- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
stifi
senior tag
válasz
SentryGun #123 üzenetére
én 1 dolog miatt váltottam W8-ra -> az 1 éve belakott W7-em (gyári Lenovo image) már nagyon lassú volt, hiába van SSD-m...
most a hibernálásból felkelés annyi idő alatt megvan mint W7-tel egy alvó állapotból, ami több mint korrekt.. ki is kapcsoltam az alvó állapotot, átállítottam mindent hibernálásra akkuról, legalább nem merül közben..
ezen túl az üzemidőm nőtt tippre kb 25%-kal, igaz ezt sosem teszteltem rendesen, de olyan számokat ír ki amit eddig soha.. 3-4 óra van hátra, w7-tel kettőnél sosem volt még több bármennyire próbáltam spórolni az energiával.. szerencsére a driverekkel azon túl hogy szopás volt feltenni, nincs probléma (igaz ez ThinkPad)a wifivel csakazért is futnék egy kört, mert ha szériahibás és a Lenovo support helyett inkább lehúzza a klotyón és kicseréli egy másikra, akkor arra várhatsz hogy majd jön hozzá új driver...
-
SentryGun
aktív tag
Nem, nem az a hiba, mert az időközben visszakerült Win7-tel megint tökéletesen megy a wifi (mint a W8 előtt is tette). A le- és feltöltés is, mint a villám. Egyszerűen kell még idő a gyártóknak.
Amúgy most, hogy kénytelen voltam rögtön mélyebben belemászni a rendszerbe, nem fogott el, hogy hú nekem nagyon kellene cserélnem. Ez a tablet/desktop átfedés nem annyira jött be (minek kell úgymond két vezérlőpult (van egy Settings a ModernUI-n és van a régi vezérlőpult). Szüleimnél kiesik a váltás a Start Menü miatt. -
stifi
senior tag
válasz
SentryGun #120 üzenetére
éppen segíteni akartam de látom a driver problémád megoldódott, pont ezt a kompatibilitási módszert javasoltam volna.
viszont nem biztos, hogy driver probléma van nálad, ugyanis egy szériája ezeknek az ideapadoknak gyári hibás, amit a Lenovo wificserével old meg, lehet a tiéd is pont beleesik ebbe, érdemes felhívni a központot ahol megmondják, érintett-e a géped.
-
stifi
senior tag
szerintem marha jók a Fujitsu ultrabookjai, de többet is fogtam már a kezemben és a zsanér egyértelműen a gyenge pontjuk.. láttam olyat is ahol gépelés vagy a TP buzerálása közben lötyögött a kijelző (!!)
amikor a Fujitsu bemutatta élőben az első, külföldi példányokat itthon, azt hittem csak béta verzió, vagy szétcincálták már annyit mutogatták, de sajnos nem..
ezt leszámítva nincs velük gond, úgysem létezik tökéletes notebook, ennek az, a másiknak az a baja...
viszont a Sony nagyon tetszik. nekem 1000x inkább ezek az éles formák mint az ideapad meg az apple lekerekített designja... a legjobb meg a ThinkPadek baltával rajzolt formatervei
-
SentryGun
aktív tag
válasz
SentryGun #118 üzenetére
Update 3: Na, ugyan megy a wifi, de nem az igazi. Nagyon hullámzó teljesítményt mutat. Egyszer villámgyors, máskor meg alig tud betölteni egy oldalt (erre panaszkodnak többen is angol fórumokon). Úgyhogy érdemes lesz megvárni tényleg a végleges drivert hozzá.
Ezen felül még csinál érdkes dolgokat néha. Ma délelőtt pl. a Firefox (16.0.2) teljesen kifagyasztotta a Desktopot, a csempékre még vissza tudtam lépni, de a desktopra vissza már nem. Restart lett a vége.Még nagyon új a rendszer, és úgy néz ki a lenovo sem csípkedi magát, hogy minél előbb legyen használható szoftver... Úgyhogy csak vállalkozó kedvűeknek ajánlom most felrakni, a többieknek mindenképp érdemes szerintem megvárni legalább a 2013 januárt az átállással.
Start menü: A Start8-at tudom ajánlani (szüleim miatt tettem fel, mert ők tuti eldobják a hajukat a Modern UI-tól), rengeteg minden beállítható és csak 5$, ha valaki véglegesíteni akarja 30 nap után. (Amúgy meg van rengeteg ingyenes is: SimpleShell, etc. - A Start8 mindenesetre nagyon össze van rakva.)
-
fordfairlane
veterán
válasz
SentryGun #117 üzenetére
Világos, csak akkor minek hívják ultrabooknak ezeket az izéket, amikor tkp. olyanok, mint a nemultrák? Persze oké, teljesítik a minimumfeltételeket, amit az Intel állapított meg, tehát innentől kezdve törvényesen lehet nevezni őket nem egyszerűen note-, hanem hiper-mega-überbooknak. Csak hát valahogy a lényeg veszik el ezekkel a kompromisszumokkal a vastagság, a súly, meg a kijelzőt illetően.
-
SentryGun
aktív tag
válasz
SentryGun #117 üzenetére
Update 2: Második nekifutásra teljes rendszer után ment a wifi, igaz a hotkey-ek nem működtek. Mindenesetre érdemes megcsinálni a #117-es hsz-ben leírtakat, amíg jó nem lesz a gyári dirver.
A rendszer villámgyors, illetve nem tudom, hogy ez Win8 plusz pont-e, de állítólag tűéles lett a Skype videóképe a másik oldalon, és kiváló a hang is.
-
SentryGun
aktív tag
válasz
SentryGun #115 üzenetére
Update: Sikerült megoldani a problémát. A régi Win7 Pro (!!!) Energy Management drivert letöltve (és az új Win8-ast legyalulva), kompatibilitási móddal telepítve a régi drivert menni fog a wifi. Nekem elindult.
Forrás, és leírás (angol): [link]
(#116) fordfairlane:
Ezen nem kell csodálkozni, ez a mai divat. Egy T430-ba már bele bírják tenni a 1600x900-as kijelzőt (TN-t már nem is említem, mert felesleges). Csak az jelenleg min 600 EUR-val drágább, ha konfigurátorral összerakom (semmi extra). Annyival meg nekem nem ér többet az a "néhány" pixel... -
fordfairlane
veterán
13,3"-os, 1366x768 pixeles TN+film panel
Köszi Sony, köszi Lenovo! Pont ez kellett, ilyen kijelző ritkaságszámba megy!
-
SentryGun
aktív tag
Ma nem bírtam megállni és nekiugrottam egy Win8 Pro telepítésnek a Lenovo u310-emen. A rövid eredmény: Egyelőre azt javaslom az ezen gondolkozóknak, hogy hanyagolják, mert, mint anno a Win7-nél, sok a driver probléma.
Hol is kezdjem:
Bár elég sok dolgot felismer a rendszer, azért felkészültem, mert letöltöttem az x64-es Win8-as drivereket a géphez install előtt. Úgy látszik feleslegesen...
A legtöbbjük kicsomagolja magát, aztán nem hajlandó elindulni. Ez ugyan még nem lenne akkora baj, mert nem játszom, a rendszer meg gördülékenyen fut... DE egyelőre csak LAN internet kapcsolódási lehetőség van, mert 1. a gyári win8 driver fel sem hajlandó ismerni az eszközt, és kilép 2. a win7 driverek ugyan felmennek, de semmi hatásuk 3. a gyorsbillentyűk mennek, de a wifi kapcsoló csak a Repülőgép üzemmódot kapcsolja.
Nekem speciel a wifi létfontosságú lenne (illetve kinek nem) a f0s kolis net miatt, de így még csak az egyetemen sem tudom lehúzni a frissítéseket, mert ott meg madzag nincs.
Szóval egyelőre nincs wifi. Az egyik lenovo fórumon valaki már utánakérdezett: 10.28-án azt válaszolta neki a Lenovo, hogy dolgoznak rajta, egy-két hét és lesz driver... (Forrás: [link] - ugyanitt egy "állítólag" használhatóbb driver lista. (Én nem próbáltam.))Engem most ez egy jó ideig nem fog érdekelni, mert úgy megy vissza a Win7, mint a huzat. Februárig így nem is nagyon vagyok kíváncsi a W8-ra. Addig meg talán megoldódnak a problémák.
A fél-egy órás használat alapján nem tűnik rossznak. Nekem kicsit nagynak tűnnek a Metro UI feliratok (főleg az u310 f0stalicska 1366x768-as felbontásán) a touch optimalizálás miatt. A start menű hiánya sem volt túl zavaró, mert úgyis Win gomb + gépelés kombót használok már pár éve. Inkább kicsit szokni kell majd, hogy máshol vannak a dolgok, ha egérrel keresi valaki...
-
Oké, számodra csak ezek az előnyök vannak mellette.
Remélem, el tudod fogadni, hogy másoknak mások az igényei, mint neked és nagyobb súllyal esnek latba akár az általad említett előnyök, akár más egyebek.
Ugyanígy az Ultrabook-ok is bírnak olyan előnyökkel, amelyek neked ugyan nem jelentenek sokat, vagy akár semmit, de másnak jelentenek.
Nekem egy 14" vagy 15" kijelzőjű gép hatalmas, egyszerűen túl nagy. Ennek okán nem fogsz meggyőzni, kérlek, ne próbáld. Én sem akarlak meggyőzni arról, hogy használj kicsi gépet.
-
MaUser
addikt
válasz
fateless #106 üzenetére
Hordozhatóságról volt szó, de egy x2xx-nél csak két előnyt látok a kisebb méretén kívül ez pedig a valamivel hosszabb üzemidő és az IPS panel lehetősége, de ez sem ér sokat mert elégtelen a munkaterülete. Egy T420s-hez képest az x220 kemény 20dkg-mal könnyebb, cserébe van normális méretű kijelződ, optikai meghajtód, stb. Ahány cégnél dolgoztam, x2xx-et managerek kaptak és utazók policy okán, aztán mindig ment a sírás (és/vagy asztalborogatás) részükről, hogy kapjanak x3xx-et amíg volt vagy mostanában egy T4xxs-et.
Igaz, ezekben meg a kijelzők véleményesek, valamiért az istennek nem akar ips-t belerakni a Lenovo, azt szigorúan megtartják a x2xx-eknek. Szerinted miért?
-
Rendben, te hordozd így a T500-ast, én pedig maradok a 12"-os gépeknél hordozásra meg minden egyébre. Sőt, nem csak én, hanem a "hordozók" jelentős része is.
A Thinkpad sorozat kitalálója pedig ajd felkér téged, hogy elmondd a következő sorozat kiadásánál, hogy miért nem gyártanak már X sorozatot, hiszen nincs is rá szükség. -
MaUser
addikt
válasz
fateless #100 üzenetére
Na ez nagyon off lesz.
Szvsz a fenti módon víve egy laptopot tök mindegy a súly 3-4kg-ig bezárólag, mivel nem szabadna azt egy felnőtt embernek sem megéreznie. Gyak mintha egy coca-cola dupla pakkot vinnél, mert lefelé húzza a kezed és az akksi remekül tart, miközben a normális Tp zsanér miatt attól sem kell különösen tartani, hogy véletlenül összecsukod:Így vinni egy T500-at is jóval könnyebb, mint egy normál akksis x230-at. Nyilván súlyban jelentős a difi, de irodák közötti hurcolászásra inkább legyen nehezebb, csak lógjon ki az akksi, hogy lehessen mibe kapaszkodni.
-
kiskekko
tag
Én új géppel nem foglalkozom csak garanciás használttal. Újban esetleg még Thinkpad Edge-ek közt nézelődnék garanciabővítéssel, eredeti windows 7 tekintetében nem tudok neked mit mondani én mindig jobban örültem ha nem windows-al kapoma gépet
. A Probook jó kis gép. Használtban sokkal jobb Elitebookok és Thinkpadek vannak ennyiért de gondolom az nálad nem játszik
. Ha nincsenek extra igényeid tökéletes az i3, irodai feladatokra sokkal gyengébb procik is tökéletesek akár egy B815 is
.
-
Látszik, hogy még nem vagy e téren gyakorlott használó, mert tudnád, hogy még fél kiló is hatalmas különbség az általam említett hurcolási mód esetén.
A kilógó akku is sokat segít, ami ugyanúgy berakható az 5x0-s sorozatba, mint a 4x0-s sorozatba. De megint csak árulkodik arról, hogy nem hurcolászod ilyen módon a gépedet, hogy 5x0-t veszel alapul a példában, amikor inkább az x300-at és x200-at kellene összevetni, nem a nagydarab gépet. Volt T500-asom több is, nem kell bemutatni - az nem ilyenféle hordozásra való. X200 is volt, na az már inkább. Most van X200s meg Elitebook 2530p is - mindkettő jó az általam említett célra. Van egy E5400-as Latitude is - na az már hatalmas gép a maga 14,1"-es kijelzőjével.
Amikor hurcolászós gépről van szó, akkor a 12,1-13,3"-ban érdemes gondolkodni, nem a 15,6-osban. Meg sem tudom érteni, hogyan kaphattak 15,6-os gépek Ultrabook nevet
Ultrabookot magamnak én sem vennék, hanem mindenképp inkább üzleti gépet. De hordozásra csak kis méretűt, otthon meg várja a dokkoló és a 22"-os kijelző.
Sokaknak viszont nem kell a számomra fontos funkció, nem akarják dokkolni sem, de kell nekik a szép kinézet, a megjelenés, a név (Ultrabook), mellette pedig csak átlagos feladatokra használják a gépet. Nekik van az ultrabook.
Ez pont olyan, mint az okostelefon. Amikor én elkezdtem anno PDA-t, majd okostelefont használni, akkor az munkaeszköz volt. Ma divattermék lett. A kicsi és könnyű gépek esetén is ezt látjuk. Az üzleti gépek munkaeszközök, az ultrák pedig divattermékek. -
MaUser
addikt
Kinyitva hurcolászásnál szvsz sokkal többet számít a hátul kilógó és megmarkolható akksi, mint a súly. A T500-at messze könnyebb így hurcolászni (egyik alkarodra rárakod, akár kinyitva, és az akksiba "kapaszkodsz"), mint a teljesen sima 410si-t, hiába alig több mint fele ez utóbbi súlyban.
s4tch: Az i3-2350M-ben engedélyezve van a ht is, így kvázi négy szálad van. Szvsz ez bőven kiszolgál processzor szinten, a régebbi Pxxxx-es sorozatokhoz képest érezni az előnyét ha több dolog is fut egyszerre (két sima mag sajnos már néha kevés tud lenni -> mondjuk végre ezt is megértük
) és egy i5M sem érezhetően gyorsabb a valós életben.
-
s4tch
veterán
Kár, hogy nem nagyon jutottunk közelebb a megoldáshoz.
Időközben megkerestem, a Probook 4330s áll legközelebb ahhoz, amit keresek, de azon 180e-s bruttó árban még nincs Win7. Esetleg Dell Vostro 3350, azt még élőben meg kellene nézni. Az i3 teljesítménye elég lenne, excelt elviszi az is. Hmm?
-
Alchemist
addikt
az F1-F12 csak Fn váltóval érhető el
Ez így eléggé kuka.
-
-
Azért nem érted a 0,xxkg-os súlykülönbség fontosságát, mert nem hordozod sokat a gépedet.
Én négy iroda között járkálok egy géppel a kezemben (nem pl belerakva a táskába mindenféle cucc mellé, hogy hazavigyem) és HATALMAS a különbség a 2,1kg és az 1,5kg között.Neked nem számít a súly, ezért rinyálásnak mondod. Másnak meg ez a fontos. Van, akinek meg a dizájn a fontos, Megint másnak a márkajelzés vagy a külső vagy valami más.
-
kiskekko
tag
Neked ezek az igényeid amit én teljes mértékben elfogadok, engem nem érdekelnek a 0,.. súlykülönbségek és még mindig "rinyálás" kategóriába sorolom a hasonló eseteket
, ezt ne vedd sértésnek nem annak szántam. A hozzászólásomban is azt mondtam hogy "nem értem" ezt a hozzáállást. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező üzleti gépek 250-ről indulnak, pl. Thinkpad T420i/T430i. Természetesen a hasonlóság alatt azt értem lehet hardveresen erősebbet kapsz ennyiért de arra a felhasználási területre amire ezek a gépek készültek nincs olyan jelentős különbség köztük hogy az ultrabook felé billenjen a mérleg bármilyen téren. De még egyszer mondom ez az én véleményem. Lehet vele egyetérteni meg nem.
-
MaUser
addikt
Persze, ez nem átlag, az már viszont igen, amikor itthon használom a view nx + capture nx kombót képek szelektálásához/szerkesztéséhez. Egy nyaralás során lőtt párszáz képnél csak a thumbnail-ek betöltése egy évezred hdd-ről, és ez még csak low mp d90, egy d3200 24mp-es file-aiba bele sem merek gondolni.
Képzeld el mi lesz, ha lány ismerősöd vesz egy "cuki" d3200-t, hogy a macskájáról készítsen portrésorozatot.
-
Gusztáv
addikt
Nem kell bemutatnod az ssd-t, minden gépemben az van. Viszont amit leírtál, azok pont nem az átlagfelhasználó által használt programok. De így már érthető, hogy nálatok mindenki ssd-t akar. Viszont azt lásd be, hogy az ilyesmivel foglalkozó emberek a számítógép használók pár százalékát adják, a többség azt sem tudja hogy mi az ssd és a hdd között a különbség. És az ultrabook-ok nekik készülnek.
Múltkor segítettem egyik lány ismerősömnek notebookot venni. Kérdeztem milyet szeretne, válasz: kicsi és fehér
.
-
MaUser
addikt
Ha te is belátod, hogy nem kell WS minden CAD-hez akkor miért írtad.
13-14"-os gépet rádugod nagy monitorra, mert az meg nem árt. Baromi nagy 2D model-hez, bizonyos speciális programokhoz (Matlab toolbox-ként szigorúan, éjjaó), viszont kell ram, valamint az sem árt, ha párezer apró elemet tartalmazó könyvtárnál nem 3 évig kerreg a HDD ha valamit hozzá akarsz adni, csak azért mert éppen egyszerre fut a háttérben a vírusirtó és a céges felügyeleti/telepítgetős progi.
Proci: Ma már alig tudsz nem négymagosat venni üzleti vonalon, ellenben kb. 3-500€-t megspórolsz ha az SSD-t és a RAM-ot te rakod bele és nem olyan kiépítést kérsz. Céges árlistákban érdekes módon pl. TP-nél már nem látod ezt az árkülönbséget, mint consumer listájukban. Nyilván nem véletlenül...
Amiknél jól jön az SSD saját felhasználási területemen:
- analóg adatok konvertálása és feldogozása, 1mp/100mb-ról beszélünk, 3 éve még célhw-re ment a rögzítés, ma meg notin csinálom.
- fordítás, statikus és dinamikus kódellenőrzés: párezer file esetén 3-4X-es a gyorsulás
- parse: összehasonlíthatatlan, gondolom nem kell bemutatnom egy egyébként jó eclipse parser sebességét (főleg hatékonyságát az én területemre, embedded cuccokra szinte használhatatlan), debuggert szállítók perserei jók, csak hdd igényesek -> embertelen gyorsulás. understand detto
- általános műveletek: a céges gép bootideje hdd-vel kb. 6perc, ssd-vel fél perc alatt (hatmillió céges tool miatt ennyi, nem azért mert lassú lenne)
- eclipse indítás 10mp vs szemvillanás
- eclipse, matlab, java alapú verziókövető, vs 2010 megy egyszerre nap, mint nap és 4gb felett járnak csak ezek fél napi használat utánNyilván ha egy adott dolgot fejlesztesz és ki sem kell lépni az adott fejlesztési környezetből, akkor nem égető az SSD és a 4GB ram (pl. VS Team-ben modulfejlesztás fordított library-kkal és nem 10ezer cpp-vel, cs-sel), de ha mindenre külön tool van, akkor nincs más megoldás, vagy a méregdrága mérnökórák 30-40%-a a várakozásra megy el.
-
Gusztáv
addikt
Nem kell feltétlen workstation a CAD-hez, nálunk még most is van aki D630-at használ C2D procival és 2 gb rammal XP-alatt. És ezzel CAD-ben is dolgoznak, persze szigorúan 2D-ben.
Nagy adatbázisokhoz, meg kódfordításhoz meg a proci is gyenge lesz, azt meg nem sok gépen lehet cserélni (egyszerűen).
Amit az ssd-re írtál az szerintem nem jellemző, vagy csak én ismerek informatikailag analfabéta embereket. Kíváncsi lennék mivel foglalkozik a cég, ahol dolgozol. -
MaUser
addikt
Hát ez akkor így tényleg nem működik sajnos.
@Gusztáv:
Terepjáróval sem szoktak szántani. Most komolyan olyan dolgokat hozol fel, amire egyszerűen nem való egy ilyen gép. A legjobb a CAD, tényleg egy 13"-os gépen akarsz akkora rajzot kezelni, aminek kevés a 4 giga ram. Aki komolyan foglakozik ilyennel, az vesz egy 15-17" workstation-t amiben dedikált firepro vagy quadro kártya van meg erős proci.Ha megnézed mégegyszer a hozzászólásom, akkor a bővíthetőségről volt szó, ami nyilván akkor téma, ha később jön akármilyen valószínűséggel olyan igény, ami kezdetekkor nem volt. CAD erre egy példa van ott más is. De ennél maradva szerinted minden hazai cégnél (multikat is ideértve) a CAD-hez min. 2000€-s HP WS-t használnak vagy mi?
Az hdd csere igénye megint egy olyan dolog, ami a vásárlók nagyon kis százalékában merül fel. A többségnek eszébe sem jut ilyesmi, bőven elvannak a gyári hdd-vel.
Konkrétan a cégnél veri a tamtamdobot mindenki, hogy SSD-s gépet akarnak, mert otthon van vele tapasztalat és nekem sincs már olyan ismerősöm, akinek még HDD lenne rendszerlemezként, még ha csak 32GB-osat is használnak SSD-ből páran. Hybrid HDD egy 7200 rpm-eshez képest akkor ugrás csak, mint a 7200-as volt az 5400-as képest. Egy normális SSD ezektől fényévekre van. Notinál meg vagy külső winyó vagy ultrabay és kész.
-
Gusztáv
addikt
Terepjáróval sem szoktak szántani. Most komolyan olyan dolgokat hozol fel, amire egyszerűen nem való egy ilyen gép. A legjobb a CAD, tényleg egy 13"-os gépen akarsz akkora rajzot kezelni, aminek kevés a 4 giga ram
. Aki komolyan foglakozik ilyennel, az vesz egy 15-17" workstation-t amiben dedikált firepro vagy quadro kártya van meg erős proci.
Az hdd csere igénye megint egy olyan dolog, ami a vásárlók nagyon kis százalékában merül fel. A többségnek eszébe sem jut ilyesmi, bőven elvannak a gyári hdd-vel.
-
s4tch
veterán
Pályázatból, számlára ez elég necc. Költségvetési szervnél dolgozom, 3 árajánlatos beszerzés lesz, 700 euró a keret, hazai számla kell Ft-ban vagy euróban, és a pályázati kézikönyv szerint csak új szajré jön szóba. Szóval még mindig ott tartok, hogy hiába van papírból, hiába nem a legjobb a kijelzője, a cikkben tesztelt óccsó ultrabook a megoldás.
-
MaUser
addikt
Előbb már adtam tippet. Például T420i, még több mint két év garanciával szállítással megáll 685€-ból: [link]. Igaz refurbished, de ehhez is van hazai normális garanciád, nem fog szétesni két hét után és utazás közben sem azon kell paráznod végig, hogy nehogy nekiüsd valaminek. Illetve kell, mert ettől meg más sérülhet.
Szerk: Btw, egyébként nem túl nagy kedvezmény ez az ár, ha van olyan cégnél ismerősöd, ahol van Lenovo program, ennél kb. 5%-kal megkapod újonnan is... Sajnos ez itthon nem igen dívik, de No-ban, Angliában elég sok ismerős így vett normális üzleti gépet otthonra, azaz a céges áron megkapják vagy olcsóbban, mivel nekik nem kell a helyszíni support.
-
s4tch
veterán
Lehet, hogy a cseh kettőt nézem, örömmel ismerném el, hogy tévedek, de nem találtam hasonló paraméterekkel üzleti gépet. A tesztelt Lenovo kb. 200 rongyba kerül, ennyiért mondj nekem olyan üzleti gépet, ami teljesítményben, akkuidőben, strapabírásban felveszi vele a versenyt, és méretben sem túlzás. Legyen max. 13-as kijelzője, ne legyen 2 kilónál sokkal több. A teljesítmény nekem nem is számítana, dolgozni az asztali gépen szoktam, viszont szeptemberben muszáj lesz vennem egy laptopot, elég sokat fogunk utazni, így prezentálni, kisebb munkákat elvégezni kell majd egy eszköz, ami nem húzza az aktatáskámat fölöslegesen, kibír 4-5 órát töltő nélkül, és elfér az iratok mellett. Pénteken keresgettem kb. fél órát, HP Probook sorozatból találtam egy notit, ami ránézésre megfelelt a célnak, és hosszú szünet.
-
MaUser
addikt
Bővíthetőség két dolog miatt fontos:
a) 4GB ram egyből kevés lesz, ha rájössz, hogy netezésen és alapszintű office-on kívül másra is akarod használni a géped (matlab, cad, mso, lo macro-k, programozás nagy forráskóddal, stb.),
b) még a gyári ssd opciók horror árban mennek, addig egy 120GB-os Vertex Plus-t 24eFt-ért hozzádvágnak és már csak egy külső házat kell venned a régi merevlemeznek (vagy üzletiknél mehet be az akármilyenbay helyére, dvd úgy sem igen kell vagy cserélgetheted ha akarod).
-
Gusztáv
addikt
Egy masszív üzleti gép, hasonló tulajdonságokkal 350-400e körül kezdődik. És amit hallottál a sok embertől, az nem rinyálás, hanem a valóság. Én egy E6320-at cseréltem le egy XPS 13-ra. Iszonyat különbség van a két gép hordozhatósága között. Nem csak a 0,7 kg súlykülönbség számít, hanem az XPS tényleg annyira vékony, hogy szinte bármilyen táskába el lehet rakni, és szinte nem vesszed észre, hogy benne van (pl a bringás hátizsákomba belefér a víztartály helyére).
Bővíthetőség: az emberek nagy részének eszébe nem jut semmit szerelni a gépen, ha bővíteni akarja beviszi egy szervizbe. De őszintén, mire nem elég egy átlagos felhasználónak 4 giga ram meg egy 500 GB-os hdd
. Az sem jellemző, hogy különböző expresscard-os bővítőkártyákkal rohangálnának. Ami tényleg hiányzik a legtöbb gépnél, az opcionális 3G modem lehetősége.
-
HaZse
őstag
Hát ez az ultrabook mizéria nem fogott meg. Volt Vostro V13-asom, ami a maga idejében elég vékonynak számított, és még most is. (16mm vastag). És elég masszív volt.
Jelenleg egy 6 hónapos Vostro 3450-est használog. 500GB-os hibrid HDD-vel, 8GB RAM-al és IGP+Dedikált Ati 6630M-es 1GB-os VGA-va. Nem olyan vastag és nem is olyan nehéz, de még ezt is megnézik, mert sok embernek tetszik. Plusz világítós a bill.-je, és egyátalán nem rossz annak használata. Igaz, nem egy Latitude vagy egy Thinkpad, de az Asus és Sony féle elbújhat mellette.
Ha a Sony-nak 2 db. USB 3.0-s portja van, akkor arról win-t nem is lehet telepíteni. Sőt még USB-s DVD-RW-t se tud majd kezelni. Tudom, mert a saját 3450-esemen kipróbáltam.
-
kiskekko
tag
Sokszor hallok olyan már bocsánat kifejezésért de nem tudom másnak vélni mint "rinyálásnak" hogy "úristen mi lesz velem ez a gép 1 kiló helyett 2 hogy fogom ezt egész nap cipelni?" és a kedves vásárló megveszi a divat szar consumert egy masszív üzleti ellenében azért mert könnyebb meg 1-1,5 centivel vékonyabb...röhej...
-
kiskekko
tag
Én nem vagyok képes megérteni azt hogy miért vesz meg valaki egy cserélhető akku nélküli nehezen szerelhető notebookot, mikor ilyen pénzekért már strapabíró, tartós üzleti szériás gépet lehet venni notebookhoz mérten jó bővíthetőséggel és szerelhetőséggel? Miért jelent valakinek terhet 1-1,5 kiló helyett 2,5-3-at cipelni magával? Hogy képes valaki beáldozni az alkatrészek élettartamát befolyásoló hatékony hűtést a divatos vékonyság oltárán? Lehet hogy lemaradtam fejlődésben de szerintem így ilyen kivitelezéssel ez egy értelmetlen kategória. De hát kinek a pap kinek a papné.
-
-
kchris78
veterán
teljesen igazad van. ha viszont egy UX31-et veszünk ami ugyanúgy Sandy Bridge mint ezen gépek akkor az ár már esik egy 100-140e Ft-ot kiépítettségtől függően, viszont megvan a jó kijelző a rendes unibody ház, etc... Kinek mi a fontosabb.
Én már nagyon vennék egy ilyet (használtan, nem igénylem azt hogy én tapogassam meg először, ha van aki 1 év után eladja és realizálja a veszteséget amit én ezzel nyerek), de visszatart hogy a mostani ThinkPad SL-emet se hurcolom, és igazából mesterségesen gerjesztett vágynak érzem azt hogy nekem kell egy ilyen... Mint ahogy megvettem a Galaxy Note-omat, viszont annak nem álltam ellen
.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #66 üzenetére
Ertem mar, koszi
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #64 üzenetére
De ha en kicserelem a hdd-t ssd-re, akkor nincs rejtett particio..
-
CyberPunk666
senior tag
Van lehetőség visszaállító lemezek létrehozására, ez kb 15 perces folyamat, és 3-4 dvd-t igényel. Ez lehet macerásabb, de ezekről a rejtett particióval együtt helyreteszi az egészet (lehet csak a c-t is) ha kell és még a linux particiót is visszaállítja (van egy kis külön minilinux (~100mb) ami arra jó, hogy a kikapcsolt gépen megnyomod a web gombot, és nagyjából 4 másodperc múlva előtted van egy böngésző és netezhetsz.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #62 üzenetére
Szimptikusabb a hp/lenovo megoldas, hogy kuldik a gyari win+driver lemezt es 30 perc alatt kesz a rendszer..
-
CyberPunk666
senior tag
Nem adnak mellé lemezen wint, egy rejtett partición van a telepítő ami mindent visszaállít.
DE az alján lévő sorozatszámmal feltehetsz ugyanolyan verziójú win7-t más forrásból is legálisan. A rejtett particiót nem érdemes ilyenkor sem törölni, később jól jöhet, és arról bárhol bármikor fel tudsz húzni úgy egy wint, hogy minden driver minden nyavaja működik. Ami nem rossz dolog. A VAIO-s softwarek nem lassítják be a gépet, de ami nem tetszik azt inkább uninstalláld, sokkal egyszerűbb, mint tiszta win-t teledriverezni...Tehát ha letöltesz és csinálsz egy home premium (?) verziót, és beírod azt a számot ,akkor azt is ugyanúgy legálisan használhatod.
Nem tudom a hibrid, hogyan működik, szerintem letiltható, és szerintem külön program monitorozza a legtöbbet használt dolgokat és az pakolja át oda.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #60 üzenetére
De igy nem lenne szukseg a 32-esre.. Vagy ezeknel a hibrideknel hogy vagy pontosan?
Egyebkent lemezen adjak melle a wint? -
Magnum_
nagyúr
Ha a vaion cserelem a hdd-t ssd-re, akkor nem jar gar vesztessel, ugye? Mint a tobbi normalis gyartonal..
-
-
-
CyberPunk666
senior tag
Szerintem a gyenge zsanér azt jelenti, hogy hamar eltörik, mert nem bírja a strapát, és ha magától mozog.
Az szerintem nem negatívum, hogy ha lökdösöm, akkor rugalmas.
Annyit kell bírnia, ha mondjuk autóban használom és egy bukkanó van, akkor ne csapódjon a kezemre. De azért ennyire nem gyenge zsanér. Illetve anno másfél évig volt VAIO-m, és annak másfél év után is ugyanolyan volt a tartása, mint amikor megvettem. Sosem csukódott össze magától, vagy hajlott volna el magától.
A tartósságával meg biztosan nincs gond a VAIO gépeknek.franc0
Igen, a thinkpadnak is jó a zsanérja, de szerintem ezzel sincs gond. Mindenki másra esküszik, de egyik sem megy tönkre egykönnyen, ami kimeríti nálam a megfelel kategóriát. -
rudi
nagyúr
A zsanér alul korrekten tartott szerintem, és ha nyitott állapotban "megpendítettem" a felső élét, olyan 2 centit tért ki, közel sem annyit mint a Fujitsu U772, ami az én definícióm szerint gyenge zsanéros.
-
franc0
őstag
"Használat közben tűnt fel, hogy a gombok Fn váltóval elérhető funkcióit elég szerencsétlen színnel festették fel, homályosabb környezetben nem lehet leolvasni őket. Ez a felső sornál bizonyult igazán kellemetlennek, mert itt az F1-F12 csak Fn váltóval érhető el; így az Alt+F4-es ablakbezárás vagy Total Commanderben a másolás, mozgatás a megszokottnál kényelmetlenebb volt, de nyilván egy egér vagy touchpad alapon dolgozó, ablakot X-elő és Drag and Dropot alkalmazó, modern felhasználó számára ez nem olyan nagy probléma. "
Akkor gondolom egyetértünk, hogy a "modern felhasználó" nem tudja használni a gépet.
Btw, BIOS-ból csak cserélhető ez, vagy nem?
-------
Szia CyberPunk666, már vártalak, újabb Sony T series cikk
Nekem még nem volt olyan Vaio a kezemben amin ne lett volna gagyi a zsanér, beleértve egy 600 ezres gépet is. Láttál te már jó zsanért? Pölö ThinkPad X series? -
Magnum_
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #48 üzenetére
gyenge, lötyögős, 5cm-s holtjátékkal.
-
Magnum_
nagyúr
a cikken felbuzdulva át is ugrottam a westendbe lecsekkolni mindkét gépet, konkrétan a Sonyra úgy éreztem, hogy kell... nagyon szép, de az a fos zsanér felhborító, miért nem tud a sony rendes zsanért készíteni, mint a macbookon, ha már hasonló a konstrukció????
a lenovo meg egyszerűen gagyi volt. be kell látnom, lenovoból csak TP, de a sonít tényleg sajnálom, az összes ilyen jellegő gépükön gyenge a zsanér, direkt átmentem a sony centerbe is.
-
.mf
veterán
Konzisztensen a szövegben is ez van:
"Csatlakozók terén a VAIO T esetében is folytatja a Sony azt az érthetetlen szokását, amivel már több gépénél találkoztunk, hogy csak két USB-t tesznek a notebookra. Sovány vigasz, hogy mindkettő 3.0-s"
Viszont a képeket megnézve én is úgy látom, hogy csak az egyik kék...
-
BroCreSt
aktív tag
A cikkben a Sony-nál 2db. USB 3.0 port van írva, nem elírás?
1db. 2.0, és 1db. 3.0, nem?
-
Valahogy nekem sem kerek ez a szegmens.
Ha hordozható, multimédiára is alkalmas, hosszú üzemidejű gépet keresek, arra ott egy Brazos-os netbook, akár matt kijelzővel (Lenovo, Samu), akár 13,3"-os méretben (Lenovo E325, de az Asus is kijött valami hasonlóval).
Ha munkára kell komolyabb teljesítmény, arra eddig is voltak megfelelő méretű gépek ebben az árszegmensben: HP 4330s, Lenovo TP Edge E320, Fuji S531, stb.
Akkor most mire ez a felhajtás az ultrákkal?
Különösen, annak fényében, hogy a burkolatuk egy szégyen (1:00-tól kezdődik az érdekes rész), így munkagépnek felejtősek.
Szóval szerintem minden felhasználási területen van jobb megoldás ezeknél, nem tudom hogy kinek lennének megfelelőek. Illetve sejtem, de az a réteg már megvette magának a Mac Air-t... -
HP Elitebook 2530p
1,8-as hdd kicserélve ssd-re, optikai meghajtó helyére hdd, 9 cellás akku + hspa modem bele, a többi pedig már adott. SL9400-as proci és 4GB RAM gondoskodik a megfelelő sebességről és van egy dokkoló is külön táppal. Mindez kevesebb, mint 120k. Vettem 30k-ért egy alaplaphibás 2530p-, ha esetleg alkatrész kell, az is megoldott... -
-
s4tch
veterán
Mondjatok 200e-ért olyat, ami nem nagyobb, nem nehezebb számottevően, bír 4-5 órát az akksija, fém házas, mindemellett nagyobb felbontású, matt a kijelzője!
-
hordozható, 240 ezres gép, erre ez a kijelző?? gyatra kép, felbontás és még a tetejébe fényes is. röhej!
-
lujó55
addikt
a 3. oldalig jutottam
fééényeees! -
rudi
nagyúr
Néztem nagyker listákat az érkező UX32-kről, a Full HD felbontásos, továbbra is kis SSD + nagy HDD kombóval, fölös i7 procival és szerintem fölös kis GeForce-szal 380 000 forint körül lesz, ergo több mint másfélszeres áron ezekhez képest. Továbbmegyek, a Sony-val nagyjából azonosan konfigurált UX32 szinte fillérre a Sony árába fog kerülni, és külföldi tesztek alapján ott is hanyatlott az anyagminőség...
-
rudi
nagyúr
válasz
gaboca0314 #24 üzenetére
Szerintem lesz, mert a Sandy Bridge alatt is Ivy Bridge-hez való chipset van, szóval egyből bele lehet tenni a 3. generációs i3-at, de ezt a cikkbe is írtam. Továbbá a gyártók tudták, hogy őszre várható a 3. generációs i3, így szerintem ehhez méretezték a 2. generációssal legyártott volumen. "Csak" azt kell elérni jó árazással, hogy a hazai piacra szánt 2. generációssal szerelt VAIO T-ket megvegyék a vásárolók, hogy aztán jöhessena kövi szállítmány 3. generációssal
-
Utrabookok legnagyobb problémája, hogy a vonzó külső oltárán fel lesz áldozva a bővíthetőség.
Az én kis használtan vásárolt Hp 2530p-met nem cserélném el egyikre sem. (pedig 1/4 ennyi volt az ára)
Annak van cardbus slotja, tehetek bele bővítő kárytát, de akár eGPU--t is fabrikálhatok hozzá. Az akksi könnyen cserélhető (van 3, 6 és 9 cellás is) és olcsón kapható csere akksi. Van benn 3 G modem is....
Lehet hogy nem ennyire trendi a külső, de így is jól néz ki. -
kchris78
veterán
én nem is értem komolyan. ez a kategória amit ez a 2 gép képvisel ez egy nagy lehúzás. ennél nem sokkal drágábban (300ropi, itt is az írt árak 200 helyett 210-240-280 körül mocorogtak) már RENDES Zenbookot lehet venni. SSD, rendes kijelző... Ezek alig olcsóbbak viszont mindenből szarabb cucc van bennük: HDD, kijelző felbontés, etc....
-
gaboca0314
tag
Kedves Rudi!
Szerinted a magyar piacon lesz ez a Sony Vaio T Ivy Bridge-el? Vagy ez álom marad kis hazánknak.....
-
Qoaltrain
csendes tag
Pont nézegettem ezt az u310-et az egyik boltban, élőben nagyon megnyerő volt. Viszont találtam ugyanilyen árban egy Dell-t (igaz az 14"-os), egész pontosan:
Dell vostro 3460
i5-3210M
4GB DDR3/1600MHz
500GB HDD
matt kijelző
bill.háttérvilágítás
48WHr (Lithium-ion) (aku)
LinuxSzerintetek melyik a jobb vétel?
-
válasz
socialkiller #17 üzenetére
Akkor jó, hogy a saját szükségeidhez sikerült megtalálni a neked ideális gépet és remélhetőleg mások is megtalálják majd az "ultrabook-örületben" a magukét
Nekem meg a kettő közül egyik sem lenne ideális, én meg megrögzött business class-rajongó vagyok. -
HaZsolt
őstag
válasz
socialkiller #7 üzenetére
Ezek Ultrabookok. Nem lehet összehasonlítani vele.
-
Tikakukac
titán
válasz
socialkiller #17 üzenetére
Tehát akkor nem a gép gáz, hanem neked nem jó. A kettő között hatalmas a különbség.
-
-
Black Dragon
addikt
Lenovo nagyon tetszik nekem ezzel a színnel, és kialakítással.
-
válasz
A gép, amiről most épp gépelek egy 160GB-os SSD-vel rendelkezik, valamint egy másodlagos HDD-vel. 12,1" a kijelző. a súlya 1,6 kg, 7-10 órát megy el egy feltöltéssel, vékony, kecses, kis fogyasztású, fémvázas, alumínium borítású, benne wifi, bt, hsdpa, express card, smart card, ujjlenyomatolvasó, webcam, billvilágítás, van hozzá egy dokkolóm is, meg egy tatalék akkum, gyönyörű állapotban és olcsóbb volt, mint a te géped, e kettőnél pedig lényegesen olcsóbb. Akkor most emiatt ez a két gép ramaty, gagyi, meg minden?
Vagy csak arról van szó, hogy két teljesen különböző célra szánt modellt vetek össze egymással és ezért hibás az alapkoncepció.Egy 15,6-os gépet ne hasonlíts egy hordozhatóságot és hosszú üzemórát szem előtt tartó géppel - teljesen más a célja. Rendben van, hogy neked a felbontás, a nagy háttértár, a videókártya és egyebek a fontosak, de ezen gépek vásárlóinak nem ez a prioritásai.
-
Alchemist
addikt
Hát nem vitték túlzásba a minőséget, legfeljebb az akkuidő jó benne...
-
.mf
veterán
válasz
Valahogy kételkedem abban, hogy ezt 130k-ért újonnan megkapod...
S 15"-es ultabook? Továbbra sem értem, miért akarna valaki olyat. Nagy, de legalább mivel vékony, ezért ha megfogod egyik sarkában, már recseg-ropog, mintha el akarna törni... Nagy mérete ellenére is gyenge hardver, valamint mérete miatt kevésbé hordozható, rosszabb az akkus üzemidő.
-
törölt tag
válasz
most mondhatnám hogy az én hp 5310m probookom is 100k volt és nem kullog ezek mögött annyival, mint amennyivel olcsóbb se vastagság, se súly se más tekintetében, de ez teljesen más kategória. az egy más kérdés, hogy számomra is értéktelen a felmutatott "extrák" jelentős része, borotválkozni van célszerszám, a 13-as gépek már nálam elérték a hordozható méretet, a vastagság nem annyira volt problémás eddig sem, a többi körítés, a spec ház a sonynál dícséretes, de nekem ennyit nem ér. nálam egy bő 50-60k-val fölé van lőve még mindkét gép vagy kicsit többel
-
Pollux66
tag
válasz
Motorcsónakot hasonlítasz egy tengerjáróhoz!
-
Tikakukac
titán
válasz
Ööö hány kiló, mennyit tud akksiról és milyen vastag?
Na pont ezért köze nincs a 2 gépnek egymáshoz, amint láthatod.
Megnéztem. Most komolyan egy HP 630-at akarsz szembeállítani ezekkel? Minőségben az a gép a dolgok legalja, a többiről ne is beszéljünk.
-
Ryan8056
csendes tag
válasz
130 k ??
Linket pls -
socialkiller
tag
Szerintem 2012-ben gáz ez a felbontás és az egész gép!!! Az én 15,6"-os HP oda ver neki pedig 130k-ért vettem újjan.:15,6.os 1920*1080,intel i5 2x2,67ghz,4gb ddr3 ram, atiradeon hd 5870m 1gb vidikari, 750gb-os 7200rpm hdd és ez is 2012-es model
-
Gergőke88
addikt
3. oldalon a táblázatban Fujitsu szerepel Sony helyett.
Mellesleg volt a kezemben ez a Lenovo... hát egy hulladék a minősége. -
Ryan8056
csendes tag
fényes kijelző , gyenge felbontás, ez már annyira szánalmas.....
-
Tikakukac
titán
Szép lassan csak lesz valami értelme a kategóriának. Van még hova fejlődni mindenesetre mindkét gépnek.
-
Ryan8056
csendes tag
válasz
socialkiller #1 üzenetére
13,3 "
-
socialkiller
tag
Ezeknek mekkora a kijelzőjük?
Sehol sem látom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt az IdeaPad U310 és a VAIO T különösen vékony notebook. Vajon melyik a jobb közülük?
- Dell XPS 9310 (i7-1185G7/16 GB RAM/512 GB SSD)
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
- Dell Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Thinkpad T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Dell 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ - 16.2" MacBook Pro M4 MAX 14C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 1 TB - Magyar - 1 ÉV Apple garancia
- Dell utazó tápegység DA90PM111, 90W, Új
- Samsung Galaxy Book 4 / Core 7 Ultra
- HP X360 14", i5 8250U, 16GB memória, 512GB SSD, magyar billentyűzet, új akku
- Fujitsu Lifebook notebook 2,2 GHz CPU 120GB M.2 SSD 4GB RAM Windows 11 PRO + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest