, vagy a z67-et, majd fogja őket anyézni az 1xi user aki megveszi a tuning procit a h67-es lapjába
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
LGLuke
őstag
Nem kell a tuning cpu-ba a gyengébbet rakni, mert, ha többet fizetsz, akkor kapj is érte teljesítményt. Van egy szűk réteg, akinek nem kell diszkrét VGA, mert nem játszik, de CPU éhes alkalmazásokat futtat és ott nem árt, ha van tuning lehetőség. Nagyon sokan használnak manapság tuningot, még akkor is, ha feszt nem emelnek, tehát nem kockáztatnak élettartam csökkenést.
Igazából azt sajnálom, hogy 2400, 2300-ban nincs erősebb IGP, vagy 2500-ben. Csak a 2600K és 2500K élvezi ezt a privilégiumot. Azaz 12 feldolgozó egységet kaptak, míg a többiben 6db van. Nagy különbség.
Erre az Intelnél gondolni kellett volna, mivel a Z68-at eleve később hozták ki, így egy bizonyos réteget választás elé állítottak: vagy tuning (P67), vagy IGP (H67).
-
Chaser
legenda
Ez a húzása az intelnek amire csak annyit tudok mondani: überkötsög eszemf@szom megáll, hogy tuningprociba rakják az erősebb igp-t, persze aki tuningolni akar az nagy eséllyel úgyis p67-es lapot vesz amiben nincs is kivezetve vga, vagy vegye a drágább z67-et..hát gratulálok nekik még szerencse, hogy mobil fronton mindbe az erősebbet rakták...most nem azért, de nem úgy lett volna logikus, ha már van gyengébb igp is akkor a tuning procikba rakják?
-
zapok
aktív tag
Ütnek az árukkal is sajna!
Várakozó üzemmód bekapcs. - MZ/XAnyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
Sir Ny
senior tag
http://prohardver.hu/hirek/keres.php?stext=%C3%BCt%C5%91s
[ Szerkesztve ]
-
-
LGLuke
őstag
Annak nem volt semmi értelme, hogy az Intel csak a K-s azaz tuning cpu-kba tette bele a legerősebb IGP-t.
Na annak tényleg nincs értelme. Vegyél azért tuningolható drágább cpu-t, hogy kapj, egy használható IGP-t.
1-2 tuning nélküli cpu változatba is bele kellett volna rakni az erősebb IGP-t.Ebből kifolyólag van értelme í Z68-nak.
Pl. most én is valószínűleg 2500K-t veszek, és csak később veszek VGA-t.
Most vagy egy olcsóbb H67-es lapot választok, vagy várok egy Z68-ra, és később így tuningolhatok is. -
FishAir
senior tag
Szerintem nagyon vékony az a réteg aki most vesz egy procit és amikor úgy érzi pár év múlva, hogy kezd kevés lenni a kraft neki áll tuningolni. Eleve mihez lesz ez kevés egy pár év múlva? Excelhez, Wordhöz? Kétlem + ez a réteg 100% nem fog tuningolni. Videó transcode, CAD stb...? Lehet, de ők meg inkább vesznek egy új procit, nem kezdenek el tuningolni. Na de mind1 szerintem a Z68-nak ebben a formájában semmi értelme.
iDontcare
-
LGLuke
őstag
De a H67-es lapot nem lehet tuningolni. Csak a 44. hsz-omat tudom idézni.
Sokan lesznek, akik megelégednek a beépített IGP-vel, ami meglepően jól sikerült. Munkához, HD videóhoz tökéletes. Viszont a későbbiekben, vagy akár most is szükségük lehet a tuningra.
Tuning = P67, de nincs IGP
IGP = H67, de nincs tuning
Z68= tuning és IGP használata
Nem a gamerekből kell kiindulni. Sokan vásárolna CPU-t, és hosszútávra. Ekkor jól jön a tuning. Dedikált VGA-ra meg nem fog költeni, ha nem játszik nagy felbontásban komoly játékokkal.egy példa egy másik fórumtémából: íme
[ Szerkesztve ]
-
FishAir
senior tag
Ok akkor még mindig nem érted mit mondok.
Ha valaki tuningolni akar akkor vesz egy P67-es lapot K-s procival, neki nagyon nagy valószínűséggel van egy felső vagy felső közép kategóriás kártyája, felesleges az IGP így felesleges a Z68.
Kell neki a K-s proci az erősebb IGP (+quicksync) miatt, de ezt meg tudja oldani a H67-es lappal is felesleges a Z68.
Én a Z68-tól azt vártam volna, hogy ezt a két dolgot hardveresen kombinálja. Ha valakinek kell a tuning és játékok alatt a VGA, videó kódoláshoz meg az IGP + quick sync, akkor ezt tudja használni. Ne úgy, hogy feltelepít egy 3rd party szoftvert és az egyiket csak a másik rovására használhatja.iDontcare
-
LGLuke
őstag
Dehogynem, csak ismerni kell az Intel SB cpu-it.
Ott van, hogy K szériás cpu.
Az pont, hogy a tuning változat, viszont ebben van az erősebb IGP is."CPU teljesítmény viszont fontos"
Gondolom ez érthető. Mivel a Z68= P67+H67 előnyei, így egyértelmű, hogy a tuning és IGP előnyeit értjük alatta. -
LGLuke
őstag
Néhányan akadnak, akik munkára használják a gépet, és bőven elég az IGP, nem kell VGA, de a CPU teljesítmény viszont fontos.
És mivel az erősebb IGP pont a K szériás CPU-kban van, így igenis van létjogosultsága a Z68-as chipsetnek.A másik verzió pedig, hogy amikor VGA-t cserélsz és eladod a régit, akkor addig pár napig tudod IGP-vel használni a gépet, és nem kell előre megvenned az új VGA-t.
-
FishAir
senior tag
Aki tuningol annak tutira van egy VGA-ja, így felesleges az IGP. A Quick Sync-hez meg kell a Virtu, ami csökkenti az FPS-t. Az SSD cache meg meh... Ha hardveresen megoldják, hogy játékoknál használja a VGA-t egyébként meg az IGP-t azt mondom ejha, de így inkább ejnye.
iDontcare
-
BiP
nagyúr
Az nekem nem volt egyértelmű: Z68-ban ugyanúgy csak a K-s procik tuningolhatók majd (de szabadabban, mint a P67-ben), vagy minden SB proci?
-
whitehand
senior tag
Jajj egyszer láttam egy olyat valami eszméletlen gyönyörü volt egy sapphire alaplap
mutilomMás én nyáron váltok és mindenképpen z68as csippes alaplap lesz az áldozat
Msi, Gb, Asus vonalrol, eddig szinte csak asus lapjaim voltak.... de régen volt egy msi akkoriban nagy márka volt.... GBom sosem volt -
mdraco
őstag
Mikor jön az X68?
-
TomiLi
addikt
A foxconn nagyon szép!
Z68-ban vajon lehet majd használni egyszerre (nem egyidejűleg) a proci gpu-ját, és egy különálló vga-t??? (terheléstől függően)
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Donvit078
tag
military class cöcöcöc... ezek is bohóc lapok lesznek ahogy látom szépen ki is vannak már festve, military class miii
vegetáriánus vagyok...csak növényevő állatokat eszek
-
törölt tag
Nekem egy mATX-es kellene, mondjuk egy darab 16x.es szlottal, ami a cpu-tól a második... Mindenféle csicsa nélkül.
hagyok neki időt kiforrni, mondjuk 2 évet
-
MPowerPH
félisten
Legszebb X58-as lap a Foxconn Bloodrage volt. Szóval nem ma kezdték.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Kroni1
veterán
szépek, de ezek nekem drágák lesznek..
-
mghltm
addikt
a z68-on az 1x pci-e csatlakozo mellett az ott egy 6 tus pci-e tap csatlakozo?
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
angyalpc2
aktív tag
jóféle
-
Apollyon
Korrektor
Ha már van 3 videókártyának hely SLI-re, CFX-re, akkor mért nem lehet úgy kiadni a lapot hogy mindegyik PCI-E sín x16 legyen?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
waporka
tag
finomak
a privire illik válaszolni....
-
kpal
nagyúr
wow
-
LGLuke
őstag
Olvastam külföldi fórumokat.
Igazából 10$-ral magasabb árra lehet számítani, mint a P67-es lapok ára.
A videó kivezetések árával több, illetve van egy külön freki generátor, hogy fixálni lehessen a PCI és egyéb sínek frekijét, emiatt lehet tuningolni.Elején lehet nagyobb árkülönbség, de kb 2-3k HUF különbség van előállításban.
Valószínűleg a P67-es lapok változatai fognak nagyobb számban megjelenni Z68-as kivitelben, bár gondolom 1-2 gyártó kihoz majd mATX lapot is azoknak, akinek kell az IGP, de nem kell CF, vagy SLI, viszont a 2500K-s CPU tuning potenciálját ki szeretnék aknázni.Utóbbira pl.: Intel DH67GD, vagy Gigabyte H67MA-UD2H, ezen változatokkal kibékülnék Z68-as chipsettel.
[ Szerkesztve ]
-
Lori82
senior tag
Szerintetek mennyi lesz majd egy z68-as alaplap?K.b?
-
LGLuke
őstag
Jöhetnének már végre a Z68-as lapok a többi gyártótól is. Bár még a P67 és H67 B3 steppinges lapok sincsenek elegendő példányban a piacon, ráadásul nem egy terméknek az ára drágább, mint a még hibás példányok ára.
(#2) Vazzee:
Z68: P67+H67= IGP támogatása+tuning+ssd támogatás
[ Szerkesztve ]
-
Vazzee
csendes tag
Ez a Z68 az Ivy Bridge procikat is képes lesz fogadni, vagy "csak" vmi űberLGA1155ös alaplap?
-
Chaser
legenda
A Foxconn nagyon szép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Milyen széket vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Tudományos Pandémia Klub
- leslieke farmerzsebe
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest