Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Hehe, nekem is volt Diamond Monster MX300-asom, meg Turtle Beach Montegóm is. Imádtam őket. Már akkoriban is zene (és hangkártyafüggő) voltam. Volt, hogy egyszerre 4 hangkártya csücsült a gépben Mai szemmel azért halovány a hangminőségük. Az A3D viszont nagy királyság volt.
(#85) twine
Jaja, volt szívás, de gordiuszi megoldást használtam: ami nem ment GUS-szal, letöröltem. Sound Blasterem sosem volt. Pedig az AWE kártyák se voltak rosszak kicsit később.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
twine
veterán
Amennyire emlékszem a Gravis "fölött", minőségben abban az időben már csak a (számomra) megfizethetetlen Turtle Beach zsugák voltak (aranyárban)
... volt is "nyűg" néha a Gravisokkal, hogy megszólaljanak mindenhol(játékok pld.),(mert a sound blaster volt a tömegzsuga) de amikor sikerült előszedni a hangját, kárpótolt mindenért...ég és föld volt a különbség, az "egyéb" kártyákhoz képest
Nosztalgia rulez -
Cathulhu
addikt
Nekem a nagy kedvencem egy Diamond MX300-as kicsit kesobbrol. Most nezem meg win8-as driver is van hozza Komolyan elgondolkodtam most a beuzemelesen
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
titán
És állati jól szólt. Sound Blasterek, Adlibok a lába nyomát se szagolták.
Persze ma már röhögünk az akkori jó hangminőségen. És tényleg akkora behemót volt, hogy alig fért be a házba. Valószínűleg megvan még valahol, de a 16 bites isa busz már rég eltűnt az összes alaplapról.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
"Sőt, hangkártyán is bővítettem memóriát, Gravis Ultrasound."
Én is..én is csodás idők voltak....csak a "kis" Gravist tudtam először megvenni...aztán mikor megszünt(?) a cég valami irgalmatlan áresése volt a zsugáiknak...abban az időben vonultam katonának...bevonulási pénz egyik fele ment asszonykának egy karórára, másik fele a "nagy" Gravis-re....imádtam a hangját..."csuda" büszke voltam rá...
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ó, én is bővítettem, 512k-ról 1 megára Vesa Localbusos videókártyán. Akkora volt a kártya, mint egy tepsi.
Sőt, hangkártyán is bővítettem memóriát, Gravis Ultrasound. Még az is nagyobb darab volt, mint manapság bármelyik VGA.[ Szerkesztve ]
-
titán
Azt nem alsó kategóriának, hanem középkategóriának, esetleg, ezért van zárójelben, alsó középkategóriának kellene olvasni.
Most visszaolvastam a korabeli tesztekre, és a 8500 már tényleg nem volt rossz kártya, jobb volt a NV egyik szörnyűségénél, a GF3-nál. Nekem viszont a 2001-es év kimaradt, ezért nem emlékeztem már erre. Addigra megkaptam azt a 3D sebességet (GF2), ami elég volt ahhoz, hogy már ne akarjak minden évben VGÁ-t váltani. A gond pont az volt ATI-nál, hogy 3 teljes évig semmit sem csináltak, pont a 3D leggyorsabb fejlődési szakaszában, 98-as Rage 128 és a 2001-es 8500 között semmi számottevő nem volt.
Pont ez is mutatja, hogy ha egy gyártó néhány évig konkurencia nélkül marad, akkor ott megáll az élet, és úgy belassul a fejlődés, mint a GF3-mal nVdiánál.
-
SylverR
senior tag
válasz Jim Tonic #69 üzenetére
Én teljesen úgy értelmeztem a mondatából, hogy addigra bukkant elő. Gondoltam arra is, hogy esetleg arra gondol, hogy addig ismeretlen volt hazánkban.
Nagyot durrantani? Hát khm... A 7500 simán verte a GF2-t. A 8500 is símán verte a GF3-at. Hogy a 9700 porba alázta a GF4-et, az más tészta... De végig fellelhető az ATi agresszív fejlesztési tendenciája: 8500-ba egyből az 1.4-es PS került, míg nVidia csak a GF4-be pakolta bele (abba is azt hiszem csak az 1.3-at). Azóta is folyamat szándékosan lemarad, hátráltatva a gaming ipart.@(#71) schawo
"Volt 3dfx-em, TNT-n, volt Geforce2-m, volt Matrox G-m és volt S3 Savege 3D-m. el nem tudom képzelni, hogyan juthatott eszedbe az S3-ról a jó képminőség. Az S3 a 2D korszak egyik erős szereplője volt, bár én abban a korszakban VideoSevenes voltam."
Az S3-ról azért jut eszembe a jó képminőség, mert bizony egy Vantával összehasonlítva sokkal szebb képet adott, sokkal gyorsabban. Akkor legyen közepes képminőség. Az nVidia-nál meg ugye jó ideig maradt a rossz képminőség."Hogy is nézett ki a VGA piac 2000-ben? A Matrox épp kivonult a konzumer piacról, utolsó félvállról vett próbálkozásai a G400 (ilyenem is volt, sajnos), és a Pharelia voltak. Az S3 pont az utolsót rúgta a Savage 2000-rel, és még abban az évben csődbe is ment. A 3dfx-et elvitték az nVidia perei. Az nVidián kívül maradt az ATI, ami akkoriban a Rage128-féle szörnyűséggel próbálkozott, már jópár éve. A 98-tól (Rage 128) 4 évig aludtak, pont a 3D korszak legaktívabb időszakát aludták át, a 8xxx sorozat is csak az (alsó) középkategóriába futott be 2002-ben. Úgyhogy igen, a 9700 nagyjából a semmiből jött elő, mindenki legnagyobb örömére. Az egyik kedvenc VGÁ-m volt, azóta is csak ATI/AMD van."
Hm? A 7500 és a 8500 alsó kategória? Ugye tudod, hogy nem a számozást kell nézni..?
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
titán
Hahaaa, heuréka, megvan, megtaláltam a V7/Headland saját chipsetes ISA busos kártyáját (V7 VGA I1204), nem hagyott nyugodni a kérdés. [link] Még a szkennelt kézikönyve [link] és a megjelenéséről szóló cikk [link] is megvan Majd egy óra túrás, de megérte. Az internet tényleg nem felejt. Bocs, az offért
Utána V7 Mirage, és V7 Vega Plus-om volt a a 3D korszak előtt.
(#75) a_n_d_r_e_w
A V7 Mirage-om az S3 chipes volt, azzal nem is volt gond, én a 3D korszak S3 kártyáiról beszélek. Nem tudom már, hogy az milyen gyártmány volt, de rettenetes emlékeim vannak a Savage 3D-ről.[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Nem tudom milyen gyartotol lehetett az S3-ad, de elismerten messze a legjobb kepminoseget produkaltak a Matroxok utan, errol juthatott eszebe.
Ha az Ati nem jott volna, akkor lett volna par ev nVidia monopolium (max 3), de utana meg az S3 egyszer osszekapta magat, es a VIA egisze alatt kiadtak az addig csak pletykalt Columbiat. Nem voltak azok rossz kartyak, meg is eltek par generaciot, az egyetlen baj, hogy kestek 1 evet kb. nVidia monopol piacon ez nem lett volna akkora gaz.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
titán
válasz Jim Tonic #72 üzenetére
Én, most hogy eszembe jutott a videoseven, elkezdtem keresni, hogy pontosan milyen kártyáim is voltak, de a régieket már meg sem találom. A V7 Mercury korszak előtti (saját chipsetes, vagy talán Tseng?) kártyáiról már semmi infót nem találok. Pedig azok voltak a 90-es évek elejének legjobbjai.
[ Szerkesztve ]
-
exedoc
senior tag
Én még egy Riva TNT2-vel kezdtem. Aztán jött egy Geforce 2 MX400, aztán volt ATi 9200-asom, aztán egy 9600XT. Aztán HD3850, HD5750, HD6950, most meg egy 6GB-s 7970 OC VaporX. De még nagyon emlékszem a Woodoo, 3dfx, S3, Matrox időszakra. Milyen hamar elment az idő..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az egyik kedvenc VGÁ-m volt, azóta is csak ATI/AMD van. Dettó, én is ott lettem ATi-s, bár én azért futottam egy kört 6600GT-vel és 6800Ultra-val. Nekem amúgy S3 Trio volt az első ilyen kártyám, aztán jött a Virge.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
titán
Volt 3dfx-em, TNT-n, volt Geforce2-m, volt Matrox G-m és volt S3 Savege 3D-m. el nem tudom képzelni, hogyan juthatott eszedbe az S3-ról a jó képminőség. Az S3 a 2D korszak egyik erős szereplője volt, bár én abban a korszakban VideoSevenes voltam.
Hogy is nézett ki a VGA piac 2000-ben? A Matrox épp kivonult a konzumer piacról, utolsó félvállról vett próbálkozásai a G400 (ilyenem is volt, sajnos), és a Pharelia voltak. Az S3 pont az utolsót rúgta a Savage 2000-rel, és még abban az évben csődbe is ment. A 3dfx-et elvitték az nVidia perei. Az nVidián kívül maradt az ATI, ami akkoriban a Rage128-féle szörnyűséggel próbálkozott, már jópár éve. A 98-tól (Rage 128) 4 évig aludtak, pont a 3D korszak legaktívabb időszakát aludták át, a 8xxx sorozat is csak az (alsó) középkategóriába futott be 2002-ben. Úgyhogy igen, a 9700 nagyjából a semmiből jött elő, mindenki legnagyobb örömére. Az egyik kedvenc VGÁ-m volt, azóta is csak ATI/AMD van.
-
exedoc
senior tag
Az Nvidia hülye volt, túl nagy falat a Samsung. A Samsung meg egyszerűen gerinctelen. Ez utóbbi üzletpolitikáját amúgysem szívlelem egyébként, de tőlem öljék csak egymást, ha ennyire agyatlanok. Csak ne a userek igyák meg a levét majd. Nvidia-t kissé féltem, de majd kimásznak belőle. Az EVGA-ért meg igencsak kár lenne.
-
nagyúr
Szerintem elég érthetően fogalmazott:
Szerencsére nem sokkal később, 2002-ben, szinte a semmiből elő tudott ugrani az ATI az R300 alapú Radeon 9700-zal És tökéletesen igaza van, ugyanis pontosan ott durrantott akkorát az ATi, hogy simán leverte az NVidiát.[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Volt a par olyan ceg a piacon, akiket sokkal jobban sirattam, mint az nVidiat. Monopol helyzet szerintem sem jo, ezzel en is tisztaban vagyok, ezert sajnos azt kell mondjam nem akarom, hogy eltunjenek. Viszont nem is errol szolt a hozzaszolasom.
Amugy az meg erdekes gondolati jatek lenne, hogy vajon meddig lenne "monopol" az AMD, hiszen szamos GPU architektura letezik, olyan hihetetlenul tokeerosnek se kell lenni, mernokoket se lonek agyon, nem hiszem, hogy sokaig kellene varni kihivora. Nameg az intel is fejlodget szepen.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
SylverR
senior tag
Elárulnád, hogy mégis miről beszélsz?
Az ATi jóval régebbi cég mint az nVidia. Sokkal régebb óta jelen voltak.
Mikor az nVidia még szárnypróbálgatott a TNT-kkel, az ATi Fury családját CrossFire módba összekötve katonai szimulációkat futtattak. Az ATi nagyon nem a semmiből tűnt elő, és marhára nem az R300-zzal. Akkor honnan lett volna nekem R200-zam? (8500) Na és a sokak által szeretett R100? (7500). Illetve a fentebb említett Fury sorozat. A GPU piacon SOHA nem volt monopólium. Kivéve a 3dfx megjelenésekor. De hamarosan megjelent az nVidia és hozta a TNT, fejlesztett 3d kártyát az ATi, az S3, a Matrox. Utóbbi kettő nem mellesleg a legszebb képminőséget produkálta, és még teljesítményben is felvették a versenyt a többivel.Nem!
-
titán
mert a monopol helyzet soha az életben nem tett még jót egy cégnek sem, hát még a PC gaming piacnak milyen rossz lenne. Már végigjártuk ezt az utat, amikor az nvidia kinyírta a 3dfx-et 2000-ben. Szerencsére nem sokkal később, 2002-ben, szinte a semmiből elő tudott ugrani az ATI az R300 alapú Radeon 9700-zal, különben, ha az nvidián múlna, már rég csak ők léteznének a piacon.
-
CybonTom
tag
Nem számít, hogy mennyire rákfenéje vagy sem a pc gaming-nek az NV, hidd el, nem akarnád, hogy hirtelen eltűnjenek és csak az AMD maradjon, mert a monopol helyzet soha az életben nem tett még jót egy cégnek sem, hát még a PC gaming piacnak milyen rossz lenne.
Az, hogy esetleg most kapnak egy pofont a samutól, az rendben van, de remélhetőleg nem akkora lesz, hogy belerokkannak végleg, hanem amolyan jelzés értékű, ami kicsit lentebb veri őket a magas pacihátról, de nem annyira, hogy a nyakukat szegjék. -
Cathulhu
addikt
Nem hittérítés, hanem egyszerű történelem ismeret és józan ész mondatja velem is, hogy a PC gaming legnagyobb rákfenéje az nVidia. Nah nem a GPUk miatt, azok hol jobbak, hol rosszabbak, nincs azokkal semmi baj, hanem az üzleti döntéseik miatt. Na és pont azok miatt készülnek most jól seggbe rúgni őket, aminek csak örülni lehet. Nagyon szemellenzős fanboinak kell lenni, hogy azt a céget feddhetetlennek tálaljuk.
-
Seikai
aktív tag
Mekkora lenne, ha apple, rambus, samsung, nvidia per menne és aztán belekeveredne az amd, microsoft meg az intel is.... akkora löketet kapna az ügyvédpiac mint még soha...minden egyetemet jogivá alakítanának át + mindenki egymásra küldözgetné a steve ballmerét a pincéből miután bevette a napi mentamfetamint.
Cooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
törölt tag
válasz Meteorhead #53 üzenetére
Ezt a sok hülyeséget el is hiszed?
-
actival63
aktív tag
válasz Mr. Teddy #43 üzenetére
A mai világban egy ilyen perért egy fillért nem fizetnek az ügyvédi irodáknak így a felvetésed nem igazán életszerű. Mind a két cég szerződésben áll a világ különböző részén olyan ügyvédi irodákkal amik őket képviselik egy esetleges jogi kérdésben. Ezért éves költséget számolnak fel ami 10-15 millió dollár is lehet. Ezt a pénzt minden évben megkapják ha volt munkájuk ha nem.
Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
Peat;)
veterán
válasz Meteorhead #53 üzenetére
Na egy Abu gyülekezeti hittérítő....ne haragudj de milyen konzolport javuljon? Te tapasztaltad a konzolokra elkészült játékok minőségét? Szó nincs arról hogy ott minden szép és jó, valami nagyon nem kóser velük. Tudom, mert én is szerettem volna venni mert a pc-m már öregedik, de egyelőre az öreg pc-met alig verik meg a csoda igps-s konzoljaid. Előbb tapasztalj és utána írj, jelenleg a konzolok totálisan beégtek a gyakorlatban és sokan (én is) csak bizakodnak hogy ez változni fog. Garancia semmi rá, csak azok a hangzatos mondatok amiket te is írsz, integrálás integrálás....iinteegráálás....kb már űrgolyhók szintű komédia megy az AMD technológiájával, egy zárt platformon is ahol sehol nincs sem intel sem nvidia. Egyiknél még microsoft sem.
A cikk témája: gondolom nem tudtak megállapodni a licenszek tekintetében ezért pereskednek és a végén megállapodnak, ennyi. Az nvidia a mobilfronton akar terjeszkedni, ehhez kellenek megállapodások, gondolom a samsung hülye lett volna leülni velük. Így előbb utóbb meg születik valamilyen megállapodás.
[ Szerkesztve ]
-
Meteorhead
aktív tag
A PC halála pont amiatt van, hogy NV még a piacon van. Az egyetlen ok, hogy PC-n nem lehet aktívan a mély integrált IGP-kre építeni, az a piszok sok, feature és API támogatás nélküli NV dGPU. Mindenkinek jót tenne, ha csak frankó IGPk lennének a piacon. A konzolportok minősége is javulna. (Felőlem az is jó lenne, ha NV csinálna ARM-os PC-t Tegrával, minden Steam játék menne rajta, és támogatna legalább egy hordozható Compute API-t, de erre sajnos nincs sok esély)
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz #65675776 #50 üzenetére
Kapnak egy nagy ló****. Qualcomm akarja önerőből eltapossa az nV-t a baseband szabadalmaival, ők még csak nem is reagáltak semmit a keresetre, vagy legalábbis nem emlékszek semmi nyilatkozatra.
nV, AMD és Intel között van kereszt licence megállapodás a GPU-ra. A nV szabadalom jellege miatt (maga a GPU) a HTC-n kívül (S3 szabadalmai miatt) kb. minden gyártó perelhető, azaz ARM, Imagination, Qualcomm, Vivante és Broadcom is.Bár az lenne a leghumorosabb ha az ARM-et perelnék be...
@Televan: Ha minden ügyfelét kivágyja szépen a Samsung az nV alól akkor hosszútávon az fájhat...
De még csak a megfélemlítés folyik, a jó öreg maffia módszerek mindig működnek.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Akkor temessünk az Nvidiat? Talán nem ilyen egyszerű a képlet. Érvágás megtörtént,de azért még nem hal bele a beteg.
Valami megállapodás lesz a háttérben.Addig meg elszórakoznak egymással.Csak ahol fát vágnak ott hullik a forgács is.Ezt a kisebb cégekre értem.
Mindenbe beleugatok!!!
-
törölt tag
Ha már elsőáldozót keresel, akkor az inkább volt a RAMBUS vagy a Creative. Előbbi a memóriagyártókat támadta, utóbbi meg az Aureal-t (akitől a megszerzett licenceket a mai napig is csak talán 10%-ban építette be a termékeibe, szóval azok nem érik el az A3D 2.0 szintjét sem). Egyik sem ma volt.
Az Adreno témakör viszont érdekes lehet. Figyelembe véve, hogy azt anno az AMD-től vette meg a Qualcomm, még az sem lehetetlen, hogy kapnak majd némi hátteret az eredeti tulajdonostól. Nem annyira anyagilag, csak technológiai értelmezések tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Na ha ez így megy tovább az Nvidia tényleg bezárhatja kapuit.Sajnos ezt az egész rohadt szabadalmi pereket az Apple kezte,és sajnos kezdenek rákapni a több is.
duree54
-
vicze
félisten
Elvileg ez a 6 érinti az nV-t:
Patent no. 5860158 - Cache control unit with a cache request transaction-oriented protocol
Patent no. 6287902 - Methods of forming etch inhibiting structures on field isolation regions
Patent no. 6819602 - Multimode data buffer and method for controlling propagation delay time
Patent no. 8252675 - Methods of forming CMOS transistors with high conductivity gate electrodes
Patent no. 6804724 - Analog/digital display adapter and a computer system having the same
Patent no. 7073054 - Computer system and method for booting up the same -
Goblin12
őstag
válasz Televan74 #10 üzenetére
Dehogy is nem. Az EVGA a The Numero 1 az NV-nél, jó ott van még a PNY de őket pl nem támadta a samu és nem adnak ki nem referencia modelleket. Azért ha az EVGA elhagy az NV-től az lég sokaknak lenne probléma, mivel az EVGA jelenleg az egyik és utolsó gyártó aki engedi hivatalosan a VGA-kon a hűtő cserét vizes blokkra, nem tudsz több ilyen gyártót mondani aki ezt engedi. Garanciában is majdnem a legjobbak, kár lenne ha felhagynának a VGA forgalmazásával, de azt nem tudom, hogy mivel mással foglalkozik az EVGA táp és alaplap eladásokon kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Samsung..!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
vicze
félisten
Az nV keresete 100%-ig jogos az US szabadalmi rendszerben, ezzel az a probléma, hogy a Samsung viszontkeresete is pont ugyanígy. Mindegyik cég ezt a szabadalmi hidegháborút vívja csak nagyon sok a játékos és ha valaki megnyomja a piros gombot, akkor más is elkezdi nyomogatni és borul a bili.
Nagyon elkeserítő, hogy a szabadalmi fegyverkezés egyre durvább és durvább mértéket ölt.Gyakorlatilag X cég simán belefolytatja a saját perébe Y-t, ha Y nem elég nagy, és nV nem az. (Nem mellesleg pontosan ugyan ezt csinálta nV a 3dfx-szel, szóval ez a duplán visszanyal a fagyi.)
-
Mr. Teddy
őstag
Simán el tudnám a mai világban azt is képzelni, hogy az ügyvédi irodák dumálnak össze a háttérben.
"-Te figyi, beperelünk valami kamu szabadalommal titeket, aztán pereljetek vissza.
-Okés, visszaperelünk, aztán, hogy ki nyer igazából mindegy, mi úgyis megkapjuk a gázsinkat, meg munkát további 2-3 évre."Ha innen nézzük, totál logikus, miért is jó, ha ennyire kesze-kusza a szabadalmi rendszer is. Vannak olyanok, akiknek nem érdekük a logikus, következetes jogrendszer.
-
Egon
nagyúr
Hogy lenyúlás-e vagy senem, azt nem tudom, de a Samsung szerint igen:
A Samsung nyolc szabadalmat hozott fel, amelyekből állításuk szerint hat szabadalmat megsért az NVIDIA, míg a vállalat partnerének számító Velocity Micro az összes szabadalmat sérti. Az említett szabadalmak főleg adatáramlással és puffereléssel kapcsolatos technikákat írnak le.
[link]"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
DemonDani
addikt
Már látom hogy ennek az lesz a vége, hogy minden Samsung noteszgépbe Nvidia igp kerül.
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
cacasz02
aktív tag
válasz Jim Tonic #18 üzenetére
Az apple a telefonok és az ikonok formájával perelt. Az nv pedig a socokra vonatkozó szabadalmak miatt perel. A samu taktikája hogy kivérezteti az ellenfelet mielőtt elveszítene egy olyan pwrt ami miatt a jelenlegi és a következő generácós mobil eszközeit is bukhatja. Sza szereted vagy nem de görénység ilyen módon védekezni.
-
CybonTom
tag
Én nem értem az NV-t... tudja, hogy ő is lenyúlt dolgokat a Samutól, erre mégis nekimegy... ott is elgurult valakinek a gyógyszere az tuti...
-
rudi
nagyúr
Isten tudja. Én azon sem csodálkoznék, ha átértékelnék a Samunál az egész per dolgot és arra jönnének rá, hogy nekik végül is nem lenne rossz egy ilyen NV jellegű cég saját IGP meg ARM CPU megoldással, kicsit kivéreztetnék és a végén megvennék.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
titán
Azért a Samu perelték, és nem a többit, mert azt gondolták, hogy mivel a Samunak úgyis van saját félvezetőgyártása és saját ARM licensze, könnyen beadja a derekát, és inkább otthagyja a Qualcomot, minthogy bohóckodjon. Szalámi taktika. Tévedtek.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz #85552128 #28 üzenetére
Nyilván nehéz belátni a kulisszák mögé. Az ilyen típusú perek 1-2 évig el szoktak húzódni, úgyhogy szvsz egy ideig nem nagyon lesz megoldás, se különösebb látszatja a dolognak. Az Intel ellen 10 éve egy icipici cég is tudott nyerni, ergo azért nem gondolnám lefutottnak a meccset, de meglátjuk.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
-
rudi
nagyúr
válasz Jim Tonic #12 üzenetére
Szerintem most is ez lesz, csak a nyomaték lesz erősebb a Samsung részéről. Amit egyelőre látunk az csak a "kicsinállak, ha nem maradsz nyugton" pozícióépítés. Háttérben majd aláírnak egy olyat, hogy az NV kussol 20-30 évig a Samsung felé az ilyen marhaságaival.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Sondi1986
addikt
Már anno volt egy kis nézeteltérésük a G-Sync technológiaival kapcsolatban is, ott mintha az nvidia lopott volna.
-
Egon
nagyúr
válasz #85552128 #22 üzenetére
Rossz a kiemelés tőled: a lényeg nem a gyártáson van, hanem a "több ilyen hardvert használó termékük"-ön... Tudod, ez úgy szokott lenni, hogy pl. amikor az Intelt beperelték anno kb. 10 évvel ezelőtt, akkor párhuzamosan a Dell-t és a HP-is perelték, mivel az Intel (vélelmezetten szabadalomsértő) termékét árulták konfigurációban... [link]
Hogy miért nem perli a többi szereplőt is az nV, az rejtély számomra (is). Vagy lehet hogy a chipgyártókat perli, csak nem derült ki a cikkből.
Kevés a hasonló cikk a ph-n. Az általam linkelt per ránézésre picit nagyobb volumenű, mint ez, mégsenem került bele a hírekbe...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Duck663
őstag
Zátonyra futottak, mert túl sokat akartak, gondolták, hogy ha az Apple perelhet és kicsikarhat egy kis plusz lóvét, hát akkor ők is. Rosszul gondolták. Gyerünk Samu, de csak érzéssel, acélbetétessel!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
törölt tag
Első bekezdésben: "Bár a Samsung a peranyagban megemlített az Adreno, PowerVR és és ARM Mali IGP-k egyikét sem gyártja, több ilyen hardvert használó termékük behozatalának betiltását követelte az NVIDIA az USITC-től"
Már akkor is hülyeségnek tűnt, hogy ha Samsungot perli akkor a többit (Sony, HTC, LG...) miért nem ?
Eleve meggondolatlan lépés volt ez az nV részéről, pont a legnagyobbal kezdeni...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Hadzsi Gábor #19 üzenetére
nV-re sem jellemző (ezidáig legalábbis: egyedül a 3dfx elleni perre emlékszem, de ott ők viszontpereltek,a 3dfx kezdte a meccset), és az Intel-AMD páros is leginkább a pereltek közé tartozik, mintsem hogy ők perelnének.
Az biztos, hogy fura az ügy: valaki valamit nagyon benézett. A Sumsung stratégiájából arra következtetek, hogy van némi vaj a fülük mögött: ha az nV hamisan vádaskodna, nem lenne szükségük arra, hogy a partnereivel izmozzanak...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Jim Tonic #18 üzenetére
Egyrészt az általad linkelt első cikkben is benne van: valamennyit mégiscsak fizetett a Samsung az Almának, másrészt az általam említett perben a Cisco és a Google is perkált, ergo én meg azt mondom: várjuk ki a végét...
[ Szerkesztve ]
-
Hadzsi Gábor
csendes tag
Ahogy én látom, lehet, hogy a Samsung sokszor másol, de senkit nem perel, amíg őt nem perlik.
-
törölt tag
Játszanak a gyerekek
-
Egon
nagyúr
válasz Jim Tonic #12 üzenetére
Az első kapcsolódó cikkben benne van, hogy próbálkoztak "zárt ajtók mögött", de a jelek szerint a Samsung nem engedett az álláspontjából:
Az NVIDIA a mai napon bejelentette, hogy zátonyra futottak azok a tárgyalások a Samsung és a Qualcomm képviselőivel, amelyek kapcsán az érintettek megegyezhettek volna az egyes termékekben felhasznált technológiák utáni licencdíjról.
Kíváncsi vagyok, sikerül-e elérni a koreaiaknak a termékek betiltását az USA-ban (remélem nem).
Amúgy nem ez az egyetlen per a Samu ellen: kifejezetten szabadalmi troll cég is támadja, olyan tulajokkal mint az Apple, az MS és a Sony - ott keménykedjen a Samsung... [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Legalább tartalmasan eltöltik az időt, amíg úgysem történne semmi fontos, az ingyenreklámot biztosítja a média... van egy csomó pénz, amit ügyvédi-óradíj jogcímen ki lehet tolni a cégektől és most pont kapóra jött az eset.
-
nagyúr
Hülye ötlet volt az Nvidiától. Zárt ajtók mögött megbeszélhették volna. A Samsung nem kicsi, és főleg nem hülye.
-
Grisa
csendes tag
"megcibálta az oroszlán bajszát" - inkább a koreai tigrisét
-
Televan74
nagyúr
Ez mind szép és jó,de ezzel megint nem az NVidia -t gyengíti igazából.Csak néhány kis cégbe rúg bele hatalmasat.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Sondi1986
addikt
Nem hülye a samsung tudja hol a gyenge pontja az nv-nek.
-
the_mad
aktív tag
Hajrá NV!
“God made men, but Sam Colt made them equal.”
-
myckie2
őstag
történet* Kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége.
-
gabber01
addikt
Aki másnak vermet ás...
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest