Új hozzászólás Aktív témák
-
T_Stark
őstag
A GT420-nál a 2Gb memóriát csak én érzem kicsit soknak?
Egy ilyen kártyára bőven elég a negyede is. -
Gabboo
tag
Csendes váltás, szép felhozatallal.
-
t72killer
titán
mi a gond?
GTX 480m
GTX 470m
GTX 460m
GT 445m
...fentről halad lefelé, kb 10-20%-os lépésekben, nincs keresztbe-kasul konfigurálás: a felsőkategória (480-470-460) GDDR5 RAM-ot kap, még az órajellel sem játszottak túlságosan, a shaderszám mindent eldönt.
Nekem az nem tetszett, hogy a geforce 8xxx sorozatot 5x eladták különböző neveken (8xxx, 9xxx, 1xx, 2xx, 3xx). Mostmár ezt nem tehetik meg, különben az AMD lemossa őket a pályáról.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
leslieke
Jómunkásember
Úgy látom megint megy az Nvidia szokásos össze-vissza elnevezés, keresztbe kasul "konfigurálás", nehogy már egyszer is kiderüljön a valós erősorrend a kártyák között.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
t72killer
titán
válasz Atom_Anti #42 üzenetére
hugo chávez kolléga HSZ-ához még: a CUDA igazából az OpenCL ellenfele. A gond az, hogy sokkal több profi alkalmazás támogatja, mint az amd openCL-jét (ami nvidia karikon amúgyis elérhető)
Ergo ha valaki számításokra akarja használni a kártyát, és nem játékra, akkor még mindig nagyobb eséllyel vesz NVidiát.
Amire még kíváncsi lennék, az OpenGL teljesítmény, pontosabban hogy teljesít egy-egy ilyen kari tervezőprogramokban (illetve van-e valami trükk, amivel geforce-ból quadrót radeonból fireGL-t varázsol, pl bioscsere - elvileg a vas ugyanaz)
-
hugo chávez
aktív tag
válasz Atom_Anti #42 üzenetére
A DXVA (DirectX Video Acceleration) hardveresen gyorsítja a videodekódolást a videokártya által, a CUDA (Compute Unified Device Architecture) pedig egy GPGPU API, amivel a GPU számítási kapacitását lehet felhasználni szinte bármire: [link] és [link]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
Puma K
nagyúr
Az a kis GT 420 jó lesz Physx-re?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Recon666
Közösségépítő
Nem rosszak, de az áruk a kérdéses.
-
hugo chávez
aktív tag
"Hiába a tablet mindent leigáz. "
De a magamfajta lusta ember, aki szeretné az ágyból tolni a Crysis 2-t, vagy a Duke Nukem Forever-t, mit kezdjen egy ilyen tablettel?!
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
Srodney
senior tag
nah erre a félmagas 420ra be is neveznék
-
t72killer
titán
egy bajom van még vele, egy kicsit sokat eszik. Ha nem 70, hanem mondjuk 40W-ot enne ugyanekkora teljesítmény mellett, akkor sima 7köznapi notiházba is be lehetne tenni, így inkább DTR kategória. node sebaj, mobilitásnak ott a netbook, LANParty-zni meg összeszedi magát az ember, és átcipeli a cuccost a szomszédba
#33 hátigen. gyakorlatilag egy HD 5870 teljesítménye és fogyasztása úgy, hogy van hozzá CUDA+Physix support (na, nem mintha ezutóbbit sokra értékelném, de az első nálam komoly szempont)
-
siriq
őstag
Nagyon durva kis cucc ez 460M. laptopba ez teljesen jo. Azt is megkoczkaztatom, hogy az ati 6000 M seriaval is felveszi a versenyt, max lemarad tole egy picit(kategorian belul).
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz hugo chávez #33 üzenetére
Nem tom. Egyelőre a hírben megnevezett cégek építenek a termékekre. Ez a biztos. Az MSI és a HP még nem reagált ezügyben. Bár az utóbbi két gyártó eléggé a tabletekre helyezi a hangsúlyt. Gyakorlatilag a mobil vonalon semmi másról nem beszélnek. Hiába a tablet mindent leigáz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz t72killer #30 üzenetére
Na, úgy néz ki, hogy az álmom valóra vált: "GF104 alapú GTX 470M"
Amúgy nekem egy kicsit elment a kedvem az Asus G73JH-któl [link], inkább Acerben gondolkodom, már csak az ár miatt is, természetesen csak a mobil Sandyk debütálása után.Egyébként már tegnap este lehetett sejteni, hogy készül valami az Nvidiánál, mert a mobil GeForce-okra kattintva is az asztalik jöttek be.
(#24) Abu85:
Ez fake lenne?
-
t72killer
titán
Ebayen találtam az ASUS G73JH-A1-et, jönnek az erősebb példányok is Ha ennek is olyan jó lesz a reputációja, mint az elődöknek, akkor lehet, kinézek magamnak egy ilyesmit (persze megvárom, míg sandy procival szerelik)
-
wardred
tag
ACER AS5745G-5464G50MN
Ramiban van GT 420M-es egy hete Érdekes, hogy tényleg sehol semmi teszt, de nálunk már kapható
-
t72killer
titán
Igen, ezért is hajtok én inkább a GTX 460-470M-re, azt "véletlenül" sem tudják a lassú DDR3-mal. (mint a legtöbb szegény HD 5650-5850-est)
#29: hja, a dell nem egy világbajnok hűtés terén, a HP 8510w-mmel sem vok megelégedve: visít, ha dolgoznia kell. Nézegettem a játékra tervezett notikat, azért akad köztük jó. (csendes, hűvös)
[ Szerkesztve ]
-
Atom_Anti
senior tag
válasz t72killer #23 üzenetére
Épp ezért olyan tetszetősek mert vékonykák és hűtésük is rendben van. Na meg nem véletlenül Radeonokat használnak Geforcok helyett. Egy jól átgondolt gép , amire pl a Delléknél nincs ész (Dell párti voltam).
Amit linkeltél épp a vastagsága miatt nem tetszik ha amúgy nagyon jól megtervezett is, de én teóriámban egy laptop minél vékonyabb és könyebb legyen a megvalósítható legmagasabb teljesítménnyel. Na meg a dizájn![ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
nincs píz hírverésre...
-
leviske
veterán
válasz t72killer #21 üzenetére
Akkor nem lett rossz, a GT445 meg aztán pláne, bár attól tartok, hogy a GDDR5-ös változat ritka lesz, mint a fehér holló, még kategóriáján belül is.
(#24) Abu85: És a Fujitsu-ról mi a hír? Csak mert amiket a szerver piacon lépkedtek mostanában, nem arra következtetnék, hogy Radenokat részesítenék előnyben. Vagy nekik meg elég lesz, amit az Intel nyújt a Sandy-val?
-
t72killer
titán
najóó, ezeken még rajta van a tojáshéj amilyen sebességgel a mobil GPU-k bekerülnek a megvásárolható notikba, én azon se lennék meglepődve, hogy december előtt papíron maradnának ezek a megoldások. Emlékszem, a GTS 230-250-et is nagy harangzúgással bejelentették, aztán fél év múlva kezdtek szállingózni az alapmodellek . GTS 250 meg ritka volt, mint a fehér holló, hamarabb jött a GTS 300-as széria.
#25 hátigen erre lesz jó az optimus, ha éjszaka nem játékra használod (és aludni akarnak a szomszéd szobában) akkor dedikáld VGA kikapcs, sandy IGP bekapcs.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
50Watt vs. kis retek hűtő=gyönyörű hang.
...
-
t72killer
titán
válasz t72killer #21 üzenetére
mégegy "apró különbséget" vettem észre a gtx 460m és a hd 5870 között: a radeonnak csak 128bites memvezérlője van, a geforce 460/470m-nek meg 192bites. a hozzávágott memó ugyanúgy DDR5.
#22: Az Envy-től én tartok egy kicsit, nagyon vékonyka. valahogy nem tudom elhinni, hogy egy izmosabb CPU-t (45W-osak a sandy mobil 4magosok) és egy valamirevaló GPU-t (azis minimum 40w) egy ilyen vékony házban le lehet hűteni Ha tényleg, akkor valóban irigyek lehetnek a konkurrensek
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Atom_Anti #19 üzenetére
Bocsánat, persze h 285M , elírtam.
Látod, ahogy fentebb is írtad, az NV-nak igencsak össze kellett kapnia magát mobil GPU téren. ahogy a notebookcsekkes adatlapokat nézegetem, ez kb sikerült is. A GT 445M kb a HD 5830 szintjén fog produkálni, 45W körüli fogyasztással (VRAM-ot és MXM modult is beleszámítva)#20: GTX 460M tesztelve (Qosmio X500-TZ1V-ben), kb a hd 5870 szintjén van. Nekem a CUDA miatt megérné...
Ilyennel szerelt notit kb csak az összerakós boltokból lehet csak kapni esetleg az MSI kijön majd egy példánnyal - bár az ő anyaghasználatuktól nem vagyok elragadtatva Talán lesz egy használható árú ASUS...[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
A Mobility Radeon HD5800 sorozat is a Juniper-t takarja. Ehhez képest a GF104-el szerelt GTX470M még kellemes meglepetés is lehet.
Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a GTX460M és a GT445M GDDR5 hol lesz a Mobility HD58-asokhoz képest. Bár abból kiindulva, hogy eddig hány notebook jött ki ilyen szintű kártyákkal, lehet, hogy tök lényegtelen ezen filózni.
MOD: Közben le lettem előzve.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
zoltanz
nagyúr
GTX470M GF104 a épűl, páran jól megkavarodnak megint...
-
Atom_Anti
senior tag
Arra nem gondoltál hogy a HD5xxx -mek sokkal barátságosabb fogyasztása van mint a hasonló teljesitményű Nvidiáknak? Laposabb és kisebb gépekbe is be lehet tenni a nagyobb teljesítményű grafikákat, Lásd a HP Envy szériát! Pl egy olyan erőteljes kártya mint a mobility HD5830 csak 24W-t eszik. Ilyet melyik Nvidia tud?
Kiváncsi leszek az új Geforcok fogyasztására, amiről eddig csak annyit mondott Nvidia bácsi nagyon jó! Kérdés Fermiben mennyi az a nagyon jó ?(#13) V.Dave
Ő itt a király , nem tudtad? -
t72killer
titán
DX11=fejlett directcompute támogatás. Ez egy 16sp-s mini-GPU-tól is jól tud jönni, nem muszáj rögtön Metro-t meg Dirt 2-t nyomni rajta quadHD felbontáson...
Azonkívül új generáció= jobb teljesítmény/fogyasztás arány (szerencsétlen GTX 295M 75W-on hozta ugyanazt a teljesítményt, mint egy mobility HD 5870 50W-on. (nézd+ az adatlap alatt az összehasonlítós benchmarkokat, a radeon pl crysisben még rá is ver a sokkal melegebb geforce-ra)
Szómiszó, ráfért az nvidia palettára egy frissítés már... a GT3xx sorozat meg már unalmas, a 2008 ban kiadott 8xxx-es sorozat csíkszélcsökkentett, átnevezett variánsai, ideje, hogy végre lecseréljék őket.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Van választék dögivel.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha nem csak a játékokban gondolkodnál, akkor több eredményre jutnánk. A Windows 7 a DX11-es kártyákon képes csak GPU-val konvertálni. Ez egy kedvelt funkció a kereskedők beszámolója alapján. Marketing szempontból, már maga a DX11-es felirat is elad egy gépet. Egyszerűen ennyire egyszerű az emberek felfogása. A legontosabb a DX kapcsán, hogy sokan hallottak róla, és még ha nem is tudják, hogy mi az, de jó dologhoz kötik. Döntő tényező tehát a vásárlásnál a DX11, mert a 11 az nagyobb szám, mint a 10.
Az, hogy az AMD mobil megoldásai azonos ár mellett erősebbek, a marketingre nem sok hatással van, mert a vevők 80%-a nem bújja a netet a tesztek után. Az egyébként valóban észrevehető, hogy az olcsóbb notebookokban többnyire Radeon van (már ha van bennük diszkrét GPU). Az NV-nek olcsóbban kell adnia a termékeit, mert ezen nyilván a DX11 sem fog változtatni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
smkb
őstag
Persze... a Dx11 miatt... aha.. ez akkor is sületlenség... oszt melyik mobil gpuval tudod kihasználni a dx11 adta látványt? A HD5850M alatt messze felejtős, egy HD5650 kb a hd4670 szintjét hozza... gyengén muzsikál még azon is a dx11...a mobil HD5850/70 nek meg valóba nagy részesedése van.
Simán csak a HD5650 erősebb mint egy GT330M ami kb egy kategória és olcsóbb. Ennyi. De ez nem a dx11 miatt van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Király, de akkor miért csökken az NV mobil részesedése, ha annyi gyártó épít NV-re? Ha a termék versenyképes lenne, akkor inkább nőne a részesedés nem?
Nem is értem az NV miért frissít, hisz teljesen rendben van a mobil vonal.[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz antikomcsi #2 üzenetére
A legtöbb embernek bőven elég egy 8 cuda magos, hardveres videó és flash gyorsításra képes kártya.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
BiP
nagyúr
Kellemes meglepetés. Nincsenek is annyira megnyírbálva.
Eddig azt vettem észre, hogy a mobilchipek általában felezve vannak azonos nevű asztali társukhoz képest. Itt jobb az arány.[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Abu, azért ezen hangosan röhögtem, de komolyan:
"Belehúzott az NVIDIA. A vállalat eddig nem igazán volt versenyképes a mobil vonalon, mivel egyetlen DirectX 11-es terméket voltak képesek felmutatni, "
Ekkora sületlenséget... nyilván a mobilvonalon a dx11 jelenti a versenyképességet... MUHAHA... nem az optimus, ami eddig is volt, és kifejezetten emiatt nagyon sok mobil gyártó épít Nvidia mobil gpukra...
Ez tényleg szórakoztató volt így péntek délután
-
lujó55
addikt
Nocsak, nocsak! Fejlesztgetünk, titokban? Sutyiban?
Számítani lehetett erre, mert kínosan nagy volt a csend a mobil platformon... -
csucsbicep
nagyúr
Ha valóban 96 aktív egysége lenne, akkor még kis játékra is alkalmas.
-
bartucc
addikt
Ha mind a 96 cuda mag aktív lenne, akkor nem lenne rossz kártya, 9600GT szint felett, és 60W alatti fogyasztással.
A mobil érdekességek viszont jobbnak tűnnek, egy 48 cuda magossal már el lehet lenni egy 15,x"-es laptopon, 96-ossal meg bőven. (nem csak játék tekintetben, bár csak játékra kellene a 48-nál több)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
antikomcsi
veterán
Fel nem foghatom, hogy bírom ki még ma is dx11-es mobil megoldás nélkül. Mindazonáltal nem gondoltam, hogy valaha ilyet mondok, de ezek már túlságosan is erődek az én elvárásaimnak egy notiba.
-
adorjant
őstag
Nem rossz felhozatal,a félmagas kártya 96 cuda maggal még jobb lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...