Új hozzászólás Aktív témák
-
raider21
aktív tag
No akkor csak nem a hardver a ludas!
Persze én laikusként mondtam, hogy mintha a felépítésében lenne némi különbség, de ha kondik, IC -k nem számítanak annyira, akkor tényleg nincs nagy különbség, mert a vezérlő chip az ugyan az a típus, csak más - más gyártási szériából.Mondjuk a képek alapján azért látszik már némi spórolás a D2 hardver verziónál, gondolok itt az árnyékolóra első soron. Már nem fért bele a keretbe...; persze filléres alkatrész de akkor is!
Most nézem, hogy az előző hozzászólásomnál mekkora már a mellékelt kép, de már nem tudom (mert semmi szerkesztési lehetőséget nem kínál fel számomra) linkre módosítani!
Ha valakinek van valami ötlete, hogy hogyan tudnék ezen így utólag módosítani(?) akkor azokat szívesen fogadom.dchard tőled kérdezném, hogy szükséges -e firmware frissítés nálam, a vonal jellemző miatt?
Vagy maradhat az EU_1.00 mert sokat nem tudnék javítani a vonali jellemzőkön.Meg egy kis szakmai véleményt kérnék a vonali jellemzőimről, még ha csak a nem annyira kifinomult, és alapos OrbMT programmal sikerült vonali adatokat kinyernem.
Dzsekó -nak én is azt üzenném, mint volt 360T felhasználó, hogy érdemes az elérhető utolsó stabil firmware (20060220) frissíteni, mert stabilabban futott tőle az amúgy megbízható modem. Igaz a sebesség nem fog nőni, továbbra is a 8192/512 kb/s -et fogja tudni maga a modem, de ADSL2+ kompatibilis lesz. Szóval ha nagyobb csomagra váltanál, a sebesség a hardver korlátai miatt nem fog nőni, akkor szükséges egy új modem beszerzése. Nálam 6 évig szolgált becsülettel a 360T modem, firmware frissítéseket is "túlélve".
Csak jókat mondhatok róla, de ez sem villám álló sajnos...!Úgy hogy több okból is jött helyette a DSL-321B modem.
Persze maradt volna tartaléknak a 15360/900 kb/s vonalhoz, de mivel anno 2,5 éve elfüstölt a router, modem, zajszűrő hármas, mert bejött a "kicsike" a vezetéken keresztül.Először jött a szolgáltatótól a csere modem, egy Huawei SmartAX MT800u-T, ami nálam ugyan megbízhatóan működött (a tesztek nem ezt a megbízhatóságot mutatják [link] ) és nagyjából hozta az új ADSL2+ -os csomag fentebb említett sebességét, igaz nem olyan stabilan, és megfelelően mint a DSL-321 -es; de ezt akkor még nem tudhattam.
De csere modemnek ne nézzük a "fogát"...!
Szolgált is majd bő 3/4 évet az új modem beszerzéséig, és most ez látja el a tartalék szerepkört.De az egyik legjobb "régi motoros" modem a 360T!
dchard cikke pedig nagyon alapos, minden tekintetben egy igazi hiánypótló szakmai munka!
Üdv: raider21
[ Módosította: KrAt ]
-
raider21
aktív tag
Látom alakulnak a dolgok, főleg a tapasztalat szerzése.
Nem akarok más tollával ékeskedni, de dchard írásában a Dlink DSL-321B ADSL modem belsejéről szerepel egy képe, és első ránézésre kicsit más a D1 -es hardver belső felépítése, mint a D2 -é.
Mondom mindezeket teljesen laikusként.Hogy ne kelljen visszakeresni a cikkben lévő képre, ezért mellékelem:
[link]Nekem a jó szerencse, vagy inkább a kitartó kísérletezgetéssel sikerült végül vonal adatokat kiolvasni OrbMT 3.42 -vel, a DSL-321B modemből, amely D1 -es hardver, és EU_1.00 firmware adatokkal rendelkezik.
Sajnos nem teljes a kiolvasás, mert az Info mező hiányos, de a magának a vonalnak az adatai megvannak, és most ez a fő szempont!
A DMT v8.07 -el szintúgy jártam, mint head1113 kolléga.
Pedig az komolyabb szoftvernek néz ki, mint a OrbMT.[ Módosította: KrAt ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest