Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JamesWagner

csendes tag

válasz dchard #1902 üzenetére

Nem. Eddig ment szépen az ADSL2+. Sőt, már évek óta gond nélkül ment! Most este gondolt egyet, megszakadt a kapcsolat, és szépen pakk ADSL módba váltott. Hiába próbáltam kényszeríteni az ADSL2+ módot, azzal 15 perc alatt sem volt hajlandó a központtal szinkronba állni egyik modememmel sem.

Ismétlem, amióta a csomagváltás megoldódott, azóta szépen ment a 20 megás netem is. Nem szakadozott, nem volt instabil! Ezért nem értem mi lelte a netemet... :(

• JamesWagner

csendes tag

Üdv kedves fórumtársak!

Ismét fejlemény született a 20Mbit-es csomagom tájékán. Ugye bár múltkor sikerült rendezni a csomagváltást, ami tökéletesen is működött, ma viszont a következő történt:

Este 19:20 perc tájékán az ADSL megszakadt. Mivel én a ZTE modemem úgy állítottam be, hogy csak ADSL2+ módban legyen hajlandó szinkronizálni, a szakadás után nem volt hajlandó erre. Áramtalanítottam a készüléket, majd 20:00 tájékán ismét megpróbálkoztam az újraindítással. 15 percig próbálta a szinkront, de nem sikerült. Ezután visszaállítottam a modemet hogy használja a sima ADSL2-őt is. Ezzel fel tudta venni a szinkront, majd a következő mérési eredmények születtek:

Rate (Up/Down) 1085/9943 kbps
    Noise Margin (Up/Down) 15.2/9 dB
    Modulation Type ADSL_G.dmt.bis
    Line Attenuation (Up/Down) 11.3/16.7 dB
    Output Power (Up/Down) 12.6/18.8 dBm
    Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
    Max Rate(Up/Down) 1280/10004 kbps
    Interleave depth 2
    Annex Type AnnexB
    CRC errors 3408

Most vagy valaki visszadobott a 10Mbit-es csomagba, vagy valami történt. Max 9Mbit-el tudok letölteni, és 0,86-al fel. Szerintetek mi történhetett? :Y

• JamesWagner

csendes tag

Íme, a hétfőn küldött, specifikációkkal és adatokkal alátámasztott e-mailemre ez a pofátlan válasz érkezett:

"Kedves *********! Kollégáink megvizsgálták a vonalat és azt
    a tájékoztatást adták, hogy a mért
    sebesség megfelel a jelenlegi
    csomagjának, azonban ha ez így nem
    elfogadható az Ön számára, akkor a
    csomagváltást tudjuk javasolni a 10 Mbit/ s sebességű csomagra. Megértését köszönjük. Üdvözlettel:
    Pósafalvi Péterné"

Még meg sem említették hogy foglalkoztak volna a csomag valódi aktiválásáról, kapok amit kapok oszt osszam be.

Szerintetek ezzel lehet mit kezdeni? Vagy jobban járok ha valóban hagyom?

• JamesWagner

csendes tag

Közben sikeresen elkészítettem a spektrumképeket a vonalamról.

Első körben egy kis adat:

Down Up
    G.dmt framing
    --stats
    Max(Kbps): 18524 1295
    Rate (Kbps): 17069 1085
    bdslctl: ADSL driver and PHY status
    Status: Showtime
    Retrain Reason: 0
    Max: Upstream rate = 1295 Kbps, Downstream rate = 18524 Kbps
    Path: 0, Upstream rate = 1085 Kbps, Downstream rate = 17069 Kbps

Link Power State: L0
    Mode: ADSL2+
    Trellis: U:ON /D:ON
    Line Status: No Defect
    Training Status: Showtime
    Down Up
    SNR (dB): 9.4 16.0
    Attn(dB): 25.0 14.3
    Pwr(dBm): 18.8 13.3

ADSL2 framing

MSGc: 63 17
    B: 248 95
    M: 1 2
    T: 2 1
    R: 6 16
    S: 0.4658 5.6026
    L: 4379 297
    D: 16 2

Counters

SF: 5429 5442
    SFErr: 1 0
    RS: 749228 62088
    RSCorr: 11 0
    RSUnCorr: 15 0

HEC: 1 0
    OCD: 0 0
    LCD: 0 0
    Total Cells: 3506282 730722056
    Data Cells: 0 3271931494
    Drop Cells: 0
    Bit Errors: 0 318576

ES: 1 3281
    SES: 0 28
    UAS: 19 961514
    AS: 87

INP: 0.08 0.43
    PER: 16.07 16.10
    delay: 1.86 2.80
    OR: 34.34 11.42

Bitswap: 15 1

És a spektrumképek:

Vélemény? :U

• JamesWagner

csendes tag

válasz ufocsalad #1845 üzenetére

Hmm... most hogy mondod, elnézést kell kérjek! Valóban nem VDSL képes, csupán egy olyan splittert adtak hozzá amire ez van ráírva, és az nem ugyan az. Ezért maradhatott meg bennem ez a tévhit... Bocsánat :W

• JamesWagner

csendes tag

válasz dchard #1833 üzenetére

Köszönöm dchard!

Én is ezt sejtettem. A feltöltés irány azonnal szemet szúrt. Annak mindig stabilan kéne mennie. Nálam egyértelműen látszott, hogy valami nincs rendben. De biztos ami biztos, gondoltam megkérdezek egy tapasztalt, hozzáértő személyt is a dologban! Köszönöm a segítséged!

Írtam egy "magyarázó" levelet a T-Com felé az elmúlt 20 percben. Nem szeretem "megmondani" egy szakembernek, mit kéne csinálnia (én is szakember vagyok, én sem szeretem), de sajnos ahogy a példa is látszik, nincs sok választás. Ez az ügy már November eleje óta húzódik. Már kollégát is küldtek ki, hogy rámérjen a vonalra (hasonló értékeket kapott). De senkinek nem tűnik fel a feltöltés irányom, pedig ezt is hangsúlyoztam már többször.

Most kíváncsi leszek mi lesz ebből. Majd megírom a fejleményeket! :))

• JamesWagner

csendes tag

Üdvözlet kedves fórumtársak!

A fórumot olvasva, illetve több helyről információkat gyűjtve az a tapasztalatom, hogy nem csak nekem nem jön megfelelően a NetMánia M-es csomag (20Mbit) a T-től.

Viszont egy lényeges dolgot észrevettem! Mindenkinek megvan az 1Mbit-es feltöltése! Nekem viszont nem! A kollégák szerint a vonalam nem tud többet. Ezt még meg is érteném a letöltés irányba! Na de a feltöltés irányba még mindig szigorúan a 15Mbit-hez tartozó sávszélességet kapom, ami 0,9Mbit. Elméletileg már él az új csomagom másfél hete, a modemet is többször újraindítottam. Próbáltam már a D-Link 360R fekete módosított firmware-el, és az új ZTE csodával is ami elméletileg VDSL képes.

A következő pár infót osztom meg gyorsan, este pedig részletes statisztikát is teszek fel:

Az ADSL-ről és a vonalról pár statisztika:

Rate (Up/Down) 1085/18590 kbps
    Noise Margin (Up/Down) 15.1/8.4 dB
    Modulation Type ADSL_2plus
    Line Attenuation (Up/Down) 11.4/17.6 dB
    Output Power (Up/Down) 12.6/17.7 dBm
    Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
    Max Rate(Up/Down) 1371/18508 kbps
    Interleave depth 2
    Annex Type AnnexB
    CRC errors 6748

Kedves hozzáértők! Tudom, hogy szegényes az adat, amit a rendelkezésre bocsájtottam, ezt a késő esti órákban bepótolom. De a kérdésem előre is: nem lehetséges, hogy még mindig a régi szolgáltatás az aktív?

Válaszokat előre is köszönöm!
    James

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés