Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• raider21

aktív tag

No akkor csak nem a hardver a ludas! :)
    Persze én laikusként mondtam, hogy mintha a felépítésében lenne némi különbség, de ha kondik, IC -k nem számítanak annyira, akkor tényleg nincs nagy különbség, mert a vezérlő chip az ugyan az a típus, csak más - más gyártási szériából.

Mondjuk a képek alapján azért látszik már némi spórolás a D2 hardver verziónál, gondolok itt az árnyékolóra első soron. Már nem fért bele a keretbe...; persze filléres alkatrész de akkor is!

Most nézem, hogy az előző hozzászólásomnál mekkora már a mellékelt kép, de már nem tudom (mert semmi szerkesztési lehetőséget nem kínál fel számomra) linkre módosítani! :(
    Ha valakinek van valami ötlete, hogy hogyan tudnék ezen így utólag módosítani(?) akkor azokat szívesen fogadom.

dchard tőled kérdezném, hogy szükséges -e firmware frissítés nálam, a vonal jellemző miatt?
    Vagy maradhat az EU_1.00 mert sokat nem tudnék javítani a vonali jellemzőkön.

Meg egy kis szakmai véleményt kérnék a vonali jellemzőimről, még ha csak a nem annyira kifinomult, és alapos OrbMT programmal sikerült vonali adatokat kinyernem.

Dzsekó -nak én is azt üzenném, mint volt 360T felhasználó, hogy érdemes az elérhető utolsó stabil firmware (20060220) frissíteni, mert stabilabban futott tőle az amúgy megbízható modem. Igaz a sebesség nem fog nőni, továbbra is a 8192/512 kb/s -et fogja tudni maga a modem, de ADSL2+ kompatibilis lesz. Szóval ha nagyobb csomagra váltanál, a sebesség a hardver korlátai miatt nem fog nőni, akkor szükséges egy új modem beszerzése. Nálam 6 évig szolgált becsülettel a 360T modem, firmware frissítéseket is "túlélve".
    Csak jókat mondhatok róla, de ez sem villám álló sajnos...!

Úgy hogy több okból is jött helyette a DSL-321B modem.
    Persze maradt volna tartaléknak a 15360/900 kb/s vonalhoz, de mivel anno 2,5 éve elfüstölt a router, modem, zajszűrő hármas, mert bejött a "kicsike" a vezetéken keresztül.

Először jött a szolgáltatótól a csere modem, egy Huawei SmartAX MT800u-T, ami nálam ugyan megbízhatóan működött (a tesztek nem ezt a megbízhatóságot mutatják [link] ) és nagyjából hozta az új ADSL2+ -os csomag fentebb említett sebességét, igaz nem olyan stabilan, és megfelelően mint a DSL-321 -es; de ezt akkor még nem tudhattam.
    De csere modemnek ne nézzük a "fogát"...! ;)
    Szolgált is majd bő 3/4 évet az új modem beszerzéséig, és most ez látja el a tartalék szerepkört.

De az egyik legjobb "régi motoros" modem a 360T! :)

dchard cikke pedig nagyon alapos, minden tekintetben egy igazi hiánypótló szakmai munka! :)

Üdv: raider21

[ Módosította: KrAt ]

• raider21

aktív tag

Látom alakulnak a dolgok, főleg a tapasztalat szerzése.

Nem akarok más tollával ékeskedni, de dchard írásában a Dlink DSL-321B ADSL modem belsejéről szerepel egy képe, és első ránézésre kicsit más a D1 -es hardver belső felépítése, mint a D2 -é.
    Mondom mindezeket teljesen laikusként.

Hogy ne kelljen visszakeresni a cikkben lévő képre, ezért mellékelem:
    [link]

Nekem a jó szerencse, vagy inkább a kitartó kísérletezgetéssel sikerült végül vonal adatokat kiolvasni OrbMT 3.42 -vel, a DSL-321B modemből, amely D1 -es hardver, és EU_1.00 firmware adatokkal rendelkezik.

[link]

Sajnos nem teljes a kiolvasás, mert az Info mező hiányos, de a magának a vonalnak az adatai megvannak, és most ez a fő szempont! :)

A DMT v8.07 -el szintúgy jártam, mint head1113 kolléga. :(
    Pedig az komolyabb szoftvernek néz ki, mint a OrbMT.

[ Módosította: KrAt ]

Új hozzászólás Aktív témák